Alinierea cu Sinele Inalt

Alinierea cu Sinele Inalt

Cine eşti tu?

Te-ai întrebat vreodata? Totul porneşte de la această întrebare:  cercetarea realității, căutarea adevărului, alinierea cu Sinele Inalt….

Până nu înțelegem că nu suntem corpul nostru, titlurile noastre, avuția noastră materială sau ataşamentele noastre, toate demersurile pentru o viață împlinită, care să aibă un sens mai înalt vor eşua mai devreme sau mai târziu pentru că ne clădim visurile pe nisipuri mişcătoare: trupul inevitabil îmbătrâneşte sau poate suferi diverse accidente cu urmări serioase asupra integrității fizice, avuția astăzi este , mâine poate dispărea;  cei dragi nouă pot pleca în momente în care nu ne aşteptăm deloc , şi aşa mai departe.

In ce ne ancorăm atunci ? Ce este cu adevărat durabil, nemuritor, neschimbabil?

Oamenii vin şi pleacă din viața noastră, bucuria şi suferințele trec, anii trec peste noi, până şi celulele trupului ni se schimbă în întregime o data la şapte ani … şi totuşi esența noastră rămâne aceeaşi . Căpătăm mai multă experiență, ne maturizăm, ne schimbăm de mai multe ori comportamentele, credințele, valorile,  dar nu devenim cu totul altcineva.

Şi atunci cine suntem noi ? Ce reprezintă constanta?

Spiritul nostru. Suntem o conştiință mai vastă decât această formă pământeană a noastră.

 

“Nu suntem oameni care avem o experiență spirituală. Suntem spirite care avem o experiență umană” Pierre Teilhard de Chardin

 

Ce îți doreşti în viață?

 

Am avut marele privilegiu şi onoarea să fiu coach şi consilier pentru clienți din toată lumea: din Irlanda, Germania, UK, până în Australia  şi Africa de Sud şi din India până în USA. Absolut toți îşi pun aceleaşi  întrebări fundamentale privind existența umană şi toți îşi doresc aceleaşi lucruri pe care ni le dorim şi noi : bucurie, fericire, împlinire, iubire, un sens şi un scop în viață….Sunt aspirații universale.

Modul cel mai uşor de a ni le împlini este să ne aliniem cu Spiritul nostru, cu Sinele Ȋnalt. Cand ne gândim la alinierea cu Sinele Inalt e nevoie să subliniem încă de la început că acestă energie a Sursei este mereu prezentă în noi .

“A trai in aliniere cu Spiritul / Sinele Inalt inseamna a-ti trai adevărul si a-ți construi viața pe acest fundament”.   Sonia Choquette

 

Cine sau ce este Sinele Inalt?

 

 • Sinele mai Ȋnalt este un aspect al nostru, nu este o entitate separată de noi! Este şi deasupra noastră şi în noi.
 • Stie totul despre planul pe care l-am avut venind în acestă întrupare, despre lecțiile pe care ni le-am propus să le învățăm, cunoaşte totul despre noi , întreaga noastră istorie, de acum şi de altădată  🙂
 • Este treaz si mereu conştient de întregul ființei noastre.
 • Nu cunoaşte limitarea. Nu a cunoscut vreodată suferința, durerea, nu are filtrele pe care le avem noi , aici, în trup. Este dincolo de polaritatea acestei dimensiuni materiale , nu cataloghează totul, nu pune etichete , nu cunoaşte judecata: bine- rău.
 • Transcende Ego-ul orientat de obicei pe ceea ce îi lipseşte, pe ceea ce nu este în regulă în viață
 • Este permanent conectat la Sursa Creației, e un fel de “prototip” al nostru. Are o privire de ansamblu asupra existenței noastre.
 • De la el download-am adevarata cunoastere, este o sursă infinită de înțelepciune şi adevăr astfel că e cel mai în măsură să ne ghideze pe calea noastra unica

 

Când nu trăim în aliniere cu Sinele

 

Majoritatea oamenilor nu trăiesc în aliniere cu Sinele mai Ȋnalt si asta se datorează în primul rând necunoaşterii acestui aspect al nostru. Nu ni s-a spus la şcoală că avem un astfel de aspect , am fost învățați să ne bazăm doar pe forțele noastre proprii, pe mintea noastră analitică şi să nu dăm crezare intuițiilor ce ar putea să apară, discreditându-le şi anulându-le ca fiind neştiințifice.

