Intuiția – GPS-ul tău personal

Intuiția – GPS-ul tău personal

Incă din copilările am fost condiționați să ne conformăm aşteptarillor oamenilor mari, să fim cuminți, să ascultăm, să învățăm pe de rost informații în şcoală fără le trecem prin propriul nostru filtru, fără să ne punem întrebări, fără să le contrazicem, astfel încăt să ne simțim iubiți, acceptați, lăudați, să primim recompense şi să evităm pedeapsa. Am fost controlați în principal de frică. Ne-am simțit copleşiți de atâtea sarcini şi responsabilități, astfel că am pierdut temporar din vedere sinele nostru interior.

 

In aceste condiții este clar că am renunțat la propria ghidare, la propria intuiție, mai ales dacă nimeni din familia noastră nu ştia să o folosească sau poate nici nu erau conştienți de existența ei.

 

Ne-am amorțit simțurile şi ne-am bazat şi noi doar pe intelect, pe rațiune şi pe munca asiduă. Tot ceea ce ținea de intuiție, de al şaselea simț, era discreditat, batjocorit, luat în râs de o societate din ce în ce mai îndepărtată de valorile ei esențiale şi de sinele ei authentic.

 

1-ec8890d23f-1

 

E nevoie să subliniez că acest fapt nu ne-a “şters” intuiția, nu a eradicat-o, ea există înca în fiecare, într-o stare “latentă”, tăcută, aşteptând cumințică să i se permită să ne ajute să trăim vieți mai fericite, mai împlinite şi mai autentice.

 

Ce este de fapt intuiția? Pentru mine, ea reprezintă o modalitate de a fi ghidat de către Sinele Inalt.

In general este descrisă ca fiind  abilitatea de a şti lucruri fără a avea nimic concret, o explicație logică cu care să susții acestă cunoaştere, însă acestă definiție nu rezonează cu mine pentru că abordează omul din vechea perspectivă, cea mentală, a trupului înzestrat cu inteligență, dincolo de care nu mai există nimic.

 

Dacă nu ne folosim intuiția, de fapt nu trăim la adevăratul nostru potențial, e ca şi când nu ne-am folosi ambele mâini. Te poți descurca şi cu una singură dar cât de uşor devine totul când le folosim pe ambele, câte sarcini complexe, incitante poți face cu ambele mâini, față de restricția pe care o resimțeai când foloseai doar una singură!

 

Intuiția e ca un sistem GPS, nu se supără dacă îl închizi, e alegerea ta dacă îl folosesti sau nu. Dacă vrei să-ți măsori puterile şi să te descurci singur pe întuneric, pe străzi necunoascute, n-ai decât să o faci. GPS-ul tău nu se va supăra pe tine şi nici nu îți va purta ranchiună.

 

Corpul nostru, entitatea noastră fizică, e ca un automobil. Intuiția este acel semnal pe care îl primim de la Sursă cu scopul ghidării noastre iar acest semnal îl recepționăm direct în inima noastră.

 

Cu toții ne-am născut cu acest sistem de navigație inclus din dotare. Nu e nevoie să ne cumpărăm unul, să ne chinuim să obținem acest instrument, îl avem deja şi ne poate conecta cu frecvențele mai înalte astfel încât să fim mereu informați despre cea mai bună cale de urmat către îndeplinirea viselor, a dorințelor noastre. E doar o decizie personală dacă îl folosim sau nu. Dar noi toți am fost “proiectați” să funcționăm natural în acest mod şi să avem intuiția activată.

 

A sosit timpul să echilibrăm balanța şi să ne re-obişnuim cu modul natural în care am fost construiți să acționăm, să reactivăm mecanismul uşor ruginit care ne poate ajuta să ne reconectăm cu noi înşine.

Cuvântul “intuiție” provine din latinul “intueri” care înseamnă “a privi înauntru”. Acest lucru ne ajută să înțelegem de ce toți învățătorii lumii ne-au sfătuit să intrăm mai întâi înlăuntrul nostru, înainte de a ne putea expanda în afară.

 

Interesant este că în limba japoneză, intuiția se traduce aproximativ prin “arta stomacului”, referindu-ne la acea senzație pe care o simți în stomac când ceva nu e cum ar trebui să fie. Puteți sesiza aici relația evidentă dintre cunoaşterea internă, nedefinită, acel mod nestructurat de primire a informațiilor şi senzațiile din corpul nostru.

