Cum uiţi de “fostul” şi îti vezi de viaţa ta

Cum uiţi de “fostul” şi îti vezi de viaţa ta

 

Am lucrat şi lucrez cu femei care, deşi au suferit grozav alături de un iubit sau soţ, fiind clar într-o relaţie toxică, şi deşi sunt foarte conştiente că relaţia nu mai putea continua, totuşi trec prin chinurile iadului încercând să şi-I scoată din minte şi să-şi vadă în continuare de viaţa lor.

Dacă, din contra, relaţia a fost minunată dar, dintr-un motiv sau altul, s-a terminat, cuplul s-a separat, atunci e şi mai grav, durerea este şi mai mare, obsesia şi mai puternică, depresia şi mai adâncă….  Ce-i de făcut?

Disclaimer 🙂 : Ştiţi deja că nu sunt specializată în relaţii de cuplu, nu ştiu să vă învăţ cum să vă faceţi o prezentare beton pe FriendFinder-X, Match, Tinder sau alte site-uri asemănătoare, nici cum să flirtaţi, să-l faceţi gelos pe “nemernic”, sau cum să vă comportaţi la prima întâlnire cu alt bărbat …

În articolul de astăzi aş vrea să discutăm despre aspectele spirituale ale unei astfel de situaţii, pentru că, da, orice persoană din viaţa noastră şi orice circumstanţă pe care o experimentăm este menită să ne înveţe ceva despre noi şi să ne ajute să evoluăm. Greu de înghiţit pastila asta când tocmai ai fost parasită iar el e deja cu alta, dar, mai devreme sau mai târziu, îmi veţi da dreptate.

 

1.Permite-ţi să îţi plângi de milă o perioadă

 

Ei, da, am zis milă. Ştiu ca am spus de multe ori că mila nu este o emoţie constructivă, eliberatoare, că îţi ia din energie şi te dezîmputerniceşte dar … în aceste circumstanţe… nu cred că te mai interesează ce e cu vibraţia ta :-). A te forţa să fii tare, să nu plângi, să priveşti situaţia cu detaşare, e prefăcătorie, nu faci decât să acoperi criza prin care treci, să o înăbuşi numai pentru ca ea să erupă din nou către suprafaţă, după un timp , cu o putere şi mai mare. Negarea întotdeauna înrăutăţeşte lucrurile.

Te simţi rănită, abandonată, trădată… e normal ca în acestă situaţie să îţi dai un timp să procesezi emoţiile care se învălmăşesc în tine.

Atenţie doar să nu te transformi într-o scorpie ce crede că toată lumea e vinovată pentru nefericirea ei şi să repezi, bruschezi, insulţi, pe toţi cei care încearcă să te ajute în felul lor să treci peste acestă perioadă, fie ei prieteni, părinţi sau colegi. Anunţă-i că ai nevoie de un timp cu tine şi cere să ţi se respecte rugămintea.

Pretinzând că eşti ok, că totul e bine şi continuându-ţi rutina zilnică ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat e crimă curată împotriva sufletului tău! Ia-ţi o zi ( sau o săptămână) liberă, oferă-ţi privilegiul să nu faci nimic, fără să te simţi vinovată pentru asta. Si dă-ţi voie să ţipi, să baţi pernele, să plângi … eliberează toate frustrările şi durerea deodată (adică nu “cu ţârâita”, azi un pic în baie la serviciu, mâine un pic la telefon cu o prietenă)…. La un moment dat ai să oboseşti şi ăsta e semnul că poţi merge mai departe.

 

2.Nu fugi!

 

De obicei fugim de ceea ce simţim în noi, e prea dureros. Mai bine ne refugiem în alcool, cluburi sau alte relaţii. Faptul că e un comportament “clasic” este confirmat de marele hit-uri muzicale 🙂 ( Mira – “Uit de tine”, Delia – “Da,mama”…) Iubesc melodiile, nu-mi prea place mesajul… pentru că întăreşte în adolescente- tinere mai ales, ideea că aşa se suferă din iubire. Poate aşa s-a suferit până acum, dar nivelul de conştiinţă la care suntem acum ne dă posibilitatea să facem lucrurile şi altfel.