Ce se întâmplă când ne credem singuri, şi ne bazăm doar pe propriul intelect şi pe cele două brațe ale noastre? Incepem să depunem eforturi , supraomeneşti uneori, pentru a ne împlini visele. Aici ar mai fi o problemă: crezându-ne separați şi singuri, acționăm doar din ego şi atunci visele noastre nu sunt aliniate cu Sinele Ȋnalt şi cu drumul nostru şi din start sunt greu, dacă nu imposibil de atins dacă cumva sunt în contradicție cu ceea ce am venit noi să învățăm aici.

Dacă lucrurile nu se defăşoară în acord cu aşteptările noastre, atunci împingem şi mai mult bolovanul la deal, ne încordăm, devenim hiperactivi, ne stresăm , devenim agitați, ne îngrijorăm pentru ceea ce ar putea să se întâmple şi sfârşim prin a fi nemulțumiți, supărați , furioşi pe soartă.

Varianta opusă  ar fi că neîmplinirile ne fac să ne pierdem încrederea în noi, ne fac să ne retragem în cutiuța noastră, să ne judecăm şi să sfârşim prin a crede că nu suntem buni de nimic, că suntem victime ale sistemului, ale societății, ale celorlalți….

 

Cel mai important indiciu că nu suntem aliniați cu Sinele Inalt

 

Sufletul care vine pe Pământ îşi alege traseul de urmat, de la A la B, cu anumite puncte cheie între acestea.  Sinele Inalt este cel ce ştie exact ce ne-am propus, cel care “supraveghează “ proiectul şi care va avea grijă să ne urmăm calea hotărâtă şi aleasă de către noi înşine dar de care uităm automat când intrăm în densitatea materială  a planetei.

Atunci când ne abatem de la drumul stabilit, Sinele Ȋnalt ne dă ghionturi, ne pocneşte peste mâini sau ne trage câte una după ceafă  ca să ne prindem că am luat-o pe arătură. 🙂  Tradus, asta ar însemna că întâmpinăm tot felul de piedici, că avem insatisfacții, nemulțumiri, că viața ne este o luptă sau un chin, că nu ne mai regăsim pe noi, că nu ne simțim bine în locul /relatia/ jobul  present…

Senzația că nu suntem pe calea nostră e cel mai important indiciu că nu ne aflăm în aliniere cu Sinele nostru Inalt.

 

Cine este responsabil de rătăcirea drumului nostru?

 

Ego-ul.  Atât.

Nu societatea, nu sistemul, nu partenerul, nu şeful.  Noi, cei identificați cu Forma, uitând de Esență.

Egoul este interacțiunea minții umane cu lumea exterioară şi este programabil, influențabil şi fricos. Ce înseamnă asta? Că este mereu în competiție cu ceilalți, că se uită în curtea vecinului, cu care se compară, că este uşor manipulat de mass-media prin ştiri catastrofale,  evenimente mondene, distracții de tot felul.

Consumerismul este iarăşi o formă de manipulare a ego-ului care dorindu-si viața vedetelor, atât de mediatizate la TV, dorindu-şi să se remarce sau să îşi câştige un statut în societatea lui “care pe care”, va cumpăra tot ceea ce i se prezintă ca fiind necesar pentru a avea o imagine bună şi o poziție socială de invidiat.