 

 

Marile genii şi conducătorii lumii au folosit întotdeauna ghidarea internă în luarea deciziilor

 

Intr-un studiu făcut la Harvard de Jagdish Parikh, în care au fost implicați 13 000 de respondenți, oamenii de afaceri au spus că se bazează pe ambele emisfere cerebrale, dreapta şi stânga, în mod egal, dar au recunoscut în mod clar că 80% din succesul lor se datorează intuiției.

 

Cercetarea condusă de Ashley Fields, consilier senior pentru Shell, a concluzionat analizând performanțele companiilor aflate in topul Fortune 500, că “strategiile care implică procesarea intuitivă a informațiilor se intâlnesc mai ales la nivelele mai înalte ale unei organizații şi în anumite funcțiuni specific, cum ar fi cercetarea sau dezvoltarea”

 

“Intelectul are puțin de-a face cu drumul către noi descoperiri. Când însă faci un salt în conştiință, numiți-l intuiție sau cum vreți voi, atunci soluția vine singură către tine. Nu ştii cum sau de ce “   Albert Einstein

 

Aşadar, intuiția, al 6-lea simț, cum mai este numita, este folosită foarte mult de către proprietarii de afaceri sau directorii executivi desi puțini ar recunoaşte deschis în fața acționarilor sau a board-ului director că succesul lor se bazează pe intuiții sau pe senzațiile ciudate din stomac.

 

Cu toții avem intuiție, nu este ceva exclusivist, rezervat doar anumitor persoane speciale. Tot ceea ce trebuie să facem este să ne orientăm atenția către interior, să învățăm să ascultăm şi să avem încredere în vibrațiile pe care le percepem în noi. Niciodată nu suntem deconectați de la Sursă ori de la Sinele nostru Inalt care ne trimit  mereu intuiții, doar că noi ori nu le auzim, ori nu avem încredere în ele, ori nu alegem conştient să le urmăm ghidarea.

 

Intuiția este rezultatul alinierii cu Sinele Inalt

 

Mai multe informatii despre ce inseamna acest lucru aveti aici .

 

Pornesc de la premisa destul de curajoasă şi neacceptată încă de prea multă lume, că mintea umană nu poate crea nimic de una singură. Mintea are doar abilitatea de a privi în trecut şi de a analiza sau sintetiza ce s-a întâmplat, trăgând apoi nişte concluzii. Nu are abilitatea de a crea viitorul, nu e treaba ei.

 

Toate ideile creative vin de la o sursă care este dincolo de mintea noastră fizică, vin de la Sinele nostru Inalt. Acesta are avantajul că vede lucrurile de deasupra, ca şi când ar fi pe vârful unui munte iar noi, în trupul nostru fizic şi cu înțelegerea noastră limitată suntem la poalele muntelui , înconjurați de pădure deasă, astfel că nu putem vedea obstacolele de pe calea pe care ne-am pornit sau oportunitățile pe care le ratăm, pentru că nu vedem alte trasee paralele.

 

Steve Goodier spunea :

 

“Când mă simt pierdut sau când nu ştiu pe ce drum să apuc, îmi amintesc că majoritatea răspunsurilor de care am nevoie sunt deja în mine – adânc înauntru.

Sunt creativ, plin de resurse şi întreg.

Dacă îmi consult busola invizibilă, voi şti ce am de făcut”

 

Mintea are un caracter dualist atunci când judecă. Poate doar să perpetueze dihotomia bine – rău. E singurul criteriu pe care îl foloseşte atunci când ia decizii. Intuiția te invită să ieşi din acestă veche paradigmă şi să iei decizii dintr-un spațiu diferit, acela al Spiritului, întrebându-te: “Care este adevărul meu? Ce simt eu că ar fi autentic pentru mine?”

 

Răspunsul nu ar trebui să fie o listă plină de argumente pro şi contra, îndelung analizate şi digerate, ci …senzațiile din corpul tău, din inima ta, din stomac, din gât. Există undeva vreo tensiune, vreo crispare? Te simți relaxat şi uşor sau agitat şi contractat? In newsletter-ul de săptămâna viitoare, cei abonați (abonarea este gratuită şi se face de aici) vor primi o tehnică pentru reuşi mereu să facă diferența între intuiție şi ego/mintea care doreşte ceva.

 

Cum ne deschidem către intuiția noastră?

 

La fel ca în orice altceva din viață, ne ia un pic de timp şi disciplină şi efort pentru a re-învăța ceea ce am reuşit să uităm să facem. Dar nu este o sarcină grea, nu este imposibil, din contra, este ceva care te stimulează să îți doreşti o aliniere şi mai bună, o muncă plăcută şi  în acelaşi timp esențială pentru redobândirea acelui echilibru de care vorbeam la început.

