2018 – Anul Maestrului

2018 – Anul Maestrului

2017, un an de vibraţie 1, a reprezentat anul unui nou început, al unei noi etape în evoluţia umanităţii. Pentru majoritatea celor ce cred în schimbarea dimensională şi care s-au oferit voluntari la crearea noii lumi, 2017 a venit cu modificări de credinţe, de paradigme de gândire, cu planuri inedite şi răsturnări dramatice de situaţie, toate având rolul de a ne întoarce către noi înşine. În “Curs în Miracole” se spune: “Ce crezi tu că eşti e o credinţă ce trebuie descompusă”. Cam despre asta a fost energia anului trecut. Aşadar, nu uitaţi să vă felicitaţi pentru toată munca şi să celebraţi transformările, curăţările şi vindecările uriaşe prin care aţi trecut.

2018 se anunţă a fi un an extraordinar de puternic, fiind un an universal de vibraţie 11 (2018=2+0+1+8=11) dar şi de vibraţie 2 (când reducem şi 11 la 1+1=2).

11 este primul număr Maestru în numerologie, aşadar 2018 reprezintă începutul unei noi direcţii în viaţa noastră: calea devenirii acelui autentic maestru al propriei noastre vieţi, ieşirea din cocon, deschiderea aripilor, recunoaşterea fluturelui din noi. Despre ce presupune acest demers vorbim în articolul de astăzi.

 

1.Scoate masca

 

În ultimul an intuiţia s-a dezvoltat foarte mult , am căpătat mai multă încredere în propriile noastre abilităţi ceea ce ne conferă o anumită lumină, energie şi putere, astfel că vom fi din ce în ce mai observaţi de ceilalţi, pentru diversele noastre calităţi, cunoştinţe prin care putem contribui la bunăstarea comunităţii, a umanităţii, în general. Nu prea te mai poţi ascunde în spatele unei măşti “cuminţi” de cetăţean la locul lui, modest, cu preocupări obişnuite, “la fel ca toată lumea”, când în tine e un vulcan gata să erupă.

Foarte mulţi dintre cei cu care am lucrat sau pe care i-am cunoscut prin intermediul diverselor cursuri sau seminarii din 2017, au început deja să păşească curajoşi pe calea lor unică, pe “culoarul” lor de expertiză. Au apărut pagini noi de Facebook, site-uri sau bloguri, au început să susţină propriile cursuri sau prezentări, să lucreze în cabinete de terapie, în săli de sport sau de dans,  să arate oamenilor ce pot face, care le este pasiunea, vocaţia, menirea. Felicitări, dragii mei, mă bucur că am onoarea să vă cunosc!

Pentru toţi ceilalţi ce nu au avut încă curajul de a scoate masca şi de a se arăta lumii în toată splendoarea şi vulnerabilitatea lor (căci da, e vorba şi de asta), 2018 este anul vostru, e anul Maestrului din voi! Îndrăzniţi! (şi dacă nu îndrăzniţi, sunt convinsă că ghizii din spatele vostru vă vor da un ”mic” ghiont ca să vă luaţi zborul din cuibul confortabil, călduţ şi sigur 🙂 )

 

2.Rămâi deschis

 

Trecutul are uneori marele talent de a ne ţine pe loc. Ni se pare că ştim care ne sunt limitele, ce ar fi bine să facem, ştim ce ar merge sau ce ar putea funcţiona şi ce nu … şi ne este frică să facem pasul către ceva necunoscut, nesigur, sau despre care credem că nu ne-ar putea asigura traiul zilnic.  Doar ca aşa rămânem mici, încetăm să visăm , ne tăiem aripile.

