2020 – Maeştri asumaţi şi responsabili

2020 – Maeştri asumaţi şi responsabili

Ce părere aveţi despre 2020 după aproape o lună de la ȋnceputul anului? Provocator, nu-i aşa?  Probleme de sănătate, agitaţie, stres, nemulţumiri diverse, confuzie mentală, o senzaţie de ȋmprăştiere….  Cam asta am “cules” de la cei cu care am lucrat până acum.

Există şi o variantă mai uşor de gestionat dar nelipsită totuşi de ȋntrebări fără răspuns clar, ȋndoială, incapacitatea de a lua o decizie, de a pune punctul pe i, vrei ceva sau aştepţi ceva dar nu ştii ce ….

Se simte o accelerare şi mai mare a timpului, a evenimentelor, abia suntem ȋn prima lună din acest an şi deja totul e mult mai intens, faţă de anul trecut, de exemplu.

 

STRUCTURĂ

 

2020 este un an de vibraţie patru. Patru este despre structură, stabilitate, muncă intensă, autocontrol, autodisciplină, persistenţă, adevăr şi moralitate.  Nu prea mai putem lăsa lucrurile nelămurite. Anul 2020 este despre asumare. Structurile care nu mai fac sens ȋn viaţa noastră e bine să le lăsăm să se dizolve, să ne focusăm pe a aşterne noi fundaţii, pe a construi ceva nou,  mai potrivit cu noua noastră vibraţie, cea a “Omului Nou”. Iar acest lucru cere măiestrie, dedicare, hotărâre, răbdare şi….curaj.

Astrologii vorbesc despre tranzite nu tocmai uşoare ȋn 2020 dar acestea conţin o extraordinară forţă de disoluţie, de dizolvare a vechiului şi incitare la schimbare, la nou.

Dacă ne asumăm rolul pe care dorim să ȋl ocupăm ȋn construirea noii lumi, atunci testele pe care 2020 le va aduce ne vor ajuta să cultivăm acea putere interioară şi abilităţile specifice necesare pentru a ne ȋndeplini misiunea.

Societatea  şi economia globală işi continuă restructurarea, poate chiar mai ȋn forţă decât anul trecut, pentru că se cere din ce ȋn ce mai mult o reformă inovativă, avem nevoie nu să peticim, să dregem sau să modificăm structuri vechi, ne trebuie altele total noi şi potrivite cu noua energie şi conştiinţă.

 

DUALITATE

 

2020 evocă şi ideea de dualitate, parteneriat divin, vedem de două ori cifra 2. Şi este vorba ȋn primul rând de dualitatea din noi ȋnşine. Este un an ȋn care vom ȋnţelege mai bine cine suntem, cine ne dorim să fim şi vom lucra la integrarea umbrei, a părţilor noastre separate cu care nu eram ȋncă ȋmpăcaţi, de acord, sau dispuşi să le ȋmbrăţişăm şi integrăm.

Cum te vei ȋntregi? Ce eşti dispus să faci pentru asta?  Dacă continui să te plângi că nu ȋţi cunoşti misiunea, că nu ştii ȋncă cine eşti, ce ai venit să faci, etc., vei rămâne fragmentat, puterea ta se va dispersa, iar fără focalizare te vei risipi şi mai mult.

Agaţă-te mereu de viziunea ta! Ea te va ajuta să aliniezi toate aspectele tale către acelaşi scop comun. Spune-ţi mereu: “Misiunea este ȋn mine ! Sinele meu o cunoaşte deja. Iese din ce ȋn ce mai mult la suprafaţă iar eu sunt pregătit/ă să o conştientizez deplin şi să o ȋntrupez! Spun DA Maestrului din mine!”

Dualitatea se refera şi la deconectarea minţii de inimă. Cu cât mass-media, guvernele, corporaţiile, religiile ne ȋndepărtează de inima noastră, de dorinţele si autenticitatea sufletului nostru,  stimulându-ne orgoliul sau fricile minţii, cu atât ne pot manipula mai uşor. Acesta este modul ȋn care ne pot distruge.

2020 va stimula şi integrarea mai profundă a divinului feminin cu divinul masculin din noi ȋnşine, mai ȋntâi de toate. Suntem dispuşi să ne asumăm  calităţile masculine? Suveranitatea?  Să creăm dintr-un spaţiu al puterii personale, al verticalităţii,  al ȋncrederii ȋn măreţia divinităţii din noi? Poţi să-ţi ȋnteţeşti focul lăuntric? Să arzi pentru o idee?  Suntem dispuşi să ne asumăm calităţile feminine? Să primim cu graţie şi ȋnţelegere ceea ce vine către noi ştiind că avem capacitatea de a transmuta totul cu iubirea inimii noastre? Să ne activăm magia internă şi să co-creăm cu Universul?