Înţelege că este o etapă “normală” din viaţa fiecăruia. Nu cred că există om pe Pământ care să nu fi suferit măcar un pic după despărţirea de un partener. Când vei fi o bătrânică cu părul alb, îţi vei aminti cu melancolie, iubire, compasiune şi … un fel de plăcere despre situaţia de acum. La urma urmei, ai reuşit să o transcenzi, ţi-ai refăcut viaţa, ai continuat călătoria deşi ai fost rănită!

 

3.Refă legătura cu “vasul de lut”

 

Vasul de lut este trupul nostru. Întoarce-ţi privirea către interior şi fii deschisă să simţi cu adevărat ce e acolo. Scanează-te din cap până în picioare. Ce simţi? Unde e durerea? Unde e frica? Unde e gelozia? Fii prezentă şi atentă la toate emoţiile şi tensiunile din trupul tău. Denumeşte-le, descrie-le, simte-le şi fii doar observatorul lor. Nu le judeca, nu le analiza, nu te duce în poveste! Doar acceptă-le şi fii autentic interesată de cum le percepe corpul tău.

Observă fără să încerci să schimbi. Înţelege că simplul fapt de a-ţi focusa atenţia asupra trupului tău reactivează acea putere regenerativă extraordinară a esenţei tale profund feminine.

Dacă tu nu poţi să ai răbdare cu trupul tău, cu sufletul tău, dacă încerci să uiţi, să acoperi sau să “treci peste”, si nu onorezi cu prezenţa ta suferinţa din tine, cine crezi că poate să facă acest lucru pentru tine?

Un aspect deosebit de important: trupul feminin înmagazinează cantităţi uriaşe de energie negativă- frică ruşine, frustrare, vinovăţie, nevrednicie, dependenţă… în ovare, uter, cervix. Reconectează-te cu aceste părţi ale trupului tău, curăţă acest spaţiu pelvin, eliberează-l de energia fostului partener, ajută-l să se vindece. , Poţi face o meditaţie în care, stand culcată, cu palmele pe zona uterului, respiri în fiecare dintre aceste părţi, eliberezi energia blocată, aduci lumină purificatoare, vindecătoare. Relaxează-te, nu te grăbi şi nu încerca să înţelegi cu mintea ce e blocat, nu pune diagnostice, doar respiră şi te relaxează cu intenţia de a elibera orice energie ce aparţinea vechii relaţii.

Focusul să fie în interior – relaţia ta cu tine însăţi, cu sinele tău lăuntric. Ce e nevoie să învăţăm este să fim prezenţi cu noi înşine, doar aşa ne putem schimba busola interioară, doar aşa ne recalibrăm la esenţa noastră.

 

4.Recunoaşte şi tratează dependenţa

 

E nevoie să înţelegi că de cele mai multe ori este dificil să uiţi de “Ex” pentru că există o anumită dependenţă chimică  şi vibraţională ce s-a creat în perioada petrecută împreună şi care este dificil de dizolvat. Adică durează, nu se produce instantaneu şi nici la comanda noastră.

Când două persoane petrec mult timp împreună, nutresc sentimente profunde unul pentru celălalt şi mai au şi relaţii intime, câmpurile aurice ale celor doi se împletesc foarte mult. Desparţirea presupune şi desfacerea acestui camp auric comun. Se şi spune: “ când a plecat parcă s-a rupt o parte din mine” sau “mi s-a frânt inima”.

Clarvăzătorii văd ceva de genul acesta:

 

camp-auric-comun               camp-comun

 

Mai mult decât atât, există şi situaţii în care suntem legaţi unii de alţii în relaţii prin anumite cordoane, corzi sau cârlige energetice. În Cronica Akasha găsesc mereu astfel de legături care durează foarte mult în timp şi care secătuiesc de forţă vitală pe cel care se găseşte într-o astfel de relaţie energetică, îi distorsionează gândirea, emoţiile şi îl ţine blocat  în tipare vechi , cauzând reacţii emoţionale inconştiente.