Sufletul nostru începe să ne împingă din ce în ce mai puternic către adevărata noastră chemare, dar e nevoie să avem o oarecare deschidere către ceea ce vine către noi. Nu refuza o anumită propunere de business doar pentru că nu crezi că e pentru tine, nu renunţa la o idee până nu faci măcar câţiva paşi în direcţia sa, cât să testezi un pic apele…

Dacă ne bazăm doar pe experienţa noastră din trecut, când ceva nu a funcţionat, sau pe ceea ce ni s-a spus acasă sau la şcoală şi noi am acceptat de bun, astfel că acum a devenit cunoştere cimentată neurologic în baza noastră de date , atunci nu vom crea în viitor nimic nou. Mintea raţională nu poate crea decât bazându-se pe istorie, dar proiectând istoria asupra viitorului nostru, nu facem decât să recreăm trecutul!

Sparge cercul! Deschide-te la idei noi, fă o încercare… Multe din lucrurile încercate în trecut nu au mers pentru că nu era timpul lor! Acum e posibil să aibă chiar mare success dacă tu crezi în ele şi simţi că ţi-ar aduce bucurie!

2018 este anul în care mulţi se vor reinventa! Darurile noastre devin mai puternice, vor fi mai evidente, le vom recunoaşte mai repede

 

3. Onorează-ţi adevărul

 

Ni se dă şansa să devenim ceea ce este în destinul nostru să devenim, dar în mai multe moduri sau diferit faţă de cum ne-am aştepta noi . Atenţie la sincronicităţi! Nu lăsa oportunităţie să treacă pe lângă tine, fii atent la ce îţi scoate viaţa în cale. Cercetează-ţi sufletul. Întreabă-te mereu: “mă bucură? mă entuziasmează? ,”îmi dă aripi?” 🙂  And go for it!

Am avut marea bucurie să lucrez cu: senior legal advisor care şi-a deschis o afacere de filigranare în lemn şi piatră, director de fabrică ce s-a lăsat într-un final cucerită de mare iubire a vieţii- florile- şi se ocupă de aranjamente florale unicat, inginer care face terapii cu uleiuri esenţiale acum, profesor universitar care s-a dedicat Florilor de Bach, contabil ce şi-a deschis cofetărie, absolventă de MBA în economie, în Viena, care a îmbrăţişat chemarea de nutritionist şi personal fitness trainer, stomatolog  care analizează oportunitatea de a cultiva portocali ….. şi sunt încă zeci de exemple despre care am auzit direct sau indirect şi care demonstrează că oamenii trec prin nişte transformări  uimitoare, care le aduc bucurie, zâmbet şi lumină pe chip, dacă se ascultă!

În ce domeniu din viaţa ta te simţi sufocat? Dă-ţi voie să îţi umpli plămânii cu aerul proaspăt adus de energiile lui 2018!

Un alt aspect legat de această temă: când învăţăm să ne onorăm propriul adevăr, nu mai avem chef să alergăm de la un guru la altul, de la un învăţător la altul, de la un seminar la altul …. (E riscant să scriu asta ţinând cont că din coaching, consiliere şi cursuri trăiesc 🙂 🙂   dar vreau să fac acestă precizare oricum).

Noua energie ne permite fiecăruia dintre noi să accesăm direct Sursa, cunoaşterea universală, nu mai avem nevoie de intermediari care să ne interpreteze lucrurile oferindu-ne adevărul lor, filtrat. Şi e nevoie ca toată lumea să ştie acest lucru!

Indiferent ce citiţi sau ce ascultaţi, treceţi prin propriul vostru filtru, vedeţi ce puteţi accepta şi ce nu, ce simţiţi că e adevărat şi ce nu, cu ce rezonaţi ca fiind şi adevărul vostru şi cu ce nu rezonaţi. Nu înghiţiţi orice doar pentru că vine din partea unui anumit învăţător/guru/ clarvăzător renumit.

