Dezvoltare personala pe steroizi

Dezvoltare personala pe steroizi

Un număr din ce  în ce mai mare de oameni simt nevoia în acestă perioadă de a afla secrete legate de dezvoltatrea personală pentru că îşi doresc să facă un salt în conştiinţă, îşi doresc să evolueze spiritual, să îşi schimbe viaţa şi să trăiască mai frumos.

E un lucru lăudabil şi pe care îl încurajez de fiecare dată.

Problema apare atunci când, după ce dai de “gustul” noii paradigme, după ce ai “prins un fir” care ar putea duce într-o direcţie total diferită faţă de ce se cunoştea până acum, nu vrei să îi mai dai drumul şi îţi doreşti să produci schimbări imediate ( dacă s-ar putea instanteneu, ar fi minunat! 🙂 ) şi eventual fără prea mult efort.

Setea acesta “modernă” de nou, de reamintire a celui care eşti tu cu adevărat, de acces la Legile Universale şi la dreptul nostru înnăscut de a ne co-crea realitatea în deplină cunoştinţă de cauză,  este speculată foarte mult pe “piaţa” dezvoltării personale.

Se propun tot felul de metode rapide pentru evoluţia personală şi atingerea stării de extaz: curăţrea chakrelor, up-gradarea ADN-ului, mărirea câmpului energetic, construirea corpul de lumină, evadarea în astral…etc, toate acestea fiind folositoare, fără îndoială, dar există acest aspect asupra căruia vreau să mă opresc în articolul de astăzi: evoluţia spirituală nu se poate face pe steroizi!  (Pentru cine nu cunoaste termenul, steroizii sunt substanţe chimice consumate în scopul îmbunătăţirii performanţei -a puterii, agilităţii sau energiei-  în sport, în general).

Ce vreau să spun este că degeaba înveţi tot felul de tehnici, degeaba ţi se oferă nişte iniţieri , acordaje, ţi se deschide ochiul al treilea sau se ridica Kundalini daca nu eşti încă pregătit pentru aceste experienţe. Chiar este periculos, de cele mai multe ori.

E normal să vrem să ajungem mai repede acolo unde ne dorim să fim, mai ales dacă ştim în sufletul nostru că este atât spre binele personal cât şi al celorlaţi din jurul nostru şi chiar spre binele planetei.

Dorinţa noastră ne face să împingem lucrurile înainte, să forţăm, să ne luptăm să depăşim obstacolele ce ne apar în cale. Nevoia de a evolua e parte din natura umană, e o forţă care ne propulsează spre înainte sau mai sus. Doar atunci ne simţim noi împliniţi, când evoluăm.

Energia din această perioadă ne susţine evoluţia, ne ajută şi ne pune pe foc, de aceea din ce în ce mai multe persoane simt că a venit timpul să se ocupe si de altceva, pe lângă job, casă, familie şi prieteni, să îşi întoarcă privirea spre ei înşişi, spre interior şi să se redescopere şi reinventeze.

Uneori este o năzuinţă dureroasă la propriu, pentru că vrei altceva, instinctul, intuiţia şi inima îţi cer să faci un salt şi nu ştii cum. Simţi, auzi, adulmeci Chemarea! De fapt cine te cheamă? TU, cel Adevărat, Sinele Tău Inalt care te vrea mai aproape, mai aliniat cu adevăratul tău potential creator.

Acesta este momentul când apelezi la un coach sau mentor. În e-mailurile sau mesajele de la clienţii mei simt acest ton imperativ aproape: “vreau să ştiu cine sunt cu adevărat, “am nevoie să merg mai departe”, “vreau să mă descopăr”, “ştiu sigur că viaţa poate fi altfel”… Munca mea este să ajut oamenii să construiască un pod între situaţia în care se găsesc acum: realitatea 3D cu toate provocările ei, şi locul în care îşi doresc să fie, pentru că acolo sunt aliniaţi cu “chemarea” Sinelui mai Înalt.

Eu sunt Berbec. Ca zodie 🙂 . Imi amintesc cum eram la începutul căutărilor mele: exact ca în acea glumă: “Doamne da-mi răbdare. Dar acum!…te rog” 🙂   După fiecare curs sau seminar la care participam, după fiecare carte citită, avem senzaţia că… gata, ar trebui să se deschidă cerurile şi să mă luminez instantaneu, pentru că ştiam atât de multe despre spiritualitate şi dezvoltare personală, cum nu ştiam cu ceva timp în urmă! Si după  fiecare seminar, curs, carte, tehnică nouă, etc, istoria se repeta, ştiam şi mai multe, şi tot speram că am ajuns la capăt cu învăţarea doar ca să descopăr în fiecare zi că mai e ceva, şi încă ceva… de fapt, că nu se termină niciodată învăţarea.

