Cum functioneaza de fapt Legea Atractiei?

Cum functioneaza de fapt Legea Atractiei?

De curând citeam un articol în care autorul considera că Legea Atracției invită oamenii să stea confortabil pe canapea și să gândească pozitiv, incantând afirmații si așteptând sa se întâmple ceva. Concluzia era ca unii oamenii se agață de Legea Atractiei pentru mai multa pasivitate iar atunci când nu se întâmpla nimic consideră că nu au gândit destul de pozitiv.

Cu o anumita parte pot fi de acord : „pentru unii oameni”.

Dupa filmul Rhondei Byrne – „Secretul” , mulți au presupus ca viața lor era pe cale să se schimbe radical o dată ce au pus mâna pe așa un secret bine păzit si care putea deschide porțile catre toate posibilitățile.

Ȋntr-adevar cartea și filmul au avut un efect enorm asupra constiinței umane iar rolul lor este de necontestat , fără discuție. Doar că, după o perioada, oamenii s-au descurajat  pentru că nu funcționa destul de repede pe cât se dorea iar realizarile nu erau la nivelul așteptărilor.

M-am găndit să merg mai adanc in discutia despre acest subiect și, pentru că are mai multe fațete, voi împarți articolul în două:

–          Prima parte va clarifica ce este mai exact aceasta Lege a Atractiei si care ar fi piesele lipsa din puzzle

–          Partea a doua va trata subiectul mai incitant al secretului din spatele filmului „Secretul”, mai ales că oamenii au început să simta că trebuie să mai fie ceva acolo, ceva mai profund si mai misterios dar încă nerevelat tuturor.

Ca să putem intelege acestă lege e necesar să pornim de la ideea ca suntem cu toții ființe vibraționale, avem un câmp electromagnetic  în jurul nostru , generat de către inimă si creier. Directorul Institutului de Matematică a inimii, Rollin McCraty scria:

 

„Inima generează cel mai mare câmp electromagnetic al corpului. Câmpul ei electromagnetic așa cum este măsurat pe electrocardiogramă ( ECG) este de aproape 60 de ori mai mare în amplitudine decât undele cerebrale înregistrate pe encefalogramă ( EEG).”

poza campuri

 

De ce este important acest lucru?

Fiecare dintre noi avem o anumită frecvență de vibrație , în principal determinată de calitatea gândurilor și a emoțiilor noastre, care la rândul lor sunt energie pură. Semnalele electromagnetice generate de  către inimă au capacitatea de a ne afecta pe noi înșine, pe alții dar și mediul din jur. E de înțeles că daca întreținem emoții și gânduri de o vibrație mai înaltă vom atrage către noi energie de o frecvență similară, în felul acesta determinăndu-ne propria realitate.

Legea Atractiei nu e o lege nouă pentru omenire, doar că începem să ne reamintim de ea, să o înțelegem cu adevarat si să o folosim deliberat la crearea realității noastre.  Legea Atractie simplu stipulează  că ceea ce este de vibrație asemanătoare se atrage.  Este pur și simplu, fizică. Ceea ce aduce în plus în conștiința noastră este ideea de responsabilitate pentru propria viață, propria realitate și toată creația noastră.

Ce a înțeles lumea din „Secretul” a fost că trebuie să-și supravegheze gândurile,  să gândească pozitiv si sa se focuseze doar pe acele lucruri pe care doreste sa le manifeste in viată, evenual prin repetarea de mantre sau afirmații. Ȋn sine, acesta este un pas uriaș în înțelegerea modului in care funcționează lucrurile in realitatea noastră temporo-spațială dar se pare ca nu este suficient, daca ne gândim la toate mărturiile celor care spun că nu funcționează deloc. Ceva lipsește.

Ce altceva ar putea fi implicat în acest proces de creație care sa determine dacă obținem sau nu rezultatul scontat?

Cand vorbim de Legea Atractiei e nevoie sa știm că sunt trei componente implicate, de fapt …trei legi :

 

1. Legea Atracției 

 

Ȋn fiecare secundă din viața noastră noi lansăm în Univers semnale despre vibratia si preferințele noastre in mod constient dar, de asemenea, de cele mai multe ori , inconștient. Ne este imposibil să nu o facem deoarece in fiecare moment dat noi ne gândim ori la viitor ori la ce am facut in trecut ori analizăm situația pezentă, o judecăm, o apreciem sau din contra, nu suntem de acord cu ea, ne place sau ne  displace, ne simtim fericiți sau triști, vibrăm in exterior fericire autentică sau fricile noastre. Numai în momente adânci de meditatie sau în timpul somnului  reușim să oprim acest torent de gânduri și emoții.