Dualitatea are legătură şi cu percepţia noastră vizavi de ceea ce este posibil pentru noi să creăm.  Dacă noi credem că suntem victime ale circumstanţelor, că nu avem niciun control asupra realităţii noastre, că suntem singuri, atunci exact asta vom experimenta. Dacă, ȋn schimb, ne asumăm puterea de creator conştient, ne urmăm dorinţele inimii, ne stabilim intenţiile, acţionăm inspirat, atunci vom trăi o cu totul altă realitate.

Percepţia din poziţia de victimă  este duală, e noi ȋmpotriva celorlalti / ȋmpotriva naturii sau a universului. Provocarea de anul acesta este să facem din doi, unu! Dacă ne angajăm să ne deschidem către ideea de Unu, Unime, Oneness, conştiinţă colectivă aflată ȋn rezonanţă cu conştiinţa Ȋntregului, a Tot-ului, vom fi sprijiniţi de Legile Universale şi toate entităţile celeste.

Nu facem nimic singuri! Nu e ca şi cum te iei la trântă singur cu tot cee ce ȋnseamnă status-quo ȋn societate, ȋn conştiinţă, ȋn propriile limitări ….Primul pas este să anunţi Universul că eşti dispus să schimbi ceva, afirmi clar “sunt aici, sunt prezent, fac un pas ȋn faţă, vreau să mă deschid!”  Şi, la drept vorbind, dacă te afli acum, aici, pe acestă planetă, ȋn aceste vremuri de schimbare şi citeşti materiale ca acesta, e clar că ai făcut deja primul pas, ai ridicat mâna, te-ai oferit să faci schimbarea ȋn tine pentru a o răspândi apoi către ceilalţi.

 

” Fii schimbarea pe care ȋţi doreşti să o vezi ȋn lume!”       Mahatma Gandhi

 

Nu suntem niciodată separaţi de ceilalţi, este doar o iluzie a acestui matrix, pentru că noi ne-am dorit să experimentăm individualitatea, separarea, singurătatea. Sunt parte din joc. Cu cât conştiinţa planetară se ȋnalţă, cu atât ȋnţelegem jocul şi motivele pentru care l-am ales timp de milenii. Acum suntem dispuşi să renunţăm la el, nu ne mai serveşte spre ȋnvăţare.

Nu ȋnseamnă că toţi oamenii vor simţi la fel. Este posibil să fim martorii unei polarizări şi mai puternice, dualitatea va fi accentuată la nivel social. Din acest motiv conştiinţa mai ȋnaltă ne poate ajuta să acţionăm ca şi liant, ca punte de reconciliere. Sufletele bătrâne, seminţele stelare, lucrătorii ȋn lumină…  sunt catalizatorii  schimbării.

 

RESPONSABILITATE

 

Evoluăm de la spiritualitatea “infantilă” la maturitatea spirituală . Omenirea are nevoie să se ȋmpace cu ea ȋnsăşi, să se ierte, să se accepte cu compasiune şi iubire. Ascensiunea se face colectiv, nu individual şi atunci avem o responsabilitate de a ajuta comunitatea să ȋşi accelereze evoluţia.

Nu facem acest lucru ca pe vremuri, ţinând predici, ȋncercând să convingem, băgând pe gâtul altora concepţiile noastre, ȋncălcând liberul lor arbitru. Nu mai menţionez că nu judecăm, nu acuzăm, nu blamăm, pentru că ȋn felul acesta nu facem altceva decât să hrănim şi să cimentăm vibraţia a ceea ce nu ne dorim. Tehnologia de care ne folosim este conştiinţa.

Realitatea pe care o experimentăm noi este creată atât individual dar şi colectiv! Din cauza asta este posibil uneori ca un individ să lucreze mult cu el, dar să nu reuşească să spargă “tavanul de sticlă” al egregorului colectiv. Suntem interconectaţi, evoluăm ȋmpreună. Suntem aici ȋmpreună şi aşteptăm pe toată lumea.  Ne place, nu ne place, ascensiunea este colectivă. (Simplul fapt că aţi strămbat din nas la acestă idee vă spune că mai aveţi ceva de lucru cu voi ȋnşivă). Cu cât vedeţi ȋn jurul vostru mai multă minciună, hoţie, nedreptate, etc, cu atât aveţi mai multă treabă de făcut.

