Trezeşte-ţi puterea de auto-vindecare

Trezeşte-ţi puterea de auto-vindecare

Mâine seară, în cel de al patrulea modul al cursului online “Schimbă-ţi mintea ca să îţi schimbi viaţa” vom discuta despre puterea personală de auto-vindecare. Articolul de astăzi descrie un caz foarte interesant şi reprezentativ pentru puterea de care dispunem cu toţii dar pe care doar unii au reuşit să o recunoască şi sa o folosească conştient.

În revista Psychology Today şi Yoga Journal a fost publicată povestea unui tânăr de 21 de ani , Mitchell May, care, în 1972, în urma unui accident de maşină îşi fracturase piciorul în 40 de părţi iar bucăţi mari din ţesutul muscular şi din piele lipseau cu totul.  Piciorul se infectase, îi punea în pericol viaţa, aşa că o echipă de chirurgi de la University of California, Los Angeles (UCLA) a deliberat că piciorul său nu mai putea fi salvat şi că trebuia amputat. Doar că tânărul Mitchell May nu a fost de acord. Nu se putea imagina toată viaţa schiopătând într-un picior.

Mama sa a luat legătura, prin secţia de Parapsihologie de la aceeaşi Universitate (da, da, exista un astfel de department într-o Universitate cu prestigiu international, în 1972 🙂 )  cu un vindecător, Jack Gray.

Acesta fusese crescut în tradiţia mistică evreiască a Kabbalei şi folosea vindecarea cu bioenergie, hipnoza, rugăciunea, intonarea de cântece sacre pentru a realiza numeroase vindecări care erau studiate de departamentul de Parapsihologie a Universităţii.

mitchell mayJack Gray a acceptat să lucreze cu Mitchell şi timp de aproape un an l-a învăţat cum să îşi folosească puterea gândului pentru a dirija prin trupul său forţa vitală  pentru a controla reacţia trupului. In prima zi i-a pus mâna pe frunte şi i-a spus : “ Eşti creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi ai înlăuntrul tău tot ce este necesar pentru a te vindeca”. După trei zile durerea a încetat brusc deşi nervii picioarelor erau încă serios afectaţi.

Mitchell a învăţat cum să îşi regenereze muşchii, nervii şi oasele , astfel şi-a rescris povestea vieţii.  Ȋşi amintea mai apoi din învăţătura lui Gray : “Dacă ne limităm la “micul Eu” şi la starea normală de conştiinţă, simţim durere, frică, neîncredere şi limitare. Pe de altă parte, dacă ne gândim la “Marele nostru Sine” şi la dimensiunea dincolo de timp şi spaţiu , ne putem conecta cu puterea creatoare şi energia vindecătoare”

După vindecare (9 luni în terapie Intensivă, 2 ani în scaun cu rotile  şi doi ani în care a folosit cârje), Jack l-a luat pe tânărul Mitchell să studieze alături de el. Mitchell a devenit şi el medic dar a învăţat să combine cunoştinţele din medicina orientală cu cele din medicina vestică, a studiat plante, alge verzi, ierburi, ciuperci şi fructe şi a pus bazele The Synergy Company .

El spunea că exită un spaţiu al vindecării într-o dimensiune care transcende spaţiul şi timpul. “Lucram ore întregi în stări de conştiinţă modificată. Jack mă expunea unui camp de energie care mă putea arde total dacă nu mă schimbam. A trebuit să mă înveţe să îmi gestionez fricile, jocurile ego-ului, ca să pot intra în acea energie”

Putem să intrăm în acest spaţiu prin respiraţie, mişcare, gânduri sau emoţii. Important este să ne direcţionăm atenţia dincolo de rutina zilnică, şi să ne eliberăm de ideile şi obişnuinţele vechi. Dincolo de vindecarea trupului , se obţine şi o eliberare a spiritului. O perspectivă proaspătă, nouă, asupra adevăratei naturi a vieţii este întotdeauna necesară pentru a putea aborda acest subiect al autovindecării.