Si acum gândiți-vă la ce spuneam mai devreme referitor la câmpul pe care îl creăm în jurul nostru  si cum atragem către noi ganduri, emoții , evenimete, circumstanțe și relații care reflectă vibrația noastră practicată preponderent.

Nu prea avem multe de comentat la legea asta, e la fel de precisă si implacailă precum gravitația, nu se lasă convinsă să ne aducă altceva decât ceea ce am proiectat noi înafară, e ca un bumerang: ce emiți înafara ta, inevitabil se întoarce la tine.

Maeștri din toate timpurile au știut cum să stăpânească legea aceasta, să o folosească în favoarea lor astfel încât să nu fie simpli pioni in acest joc al vieții ci creatori conștienți.

Si asta are legatură cu cel de al doilea aspect legat de acestă simplă și totuși foarte complexă lege:

 

2. Legea Creatiei Deliberate

 

Ȋn principal acesta lege spune că ne putem antrena conștient să lansăm in Univers doar semnale conștiente, pe care le preferăm noi, că avem un cuvânt de spus în ceea ce atragem, alegând să controlăm ceea ce emitem in exterior.

V-ați pus vreodata întrebarea: „ce pot eu controla in viața asta?”. Meditați asupra ei o secundă. Vă puteți controla copilul, consoarta, prietenii, finanțele, cariera, mediul ? Nicio șansă ! Lumea e plină de exemple care dovedesc că indiferent cât de atent , calculat si meticulos ești, sunt momente in viață când totul scapa de sub control, spre marea noastră surpriză, desigur. Nu putem niciodată control nimic din exterior. De ce ?

Pentru că nu există „exterior”. Tot ceea ce percepem noi este o reflectare a ceea ce este în interiorul nostru, lumea este oglinda noastra gigantică. Ca să înțelegem nivelul nostru de vibrație si să ne dăm seama cum stăm, e de ajuns să aruncăm o privire asupra relațiilor pe care le avem, asupra carierei, a casei noastre , etc.

Singurul lucru pe care îl putem controla sunt gândurile și emoțiile noastre, astfel ne controlăm vibrația și corespunzător, ceea ce atragem către noi. Buddha spunea :

 

„Suntem ceea ce gândim. Tot ceea ce suntem răsare din gândurile noastre.

Cu gândurile noastre creăm lumea”

 

Primul pas este să devenim conștienți de ceea ce găndim în fiecare moment, să ne facem un obicei  în a ne opri de câte ori ne amintim și să ne întrebăm: „La ce mă gândesc acum?” Surprinde-ți-vă în procesul de gândire. Practicând, totul devine din ce in ce mai ușor.

Acest proces presupune să mergeți în interiorul vostru, sa va revizuiți povestea, credințele și așteptările- toate acestea înseamnă în fond să vă revizuiti conștiința de sine. Cine credeți că sunteți? Cine vi s-a spus că sunteți? De către cine? De către părinți? Profesori? Prieteni? De către preot? Cine sunt cei care v-au „ajutat” să definiți cine sunteți cu adevărat? Ca să-ți poți crea deliberat realitatea e nevoie în primul rând să intri în contact cu cine ești tu de fapt, cu Sinele tău mai Ȋnalt  si e nevoie să intuiești de ce ai ales să vii aici. Care este misiunea, menirea ta pe Pământ?

 

 3. Legea Acceptării sau a Permiterii

 

Legea asta ne dă cel mai mult de furcă. Ne este greu să permitem lucrurilor să se întâmple, să ne relaxăm. De ce? Pentru că ni s-a spus că e bine să trudim din greu, sa ne luptam, sa dăm din coate. Părinții și societatea ne-au învățat că e nevoie să luptăm ca să obținem ce e al nostru de drept, să luptăm ca să urcam pe scara socială, pâna devenim învingatori  și plini de succese, să concurăm cu ceilalți, să fim cei mai buni, să nu ne dăm bătuți păna când nu obținm ce vrem căci nu există răsplată fara muncă sau succes fără transpirație. La sfârsitul vieții nu contează ca nu ai obtinut tot ce-ți doreai, contează ca nu ai abandonat lupta, conteaza sacrificiul de sine și oricum, răsplata te așteaptă în rai.