Sunt rare acele cazuri de “iluminare” instantanee, de revelare a marilor mistere într-o noapte, de epifanii care îţi schimbă într-o clipă destinul, cursul vieţii, menirea, calea. (ca să nu merg mai departe şi să vă spun că sunt nişte evenimente pre-stabilite de către sufletul care are un anumit rol în evoluţia unei societăţi :-), aşa …. şi dacă voi nu aţi experimentat asta înseamnă că nu v-aţi propus aşa ceva pentru această viaţă, etc, e o discuţie lungă 🙂 )

Si totuşi noi toţi care am auzit “chemarea”, ne aşteptăm la asta: “De ce nu mi se întâmplă şi mie ca altora? Să înţeleg brusc ce trebuie să fac! Am obosit să caut, am obosit să rabd, m-am săturat!” – doar un exemplu de reacţie din partea unor clienţi.

Si în disperarea asta, ce faci? Alergi către cel care îţi spune că a găsit cea mai rapidă metodă de a te “curăţa” 🙂 , de a te debloca, de a-ţi activa ADN-ul, de a-ţi construi corpul de lumină, Merkaba, cu care să te înalţi în 5D…

Repet, nu subevaluez aceste tehnici , spun doar că tot ceea ce fac ele este parte din dreptul nostru divin şi că aceste calităţi, energii, puteri … se activează automat atunci când ajungi la nivelul de vibraţie şi evoluţie necesar pentru activarea lor naturală.

A le forţa apariţia pe un fond insuficient de pregătit, aduce ori numai frustrare, pentru că nu vor avea niciun efect şi ajungi să îţi scadă şi mai mult încrederea în cine eşti tu cu adevărat şi ce poţi: ”păi dacă nici acestă minunată tehnică nu te-a ajutat, atunci înseamnă că eşi un caz pierdut”, îţi spui… ori…. îţi poate face mult rău, pentru că toate energiile la care primeşti acces printr-o iniţiere Reiki sau trezirea şarpelui Kundalini, de exemplu, grefate pe un trup şi o conştiinţă nepregătite suficient, pot duce la diverse tulburări mentale sau fizice. Ţi s-a dat un boost de energie, te-a propulsat în sus dar nu te poţi susţine şi atunci cazi, te îndoi sub propria povară, ca arborele din imagine.

Si atunci ce-i de făcut? Să aşteptăm pur şi simplu fără să facem nimic? Noi suntem mereu gata să facem ceva. In engleză este un minunat joc de cuvinte: noi nu suntem “human being”, suntem “human doing”, adică nu ştim să FIM, ştim să FACEM, acţiunea ne caracterizează mai mult, ca şi fiinţe umane, decât fiinţarea”.

Vă propun în continuare câteva alternative:

1. “Cei care se uită în afară, visează; cei care privesc înlăuntrul lor, se trezesc”                  Carl Gustav Jung

 

Invăţaţi să vă duceţi imediat înlăuntrul vostru când experimentaţi un anumit  eveniment, emoţie sau stare. Ce a declanşat acea stare? De ce oare vă simţiţi aşa? Ce aşteptări aveaţi? Ce vă doreaţi în loc? Ce anume vă displace? De ce? Ce aminiri vă aduce în minte? Cum v-aţi putea schimba starea? ( cam aşa faceţi auto-coaching :-))

In acest fel ajungeţi la rădăcina unor credinţe limitative care vă subminează evoluţia.

 

2. “Poţi să ai orice experienţă îţi doreşti dar numai după ce decizi că vrei să o ai!”                                                                                                             Sonia Chocquette

 

Puteţi să vă descoperiţi orice credinţă limitativă pe care aţi putea-o schimba într-o clipită, dar dacă nu hotărâţi la nivel conştient că nu vă mai doriţi viaţa de până acum, cu lipsurile sau limitările ei şi că vreţi altceva, că nu mai agreaţi acea credinţă care vă sabotează evoluţia, nu aveţi nicio şansă să schimbaţi ceva. Prin coaching poţi afla de ce inconştient nu poţi renunţa la acea credinţă, ce anume o ţine fixată.

