Suflete Pereche – Partenerul Perfect

Suflete Pereche – Partenerul Perfect

După ce am postat articolul “Contractele sufletului” , câțiva cititori mi-au spus că se așteptau să citească mai multe despre contractele pe care le facem în relațiile noastre romantice, cele dintre iubiți sau soți. “Ok, înțeleg că venim cu contracte deja semnate dar cum sa îl găsesc pe cel/cea care e partenerul perfect pentru mine?” Acest articol prezintă modul în care înțeleg eu acest subiect al “sufletului pereche”.

Nevoia de a ne găsi un partener este adânc impregnată în ADN-ul nostru, este felul în care ne perpetuăm specia dar este și un comportament determinat social pentru că observăm de la o vârstă foarte fragedă cam cum decurge viata. Pe lângă asta, toate instituțiile statului proclamă familia ca fiind unitatea de baza, celula vitală a societății. Astfel că pentru toată lumea e normal să aștepte să întemeieze o familie proprie: să se căsătorească cu o persoana minunată, să aibă copii și să traiască fericită până la adânci bătrânețe. Acesta ar fi si primul punct pe care l-aș aborda:

 

 Așteptările

 

Ca ființe umane, noi vedem familia ca pe o modalitate de a ne așeza la casa noastră, unde să prindem rădăcini , să ne simțim stabili şi în siguranța. dacă sunteți atenți la toate reclamele TV sau la afișele publicitare de pe stradă , veți observa că toate va promit subliminal că va vor ajuta să deveniți  mai atractivi pentru sexul opus sau că vă vor  oferi o viata de familie mai împlinită şi mai liniștită. Aşa că suntem foarte condiționați să credem că împlinirea noastră depinde de găsirea unui partener perfect pentru noi  şi de întemeierea rapidă a unei familii fericite.  De aici derivă toată panica şi disperarea  dacă cumva nu ne-am găsit încă partenerul.

Ne așteptăm să ne găsim “jumătatea” care ne va face să ne simțim “întregi”. Asta înseamnă că plasăm responsabilitatea de a ne face fericiți pe umerii partenerului nostru , ne așteptăm ca el să dea sens experienței noastre.

În acest fel, însă, devenim total dependenți de cealaltă persoană, ne dăm puterea  de buna voie, o  vom blama dacă nu ne face fericiți, ne vom simţi victime, fără noroc în dragoste, vom cerși iubirea şi ne vom agăţa de parteneri ca să ne satisfacem nevoia de dragoste, aşa că drama totala se va instala ușor şi ne va conduce viata.

Pe de altă parte, dacă partenerii noștri așteaptă să-i facem noi fericiți, asta va pune pe noi o presiune uriașă , vom încerca din greu să nu-i dezamăgim, să nu le înșelam încrederea sau să le pierdem dragostea, că să nu cumva să fim părăsiți şi să sfârșim singuri din nou.

Dacă nu suntem un întreg ( nu doar o “jumătate”), aliniați cu Sinele nostru Superior, dacă nu ne acceptam şi iubim exact aşa cum suntem, sunt șanse mici să atragem spre noi o persoana la fel de întregită şi să avem o relație sănătoasa.

În conformitate cu Legea Atracției, întotdeauna vom atrage spre noi NU ceea ce ne dorim sau ce avem nevoie ci doar ceea ce suntem! Partenerul pe care îl atragem  se va potrivi cu starea nostră curenta şi cu vibrația noastră, el va fi oglinda noastră gigantică care ne va reflecta înapoi toate aspectele pozitive şi negative, că să le putem vedea clar şi să lucram cu ele în scopul evoluției noastre.

E în natura noastră umană să credem că exista acolo, undeva , cineva special care va fi perfect pentru noi, un adevarat suflet pereche care e pregătit, vrea şi are puterea de a ne face cea mai fericita persoană de pe pământ.

Universul , în schimb, consideră că orice partener ai avea acum este partenerul  ideal, perfect. Voi doi sunteți perechea perfecta pentru că vă reflectați cel mai bine unul altuia calitățile şi defectele.

Zbaterea, suferința şi insatisfacția apare numai atunci când refuzi categoric să vezi ce iți reflecta oglinda si te eschivezi de la a lucra cu tine însuti.

 

Scopul iubirii romantice şi al căsătoriei

 

Aşa cum spuneam şi în articolul “Contractele sufletului “, venim ca să învățam virtuțile divine: acceptarea, onestitatea, integritatea, prietenia, iubirea şi aşa mai departe. Într-un mediu în care totul e perfect, oamenii nu au nicio provocare  ci doar trăiesc într-o fericire eterna, acolo nu poate fi vorba de evoluție, de expansiunea conștiinței. în viata asta ţelul nu e doar să ne ne găsim perechea si să facem copii, scopul e să evoluăm spiritual în timp ce experimentăm aceste lucruri lumești.