Dacă toate astea sunt niște… credințe limitative, foarte dificil de recunoscut sau de acceptat că ar fi limitative? Adânc îngropate in mintea subconștientă, sabotându-ne dorința de a ne elibera, scoțând la iveală capetele urâte de câte ori, în sfârșit, credem că am ajuns să avem o viață mai liniștită și mai plină de satsfacții. Generație după generație am fost învațați să vâslim în amonte, încât am uitat că putem face lucrurile diferit.

A venit timpul să ne amintim ca suntem creatori puternici și că putem să ne folosim de Legile Universale in viața noastră de zi cu zi, să ne luăm de partea noastră  cel mai puternic aliat: Sinele nostru Ȋnalt , să ne amintim de creativitatea si autenticitatea noastră pentru a putea trăi o viață împlinită, cu sens.

Legea permiterii este cea mai importantă din triadă. Abraham – Hicks ne învață că sunt trei pași fundamentali în crearea realitații:

 

a)      Cerem

b)      Universul răspunde pe loc

c)       Permitem să se manifeste, dăm voie.

 

a)      Noi cerem constant, așa cum am spus mai sus, prin tot ceea ce gândim sau simțim.

b)      Universul  imediat devine ceea ce am cerut , la nivel vibrational. E un fel de realitate virtuala, deja existentă care ne așteaptă. Ca să înțelegem mai bine cum e posibilă treaba asta, e nevoie sa discutam foarte pe scurt despre o terorie din ce in ce mai des vehiculată si demonstrată științific  și anume faptul că ceea ce noi numim „timp” e o construcție a minții, parte a înțelegerii noastre colective.  Nu există trecut sau viitor, doar clipa prezentă. Așadar când ne imaginăm ceva sau dorim ca ceva să se împlinească, noi cream instantaneu o alta probabilitate, o altă linie temporala. Da, suntem atât de puternici!

c)       Munca noastră constă  in a ne alinia vibrațional cu dorința noastră si, concomitent, cu linia temporală respectivă. Ce facem noi în schimb este să rezistăm acestei manifestări prin îndoială, judecată sau lupta noastră si dorința de a realiza ce ne dorim în singurul mod în care credem noi ca e posibil. La ce ne impotrivim, la ce rezistăm va continua să persiste. Făcând asta obținem exact opusul a ceea ce ne dorim. Daca, de exemplu, iti doresti un nou job dar esti continuu nemultumit , nervos, suparat pe job-ul tău actual înseamnă că focusul tău este pe ceea ce nu îți dorești , te lupți cu condițiile existente, energia ta vibrează la un nivel foarte jos si nu poate fi porivită cu vibrația unui job nou.

Să atragi ceva in realitatea ta sau să manifesti o dorință, nu înseamnă că „materializezi” ceva din eter, nu „fabrici” nimic ce nu a existat vreodată, ci să permiți unei realități pe care încă nu o poți vedea să ți se reveleze. Legea atracției nu e un joc al manifestării, e un joc al alinierii cu Sursa.

Această lege ne aduce în prim plan și ideea de „încredere”. Ȋncrederea e ceva ce căpătăm  în timp, o dată ce ai adunat destulă informație ca să crezi în procesul manifestării, destul curaj să încerci de câteva ori până obții ceva rezutate.

Ȋncredere înseamnă credința că Universul îți va aduce ce îți dorești, așa că te poți detașa de dorința ta, lăsând-o în grija Universului timp în care tu ai grijă de ceea ce e în interiorul tău și ce vibrezi  în afară.

După cum se vede, Legea Atractiei e ceva mai mult decât gândire pozitivă si repetarea de afirmații.