 

3. “Dacă îţi corectezi modul în care gândeşti, restul vieţii tale se va aranja de la sine”                                            Lao Tzu

 

Totul e în mintea noastră, ştii deja asta. Dacă încerci să fii din ce în ce mai prezent în viaţa ta, mai conştient de obiceiurile pe care le ai, mai atent la cum gândeşti despre ceilalţi şi despre tine însuţi, atunci uşor, uşor, nu te mai laşi antrenat în dispute, gânduri negative, depresii, etc, vibraţia ta se schimbă şi se înalţă şi atunci Legea Atracţiei care nu doarme nicio clipă, îţi va aduce circumstanţe şi persoane cu o vibraţie la fel de înaltă iar viaţa ta va deveni mai frumoasă cu fiecare zi.

 

4. “Pacea interioară este rezultatul re-disciplinării minţii tale pentru a procesa viaţa aşa cum este ea în loc de aşa cum crezi tu că ar trebui să fie” – Wayne Dyer

 

Aici vreau să vă amintesc de aşteptările pe care ni le cream singuri. Am fost învăţaţi încă de mici că trebuie să ajungem la anumite “standarde de calitate” până la anumite vârste: până la 27-30 de ani maximum (!) trebuie să fii căsătorit, până la 35 să ai o familie cu 1-2-3 copii, până la 40 să ai o carieră deja frumoasă şi în ascensiune, şi tot aşa …Faptul că noi ne raportăm mereu la ce ne spune societatea, familia, religia, corporaţia, guvernul, etc, ne face să trăim mereu într-o comparaţie şi o competiţie continuă cu ceilalţi. Dar noi suntem unici şi ne-am propus experienţe unice în acestă aventură în fizicalitate. Nu putem fi noi înşine şi nu putem vreodată fi satisfăcuţi dacă ne tot uităm în jur!

 

5. “Miracolele pot deveni normalitate doar atunci când te deconectezi de la nevoia de a fi mereu în control”  – Jennifer Hough

 

Cum adică să fii în control? Mă refer la acea nevoie de a şti că lucrurile nu o iau razna, să ştii tu ce se va întâmpla în perioada imediat următoare, că ţi-ai luat toate măsurile de precauţie pentru ca familia ta şi tu însuţi să nu suferiţi fizic sau de anumite lipsuri, că ai făcut tot ce ai putut ca să eviţi situaţiile  neplăcute, că îţi este asigurată o viaţă cât de cât îndestulată şi liniştită, că totul va fi bine.

Ce înseamnă mai pe scurt că vrei mereu să fii în control?  Înseamnă că ţi-e frică şi că nu ai încredere în Univers. In mintea ta ai decis deja că viaţa e o luptă, că supravieţuieşte cel mai bine adaptat, că trăieşti într-un univers neprietenos, că nimic nu e gratis şi banii nu cresc în copaci, că dacă nu eşti vigilent îţi fură altul pâinea de la gură…

Toate acestea sunt credinţe limitative. Analizează-le pe rând: 99,9% dintre ele nici măcar nu sunt ale tale!!! Le-ai preluat, ţi s-au spus, ţi-au fost servite şi tu le-ai adoptat pentru că ai acceptat autoritatea celor de la care veneau: părinţi care au trait greu ( şi într-o altă energie, cu alte contracte şi lecţii de viaţă), profesori ( ei înşişi speriaţi, având propriile lor lecţii) , şefi ( care au nevoie de subalterni care nu gândesc ci doar muncesc din greu, de frica zilei de mâine),  prieteni şi rude ( cu fel de fel de experienţe neplăcute, încrâncenaţi de viaţă), leaderi spirituali ( parte dintr-o dimensiune în care polaritatea a fost acceptată ca bază a învăţării şi dihotomia bine- rău / rai-iad a fost speculată la maxim pentru a crea experienţe de învăţare), etc.

A slăbi controlul sau a renunţa complet la el nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche, că devenim leneşi sau că nu ne mai pasă de ce ne aduce ziua de mâine. Înseamnă să ne recăpătăm puterea creatoare, să avem încredere în noi şi în calea noastră, să acceptăm că nu putem avea niciodată toate datele problemei şi nu avem cum să prevedem tot ce se poate întâmpla. Stiti cum se spune:”Relaxeaza-te! Nimic NU e sub control!”

