Secretul din spatele Secretului

Secretul din spatele Secretului

Aş dori să incep spunându-vă că unii dintre voi ati putea gasi în acest articol informatii cu care nu prea rezonaţi. Şi îmi asum lucrul acesta. Dar subliniez din nou ideea că nimic nu este întamplător şi dacă sunteti pe acest site şi cititi acest articol e posibil să vă fi propus la un nivel inconstient să auziti măcar cate ceva despre acestă informatie chiar dacă nu o veti îmbratişa întru totul.

Dati-vă voie să aflati un alt punct de vedere legat de acest subiect, apoi continuaţi-vă linistiţi ziua, la fel ca de obicei. Nu încercaţi să acceptati ceea ce nu va sună bine.

Dacă aceasta informatie e menită să înflorească în mintea voastră, o va face cu siguranţă , la timpul ei.

Acest articol il continuă pe cel anterior, numit “Cum funcţionează de fapt Legea Atractiei“ în care am discutat aspecte legate de fizica simplă a acestei legi şi de ce unii oameni spun că nu funcţionează deloc.

Concluzionam atunci că Legea Atractiei singură nu poate să ne ajute la îndeplinirea  dorintelor, e nevoie să intelegem celelalte doua  legi complementare : Legea Creaţiei Deliberate şi Legea Acceptării/ Permiterii. Acestea din urmă ne conştientizează asupra faptului că avem puterea de a ne alege şi controla gândurile şi emotiile şi să le direcţionam intentionat către un rezultat final dorit.

 

Cunoaştem cu adevărat secretul?

 

Ceea ce numim în mod tradiţional Legea Atractiei s-a demonetizat foarte mult de când cu filmul “Secretul” care a fost literalmente vizionat de milioane de persoane şi care a avut un efect de necontestat asupra înălţării conştiinţei noastre individuale şi colective.

Iniţial, toata lumea a îmbrăţişat ideea că putem să manifestam orice ne dorim, căci era perceputa că fiind intr-adevar cel mai bine pastrat secret al tuturor timpurilor , ascuns faţă de mase şi interzis oamenilor simpli, comuni. ( Acestă nuanţă a avut o oarecare legatură şi cu marketarea lansării  fimului pe piata; a fost prezentat publicului în felul acesta în mod intentionat ).

Omenirea avea din nou speranta şi toata lumea a inceput să devoreze tot felul de carti şi să asculte tot felul de conferinţe în care se discuta despre acest “ secret nou revelat” : Legea Atractiei .

Am folosit ghilimelele din mai multe motive:

 

–          De fapt, nu e nou deloc, numai că am cam uitat de el datorita unor conditii istorice şi sociale care nu fac obiectul acestui articol

–          Legea Atractiei e la fel de “normală” şi de des intâlnită că şi gravitatia : functionează de fiecare dată fără să fie nevoie să crezi în ea

–          Marele secret nu e nici pe departe revelat pe deplin şi imi imaginez că mai devreme sau mai tarziu va aparea un alt film , poate “Secretul 2.0” sau „Dincolo de Secret” sau “Secretul – Noua Revoluţie »  pentru că ceea ce s-a spus în primul film e doar o jumatate de secret 🙂

 

Ce ar mai putea fi la mijloc? 

 

Pe lângă gandirea pozitiva , trimiterea intentiilor în Univers, rostirea de afirmatii sau mantre, calibrarea nivelului de vibratie şi munca de a a-ţi creşte aceasta frecvenţă, mai este un aspect legat de acest subiect, de importanţă capitală şi peste care s-a trecut cu vederea în mod intentionat în film.

As vrea să va pot spune că e un SECRET URIAŞ dar … nu prea pot să il numesc asa atâta timp cât toti învaţătorii initiaţi care au paşit vreodata pe planeta ne-au spus în mod repetat despre el. Şi în Biblie sunt numeroase referinţe la ceea ce eu consider că este “secretul din spatele filmului “Secretul “:

 

 “Lucrul acela bun care ţi s-a încredinţat păzeşte-l prin Duhul Sfânt,

care locuieşte în noi”.

2 Timotei 1:14

 

“Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă

Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi.”

Romani 8:9

 

Pierre Teilhard de Chardin a formulat toate acestea ntr-o fraza memorabila :

 

« Nu suntem fiinţe umane care au o experienta spirituală,

suntem fiinţe spirituale care au o experientă umană »

 

Şi acum probabil vă întrebaţi : Dar ce legatura are asta cu Legea Atractiei şi cu filmul “Secretul”??

Totul !!

În film, dacă va amintiti , nu se spune nimic de partea noastra non-fizica. Accentul e pus pe vointa noastra umană, pe modul în care percepem lucrurile, pe controlul deliberat al gândurilor, al atenţiei şi intenţiei , pe conştientizarea  perspectivei vibrationale asupra vietii , adică pe munca noastra personala , că indivizi separati de Intreg.

Nu se spune nimic de faptul că am fi scanteieri de divinitate în corpuri fizice, extensii ale Sursei intr-o lume tridimensionala care au ales deliberat să experimenteze dimensiunea materiala pentru a putea face cunoscut Necunoscutul şi pentru a participa în felul acesta la expandarea Universului.