Când ne angajăm într-o căsătorie, de fapt ne angajăm să devenim conștienți de Sine, să ne aliniem cu Sursa si să cunoaștem expandarea.  Jurăm să acceptam să lucrăm cu noi înșine în acest cadru şi să permitem partenerului să ne fie oglindă. Nu e chiar un drum usor dar e mai rapid şi mai eficient decât atunci când ești singur.

Oamenii se așteaptă să găsească într-un partener pe cineva care le va potoli durerea , le va umple rezervoarele  de dragoste, numai că din pozitia asta nu vom atrage decât persoane care ne vor reflecta înapoi propriile umbre. Cu siguranța în orice relație sunt şi foarte multe aspecte pozitive pentru că si tu la rândul tău ai multe părti bune, adică aspecte pe care le-ai îmbrățișat deja, le-ai vindecat şi le-ai trimis iubire, aşa că au acum o vibratie mai înalta care nu te lasa provocat în niciun fel.

În general, când ne dăm seama că un anumit aspect al relatiei noastre nu ne este pe plac, primul nostru impuls este să încercăm să ne convingem partenerul să-si schimbe comportamentul, pentru că , din perspectiva noastra, au o problemă care trebuie abordată şi rezolvată. E nevoie  însă să înțelegem că niciodata nu vom putea schimba pe nimeni , indiferent de cât de mult am încerca şi indifferent cât de mult success credem că am avut la început .

Daca partnerul nostru nu-si schimbă comportamentul pe care noi îl considerăm a fi greşit, stresant, enervant, neonorant pentru noi , sfatul meu ar fi să schimbaţi cât puteţi de repede directia în care priviti. Întoarceti-vă privirea către înlăuntrul vostru şi lucrați cu rezistenta voastră față de comportamentul respectiv, cu credințele voastre pentru că e limpede că repetiția aceluiași pattern încerca doar să vă atragă atenţia.

De exemplu, dacă consideri enervant faptul că partenerul tău cheltuieste prea multi bani indiferent de ce zici tu, ar fi de folos să iti verifici un pic propriiile credinţe referitoare la bani . Dacă realizezi că partenerul nu apreciază munca ta în gospodarie sau timpul pe care îl petreci facând aceste treburi, poate ar trebui să te intrebi cât de multa apeciere, iubire sau respect iţi oferi tu ţie însuţi. Cât de mult crezi tu că valorezi ?

Aminteşte-ti că suntem fiinţe vibraţionale şi că nimic nu este întâmplător, că tot ceea ce apare în calea noastră e menit să ne ajute să ne expandăm şi principala noastră relaţie din viata asta e cea mai clară oglindă pentru noi.

Odata ce ai lucrat cu propriile credinţe limitative, cu tiparele tale de gândire, vei descoperi că partenerul tău nu va mai reflecta acel aspect către tine sau va dispărea uşor din existenţa ta.

 

Despărţire, separare sau divorţ

 

Când începi o relatie , primele luni sau primii ani ( dacă esti norocos 🙂 ) sunt într-adevăr de miere. Există studii ştiinţifice care dovedesc de ce se întâmplă aşa. Pe scurt, fiincă avem în gene nevoia de a ne găsi perechea şi de a face copii, creierul ne ajută eliberând tot felul de substanţe chimice care ne apasă toate butoanele răspunzătoare de modul pozitiv, optimist şi încântător în care ne percepem  partenerul ales.

După ce luna de miere trece , re-începem să vedem lumea aşa cum obişnuiam să o facem şi înainte, poate un pic mai frumos,căci beneficiem categoric de furtuna de hormoni şi alte chimicale descărcate în organismul nostru. Apoi începe “trezirea” şi ramânem doar cu munca. Cunoaştem din ce în ce mai bine persoana de care ne-am îndrăgostit , îi vedem într-un final şi părţile mai puţin frumoase.

Începem să mergem mai adânc în Sinele nostru şi să cernem realităţile cotidiene: observăm aspectele care ne plac la partenerul nostru dar şi acele aspecte care răsar ca să ne semnalizeze faptul că există acolo ceva  în noi , care a permis ca vorbele sau comportamentul partenerului să ne “agaţe”, să ne faca să reacţionăm.

