Nu eşti mulţumit cu ce ai? Cum stai la capitolul “Recunoştinţă”?

Nu eşti mulţumit cu ce ai? Cum stai la capitolul “Recunoştinţă”?

Mi-a luat mult timp să înţeleg sensul versetului 12 din Evanghelia după  Matei , cap.13 :

“Căci celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua”.

Mi se părea nedrept, nedemn de o conştiinţă înaltă să se pună cu bieţii muritori neştiutori şi să le refuze clar ajutorul deşi îi vedea că sunt atât de necăjiţi. Cum să fii atât de hain încât să iei de la gura săracilor şi puţinul pe care îl aveau?

După ce am luat contact cu Legile Universale şi am învăţat despre electromagnetism, vibraţii şi Legea Atracţiei , totul a devenit clar şi deloc injust sau nedrept.

Fiecare dintre noi avem o anumită semnătură vibraţională. Toate gândurile pe care le nutrim, toate credinţele, emoţiile pe care le practicăm zilnic şi toate acţiunile,obişnuinţele şi comportamentele noastre de zi cu zi ne determină acea frecvenţă unică de vibraţie care odată transmisă în Univers, va aduce înapoi către noi circumstanţe, evenimente, persoane sau lucruri care să se afle pe aceeaşi bandă de frecvenţă.

Este exact ca la aparatul de radio: dacă vrem să captăm din Univers acea lungime de undă specifică pentru Radio Trinitas, de exemplu, atunci căutăm să ne poziţionăm pe 88.50FM, unde nu vom putea asculta în niciun caz melodiile difuzate de Radio Zu, care emite pe frecvenţa de 89.00MHz!

Aşadar, dacă noi ne poziţionăm pe o bandă de frecvenţă joasă, întreţinând gânduri şi emoţii negative, nu vom putea atrage către noi evenimente sau persoane cu o frecvenţă înaltă de vibraţie… pur şi simplu nu suntem compatibili, nu avem puncte comune în care să ne întâlnim.

Ce facem noi de obicei este să fim nemulţumiţi şi să bombănim mereu despre ceea ce nu ne convine, nu ne place sau nu ne satisfice aşteptările, solicitând Universului să remedieze sau să schimbe total circumstanţele neplăcute. De cele mai multe ori ne suflecăm mânecile şi declarăm război situaţiilor sau persoanelor care ne deranjează, lansându-ne în tot felul de acţiuni radicale menite să îmbunătăţească sau să îndepărteze factorii de stress.

Însă ce facem noi este doar să întărim şi mai mult vibraţia negativă care nu ne face plăcere, să cultivăm şi mai multe gânduri şi emoţii discordante şi care ne vor trage şi mai mult în jos frecvenţa de vibraţie.

Citatul biblic exact despre acest lucru vorbeşte: “Căci celui ce are i se va da şi-i va prisosi, iar de la cel ce nu are, şi ce are i se va lua”: cu cât apreciem mai mult ceea ce avem, cu cât suntem mai recunoscători pentru darurile noastre, cu atât ele sporesc, se multiplică pentru că ce facem noi este să emitem în eter valuri şi valuri de frecvenţe înalte care călătorind prin acest câmp cuantic de potenţialităţi, se întorc către noi însoţite de alte lucruri, circumstanţe, persoane ce au acelaşi tip de vibraţie înaltă.

Şi reversul este valabil: când suntem nerecunoscători pentru ceea ce avem, nemulţumiţi, frustraţi, îngrijoraţi, invidioşi, geloşi , etc, adică atunci când întreţinem în noi emoţii negative, ceea ce emitem în Univers este un câmp de frecvenţă joasă care va atrage către noi tot felul de lucruri, circumstanţe şi persoane care vibrează la aceeaşi frecvenţă joasă, astfel vom deveni din ce în ce mai copleşiţi sub povara negativităţii şi vom pierde chiar şi ceea ce aveam initial.

Trăim într-o cultură care este obsedată de lucrurile negative, şi nu vorbesc aici doar de spaţiul românesc. Datorită faptului că suntem mereu “informaţi” prin mijloacele mass media de toate cataclismele, tragediile şi ororile ce se întâmplă în lumea întreagă, suntem uşor prinşi de ideea despre“cât de rele sunt lucrurile pe Pământ” şi acceptăm total acest “adevăr” (unii ar spune “programe” 🙂 ) în structura noastră de credinţe.