Nu înseamnă neapărat (aşa cum s-ar putea uşor interpreta) că e un “şarlatan”, ci că acesta este adevărul lui! Şi e posibil să fie foarte convins de adevărul lui şi să îl considere singurul adevăr, pentru că nu îşi recunoaşte filtrele (şi atunci e bine să fugiţi repede de acolo 🙂 )

Am scris şi cu alte ocazii: nu există un singur adevăr! Cum nu există o singură realitate. Nu există cineva pe planeta asta care să aibă acces la întregul adevăr. Fiecare deţine o parte din el.  Fiecare învăţător are acces la o parte din elefant 🙂

truth-perceived-from-different-perspectives

În  parabola cu elefantul, fiecare îl descria ca fiind doar partea la care avea acces: “e ceva lung şi subţire” – spunea  cineva care pipăia coada, “e ceva ascuţit şi dur” spunea cel care pipăia fildeşul , şi tot aşa, apoi ajungeau să se contrazică cu fervoare …

Singurul adevăr universal este că TOTUL ESTE/ EXISTA! SI TOTUL ESTE CONSTIINTA DIVINA, CREATOR, SURSA, DUMNEZEU!

În rest… mai e loc de interpretări 🙂

 

4. Nu intra în panică şi îmbrăţişează provocările

 

După cum spuneam mai devreme, dacă nu facem schimbările de bună voie, vom primi un … bobârnac. Este posibil să experimentăm nişte schimbări bruşte de situaţie, fie că este vorba de job (ţi se dau papucii sau apare o oportunitate la care nici nu visai), relaţii ( divorţurile sunt frecvente acum pentru că diferenţa de vibraţie dintre unii parteneri devine intolerabilă, dar  nu vă speriaţi, e spre binele amândurora) , mutări în altă zonă/ oraş/ ţară deşi nu vă trecea prin minte să plecaţi din casa voastră cu o săptămână înainte, etc.

Important e să nu intrăm în frică, gânduri negre, panică.  Există un plan pe care noi nu-l vedem încă! Relaxaţi-vă, permiteţi, acceptaţi, predaţi-vă destinului vostru măreţ, chit că la prima vedere nu apare deloc înălţător.

Cel care se zbate e ego-ul care simte că pierde controlul, dar perioada lui de glorie a trecut, la putere acum este sufletul suveran.

Calea pe care fiecare o va urma, este o cale spre creştere  personală şi dezvoltare, e firesc să fie presărată cu provocări, cu încercări, cu lecţii, cu învăţături, dar nu e corect să ne fie teamă de ele şi să jucăm “safe” de frică să  nu ne copleşească cumva. Capul sus, pieptul înainte, avem puterea să le depăşim, niciodată nu ni se dă mai mult decât putem duce, încercarile noastre sunt croite special pentru noi.

Nu lăsaţi frica să conducă, frica este o putere creatoare! Există o tendinţă majoră acum, de exemplu, de a crede că planeta noastră şi omenirea se îndreaptă spre autodistrugere, că ne ducem în jos în loc să ne ridicăm…. E parte din conştiinţa colectivă care… are de învăţat nişte lecţii! Nu înseamnă că este adevărul tuturor… Dar atenţie că fiecare gând creează, şi o mulţime de oameni care gândesc acelaşi lucru poate însemna o putere energetică considerabilă, pe care noi, cei conştienţi şi treziţi, e nevoie să o contrabalansăm prin gândurile, cuvintele, intenţiile şi acţiunile noastre. E parte din munca unui Lucrător în Lumină.

2018 este posibil sa deschidă multe “compartimente” ale cutiei Pandorei, în diverse arii de interes public, este posibil să fim martorii unor dezvăluiri …neaşteptate, să vedem norii de furtună adunându-se deasupra capetelor noastre…Nu intraţi în frică!

E nevoie să învăţăm să avem încredere, să ne păstrăm credinţa că nimic nu e întâmplător şi că totul este spre binele nostru cel mai înalt. Dacă mintea unora dintre voi a început să se agite: ”păi e cum vrem noi sau cum vrea destinul?”, etc, citiţi articolul “Liberul arbitru- adevăr sau iluzie”.