Asta nu ȋnseamnă că toţi oamenii vor fi “convertiţi” cu forţa la noul curent de gândire sau că degeaba mai muncim cu noi ȋnşine dacă tot nu vom reuşi nimic până nu urcă la bord toată omenirea.

Observaţi dualitatea eu- restul lumii din fraza anterioară. Ei, tocmai aici este marea schimbare de percepţie : e nevoie să ne simţim ca o celulă a unui organism, perfect integraţi, ne facem munca personală, menţinem echilibrul şi curăţenia interioară, ajutăm alte celule, le susţinem vinecarea cu vibraţia noastră, susţinem scopurile comune ale ȋntregului organism. Hmmm, ştiţi voi ce se ȋntâmplă când o celulă decide că vrea ea să crească sau să fie mai cu moţ, să suplinească ce crede ea că lipseşte din organism….

Responsabilitatea lucrătorului ȋn lumină constă ȋn a curăţa vibrational câmpul energetic colectiv. Şi facem acest lucru alegând conştient să facem o schimbare pozitivă de frecvenţă, controlându-ne răspunsul negativ pe care poate am fi tentaţi să ȋl oferim la un stimul extern, tocmai pentru că astfel am ȋntări, am consolida, acea vibraţie negativă ȋn câmp.

Să vă dau un exemplu: primiţi o amendă pentru viteză. Ȋn loc să ȋncepeţi să vă ȋnfuriaţi pe poliţiştii  (adjectiv negativ 1, 2, 3….10 :-)) care stau la pândă cu maşina cu radar, ascunsă printre boscheţi, fără să fie colată corespunzător cu ȋnsemnele Poliţiei Române, tocmai pentru a nu fi detectată; ȋn loc să vă vărsaţi supărarea pe şoferii (aşa şi pe dincolo) care veneau pe contrasens şi care nu au catadicsit să vă facă semn cu faza lungă pentru a vă anunţa să ȋncetiniţi; ȋn loc să vă proiectaţi ȋn viitor furia pe funcţionarii de la Taxe şi Impozite care sigur o să vă facă să pierdeţi o zi pe la rânduri ca să plătiţi nenorocita de amendă;  ȋn loc să povestiţi cu năduf  ȋntâmplarea la 30 de persoane ȋn următoarea zi , etc, etc, respiraţi adânc, hotărâţi că nu vreţi să mai cimentaţi acestă energie negativă (specific românească, ȋn acest context), şi alegeţi să răspundeţi conştient, “personalizat”.  NU reacţionaţi din inconştientul colectiv!! Zâmbiţi când oferiţi actele la control, recunoaşteţi deschis, măcar pentru voi, că aveaţi ȋntr-adevăr viteză, gândiţi-vă că se ȋntâmplă tuturor, că poliţiştii ȋşi fac şi ei meseria (dar nu cumva să ȋntinaţi starea cu gânduri de genul “ştiu eu că i-a trimis şeful sai facă nişte bani din amenzi pentru buget, ca să arate că au ȋncasări” …sau altele asemănătoare 🙂 ), că e civilizat să existe nişte reguli ȋn trafic care să fie respectate de toată lumea… Decideţi că nu doriti să vă stricaţi starea de bine cu acest incident… Dacă chiar consideraţi că e nedrept, recadraţi, spuneţi că amenda e ȋn fond o donaţie pe care o faceţi ca să vă meargă bine ȋn trafic 10 ani de acum ȋnainte …..

Dacă din ce ȋn ce mai mulţi dintre noi aleg să procedeze astfel ȋn tot felul de situaţii, FĂRĂ să avem sentimentul că ne lasăm prostiţi, fraieriţi, ȋnjosiţi, etc, după un timp vom vedea transformări!!! Ori nu ni se mai ȋntâmplă nouă astfel de situaţii, ori se schimbă ceva ȋn organizarea externă – se dau legi noi (nu mai e voie să stai cu radarul ȋn maşină şi să te ascunzi  după tufiş :-)), de exemplu.

Anul acesta ȋncepem cu adevărat tranziţia către scopul nostru divin, iar curăţarea egregorului  este parte din acest scop.

Ca o paranteză, noi , românii, avem o karma naţională uriaşa de nemulţumire, aşa că dacă cei treziţi şi angajaţi  ȋn a contribui la transformare nu lucrează conştient pentru descreşterea ei, nu putem spune că ne asumăm total  menirea.

 

MAESTRUL CONSTRUCTOR

 

Anul 2020 conţine ȋn sine şi vibraţia numărului maestru – 22 – o expandare a posibilităţilor creatoare dar şi un ajutor semnificativ din partea Universului, astfel că putem realiza, construi, orice ne-am propus, desigur, dacă ne aliniem cu această vibraţie puternică.