Nu ne-a spus nimeni că o sa trecem prin asta, aşa că noi folosim încă, că şi unitate de masură, perioada de la începutul  relaţiei şi suntem dezamăgiti şi frustraţi şi nervoşi când realizăm că relaţia noastră este din ce în ce mai departe de ceea ce a fost iniţial.

Acum, depinzând de :

  • cât de evoluat este nivelul nostru de conştiinţă ( cu cât e mai înalt nivelul, cu atât e mai uşor procesul de învatare)
  • de lecţiile pe care ni le-am planificat să le invaţăm ( pentru că aici este vorba cu siguranta de contracte ale sufletului foarte puternice)
  • cât de deschişi suntem să lucram cu aspectele noastre mai intunecate, să le transformam şi s le eliberam,

ne putem alege conştient sau inconştient,pasul următor.

Putem alege să vindecăm şi să transformăm acele aspecte ale noastre care nu sunt în totala aliniere cu Sinele mai Înalt si să ne angajăm în procesul de schimbare. Aşa că ne suflecăm mânecile şi ne avântăm înainte, intrăm adânc în noi înşine, e posibil să nu ne placa ce vedem , negăm, încercam să acoperim să nu se vada, judecăm, blamăm, ne zbatem şi  suferim, uneori  dăm inapoi pentru că e greu uneori , căci însaşi personalitatea , identitatea noastră este amenintată cu pieirea , aşa că Egoul ripostează.

Ar putea să pară mai dramatic decât ar fi  în realitate dar imaginaţi-vă doar ce viată ar avea o femeie care are un soţ beţiv dar pe care l-a iubit cu toata fiinta ei la inceputuri sau un bărbat a cărui sotie a paralizat şi nu mai are nicio sansă să îi ofere bebeluşul mult visat de amândoi… sau situaţii mai usoare : o femeie care se simte abandonată şi neglijată de soţul mereu plecat la muncă , un bărbat care tebuie să se descurce cu gelozia sotiei … fiecare dintre noi trăim macar o situatie care ne solicita alinierea.

Daca alegem să stam în acea relatie până cand invatam lectia şi ne vindecam acel aspect care ne este reflectat de partener , atunci sunt trei scenario posibile ce se pot intampla;

  • Nu mai suntem pe aceeasi vibraţie cu partenerul , aşa că usor , fără efort, regret sau remuşcări acesta va dispărea din viaţa noastră ( prin separare, divorţ sau moarte);
  • Partenerul isi schimbă comportamentul pentru că nu mai suntem noi pe aceeasi vibratie cu comportamentul lor ;
  • Trecem printr-o transformare profundă sau o trezire adevarata şi acceptand lucrurile aşa cum sunt , co-cream impreuna cu partenerul o noua experienta transformatoare ( de ex – cazul sotiei paralizate)

Dacă , din contra, ne săturăm să îndurăm situatia dată,  dacă numai blamăm , judecăm şi ne urâm partenerul  aşa că decidem să ne vedem  mai departe de  viaţa noastră,  am putea alege să ne părăsim partenerul sau să intentăm actiune de divort.

Am putea să ne îndreptăm spre o alta relatie dar numai că dupa un timp vom fi confruntati cu aceleasi provocari ca mai înainte, poate un pic diferite ca formă , şi istoria se va repeta, chiar mai violent faţă de prima dată ( un divort şi mai urât , poate acum sunt şi copii la mijloc) şi asta pentru că în loc să ne confruntăm umbra, am preferat să sărim de la o relatie la alta, încercând să evitam lectia.

Acum  la final , as vrea să vă prezint o perspectivă şi mai înalta asupra acestui subiect.  Chiar dacă încă nu o puteti accepta, sau nici nu sunteti dispusi să intelegeti cum vine asta, doar permiteti informatiei să ajungă la sufletul vostru şi atât, nu va mai gânditi la ea, e doar o samânţă care îşi va găsi drumul către lumina când va crede ea de cuviinta şi va fi timpul.

La un nivel mai înalt, noi toti suntem UNUL. Suntem o singura conştiinţă care caută să se cunoască pe sine prin experienţe individuale. Ei bine, şi asta nu ar însemna de fapt că noi toti nu ne cautam în fond sufletul pereche ci … pe noi înşine?  Ne căsătorim de fiecare dată cu noi înşine 🙂

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta in călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2014

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul

 

1 Comment

  1. Din cele 4 relații importante din viața mea, 3 au fost cu bărbați din zodia Rac , ca și mine , iar ultimul e născut chiar în aceeași zi și luna cu mine. Aproape că am fost obligata să învăț despre mine în toate aceste relații.

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.