 

5. Revendică-ţi puterea personală

 

Un maestru autentic are mereu încredere în acea cunoaştere interioară. Ne-am antrenat în ultimii ani în a crede în noi înşine, în a ne desprinde de vechile cutume, credinţe, în a nu mai pune pe primul loc părerea sau judecăţile  altora, cerinţele altora, ci bucuria noastră. Ei bine, de la concept, apoi la credinţă, a venit  vremea pentru acţiune, aliniaţi fiind cu Sinele nostru Înalt, cu adevărul nostru .

Odată intraţi pe acest făgaş, vom fi ajutaţi!! Acesta e factorul pe care mulţi nu îl cunosc sau nu îi dau crezare. Până acum ne-am luptat singuri  şi nu pentru că nu am fost iubiţi de Univers, ci pentru că aşa am vrut noi să fie! Pâmântul a fost scena pe care se juca piesa uitării: credeam că suntem singuri, alungaţi din Rai, slabi, păcătoşi , că nu merităm mai mult, că e nevoie să ne izbăvim păcatele prin suferinţă şi sudoare. Ei bine, timpurile se schimbă.  De acum este permisă intervenţia divină căci omenirea trebuie să îşi recapete suveranitatea, individual.  Vom fi susţinuţi, ajutaţi de ghizi, de entităţi de lumină (cei care au avut făcută Realinierea sufletului îşi amintesc de acele “luminiţe albe”, da? :-)), de noile energii, de sincronicităţi, de persoane trimise în calea noastră pentru a ne ajuta…

Putem să deblocăm toate aceste ajutoare dacă suntem curajoşi, dacă ne dăm voie “să visăm lumea întru fiinţare”, adică să ne propunem lucruri, proiecte personale, să lansăm intenţii, să ne focalizăm atenţia conştient pe ceea ce ne dorim şi nu pe ceea ce vrem să evităm.

Dar, atenţie! Nimeni nu intervine pentru noi atâta timp cât nu facem primul pas!! Încetaţi să vă aşteptaţi ca lucrurile să demareze de la sine sau să vedeţi clar drumul  în faţa voastră pentru ca doar mai apoi să faceţi primul pas, în siguranţă!  Primul pas e …cam în gol, e un act de credinţă ! Vă amintiţi de Indiana Jones? (da, cine mă cunoaşte ştie că sunt un fan înrăit 🙂 şi dau mereu exemple din seria asta ).  Aveti aici fragmentul la care ma refer.

 

 

 

 

Ca şi o concluzie, deşi vă îndemn să vă asumaţi şi să urmaţi toate cele cinci puncte discutate mai sus, nu uitaţi să rămâneţi împământaţi, centraţi în inima voastră, smeriţi, fără orgolii “spirituale”, nu mergeţi către extreme, faceţi tot ceea ce vă stă în putinţă să vă menţineţi în echilibru, să deveniţi exemple demne de urmat pentru cei din jurul vostru, căci doar aşa putem invata pe ceilalţi, întrupând adevărul personal în viaţa de zi cu zi, nu prin predică sau judecată.

Blândeţea, bunătatea, bunul simţ, iubirea, bucuria, rămân şi în 2018 valorile cele mai înalte pe care le putem întrupa.

Să aveţi un an cu multe realizări, dragi maeştri!

 

sursa imagine titlu 

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Cum te-as mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este consilier spiritual si Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2018

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

 

 

11 Comments

 1. La mulți ani! Îmi pare bine că ești tot timpul în preajma noastră și ne încurajezi constant. Chiar ai dreptate! Lucrurile în anul acesta se rezolvă chiar nesperat de bine, de ușor, de neașteptat. Exact așa cum trebuie. Eu cred că merităm, noi toți care am crezut în noi, care ne-am pus întrebări, care am cercetat lucruri vechi, am învățat lucruri noi și nu ne-am oprit. Față de ceilalți semeni ai noștri, pentru care timpul nu mai e de partea lor, noi avem acces direct la Eternitate. Nu-i așa?