Trăim în vremuri de schimbare. Lucrurile nu mai sunt cum erau pe vremea bunicilor. Ei au avut ceva de făcut şi învăţat, noi am venit aici pentru altceva. Ca să putem schimba acestă energie a fost nevoie să ne scufundăm noi cât de adânc posibil în ea, întâi.

Numai din acest loc vom putea începe să transformăm, să transmutăm energia veche în alta nouă, folosindu-ne de conştiinţa noastră proprie, parte din Marea Conştiinţă Universală.

Data viitoare intenţionez să vă vorbesc mai mult despre acestă transformare prin care trecem şi noi, în drumul nostru spre a deveni Homo Luminous, următoarea treaptă de dezvoltare a umanităţii.

Săptămâna viitoare, pe mail, pentru abonaţii la newsletter (abonarea e gratuită şi se face aici) vom vedea un mod simplu de a descoperi o credinţă negativă.

 

credit imagine: Romeo Tomescu

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atracției și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro  și iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

© Copyright Cristina Tomescu 2015

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

8 Comments

 1. Felicitari pentru articol! Mi-a placut ceea ce am citit, m-am regasit in el pentru ca si eu sunt semn zodiacal de foc, Sagetator, si exact acelasi lucru imi doream dupa fiecare carte, curs de dezvoltare personala parcurs: sa simt schimbarea imediat, sa simt starea de iluminare brusc. Dar de la tine am invatat sa ma bucur de calatorie si sa invat din fiecare experienta.
  Astept cu mare interes fiecare postare a ta pentru ca am impresia de fiecare data ca imi vorbesti mie. Am simtit o tristete dupa ce am terminat sedintele cu tine pe skype, dar ma bucur ca in fiecare articol regasesc sugestii care ma ajuta.
  Iti multumesc pentru ajutorul pe care mi-l oferi si astept cu mare interes postarea de saptamana viitoare.
  Te imbratisez cu drag, Maria!

  Reply
  • Maria, multumesc tare mult! Esti un om deosebit si atunci e normal sa vezi si in altii ceea ce ai tu inlauntrul tau 🙂 Si mie mi-a facut mare placere sa lucram impreuna si multumesc ca am cunoscut pe cineva ca tine!

   Reply
 2. Sunteti in armonie cu Universul frumos din noi.multumesc

  Reply
  • Luminita, e o mare onoare pentru mine sa imi spui asta, multumesc tare mult!

   Reply
 3. Multumesc din suflet pentru acest articol care parca a fost scris special pentru mine 🙂
  Ma regasesc intru totul in el si ma bucur enorm ca l-am citit astazi pentru ca, chiar eram in cautarea unei solutii referitoare la renuntarea la control si citind articolul am inteles de ce simt nevoia sa detin controlul, care imi sunt credintele limitative si cum pot face sa predau controlul fara sa ma simt in pericol.
  Va multumesc inca o data si astept cu nerabdare urmatorul articol.
  Cu drag,
  Carmen

  Reply
  • Ma bucur mult ca a fost de ajutor si exact la tzanc 🙂 Cineva din anturajul tau … astral te ajuta sa gasesti exact ceea ce ai nevoie la momentul oportun. Asta e starea de flow pe care ne-o dorim cu totii si in care sincronicitatile nu mai par deloc miraculoase.

   Reply
 4. Interesant articolul. Insa ma gandesc ca e cam dificil sa poti sa stai zen pe stomacul gol. 😀
  Asa ca grija zilei de maine nu cred ca e o optiune.

  Reply
  • Multumesc mult ca ai amintit acest punct de vedere, Ovidiu. E n exemplu de pliere a unui concept 5D pe o realitate 3D. E dificil sa stai zen pe stomacul gol cand zen-ul e doar o stare la care ajungi din cand in cand, e dificil cand suntem afundati intr-o realitate polarizata, adanciti in povestea noastra si experimentand de zor circumstante 3D. Cand ajungi sa intelegi si sa accepti cu adevarat cine esti, ce puteri creatoare ai, atunci nu vei avea grija zilei de maine, vei putea inmulti painea si pestii si vei fi ca si crinul de pe camp. Vom ajunge acolo, in timp, cu munca, cu dedicare si mai ales cu incredere si rabdare, exact ce incerc sa spun si in articol. In 5D grija zilei de maine nu exista. Abia am inceput munca de transformare, suntem pionieri si suntem maestri. Ne vom reaminti din ce in ce mai multe si vom transmuta din ce in ce mai repede energiile vechi in altele noi, pure, care sa ne sustina.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.