Filmul lasă pe dinafară partea spirituală, ghidarea!

Pentru mine , o dovada că ar fi fost o actiune intentionata e faptul că interviul cu Abraham-Hicks nu a fost inclus în produsul final, recte filmul “Secretul” desi exista inregistrari pe YouTube cu fragmente din interviul lor, taiat la montaj.

As vrea să clarific insa faptul că articolul de faţă nu intentionează în niciun fel să întreţină o credintă falsă că ar fi fost o conspiratie!

Absolut deloc, din contra chiar, imi doresc ca cititorii să devina conştienţi de un aspect major : De ce ar fi luat Rhonda Byrne o astfel de decizie?

Să fie oare pentru că autorul şi producatorii nu au crezut că omenirea- ca şi conştiinţă colectivă , era destul de pregatită să îmbratiseze întregul adevăr ?

Dar tu , cititorule , eşti pregătit?

Eşti pregatit să păşeşti înafara dualitătii şi să recunoşti că tu şi Tatăl sunteti Una? că esti creat în imaginea Lui şi nu esti doar coordonat şi indrumat de Sursă ci că tu esti parte organica din Ea ? că tu esti Sursa ? Miile de ani de conditionare ar putea să te facă să te gândesti de doua ori inainte să raspunzi cu toata inima….

Daca Sursa ar fi un tort imens de ciocolata iar tu esti de acord că esti o mica feliuta din el , de ce este atat de dificil să spui că esti tort de ciocolata şi tu şi nimic mai putin de atat ?

Crezi că nu se cade să spui asta ? Ar fi ofensator ? Arogant ? Nebunesc ? Draga cititorule, nu esti nici nebun, nici arogant nici increzut dacă ai curajul să spui tare că esti parte din Dumnezeu.

Asta ar putea schimba cu totul perspectiva asupra vietii : ai intelege atunci că tu ( impreuna cu ghizii tai şi Sursa) ai fost acela care si-a ales circumstantele prezente : locul nasterii, data nasterii, parintii, cararea vietii…

In felul acesta, Legea Atractiei şi ea ar fi vazută într-o lumina nouă , mai complexă şi ar deveni mai usor de explicat de ce uneori pare că nu functionează.

 

Uită de rezultat, bucură-te de călătorie !

 

Dacă am şti că deja ne-am propus o tema anume de explorat când am venit aici şi un anumit rezultat de obtinut ( care intotdeauna are de-a face cu creştearea noastră spirituală, cu  evolutia noastră) am fi mult mai relaxaţi  şi mai încrezători când am spune că “totul e bine asa cum este”.

Intr-adevar, dacă am intelege că rezultatul e deja hotarat! Asta ne-ar ajuta să ne eliberăm de frici , de zbatere şi luptă , de stress şi ne-ar permite să ne bucurăm de călătorie. Asa se explică de ce majoritatea celor iluminati spun că nu putem greşi  nimic, că totul e bine .

Suntem atât de terifiaţi şi de încrâncenaţi pentru că noi presupunem că suntem responsabili  pentru rezultatul final şi credem că în fiecare moment am putea să ratăm atingerea lui. Dar scopul final, rezultatul va fi oricum atins căci este vorba de evolutia noastra , de expandarea constiintei  de urcarea unei  trepte către desăvârşire .

Noi folosim Legile Universale şi gândirea pozitivă şi tot ce mai cunoaştem , în această “ramă” deja stabilita, în cadrul unor delimitări.

Dar asta un are nimic de-a face cu Fatalismul! În DEX, e definit astfel:  “FATALÍSM s. n. Doctrină care consideră că toate evenimentele din viața oamenilor sunt dinainte determinate şi că totul se desfășoară sub forța implacabilă a destinului sau a providenței divine”.

Faptul că ne-am propus să exploram o anumită temă, să invatăm anumite lecţii iar la final să ajungem la o înţelegere superioară care va determina o creştere în frecvenţa de vibratie şi o expandare a conştiinţei noastre, nu ne limitează modul în care vrem să învaţăm aceste lecţii.

De exemplu: dacă vrei să inveti să ai incredere în tine, poti să o faci şi dacă esti casnica, blocata intr-o casatorie nefericita, şi dacă esti star rock ce incearca să-şi facă un nume în industrie. Doar lecţia contează, nu decorul, nu masca.

După cum văd eu lucrurile, viata noastră  este ca o cărare pe care ne-am ales-o noi înşine şi care duce din A la B , unde B reprezintă ce vrem noi să realizăm în viaţa asta, evoluţia spirituală pe care căutăm să o atingem pentru a ne îndeplini scopul şi a ne ridica nivelul de conştiintă. Punctul B este intotdeauna  legat de o tema spirituală sau de un aspect al constiintei şi niciodata de realizarea materială.