 

Vă amintesc ce spunea Einstein: “ Cea mai importantă decizie de luat este dacă să credem că Universul este prietenos sau ostil.”

 

De ce? Pentru că aceste credinţe stau la baza realităţii pe care ne-o creăm noi înşine. O structură de credinţe sănătoase, optimiste, fundamentate pe încredere şi iubirea vieţii şi a oamenilor, ne va proiecta în jur o realitatate pe placul nostru, care să ne susţină dezvoltarea personală şi evoluţia spirituală.

Dacă vom continua să ne uităm în jur şi să criticăm totul, să ne arătăm dezgustaţi sau poate chiar înfricoşaţi de cum merg lucrurile, nu vom face decât să accentuăm şi mai mult starea de fapt şi să contribuim şi noi la deteriorarea şi mai profundă a societăţii noastre.

Nemulţumirea nu va putea da naştere decât la şi mai multă nemulţumire şi frustrare, până ajungem la niveluri îngrijorătoare de depresie, pierdere a speranţei şi a puterii de a merge înainte. Credeţi că o umanitate depresivă, înspăimântată, trăind cu frica zilei de mâine, fără curaj , speranţă sau putere să schimbe ceva, ar fi pe placul conducătorilor acestei lumi? Nu cumva le uşurăm foarte mult munca?

Şi atunci propun să începem să ne construim conştient starea de bine şi fericirea.

Incepem întotdeauna cu iertarea celorlaţi şi a noastră. Iertarea este primul pas în absolut orice demers de dezvoltare personală.

Continuăm apoi cu ceea ce mi-am propus să ating prin articolul de faţă: recunostinta, gratitudinea, starea de mulţumire.

 

De ce este importantă cultivarea acestei stări?

 

 

1. Până nu accepţi unde eşti, nu ai cum înainta, respectiv creşte frecvenţa vibraţiei tale.

Pe scala emoţiilor oferită de Abraham prin Ester Hicks, vedem că multumirea este la baza scalei ascendente a emoţiilor, pe această vibraţie putem începe să ne construim starea de bine.

 

SCALA EMOTIILOR - ABRAHAM

2. Gratitudinea şi victimizarea nu pot coexista

Dacă practici constant starea de mulţumire, nu te vei mai simţi ca o victimă. Atâta timp cât poţi să vezi din starea de observator darurile pe care viaţa ţi le oferă, deţii încă puterea asupra vieţii tale. Tu alegi de fiecare dată cum să percepi darul primit : ca pe o pedeapsă – şi asta te transformă în victimă sau ca pe o binecuvântare pe care încă nu o poţi înţelege cu mintea conştientă.

 

“Recunostinta este abilitatea de a experimenta viata ca un dar. Te elibereaza din inchisoarea preocuparii de sine.” – John Ortberg

 

3. Conştientizezi şi apreciezi din ce în ce mai mult ceea ce deja ai

Dacă îţi schimbi focusul de pe ceea ce îţi lipseşte pe ceea ce ai deja începi să îţi dai seama că nu eşti chiar atât de bătut de soartă. Mai mult decât atât, începi să preţuieşti la justa lor valoare anumite lucruri pe care le-ai luat de bune , crezând că ţi se cuvin de drept, de exemplu faptul că eşti sănătos, sau faptul că ai un partener sau un copil sau părinţi încă în viaţă… De obicei începem să preţuim toate acestea doar când nu le mai avem… şi atunci practica recunoştinţei este ca o trezire.

 

“Sa ne ridicam si sa fim recunoscatori, pentru ca, daca nu am invatat multe lucruri astazi, macar am invatat putine, iar daca nu am invatat nici putine, macar nu ne-am îmbolnavit, iar daca ne-am îmbolnavit, macar nu am murit; așa ca, haideti sa fim cu totii recunoscatori.” – Buddha

 

4. Gratitudinea te conectează direct la Sursa bunăstării tale

Absolut totul vine de la Sursă, de la Creator, de la Dumnezeu , fiecare cum vrea să numească această Conştiinţă în care este totul înglobat. Când menţinem acea atitudine de recunoştinţă şi simţim emoţia caldă, ca un balsam, a gratitudinii în interiorul nostru,  atunci ne “cablăm” direct la Sursă. Prin lipsa de rezistenţă la situaţia actuală, prin renunţarea la frustrare, nemulţumire, invidie, etc lăsăm liber canalul prin care graţia divină coboară asupra noastră aducându-ne darurile ei.