 

cords

 

Aceste corzi se pot tăia prin diverse tehnici  dar poţi încerca şi singură, exprimându-ţi intenţia ta fermă şi solicitând ajutorul ghizilor tăi sau Arhanghelului Mihail. O mare claritate mentală şi emoţională şi o anume senzaţie de eliberare se pot simţi imediat după tăierea acestor corzi toxice.

Dependenţa pur chimică, hormonală este iarăşi destul de dificil de “tratat”.  Există o vorbă în popor “hormonul bate neuronul” şi care se aplică şi în această situaţie. De multe ori degeaba încercăm să fim raţionali şi logici, să gândim situaţia la rece, să o analizăm şi să decidem mental că  nu ne era benefică…. Neuronii noştri nu vor avea putere de decizie atâta timp cât trupul este în sevraj şi tânjeşte după chimicalele cu care a fost obişnuit. Aici mă refer la serotonină, oxitocină, dopamină, etc, secretate la comanda creierului limbic  şi pe care le primeam în urma emoţiilor experimentate în cuplu.

 

5. Găseşte-ţi un scop mai înalt

 

Modul în care putem face o obişnuinţă a trupului să dispară , este să nu o mai hrănim şi atunci  îşi va pierde puterea asupra noastră. În locul vechii dependenţe, putem să ne focalizăm pe un proiect nou care să ne acapareze întreaga atenţie şi energie, un nou tip de “dependenţă”

Gândeşte-te ce ţi-ar plăcea să faci dar nu ai avut niciodată timp înainte: să te apuci de un hobby, să începi să mergi la sală, să înveţi să dansezi latino, să scrii o carte, să îţi faci un site sau un blog, să faci voluntariat, să te dedici unei cauze nobile susţinută de o anumită fundaţie sau un grup de oameni inimoşi ….Important e să fii total absorbită de noua activitate astfel încât să nu mai ai timp să te gândeşti la “fostul”.

 

6.Ai grijă de tine

 

Stressul este principalul factor determinant în oricare dependenţă. Dacă eşti extenuată, obosită, copleşită de problemele zilnice, atunci nevoia de conectare este mai acută.

Stressul ne determină creierul să caute plăcerea, astfel încât se vor reactiva automat amintirile plăcute despre momentele petrecute împreună cu “fostul” şi se va trezi  iaraşi acea nevoie de a-l căuta, a-i scrie sau de a-i telefona, chiar şi atunci când eşti dureros de conştientă de cât rău ţi-ar produce o încercare de “resuscitare” a relaţiei voastre.

Poţi evita această senzaţie de dor, datorată stressului, dacă ai din timp grijă să faci lucruri care îţi calmează nervii şi îţi dau o stare de bună dispoziţie: băi cu sare sau cu spumă, lumânărele şi aromaterapie cu uleiuri esenţiale, un masaj, o manichiură, yoga, o prăjitură bună, un film sau o carte incitantă, o plimbare în parc sau printr-o pădure, o întâlnire cu o prietenă bună….

 

7. Aminteşte-ţi cine eşti

 

Chiar vrei să îţi dicteze restul vieţii o despărţire? Este extrem de limitativă ideea că doar acel om era potrivit pentru tine, doar cu acea persoană ai fi putut fi fericită. Fiecare persoană îţi este potrivită într-o anumită etapă din viaţa ta, din evoluţia ta spirituală. Când relaţia nu mai hrăneşte unul dintre parteneri, atunci, într-un fel sau altul, ea se destramă.

O relaţie încheiată poate însemna pentru tine şi intrarea într-o altă etapă de evoluţie. Si ăsta e un motiv de bucurie, de celebrare, nu de doliu şi jelanie.

Ca să nu mai spun că ţi se dă un buffer de timp în care să te poţi reinventa: ce nu ţi-a plăcut la tine în timpul vechii relaţii? Ce nu ai ştiut cum să faci? Ce ţi s-a reproşat, poate? Acum poţi lucra la acele aspecte, te poţi desăvârşi ca om, ca femeie, şi poţi intra într-o viitoare relaţie având un nivel vibrational mult mai ridicat decât cel de până acum. Asta înseamnă că, automat, vei atrage către tine, vei manifesta în realitatea ta, parteneri care să fie potriviţi noii tale vibraţii.