Şi pentru a avea banii necesari pentru toate acestea, omul care trăieşte prin ego-ul său, va munci în orice condiții, va trece peste demnitate sau stimă de sine doar pentru a-şi putea plăti ipoteca, leasing-ul, creditele, etc, şi nu va mai avea timp, dispoziție sau putere pentru a se mai focusa şi pe dorințele sufletului său.  In aceste condiții apare stress-ul, extenuarea, depresia, bolile.

 

Alinierea devine o necesitate în perioada aceasta

 

Când societatea devine din ce în ce mai alienată, conectarea cu Sinele Ȋnalt devine imperativă, fiind singura cale prin care putem să ieşim din acest cerc vicios.

Alinierea cu Sinele ne ajuta să depăşim situații dureroase sau provocatoare cu uşurință şi grație, ne permite să facem alegeri conştiente pentru a ne readuce echilibrul în viață. Prin aliniere, abundența Universului ne este în sfârşit accesibilă, puternica forță a sincronicității ne este aliat de nădejde.

 

Cum ne conectăm cu Sinele Inalt

 

Pasul 1 – Ȋncetineşte

Nu există aliniere atunci când alergi când într-o parte când în alta după lucruri efemere sau plăceri de moment, când îți pleci urechea la toate zvonurile, ştirile şi bârfele şi nici când acționezi automat, în virtutea inerției sau eşti atât de ocupat,  stresat şi nedormit încât pari o maşinărie fără buton de oprire.

Opreşte-te, ia o pauză de la rutina zilnică, slăbeşte controlul. Nu ar fi o idee rea să treci  printr-o cură de dezintoxicare media 🙂 : fără Stiri, fără TV, fără FB, radio sau ziare.

Respiră, aşează-te pe iarbă, simte pământul, miroase trandafirii, priveşte un future, mângâie o pisică…..lucruri simple dar care îți dau răgazul de a te regăsi pe tine.

 

Pasul 2 – Ai compasiune

Nu te judeca pentru modul în care reacționezi, nu te pedepsi că repeți aceleaşi greşeli, ai compasiune pentru tine, ca om care trăieşte în această lume din ce în ce mai descentrată, dar şi ca suflet care a acceptat să învețe despre sine în aceste condiții, în acestă şcoală dură a Pământului.

Pune mâna pe inimă şi spune-ți ție : “ma iubesc aşa cum sunt, cu siguranță va fi din ce în ce mai uşor să joc acest joc al vieții odată ce sunt deschis/ă să învăț legile care îl guvernează”

 

Pasul 3 – Imputerniceşte-te

Aminteşte-ţi că eşti parte din Dumnezeu, revendică-ţi puterea de creator. E un timp în care e important să fim deschişi, să citim o carte cu care rezonăm, să mergem la un curs de dezvoltare personală…  nu respinge o informaţie doar pentru că nu ştii ( încă) nimic din acel domeniu.

Nu te gândi că este ceva greu de înţeles sau de făcut , aşteaptă-te « să te prinzi » repede despre regulile jocului. E dreptul tău din naştere. Ai încredere.

 

Pasul 4 –  Fă curăţenie

Atât în casa şi grădina ta, printre prietenii tăi, dar şi în gândurile tale. Chestionează-ţi credinţele, valorile, ce anume nu îţi mai este de folos ? Ce poţi elibera ? La ce mai rezişti încă ? Adu la suprafaţă şi observă ceea ce e adânc îngropat în tine :  dureri, suferinţe, frici…

A face curăţenie înseamnă să eliberezi acele aspecte încă prinse în traumele din trecut, credinţele tale care te limitează sau te sabotează, tiparele de comportament care nu te ajută în evoluţia ta.

 

Pasul 5 – Scanează-te

Cheia acestui proces este să determini  ce simţi în trup când eşti în aliniere şi să te îndrepţi mereu către acea senzaţie. Corpul nostru este cel mai sensibil instrument  pe care îl avem la dispoziţie.

Fiecare avem alte senzaţii cand experimentăm acestă aliniere cu Sinele. E nevoie să o identifici pe a ta, unică. In general poti experimenta o stare de pace, relaxare, unime, echilibru, iubire, deschidere, compasiune….