 

Deşi cu toții avem intuiție (absolut toți !) abilitățile noastre intuitive sunt la fel de unice cum suntem şi noi. Este vorba mai mult de călătoria fiecăruia dintre noi în a ne descoperi modul unic de a interpreta energiile din dimensiunile mai înalte.

 

Pentru a putea să devenim deschişi şi să înțelegem ce ne transmite Sinele Inalt e nevoie mai întâi de toate să parcurgem câteva etape “pregătitoare”. Unora le ia mai mult timp să interiorizeze aceste etape, altora mai puțin.

 

Pasul unu: Acceptă unde eşti acum.

 

“Este ceea ce este”. Nu începe prin a te judeca pe tine pentru dezechilibrul pe care poate l-ai sesizat deja în viața ta.  Acordă-ți circumstanțe atenuante: nu ai fost învățat în şcoală despre intuiție, conştiință sau cum să te aliniezi cu Sinele Inalt. E normal să nu fii foarte informat despre acest subiect şi chiar să fii un pic suspicios la început, întrebându-te dacă chiar ai nevoie de aşa ceva sau e doar o nouă gogoriță “New Age”.

 

Sunt total de acord că este nevoie să punem totul sub semnul întrebării, să nu acceptăm adevărul altcuiva doar pentru că  este entuziasmat despre acea teorie sau o susține cu argumente solide. Doar vă sugerez ca, înafară de intelect, să folosiți mereu şi inima pentru a cântări informația, pentru a simți dacă rezonează cu adevărul vostru sau dacă vă este de folos sau nu pentru evoluția sufletului.

 

Pasul doi: Fii deschis către orice tip de informație nouă

 

Este important să nu arunci la coş din prima orice idee care contravine sistemului tău de credințe. Schimbă-ți atitudinea dacă este prea rigidă, tratează o nouă teorie ca la judecătorie: “nevinovat până se dovedeşte contrariul” 🙂 Dar pentru asta e nevoie să te informezi şi tu, să cauți să te lămureşti, să-ți răspunzi la întrebările pe care ți le-a ridicat acea teorie nouă…. să îți deschizi ochii, urechile şi inima.

 

Dacă te-ai ciocnit de acea informație înseamnă că ți-ai atras-o către tine pentru că eşti pregătit să o accepți, să o foloseşti în dezvoltarea ta către un nou nivel de evoluție, sau măcar să o contrazici în deplină cunoştință de cauză. Intotdeauna există un motiv pentru care se întâmplă anumite lucruri.

 

Oferă-ți timp să investighezi cât este de relevantă această teorie despre importanța intuiției pentru tine, observă ce îți comunică trupul tău, ce simți înăuntru?

 

Ai o senzație delicată, fină, calmă, o senzație de “acasă” când intuiția ta îşi şopteşte ceva? Acesta poate fi un semn foarte clar că eşti pregătit să primeşti acea informație.

 

Pasul trei: aşteaptă-te să decurgă totul uşor

 

Ce vreau să spun este că e nevoie să te aştepți ca intuitia ta sa functioneze. In felul acesta slăbeşti rezistența. Dacă îți tot repeți că tu nu ai intuiții, că nu primeşti nimic de la Sinele Inalt, că nu înțelegi, etc, de fapt tu stai în acea energie şi o potențezi şi mai mult  până când bulgărele de zăpadă = energia asta de vibrație joasă, se face din ce în ce mai mare şi devine aproape imposibil să mai străbată ceva până la tine.Te blochezi singur.

 

Intuiția este unul dintre instrumentele cele mai sofisticate (şi totuşi simple), puternice (dar blânde), precise (şi totuşi aluzive) pe care Dumnezeu ni le-a oferit pentru a ne ajuta să navigăm prin acestă densitate materială a Pământului

 

Cu toții avem un drept înnăscut să ne amintim cum se foloseşte, deja suntem bine echipați pentru a lucra cu intuiția noastră, ştim să o folosim, doar că nu am mai practicat de atât de multă vreme încât am cam “ruginit”, am uitat cum se face exact. Acum a venit vremea pentru ca mulți dintre noi să-şi amintească, Iar tu eşti unul dintre aceşti oameni dacă citeşti despre acest subiect şi ți se pare incitant.

 

Necesitate sau moft?