Un şaman cunoscut din Africa de Sud, numită Dominique, spunea unei paciente în scaun cu rotile: ”Odată ce eşti în stare să îţi schimbi perspectiva şi să vezi orice deviere de la calea ta ca pe o binecuvântare, şi nu ca pe un blestem, atunci vei putea merge din nou”. Aşadar , aceeaşi învăţătură.

Mitchell spunea mereu că putem învăţa aceste lucruri dar că este nevoie să ne relaxăm şi să practicăm zilnic, este la fel ca atunci când înveţi să cânţi la un instrument.

Răbdare! Contemplarea în tăcere este asemănătoare cu irigarea picătură cu picătură. Vom  reuşi doar când ne vom contempla natura adevărată, puţin câte puţin, în fiecare zi, în mod regulat. Taichi, yoga, qigong, respiraţia conştientă, pot ajuta mult în acestă contemplare.

Imaginile pe care le păstrăm în minte au un impact semnificativ asupra nivelului nostru de energie.

Respiraţia e nevoie să o direcţionăm către regiunea pelvină şi să simţim ultimele vertebre ale coloanei vertebrale, ca o mini-codiţă (este şi ea o sursă de energie) mişcându-se uşor înainte şi înapoi. Respiraţia abdominală masează automat coloana şi atunci, respirând astfel de 10-20 de ori pe zi, ne îmbunătăţim foarte mult sănătatea trupului şi a minţii.

Relatia cu propriul trup 

Când venim pe Pământ ne simţim încorsetaţi în acest trup, limitaţi, şi avem o tendinţă naturală de a scăpa “din cuşcă”. Simţind sau gândind astfel (inconştient chiar), nu prea avem grijă de trup şi atunci adesea ne îmbolnăvim.  A accepta viaţa pe deplin înseamnă să trăieşti experienţa de a fi într-un trup. Si atunci poate zilnic ar trebui să facem câte o activitate care să îi aducă trupului o bucurie: sport, masaj, dans, yoga, sex, duş sau băi calde, respiraţie conştientă….

Trupul este şi el o manifestare a Spiritului , este conştiinţă condensată în materie, nu trebuie să îl neglijăm. O prietenă de-a Dr. May căzuse pe scări şi avea picioarele pline de vânătăi  şi umflături. El a învăţat-o să simtă pe deplin durerea picioarelor şi să le trimită iubire, astfel încât a doua zi nu mai avea aproape nimic!

Vindecarea Emoţiilor

Dacă viaţa este o scenă, atunci fiecare dintre noi jucăm un rol diferit. Dacă suntem prea “prinşi” de rol , uităm că de fapt că noi suntem actorii şi că scenariul a fost scris în copilărie sau în alte vieţi . Dar când realizăm acest lucru, ne trezim şi putem face modificări după cum ne dorim. Jack Gray l-a învăţat pe Mitchell să îşi recunoască propria poveste de viaţă pe care o juca şi să aducă schimbări conştiente, după care atât sănătatea cât şi experienţa sa au suferit modificări sesizabile în bine.

În timpul procesului de vindecare e nevoie să ne confruntăm cu toate emoţiile noastre negative şi să eliberăm acele energii prinse, închise, în trupul nostru. Altfel nu ne putem recupera uşor. Dacă nu facem acest lucru, reacţiile noastre emoţionale rămân oarbe, suntem absorbiţi de energiile reprimate din noi. Odată eliberate, nivelul nostru de energie creşte rapid şi ne putem trata pe noi înşine şi pe ceilalţi cu iubire şi compasiune. Avem curajul să ne privim în ochi aceste emoţii şi asta ne va ajuta să vindecăm rănile din câmpul nostru emotional.

Dr. May ne reaminteşte că adevărata iertare şi izbăvire poate avea loc doar când simţim şi experimentăm pe deplin emoţiile asociate cu diversele experienţe de viaţă. Trebuie să acceptăm viaţa şi să o privim în ochi, direct, acceptând fără discriminare ceea ce vine către noi, căci doar aşa putem evolua şi deveni liberi.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Resurse: Lapis Lazuli Light Magazine 2003, luna mai şi

www.mitchellmay.com

sursa imagini – internet

 

 

cu data

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.