 

Pasul 6- Ascultă-te

Care sunt dorinţele inimii tale? Ce te bucură ? Ce te entuziasmează ? Bucuria este adevăratul tău nord, ea te va conduce automat către înălţarea vibraţiei personale şi alinierea cu Sinele.

Urmează-ţi intuiţiile, ai încredere că Sinele tău ştie mai bine ce îţi este necesar în acest moment.  Chiar dacă nu pare logică ghidarea pe care o primeşti, dă-ţi libertatea să o aplici , vezi ce rezultat obţii, joacă-te, eperimentează.

 

Pasul 7 –  Acţionează

Trăieşte conştient, fii atent la gânduri, cuvinte, emoţii, obiceiuri , atitudini. Prinde un gând negativ sau nefolositor şi opreşte-l la timp, observă-l , înţelege din ce spaţiu a venit ( de obicei este din spaţiul fricii) şi dă-i o altă interpretare, modifică-l , schimbă-l spre folosul tău.

Ia-ţi timp pentru tine şi pentru conectarea cu Sinele dar nu rămâne la etapa de “ antrenament”, nu practica doar cateva minute pe zi  ca şi cand ţi-ai face o datorie, după care ai fi liber să revii la vechea obişnuinţă.

Schimbă-ţi stilul de viaţă: dieta, modul în care respiri, timpul pentru relaxare sau exercitii  fizice, alege-ţi cu grijă prietenii  sau cerne-i 🙂 , meditează, ieşi în natura… fă tot ce poţi pentru a-ţi ridica vibraţia.

Mai presus de toate , iubeşte totul şi trăieşte fără frică !

 

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului

 

Sursa imagine titlu:Internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2015

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul:  https://www.quantumcoaching.ro/Sinele-inalt

18 Comments

 1. Mulțumim mult pentru tot, atât pentru seara deosebita de ieri, dar și pentru că ți-ai amintit de cei care te-au ascultat fascinați și nu au luat notițe. Și azi mă gândeam cu ușoară părere de rău că nu am reținut chiar toate cele prezentate decât in linii mari. Se pare că funcționează ca ceea ce dorești sa primești.

  Reply
  • asa este, functioneaza 🙂 A fost intr-adevar multa informatie, destul de condensata. Sper sa ajute articolul . Multumesc pentru comentariul tau !!

   Reply
   • Buna ziua suflet minunat , am citit cu multă admirației cele scrise pe întelesul tuturor , ma înclin cu admirației pentru răbdarea sfaturilor simțind noblețea sufleteasca și iubirea fata de Creatia Divina .

    Reply
    • 🙏❤️ Iti multumesc mult! Știi cum se spune: nu ii vedem pe ceilalți asa cum sunt ei ci asa cum suntem noi🤗🌹

     Reply
 2. Ca de obicei, astept cu bucurie articolele tale saptamanale, iar cel de azi reprezintă o noua provocare pentru mine: oare ce simt cand sunt aliniata cu Sinele meu?
  Iti mulțumesc Cristina!

  Reply
  • pai putem merge mai in profunzime la urmatoarea sesiune de coaching 🙂 Oricum tu cu siguranta simti ca esti din ce in ce mai aliniata cu Sinele tau pentru ca esti mai detasata, mai calma, mai linistita, mai intelegatoare fata de evenimentele din viata ta si mai inclinata spre acceptarea superioara a ceea ce viata iti asterne inainte. Te imbratisez cu drag

   Reply
 3. Multumesc mult Cristina pentru acea seara minunata de luni 31 august.Te-am ascultat fara sa ma misc aproape.Esti minunata !Multumesc prietenei mele Raluca Vlad ca m -a adus la aceasta intalnire cu tine!Abia astept newsletterele pe mail.Sunt fascinata!M-ai luminat in multe aspecte ale vieii mele.Sunt in calea descoperirii misiunii mele si ma bucur ca existi!Multumesc Cristina!!!