 

In zilele noastre devine din ce în ce mai dificil să reuşim fără a avea GPS-ul pornit , adică o modalitate de  comunica cu Sursa, fără să ne aliniem cu Sinele Inalt. E prea multă informație care ne copleşeşte, care se schimbă rapid, rimul vieții este din ce în ce mai accelerat şi în curând nu vom mai fi în stare să procesăm totul în timp util, circuitele noastre nervoase se vor arde dacă vom încerca să facem totul la nivel mental, rational. Este imperativ să ne reamintim cum să ne “simțim” drumul prin viață, nu mai este doar o simplă opțiune.

 

Vestea bună este că din ce în ce mai mulți oameni încep să înțeleagă noile reguli ale jocului. Se simte un nou spirit care se trezeşte. Oameni care nu concepeau până acum că poate exista şi altceva pe lângă inteligență, muncă asiduă şi transpirație, încep să fie dornici să ia parte la discuții despre subiecte cândva controversate.

Si asta este minunat pentru că Noul Pământ are nevoie de oameni noi.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului

 

Sursa imagine titlu:Internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2015

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul:https://www.quantumcoaching.ro/intuitia

 

6 Comments

 1. Vorbind despre senzatiile din organism si intuitie sa stiti ca chiar asa e.Cu o seara mi-am spus in gand ,,nu stiu ce sa fac ,habarn nu am încotro sa o apuc,ajuta-ma si alege tu pentru mine caci eu nu sunt in stare,,Asa vorbesc eu cu Dumnezeu sau Sinele meu inalt cum spui tu Cristina.Nu o sa ma pot obisnui niciodata cu denumirea asta…..Si am adormit linistita cu gândul ca trebuie doar sa astept si stiu ca voi fi ghidata pe drumul corect.A doua zi dimineata m-am trezit agitata.Foarte agitata.Dupa vreo 2 ore inima parca o luase la galop si in tample imi zvacneau ciocane si parca ceva ma impingea insistent sa fac un lucru la care m-am gandit destul de intens si mi-am zis ca nu o sa il fac.Am plecat sa duc cartile imprumutate la biblioteca si sa iau aer si sa incerc sa imi linistesc corpul agitat.Iar pe drum am intors masina si am mers si am facut acel lucru pe care ratiunea imi spunea sa nu il fac.Si totul a mers extrem de usor,toate piesele s-au asezat la locul lor.In momentul când am terminat nu a mai fost decat liniste ,inima imi batea normal ,nu ma mai durea capul.Si pana la urma am avut numai de castigat .

  Reply
  • ce frumos! super exemplul tau, multumesc ca l-ai impartasit cu noi! Si felicitari pentru cum ai stiut sa asculti de intuitia ta!

   Reply
 2. Eu am experimentat de curând aceasta intuiție intr-o problema de viață pentru care alegerile rationale nu mai funcționau.
  Mă simțeam de prea multă vreme blocată în a face lucruri care nu îmi mai dădeau satisfacții de nici un fel. După ce toate alternativele de afaceri s-au blocat de tot , am ales un drum care pur și simplu nu intrase niciodată în calcul. Acest lucru a fost acela de a mă înscrie la o facultatea de psihologie . Această hotărâre mi-a venit parcă de la sine , firesc și în 3 zile eram deja înscrisă pe ultimele locuri disponibile.
  Și când am spus familiei și prietenilor , am fost plăcut surprinsa că se bucură pentru mine , deși am 48 de ani și o altă facultate la activ. Chiar li se părea cel mai firesc lucru pe care îl puteam face. A fost o lecție de intuiție din care încă mai învăț și sunt din ce în ce mai entuziasmata de consecințele ei pozitive din viața mea.

  Reply
  • entuziasmul iti indica faptul ca asta e calea 🙂 Multumesc ca ai completat cu un asa exemplu frumos !

   Reply
 3. Eu vreau sa ti multumesc pentru articolele minunate pe care le scrii pentru noi .In fiecare articol constientizez si invat diverse,…ca totul sta in puterea si in interiorul meu.Este minunat sa intelegi ca poti face orice si ca nu ai dece sa te judeci sau sa judeci..De ceva vreme ma tot intrebam cum este cu intuitia,desi la nivel interior stiam ca ea ma ghideaza,mental nu intelegeam cum. Astazi am inteles si inca o data i-ti multumesc|

  Reply
  • Tare iti multumesc, Angela, pentru feedbackul tau! Ma bucur ca ajuta ce scriu!😘🌹❤️

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.