7 lucruri ce nu se predau în şcoală….. decât în “săptămâna altfel”

7 lucruri ce nu se predau în şcoală….. decât în “săptămâna altfel”

Săptămâna acesta e “Scoala sau Săptămâna altfel”! 🙂  Cei care au copii la şcoală sau la liceu ştiu despre ce vorbesc: este săptămâna în care nu se fac cursuri obişnuite ci elevii participă la tot felul de activităţi în aer liber,  merg în vizite la locul de muncă al părinţilor, iau legătura cu cei care sunt  responsabili de siguranţa noastră: Politie, Pompieri, Salvare…, au diverşi invitaţi la clasă, primesc vizitele elevilor sau părinţilor care vor să cunoscă mai bine şcoala/ liceul …. orice proiect frumos e bine primit acum.

In acestă săptămână am deosebita onoare să vorbesc liceenilor de la Colegiul Naţional “Ferdinand I” din Bacau despre ce înseamnă să îţi stabileşti obiective pe termen lung sau scurt, care e natura realităţii, cum îţi urmezi visul, ce înseamnă liberul arbitru , ce este jocul vieţii şi cum să-l joci….dar discuţiile alunecă repede către diverse alte subiecte…

Vorbind cu aceşti tineri absolut fantastici, mă gândeam că ar fi atât de benefic pentru ei ca încă din şcoală să înveţe lucruri la care noi avem acces numai după ani buni de căutări, lecturi şi cursuri de dezvoltare personală, informaţii pe care dacă le-am fi ştiut mai din timp, cu siguranţă ne-ar fi ajutat să trăim mai frumos, mai autentic, simţindu-ne cu adevărat stăpânii vieţii noastre.

Am promis că le scriu pe scurt o recapitulare a subiectelor discutate. Sunt câteva subiecte pe care le consider potrivite pentru a fi predate în şcoală. Voi ce părere aveţi? Aţi mai adăuga şi altceva pe lista? Sau sunt subiecte cu care nu sunteţi de acord?

 

1.Suntem cu mult mai mult decât ni s-a spus vreodată

 

Inafara acestui corp fizic, care se vede, şi care este absolut adulat în societatea noastră (gândiţi-vă doar la  industria modei , a produselor de cosmetice şi de îngrijire corporală, nutriţie, etc …) mai avem şi un spirit, o fărâmă de Dumnezeu care ne animă acest trup, mai avem câmpuri electro-magnetice despre care ni se vorbeşte în scrieri mai vechi de 5000 de ani , câmpuri de energie  care sunt observate de clarvăzători şi detectate prin tehnologii diverse, gen fotografia Kirlian sau bioelectrografia Korotkov.

Pierre Teilhard de Chardin  spune chiar că “Nu suntem oameni ce au o experiență spirituală. Suntem spirite ce au o experiență umană”. Suntem creatori puternici, capabili de lucruri cu adevrat marete.

 

2. Totul este energie

 

Nu numai câmpurile din jurul nostru sunt energie pură, ci absolut tot restul: trupul nostru, mediul înconjurtor, emoţiile, gândurile, totul. Suntem cu toţii conectaţi la o sursă infinită de energie. Einstein spunea că “totul este energie” iar Nicola Tesla continua: “dacă vrem să înţelegem Universul e nevoie să gândim în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie”.

Si atunci dacă devenim conştienţi de modul în care putem “modela” acestă energie prin forţa conştiinţei noastre, prin puterea intenţie, a gândurilor şi emoţiilor, înseamnă că ne putem crea realitatea visată.

Inţelegând aceste concept devin uşor de explicat şi înţeles şi acele fenomene “paranormale”, cum ar fi telepatia, bilocaţia, clarviziunea… sau modul în care funcţionează tratamentele alternative, holiste, energetice.

 

3. Gândurile noastre ne creează realitatea

 

Ei bine, ăsta e un subiect care a ridicat multe semne de întrebare în rândul liceenilor. De gândirea pozitivă au mai auzit dar să afirm că intenţia noastră şi gândurile pot schimba realitatea pe care o trăim, a fost cam mult 🙂  După explicaţiile referitoare la energie, acceptarea acestui principiu a fost mai uşoară şi, în primă fază, am concluzionat că este în beneficiul nostru să ne supraveghem gândurile. Dacă toată lumea de pe Pământ ar avea grijă la ce gânduri emite şi la ce gânduri nutreşte despre propria pesoană, atunci nu ar mai exista nici războaie, ură sau crime dar nici depresie şi suferinţă.

Pe lângă gânduri, credinţele şi emoţiile noastre au un rol important în crearea realităţii. Modul în care gândim ne influenţează AND-ul care la rândul său influenţează mediul. Epigenetica este o ştiinţă mai nouă care demonstrează exact aceste realităţi.

 

4. Creierul este doar un decodor al energiei

 

Creierul este cel mai sofisticat instrument cu care am fost înzestraţi de Dumnezeu. S-a dovedit ştiinţific că nu ochii noştri văd, nu urechile noastre aud, nu papilele noastre gustative simt aromele ci toate organele noastre de simţ doar percep anumite vibraţii energetice pe care creierul le interpretează, le traduce ca fiind un anumit gust, miros, culoare, obiect …

Creierul nu este sinonim cu mintea! Dr Joe Dispenza spune simplu că “mintea este creierul în acţiune”. Insă noi nu avem doar o singură minte….există şi o minte, o inteligenţă a trupului nostru, care de obicei preia conducerea vieţii noastre atunci când noi suntem pe pilot automat, când nu suntem conştienţi de ceea ce facem şi nu acţionăm bazându-ne pe o alegere personală, asumată, responsabilă.