  Reply
  • Hmmm, eu cred ca mai toți suntem eterni. Foarte rare sunt sufletele care chiar nu mai gasesc Lumina si ajung la…”reciclare”🤣. Răbdarea ghizilor si a lui Dumnezeu e imensă.Cei care nu se grabesc sa adopte un mod de viață ca cel menționat în articol nu ne sunt “inferiori” in vreun fel, doar au ales altceva, au venit sa experimenteze alte aspecte ale existenței in trup fizic. Vor continua să existe in realitatea de dimensiunea a treia, cu incercarile si lectiile ei, până când vor alege sa plece. Apoi vor continua învățarea in altă parte.nu vor putea insa reveni pe pământ pentru că vibrația 5D a planetei nu va mai permite incarnarea unor suflete care au de continuat lectii de 3D… Cam asta ar fi viziunea mea, atat vad eu din… elefant 🤗

   Reply
   • Sa nu mă înțelegi greșit, nu am vrut să fiu aroganta sau să mă pun pe mine pe o poziție de superioritate, doar am făcut o observație. Eu totdeauna am știut pur și simplu ca timpul e de partea mea, așa am luat multe decizii pe care cei din jurul meu nu le înțelegeau și ca atare nu puteau să le accepte. Pur și simplu eu m-am bazat întotdeauna pe mine in primul rand. Și mult timp chiar nu-i înțelegeam pe ceilalți de ce nu procedează și ei așa ca mine. Mai târziu am înțeles că suntem f.diferiti, dar ca e ok să fie așa.

    Reply
    • cunoscandu-te, chiar stiu ca nu a fost o aroganta! doar ca mi-ai ridicat la fileu o intrebare pe care am primit-o si in alte ocazii si atunci chiar sa stii ca a fost de mare folos clarificarea. Multumesc

     Reply
     • Și eu iți mulțumesc!

 2. Cu fiecare articol pe care il postezi ,de fiecare data cind il citesc simpt ca rezonez cu toate informatiile.Este o reala placere sa le citesc si sa simpt ca primesc informatiile necesare ptr evolutia mea.IMI doresc ca in acest an MAESTRU sa pot simti puterea ghzilor mei ptr a -mi acesa POTENTIALul DIVIN.Multumesc ptr articol.Iti doresc un an 2018 asa cum sipti ca-ti este bine sa-l manifesti.CU drag ANCUTA

  Reply
  • Asa sa fie! Mulțumesc mult, Ancuța!❤️🌹

   Reply
 3. Articolul inspira, creste aripi sau cel putin stimuleaza deschiderea lor si ofera energia pentru actiune. Astfel, mintea se aliniaza mai usor si mai repede la valorile si adevarul Sinelui Suprem. Sufletul simte, acum, confort si siguranta in exprimarea in Aceasta Lume, in care nu de putine ori, s-a simtit neinteles, mic sau nepretuit. Dar, hrana primita prin acest articol, ii reclama puterea interioara si posibilitatea sa priveasca, in prezent, plin de compasiune spre aceste resentimente, din trecut. Multumesc, draga Cristina, pentru toate aceste daruri! Iti doresc un 2018 cu Bucurii Neasteptate si Zbor Inalt impreuna cu Insotitor de bord!

  Reply
  • Vai, scrii mai frumos decat mine! 🤗 multumesc mult! Si la cum scrii, as vrea sa citesc si eu despre pasiunile tale. Te provoc 😍 😉

   Reply
 4. Cristina, nu te-am văzut în viața mea, nu ai de unde să știi prin ce am trecut în 2017, dar îți jur că am simțit că mi l-ai scris mie! Așa să fie și mult mai mult și în 2018! Fato, te iubesc și te îmbrățișez cu drag!

  Reply
  • :-))) ce tare a fost asta !!! cu drag si de la mine ! <3

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.