Vă mai puteti imagina un hol lung , cu uşi  diverse dreapta- stânga. Atâta timp cât te indrepti către B, esti liber să alegi cum vei ajunge : vei merge, te vei târî , vei dansa, te vei mai opri să mirosi trandafirii, vei explora incaperile către care dau uşile, poate unele dau spre o gradina sau spre un alt drum dar dacă te vei îndepărta prea tare sau pentru prea mult timp, corpul tău dar si ghizii tai iti vor da de ştire că eşti pe un drum greşit şi te vor aduce (cu voia sau fără voia ta) la loc, în holul tău.

Ca să dăm un alt  exemplu, să zicem că ai venit că să inveti iertarea. ( venim cu mai mult de o singura tema dar penru exemplificare , vom zice doar una) . În general ne alegem o familie şi niste circumstante care ….chiar că vor avea nevoie de iertarea noastra J , dacă intelegeti ce vreau să spun : violenta domestica, oameni care te trateaza urât şi te pun la pamânt …aşa încât să experimentezi victimizarea, furia, ura, durerea şi tot aşa.

Putem alege să  mergem din A în B cautând o inţelegere mai profundă a evenimentelor, acceptând ajutorul altor oameni, refugiindu-te în natură sau poate chiar intr-o mănăstire- că să obtii mai multa claritate, încercând să nu vezi oamenii prin filtrele tale murdărite, facând fapte bune, lucrând cu tine  şi asa mai departe. Asta ar fi echivalentul unui mers relativ drept şi vertical până în B.

Din contra, dacă te simti doborât de către viată, fără speranţă, o victimă neputiincioasă, e ca şi cum te-ai târî prin hol. Ai putea chiar atrage întâmplări şi mai tragice , în funcţie de cum ai gândit şi simţit , ai putea pierde timp pretios prin incaperi laterale, în diferite relatii care iti pot da falsa impresie că esti iubit doar ca să sfârşeşti într-o situatie şi mai dificilă pentru că doar ti-ai proiectat fricile asupra altora…si străbaţi holul tot aşa, izbindu-te când intr-un perete, când în altul , mergand în zig-zag sau târându-te , cazând şi apoi ridicându-te din nou …

Un al treilea scenariu ar putea fi că, în drumul tău către vindecarea rănilor şi învăţarea iertării esti furios pe toata lumea, pe viată şi pe Dumnezeu Însusi. Trânteşti de pereţi uşile în cautarea unui leac care sa-ti vindece rănile, apucându-te de droguri , alcool sau alte dependenţe şi chiar dacă ghizii tai încearca din răsputeri să te aduca inapoi pe cale, esti atât de departe şi atât de innămolit incât nu mai poti vedea vreo lumina care să te conducă înapoi spre tine însuţi. Iar fără să vezi o şansă de recuperare poţi alege chiar să-ţi iei şi viaţa.

Numărul de scenarii posible e nelimitat, câti oameni sunt pe pământ , atâtea căi de a ajunge din A în B. Ceea ce vreau să subliniez eu este că TU ALEGI cum faci călătoria. Cu totii avem puterea de a ne crea realitatea iar fiind conştienţi de  legile universale  şi folosindu-le în mod deliberat, facem să merite călătoria.

 

Urmează-ţi sistemul propriu de ghidare !

 

Primesc foarte des intrebarea : şi cum stiu dacă creez în acord cu ceea ce am intenţionat să fac în viaţa asta? ( adică sunt pe holul meu sau am iesit pe o usa laterala? 🙂 )

Şi la întrebarea aceasta întotdeauna răspund : urmeaza-ţi propria ghidare!!

Şi inevitabil vine altă întrebare : Cum adică? Ce-i aia?

Emoţiile noastre sunt sistemul nostru de ghidare, ce simţim în corp, fizic. De exemplu : să zicem că la un moment dat în viaţă simţi un impuls să te apuci de desen pentru că ai impresia că asta e chemarea ta şi că asa ţi-ai putea îndeplini destinul. După câteva ore cu un profesor sau chiar intr-o universitate de profil , vezi că entuziasmul tău scade , nu prea mai ai chef , amâni …si astea toate sunt semne că nu eşti pe calea cea bună. Dacă te laşi convins de mintea ta , de familie sau de prieteni că trebuie să mai insisti un pic, că totul are un preţ şi că fără sacrificii  ( şi de obicei sacrifici bucuria, buna-dispozitie şi fericirea ta, în general) nu poti obţine nimic ( adică faimă, glorie şi bani ), atunci iţi prelungesti agonia degeaba.  Emoţiile tale şi corpul tău iţi vor da tot felul de semne iarăşi şi iarăşi  dar tu , în loc să le asculti şi să te apuci de altceva , continui pe cărarea asta care nu-ţi dă nicio bucurie, nicio satisfacţie până când eşti la limită , sătul de toate  (poate că şi bolnav de diverse pentru că emotiile nerezolvate întotdeauna somatizează) aşa că ajungi la bătrâneţe să te lasi de pictură şi să te apuci de arta culinara, de exemplu,  pentru că , de fapt, punctul B la tine era să fii de folos altora hrănindu-le sufletul  dar şi … stomacul 🙂

Trebuie doar să re-învăţăm să ne ascultăm corpul ! Dar mai multe despre asta, într-un articol viitor.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta in călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

 

 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.