Căutările spirituale sunt favorizate ȋn acest an şi toate activităţile care implică ajutarea, asistarea celorlalţi sunt sprijinite de către Univers. Se spune că dacă te dedici mereu serviciului ȋn folosul oamenilor nu vei rămâne niciodată şomer. Există mereu ceva de făcut ȋn acest domeniu.

22 mai este numit Master Builder, Maestrul Constructor. Ce credeţi că avem de construit ȋntâi? Care este primul nostru edificiu solid? Noul nostru EU! Dacă vrem să schimbăm realitatea ȋnconjurătoare, atunci avem de lucrat la personalitatea noastră. Iar personalitatea este ansamblul de gânduri, credinţe, emoţii, atitudini şi comportamente practicate constant.

Cei care abia ȋncep acestă lucrare au de aşezat fundaţia noii lor energii. Acest lucru presupune ȋntâi să ştii ce ȋţi doreşti să fii, cum vrei să contribui, unde vrei să ajungi. Atenţia este apoi permanent dirijată către modul ȋn care gândim despre noi şi despre ceilalţi. Conşientizarea credinţelor negative, a comportamentului auto-sabotor, obişnuinţele nefolositoare, măştile, umbrele , toate au nevoie a fi investigate, recunoscute şi schimbate, ȋnlocuite cu altele ȋmputernicitoare, de folos pentru noul nostru Eu.

Cei avansaţi pe calea acesta spirituală, a creaţiei conştiente a Sinelui,  trec la etapa următoare, cum spuneam mai sus, a maturităţii spirituale: nu mai este doar despre noi, personal, şi despre cum ne creăm realitatea, ci despre omenire ca şi comunitate, conştiinţă colectivă, la evoluţia căreia putem participa activ şi conştient.

Se ȋntâmplă un fenomen extraordinar pe care l-am observat lucrând ȋn ultimul an ȋn Cronica Akasha. Foarte multe din experienţele noastre de ȋnvăţare, din lecţiile noastre, sunt determinări karmice. Venim să ȋnvăţăm ceva ce am refuzat să ȋnvăţăm ȋn alte ȋncarnări sau experienţe. Cu cât lucrăm mai mult cu noi, cu cât permitem să fim inundaţi de mai multă Lumină, cu atât nu mai descărcăm din Akasha noastră  drame, frică, violenţă, alegeri negative. Din contra, ȋncepem să download-ăm experienţe frumoase, amintiri din vieţi ȋn care ne-am trezit, am lucrat cu Lumina, ne-am asumat puterea şi am făcut o diferenţă ȋn bine pentru ceilalţi.

Cu cât ne amintim mai multe, cu atât devenim mai luminoşi şi mai conectaţi şi mai puternici , contribuind şi mai mult la transformarea conştiinţei planetare. Şi bulgărele continuă să se rostogolească şi să crească: cu cât suntem mai puternici şi mai asumaţi, cu atât atragem către noi fiinţe de lumină, Maeştri ascensionaţi, ghizi, ȋnvăţători, ȋngeri … care ȋşi doresc să lucreze cu noi, să contribuie cu ȋnţelepciunea lor, prin noi, la ridicarea vibraţiei omenirii….  Şi devenind canal pentru aceste conştiinţe ȋnalte ne curăţăm şi mai mult câmpul, ne ridicăm vibraţia şi contribuim mai mult ….şi tot aşa…

Concluzia ar fi că 2020 marchează un nou ȋnceput, pe un nivel de vibraţie, conştientizare şi responsabilitate mult superior celui din anii precedenţi . E drept că abia 2021 marchează corect, cronologic, ȋnceputul unui nou deceniu, ȋnsă ce observă intuitivii şi astrologii este că 2020 este clar o altă energie, un punct de cotitură care va marca evoluţia planetară.

Să aveţi un 2020 asumat si responsabil, fructificat la maximum!

 

Credit imagine titlu : spiritualify

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Ce teme te-ar mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este consilier spiritual si life coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2020

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

 

3 Comments

 1. Super articol! Vine intr-un moment foarte oportun, cu constientizari si vibratii inalte. Multumesc!

  Reply
  • multumesc si eu pentru feedback!

   Reply
 2. Da, 4 inseamna decizie, implicit destin si acesta este butonul din mintea fiecaruia. Sa ne pastram capul rece si inima calda…ar fi cam tot ce poate face un om normal, nu doar in 2020, ci mai mereu, dar in special acum nu strica sa exersam asta , pt ca vorbim de o transcendere..Merci pt ce faci

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.