  Reply
  • Multumesc din suflet pentru aprecieri si mai ales pentru faptul ca mi-ai dat un feed-back atat de frumos pentru intalnirea de luni. Tot ceea ce deja exista in tine se trezeste la viata, e minunata perioada asta! Multumeste-ti tie in primul rand; daca nu ai fi in flux nu ai putea sa iti creezi sincronicitati care sa te ajute sa evoluezi.

   Reply
 4. nu reusesc sa ma regasesc, nu mai stiu cine sunt, ce imi doresc

  Reply
  • ai o sesiune de 30 min in care te pot ajuta sa faci putina lumina… Scrie-mi pe adresa de mail de la finalul articolului si vorbim . Curaj. E doar o etapa prin care majoritatea trecem la un moment dat

   Reply
 5. Minunat articolul! Mulțumesc! Avem ce învăța!

  Reply
  • Cat ma bucur!! 🙂 Multumesc , Claudia!

   Reply
 6. Eu ma intreb de mult timp cine sunt eu oare si ce scop am pe lumea aceasta, dar nu prea gasesc raspuns, asta ma sperie, cred ca nu am curaj indeajuns sa incerc sa descopar sau nu stiu ce imi lipseste defapt ?

  Reply
  • Asta e mintea ta care are nevoie sa inteleaga totul ca sa poata da un sens experientei. Inima nu se intreaba atatea lucruri , ea traieste, experimenteaza, se joaca, iubeste, viseaza… Ce iti trebuie? Sa cobori in inima 🙂

   Ai aici un raspuns mai elaborat la intrebarea ta : Ce inseamna sa traiesti in inima
   iar daca te referi la o misiune anume, poti sa capeti macar mai multa claritate daca raspunzi la intrebarile din cartea Adevaratul Nord

   Reply
 7. Desigur risc sa pun o intrebare “proasta” universului insa de ce ne e asa greu sa ne permitem sa fim noi?

  Reply
  • pai de ce oare? sa fie pentru ca … de fapt nu stim cine suntem noi? 🙂 Si atunci … bajbaim pentru a ne gasi?
   Una dintre conditiile de baza pentru a putea experimenta aici , in dimensiunea polarizata a materialitatii este sa uitam totul cand intram in acest trup. Pana la 40 de ani se spune ca iti tot umpli “desaga” cu tot felul de credinte, prejudecati, obiceiuri , etc , pe care dupa 40 incepi sa le scoti , sa “eliberezi”. De asta exista polaritate: ca sa invatam. Invatam ce ne place si ce ne dorim de fapt, experimentand intai ceea ce nu ne place. Vestea buna e ca in “Noua era” regulile de joc se schimba. vorbim la curs despre asta.

   Reply
 8. Undeva mai sus in text scrie să-mi “cern” prietenii, iar mai jos scrie “sa iubesc tot”. Nu prea se “pupă” cele două…deci ce e de făcut de fapt?

  Reply
  • Oh, ba se pupa foarte bine . Poti sa-i iubesti in continuare, doar ca intelegi ca sunt pe un alt nivel de dezvoltare decat tine si nu mai rezonezi cu ei. Le vezi lumina, intelegi ca sunt , la fel ca tine, un fragment de divinitate si onorezi asta, dar nu mai sunteti pe aceeasi lungime de unda. Aici mintea ta se impiedica de definitia iubirii si de starea de separare/polarizare in care traim de mii de ani. A iubi nu inseamna ca renunti la granitele sanatoase si accepti ceea ce nu mai este in acord cu credintele si valorile tale (“iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”). Iar daca nu mai doresti sa ramai in preajma cuiva nu inseamna ca il urasti, ca ii doresti raul… “Esti cu mine sau impotriva mea” e un concept 3D tare invechit . Citeste si alte articole de pe site si ai sa observi ca propun o alta abordare

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.