 

“Cand devii constient de binele de care ai parte in viata ta pui piatra de temelie pentru abundenta.” – Eckhart Tolle

 

5. Recunoştinţa îţi aduce mintea în armonie cu forţele creatoare

Cu cât practicăm mai mult recunoştinţa, cu atât ne îndepărtăm de gândurile ce pun accent pe competitivitate şi pe o cantitate finită a bunăstării.

Mulţi dintre noi credem că e nevoie să concurăm cu ceilalţi, să “dăm din coate”, “să călcăm pe cadavre” pentru a putea pune mâna pe ce credem că ni se cuvine. Ori putem crede că dacă altcineva ajunge să aibă succesul pe care ni l-am dorit, înseamnă că nu a mai rămas nimic pentru noi, că “ni s-a furat caşcavalul.” Acesta este o gândire foarte păguboasă care ne limitează, ne contractă şi îngustează mult canalul de care vorbeam la punctul 4.

 

“Daca vrei sa-ti transformi viata, încearca sa fii recunoscator mereu. Vei avea o viata complet noua.” – Gerald Good

 

6. Recunoştinţa te modelează până la excelenţă

Când permiţi minţii tale să se focuseze doar pe insatisfacţiile zilnice, începi să pierzi teren. Când atenţia ta este doar pe lucrurile comune, mediocre, sărăcăcioase, meschine sau triviale, mintea ta va lua şi ea forma acestor lucruri. Când îţi laşi mintea să zăbovească asupra lucrurilor de o vibraţie joasă, inferioară, atunci tu însuţi devii una cu acea vibraţie. Pasul următor este că vei fi înconjurat de tot felul de lucruri inferioare.

Mintea recunoscătoare şi apreciativă se concentrează pe ce e mai bun în oameni, în situaţii, în lucruri, şi atunci devine tot ce este mai bun.

 

“Recunostinta da sens trecutului, aduce pace zilei de azi si creeaza viziunea pentru maine.” – Melody Beattie

 

7. Credinţa adevărată ia naştere din recunoştinţă

Când suntem recunoscători aşteptăm să ni se întâmple lucruri frumoase şi bune. Din acestă aşteptare ia naştere încrederea şi credinţa. Orice val de mulţumiri pline de recunoştinţă ne întăreşte credinţa şi ne pune în armonie cu binele din orice lucru iar acesta ne va impinge înainte în evoluţia noastră. Fără credinţă nu avem acces la planurile Superioare dar recunoştinţa deschide calea căci este opţiunea noastră de a vedea iubirea lui Dumnezeu în toate lucrurile.

 

“Recunostinta este calea directa spre Dumnezeu si ingeri. Daca avem rabdare, oricat de maniosi si suparati ne simtim, putem gasi ceva pentru care sa fim recunoscatori. Cu cat mai mult cautam recunostinta, cu atat ingerii ne vor da mai multe motive sa fim recunoscatori si fericiti în viata.” – Terry Lynn Taylor

 

 

Cum putem practica recunoştinţa/gratitudinea/ mulţumirea

 

 

1. Mulţumeşte mereu în avans

Cea mai puternică formă de mulţumire estea cea exprimata în avans pentru că este o dovadă de credinţă şi de încredere în Univers. Acest tip de mulţumire are darul de a-ţi înlesni cea mai eficientă schimbare vibraţională.