Ca să schimbi starea de fapt, realitatea prezentă, nu trebuie să te cramponezi de acestă realitate. Nu poţi merge înainte dacă tot te uiţi înapoi şi jeleşti ce a fost cândva! Tot ce transmiţi Universului sunt emoţii de vibraţie joasă care nu pot manifesta ceva mai bun în realitatea ta .

 

Am să închei spunând că foarte multe cupluri ( căsătorite sau nu ) ajung în această perioadă să se separe. Diferenţa de vibraţie între parteneri se face din ce în ce mai simţită.  Evoluăm în ritmuri diferite, conştiinţa noastră se expandează , atingem niveluri vibraţionale foarte înalte. Tot ceea ce nu mai corespunde vibraţiei noastre se va desprinde din structura noastră dar acest lucru poate fi o drama doar dacă ne poziţionăm într-un spaţiu limitat, de frică şi lipsuri şi ne încăpăţânăm să nu ne lăsăm purtaţi de fluxul vieţii în direcţia cea mai potrivită pentru noi .

 

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Cum te-as mai putea ajuta in calatoria ta? Ai un subiect anume care te-ar interesa?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

sursa imagine titlu – internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2017

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro.

 

6 Comments

  1. Mi-a plăcut articolul tău de azi pentru că tu întotdeauna mai aduci ceva în plus unor aspecte de viață pe care (culmea!) credeam că le-am depășit și le-am înțeles corect, le-am gestionat corespunzător. Se vede treaba că mai avem de învățat încă unii de la alții.
    Îți propun o abordare (în stilul tău altfel) a separării cuplurilor cu un copil (sau mai mulți ). Acolo, de dragul copilului care nu vrea să aleagă între cei doi părinți, trebuie să menții o relație amicală. Copii mai sensibili rămân traumatizați oricum. Și spun asta din proprie experiență, din păcate. Legăturile energetice ale copilului cu fiecare părinte în parte, dar și dintre cei doi părinți nu mai pot fi rupte în același mod arătat de tine. Cum să faci ca lucrurile să se întâmple cât mai blând cu putință (pentru toată lumea )?

    Reply
    • 1. copilul este un suflet care a stiut de ce va alege pe voi ca si parinti! are nevoie exact de aceste experiente. Uitati de ideea ca puteti face un rau teribil copilului si ii afectati directia in viata….Da, la nivel uman, asa pare… dar nu putem face niciodata un rau cuiva daca acel suflet nu si-a dat acordul in prealabil sa experimenteze acea situatie… e mai complexa decat atat explicatia dar asta ar fi esenta
      2. corzile de care vorbesc in articol sunt “negative”, adica ne consuma energia, ne slabesc, ne iau din liberul arbitru… iar carligele sunt negative cu intentie 🙂 , adica s-a dorit clar sa fim influentati, afectati, “vampirizati” energetic …. Un cordon intre copil si parinte nu este negativ si nu se taie ( ma rog, exista exceptii si aici dar asa stau lucrurile in general)
      3. bland se intampla cand pui iubire si lumina si gand bun in orice actiune faci ( adica nu ambitie, nu ura, nu ego, nu dorinta de a avea dreptate sau de a fi mai presus decat celalat parinte…), cand explici clar copilului ce se intampla, de ce , care e motivatia, ca nu e el de vina, cand asculti ce vrea sa iti transmita si ii raspunzi la intrebari, cand ii prezinti un pic in perspectiva, cum va fi viitorul posibil, copiii au nevoie sa stie ce urmeaza, care va fi ritualul zilnic de acum incolo ….
      Cam asa as vedea eu lucrurile acum… dar cu siguranta sunt tot felul de situatii punctuale care poate ar avea nevoie de o alta abordare …

      Reply
  2. Mulțumesc

    Reply
  3. *

    Reply
  4. Mi-a placut articolul
    Dar e al naibii de greu de pus in practica

    Reply
    • Da, asa e, nu e ușor deloc…dar face parte din modul în care învățăm aici, pe pământ 🤗

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.