Când mi se solicită ajutorul, clienţii sunt într-o fază acută sau una cronică a provocărilor prin care trec.

Asta înseamnă că :

 • Ori se găsesc în mijlocul unei crize emoţionale profunde, dureroase şi extenuante,
 • Ori au realizat deja că se învârt în cerc, într-un tipar repetitiv din care nu reuşesc să iasă indiferent de câtă introspecţie au făcut sau la câte cursuri de dezvoltare personală au mers, astfel încât acum se simt obosiţi de atâta luptă, sunt dezamăgiţi sau pe punctual de a renunţa.

Înainte de a lucra cu un coach, un mentor sau un consilier spiritual, cu toţii încercăm să ne dăm seama singuri despre ce anume se întâmplă şi cum de am ajuns într-o situaţie atât de neplăcută pentru noi. Însă în procesul de cântărire a problemelor şi durerilor noastre, noi nu vedem “poza mare”, vederea noastră este limitată, suntem într-un fel de tunel, vedem o singură ieşire. Când suferim e dificil să găsim o soluţie înafara propriei noastre înţelegeri, nu putem ieşi din mintea noastră şi asta ne limitează drastic opţiunile de rezolvare a conflictului.

 

Einstein spunea: “Nu ne putem rezolva problemele de la acelaşi nivel de gândire folosit pentru a le crea”
 

Avem nevoie să ne schimbăm perspectiva ca să ne putem schimba pe noi înşine. Si suntem cu toţii în stare să o facem, avem puterea asta în noi. Dacă ne ridicăm deasupra problemei şi o înţelegem, putem apoi adopta o altă atitudine vizavi de ea.

De obicei alergam după soluţii miraculoase care să rezolve instant problema. Vrem doar să scăpăm de ceea ce ne deranjează. Dar uităm că nu suntem nişte simple mecanisme care pot fi reparate cu uşurinţă de câte ori se defectează.

O astfel de pilulă magică acţionează de obicei superficial şi chiar dacă pare să fi rezolvat problema pentru moment, aceasta va reveni de două ori mai puternică pentru că nu am învăţat lecţia pe care ne-o aducea în faţă spre conştientizare. Tot ce am făcut a fost să contraatacăm, folosindu-ne de voinţa noastră, de efort şi hotărâre.

Lucrez cu oameni care îşi doresc lucruri diferite: să-şi recapete stima de sine, să se simtă valoroşi pentru ceea ce sunt, să treacă peste o pierdere grea, să nu se mai simtă blocaţi sau împietriţi, să primească job-uri mai bune, să devină părinţi mai conştienţi, să atragă sau să păstreze lângă ei persoana iubită…. Dar indiferent de tema cu care lucrăm, abordarea mea este întotdeauna dinăuntru în afară.

Realitatea noastră este doar o reflectare a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. E doar o oglindă. Dacă nu îţi este pe plac imaginea reflectată, te vei apuca vreodată să îndrepţi lucrurile … ştergând oglinda sau spărgând-o?

E nevoie să ştim întâi cine suntem cu adevărat, şi nu raportându-ne la ce profesie sau statut social avem, ci definindu-ne din interior.

In tabelul de mai jos se poate vedea că există diferite niveluri la care poţi lucre cu un coach.

nivelurile-schimbarii-_-robert-dilts

                                            Robert Dilts-  “From Coach to Awakener “

 

Specializarea mea este pe cele trei niveluri superioare: Valori, Credinţe, Identitate şi Spirit. Astfel, te pot ajuta să:

 • Descoperi credinţele limitative adânc îngropate în subconştient şi să le înlocuieşti cu altele care să te împuternicească,
 • Iti identifici valorile central care îţi determină alegerile conştiente dar şi pe cele de care nu eşti conştient
 • Înţelegi care este misiunea ta personală şi scopul tău în viaţă
 • Devii conştient de adevărata ta putere de creator
 • Îţi determeni conştient calea şi realitatea

Ca să câştigăm acest joc al vieţii avem nevoie să ne descoperim Maestrul Interior, pentru a putea manifesta ce ne dorim în exterior.

Singurele cerinţe înainte de a porni pe acest drum al descoperirii sunt: să fii pregătit pentru o schimbare şi să fii dispus să faci munca necesară pentru a o obţine.

Lupta, suferinţa şi nemulţumirile pot înceta dacă ai curajul să faci primul pas: scie-mi şi călătoria ta către tine însuţi poate începe!

 

“Si veni ziua când a rămâne înghesuit în boboc

deveni mai dureros decât

riscul asumat pentru a înflori” .

Anais Nin

Translate:

Amintește-ți cine ești!

Ebook Cover Fii creator deliberat și conștient al vieții tale!
Articole, tehnici, ghidare săptămânală direct pe mail, plus o carte cadou:
“Adevăratul Nord -
Cum să îți descoperi Misiunea în viață”
* = required field

archives

 • 2020 (3)
 • 2019 (8)
 • 2018 (19)
 • 2017 (25)
 • 2016 (28)
 • 2015 (39)
 • 2014 (15)