2. Mulţumeşte pentru tot ceea ce vezi în jur

Când mergi într-un parc, în grădină, când plimbi câinele, sau pe drum, până la serviciu, nu te pierde în gânduri întunecate sau în griji cotidiene, păşind automat, cu capul în pământ! Ridică capul, priveşte în jur, apreciază fiecare copac, fiecare floare, priveşte dincolo de feţele neutre ale trecătorilor, observă lucrurile ca şi când le-ai vedea pentru prima dată şi mulţumeşte-le în gând pentru că există, pentru că participă la acest joc al vieţii

3. Găseşte lucruri pentru care să fii recunoscător chiar şi în situaţii negative.

E uşor să mulţumeşti şi să fii recunoscător atunci când lucrurile sunt în favoarea ta dar atunci când ne confruntăm cu o situaţie catalogată de mintea noastră ca fiind negativă, crezi că poţi găsi ceva pentru care să mulţumeşti?

E nevoie să ne amintim mereu că, deşi în majoritatea cazurilor acest lucru nu este evident, întotdeauna există ceva bun pentru noi chiar şi în cea mai tragică întâmplare. Pentru a înţelege acest lucru e nevoie să ne ridicăm un pic deasupra situaţiei în sine şi să o privim prin ochii Sinelui Inalt (de obicei putem face acest lucru dupa o anumita perioadă, nu imediat ce experimentăm respective trauma sau tragedie) . Niciodată nu ni se întâmplă ceva degeaba. E un rost în toate şi nu există întâmplare.

4. Scrie o scrisoare de mulţumire

Acesta este un exerciţiu foarte puternic, mai ales dacă alegi să scrii o mica scrisoare nu doar persoanelor care te-au ajutat sau ţi-au fost alături când ai avut nevoie, ci şi unor persoane pe care le-ai considerat duşmani, sau pe care le-ai dispreţuit, sau care ţi-au făcut rău.

Pentru ce le poţi mulţumi? Cum te-au ajutat să devii cel care eşti astăzi?

5. Ţine un jurnal al recunoştinţei

Să îţi găseşti timp ca în fiecare seară, înainte de culcare, să scrii într-un jurnal măcar cinci lucruri pentru care eşti recunoscător în acea zi, este o practică de mare ajutor care te pregăteşte vibrational pentru o noapte liniştită. Inchei astfel ziua pe un nivel de frecvenţă înalt şi grăbeşti procesul de recuperare şi rearanjare a câmpurilor tale aurice din timpul nopţii.

 

Important este să nu uiţi să fii recunoscător pentru tot ce se întâmplă în viaţa ta şi să îţi creezi un fel de rutina zilnică uşor de urmat care să ajungă la un moment dat să fie o practică automată, inconştientă aproape.

 

“Recunostinta e, inainte de toate, o datorie catre tine.” – Nicolae Iorga

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta in călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului

 

Imagine titlu – Visionary Art by Cameron Gray 

 

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro, iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

© Copyright Cristina Tomescu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/recunostinta

 

 

5 Comments

  1. Tare repede ‘ma ridica de guler’ acest articol. L-am salvat in favorite si il citesc atunci cand starea mea de nemultumire si tristete ajunge la cote maxime.

    Reply
    • :-)) ce frumooos ! Ma bucur ca ajuta!

      Reply
  2. Multumesc pentru articole. Imi sunt foarte utile…le citesc si recitesc de cate ori pic in butoiul cu melancolie. Iti sunt recunoscatoare.

    Reply
  3. Practic de mai mult timp acest exercitiu spiritual al recunostintei si pot spune ca imi creaza o stare de spirit incarcata de pozitivitate,de iubire si respect pentru darurile vietii.Excelent articol care ar terbui sa fie un imbold pentru fiecare dintre noi in a practica aceste minunate indemnuri,sfaturi sau cum doreste fiecare sa le numeasca.Multumim cu iubire dragei Cristina.

    Reply
  4. Asa ar trebui sa procedeze fiecare parinte cu copiii lui, de mic sa-i insufle dragostea si credinta in Dumnezeu sa-si arate recunostinta fata de el si respect fata de semeni. Toti avem nevoie de toti numai sa avem puterea sa recunoastem. Tansmitand stari pozitive poti deveni indragit. Asa ai facut, Cristina prin transmiterea acestor cunostinte. Continua si vei face bine semenilor tai.

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sunt bolnav sau mă transform? | Daniel Gaucan-Traitor si Spirit Liber - […] meditaţiei. ( si nu menţionez aici nimic despre lecţiie legate de răbdare, iertare, smerenie, recunoştinţă, etc, pe care le învăţăm cu…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.