 

5.Conştientizarea programelor subconştiente înseamnă eliberarea fiinţei umane

 

A ne aduce la suprafaţă fricile şi credinţele limitive şi a le conştientiza, înţelegând de la cine le-am preluat, în ce fel le perpetuăm, în ce mod ne împiedică evoluţia, este un lucru care implică mult curaj, vulnerabilitate şi maturitate. Intrebări de genul “ de ce cred eu că nu sunt deştept/ curajos/ responsabil/ valoros/ vrednic de ….?” ne determină să realizăm că acestea nu sunt de fapt părerile noastre, le-am preluat din familie, şcoală, societate….Avem apoi de făcut o alegere: continuăm să credem în ele şi să ne limităm la ceea ce ni s-a spus că putem face, sau alegem conştient alte credinţe care să ne ajute să trăim curajos, cu entuziasm şi pasiune?

 

6. Stabilirea obiectivelor- o activitate…energetică

 

Când lansăm în Univers intenţiile noastre, când ne propunem să realizăm ceva ce este important pentru noi înşine (nu pentru părinţi, bunici sau “ochii” altora), şi mai şi lucrăm activ la îndeplinirea lor, succesul este asigurat.

Dacă trecem însă la acţiune direct, fără o anume strategie, este posibil să ne împiedicăm, să muncim mai mult, sau să constatăm că deşi am obţinut ce am vrut, nu suntem prea fericiţi de alegerea făcută. Si atunci e nevoie întâi să lucrăm ţelul nostru la nivel de energie, dacă tot ştim acum că totul este vibraţie.

Există trei întrebări la care e bine să ne gândim înainte de a ne apuca de treabă:

1.      Ce îmi doresc de fapt?

2.      De ce îmi doresc asta?

3.      Cum îmi doresc să mă simt când voi realiza acel obiectiv?

După ce conştientizezi motivaţia interioară şi nevoia de dedesubtul dorintei şi consideri că sunt în acord cu Sine tău, sunt în congruenţă cu cine îţi doreşti să fii, te reprezintă întru-totul, abia atunci începi să acţionezi efectiv.

 

7. Nu există eşec – doar feed-back

 

Chiar dacă sistemul de învăţământ încurajează evaluarea rezultatelor prin note, clasamente, competiţie, concursuri… faptul că nu reuşim să fim (mereu) primii, nu ne face mai puţin valoroşi ca fiinţe umane. Valoarea unui om nu constă în notele pe care le-a luat la şcoală. Fiecare dintre noi are nevoie să creadă cu adevărat în el însuşi, în potenţialul său creator , în capacitatea de a fi strălucit în ceva anume. Cu toţii avem harul nostru în care e nevoie să credem pentru a-i permite să înflorească.

Fiecare om este important, fiecare a venit pe Pământ cu un rost al său. Universul nu face risipă, dacă eşi aici înseamnă că e nevoie de tine, că ai ceva de oferit umanităţii, trebuie doar să crezi că acel “ceva” e în interiorul tău şi să ai răbdare să-l cauţi.

Incredere şi curaj, dragii mei prieteni creatori! Sunteţi cu adevărat minunaţi!

 

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta in călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

Imagine titlu – internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

© Copyright Cristina Tomescu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

4 Comments

  1. Draga Cristina,
    Imi plac foarte mult articolele tale. Sunt o reala sursa de inspitatie pentru mine.
    Sunt mama a doi copii, o fetita de 8 ani si un baietel de 6 ani. Traim vremuri in care a fi un parinte bun e o lupta continua, in primul rand cu noi insine, dar cred totusi ca aceasta lupta e castigata cand copiii nostri devin niste adulti echilibrati si in armonie cu semenii lor. Pentru mine, ca parinte consider ca pe langa ce sistemul educational actual ofera, ceea ce ne-ai prezentat in articolul de azi este binevenit si merita prezentat elevilor. Cu mare admiratie si pe curand!

    Reply
    • ma bucur tare mult ca si tu esti de aceeasi parere ! multumesc mult pentru comentariul tau !

      Reply
  2. Minunat articolul Cris! Si felicitari pentru activitate! Sistemul educational actual este incomplet…dupa parerea mea, pentru ca nu-i invata pe copii sa-si descopere si sa-si pretuiasca abilitatile. Cu atat mai putin le vorbeste despre procesele de gandire, de receptie si interpretare a informatiilor preluate cu ajutorul simturilor…despre faptul ca tot ceea ce e in jurul nostru e energie in miscare samd. Insa, daca sistemul nu o face, noi ca parinti putem suplimenta acest “gap” prin informatiile pe care le transmitem noi copiilor nostrii… fara “programe” conventionale, de dragul unor cutume sociale sau trenduri educationale, fara conditionari si limitari inutile…Te imbratisez cu drag si iti multumesc pentru munca minunata de schimbare a vechilor modele si tipare energetice informationale pe care o faci!

    Reply
    • multumesc mult, Carmen. Stiu ca si tu ai fost in scoli in Saptamana Altfel, asa ca felicitarile merg si catre tine 🙂

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.