Iar cine crede în continuare că e un process pasiv… poate se mai gândește o data :-)

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta in călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

 

12 Comments

 1. Incet-incet incep sa deslusesc niste lucruri pe care nu le intelegeam in totatlitate. Multumesc Cristina!!

  Reply
 2. La inceput a fost greu ca legile in general sa devina un adevar pentru mine cu toate ca eu le aveam adanc sadite in suflet. Aveam nevoie ca ceea ce eu am simtit de cand ma stiu sa fie recunoscut de cineva, sa stiu ca nu sunt singur! 🙂 dupa ce treci de aceste etape, in timp, ajungi chiar sa te amuzi dupa ce te-ai gandit mai profund intr-o anumita directie ca stii sigur ca o sa se intample in curand. Bineinteles, se ajunge aici dupa ce esti constient de tot ce tine de legile sufletului, si universul ti le aseaza atat de perfect incat traiesti doar momentul lui acum si acela e perfect! Indiferent de situatie. Incepi sa iti faci un perfect timming cu liftul, locul de parcare, etc si toate actiunile mici de zi cu zi doar folosind o mica parte din ganduri catre acea directie. La inceput a fost un pic ciudat ca prea aveam coincidente de 5-10 ori pe zi dar apoi incepi sa vezi lumea mai colorat! Dupa ce ai inteles cu adevarat despre ce este vorba esti intr-un continuu antrenament ce devine stil de viata in care iti dobandesti puteri nelimitate pentru a fii tu, cel adevarat! Nu exista cadou mai frumos decat experienta vietii dupa ce reusesti sa ii intelegi rostul! Multumim pentru articol!
  Ps: un singur lucru nu am reusit sa-l deslusesc si inca imi da batai de cap: coincidenta nr 23 care corespunde cu foarte multe momente din viata mea. Timp de aproape 1 an, mai intens sau mai putin intens, acest numar imi apare de cel putin 10-15 ori pe zi in toate ipostazele si coincidentele posibile. Ar fii de mare ajutor un articol pe tema acestui subiect. Zi frumoasa

  Reply
  • Exista o carte scrisa de Doreen Virtue,sunt sigura ca te-ar ajuta.Acolo gasesti toate numerele pana la 1000.

   Reply
 3. Cristina,multumesc mult..tin sa iti spun ca iti apreciez munca,atat am vrut sa spun!

  Reply
 4. foarte frumos.. as vrea sa pun in aplicarre . am observat ca in viata mea fiind mai negativista tot timpul aparea ceva rau. as vrea sa atrag doar pozitivul spre mine pt starea mea de spirit si pt familia mea . multumesc dawca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi emailul meu este iuliamaria15081997@gmail.com

  Reply
 5. Ma interseaza mult si imi doresc sa invat si sa aprofundez aplicatiile, sunt in stadiul de documentare si asa avea nevoie de initiere …sau ceva sfaturi daca se poate.
  Ma poate ajuta cineva?

  Reply
  • Dina, am avut un curs despre Legile Universale, cu foarte multe exercitii practice.
   ai detalii aici : https://www.quantumcoaching.ro/arta-alchimiei-mentale
   va fi in curand disponibil si pe site , ca pachet
   scrie-mi pe adresa de mail ce anume te intereseaza

   Reply
 6. Buna Cristina ma numesc Ionut am 32 de ani am inceput sa citesc anumite carti despre energi vibraționale printre care si cartea “Cere si ti se va da “ de Jerry hicks apoi usor usor am incercat sa aprofundez si sa inteleg foarte multe lucruri frumoase , am inceput sa meditez sa ma descarc de energia negativa si sa las valul de frecventa pozitiva sa se apropie de mine . Tin sa precizez ca mi s-au întamplat numai chestii bune de atunci cred cu tarie in Legea Atractie , Increderea ca se va intampla
  Recunostinta de tot ceea ce ai
  Permiterea fluxului
  Gandirea pozitiva sunt cativa pasi in îndeplinirea viselor tale !

  Reply
 7. Probabil ai mai auzit expresia: cei ce se aseamana se aduna. Asa si este, dar de ce se aduna? Pentru ca ei gandesc cam la fel, ei emit vibratii asemanatoare care genereaza fenomene de rezonanta. Legea Atractiei functioneaza exact pe baza acestor fenomene de rezonanta.

  Reply
 8. Îmi doresc foarte mult Sa pot înțelege articolul, cum aș putea să fiu positiva!

  Reply
  • E in proces, nu se intampla totul peste noapte.Incepeti cu a înțelege “De ce”_ul, niciodată nu ne vom schimba dacă nu înțelegem în ce mod ne poate ajuta schimbarea. Citiți cărți, mergeți la un workshop, ascultați un podcast sau un YouTube în care se discută acest subiect, apoi începeți practica zi de zi. Cu siguranță veți mai cădea de pe linia trasată dar nu-i nimic, o luați de la capăt a doua zi…

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.