Speranţă de mai bine? Când oamenii sunt…cum sunt?

Speranţă de mai bine? Când oamenii sunt…cum sunt?

Ca răspuns la articolul “2015- Al doilea an al devenirii noastre” am primit câteva întrebări la care aş dori să răspund  astăzi.  Se referă la faptul că foarte multi oameni în ziua de azi sunt departe de a întrupa Lumina de care spuneam în articol, oamenii par să fi devenit mai răi, mai lacomi, competitivi până în pragul nebuniei sau de-a dreptul malefici.  Cum să fie posibilă trecerea la un alt nivel de vibratie, la o altă lume, cu astfel de oameni în jurul nostru?

De ce reacţionăm împotriva oamenilor a căror comportament nu ne place, cu care nu suntem de acord sau pe care pur şi simplu îl detestam? Cu ce reușesc să ne agaţe în asa hal încât să uităm că, dintr-o perspectivă mai înaltă suntem cu toții copiii lui Dumnezeu, iubiți exact în acceasi măsură?

Relaţiile de acest tip sunt specifice unei planete aflate în dimensiunea a treia bazată pe legea polarităţii. Cu cât devenim mai conştienti de anumite adevăruri fundamentale, cu atât ne va fi mai ușor să gestionăm astfel de relaţii.

 

1. Să începem de la premisa că nimeni nu vine vreodată pe planeta asta cu o intenție malefica.

 

Nimeni! (asta il include şi pe Hitler, ok? 🙂 ) şi atunci de ce ajung să se poarte așa?

Pentru că se îndepartează mult de adevăratul lor Sine, de Sursă, devin defensivi, plini de frică, ajung să trăiască într-un soi de agonie. In lume vedem oameni aflati la diferite nivele de aliniere cu Sursa şi diferite grade de bucurie sau la diferite nivele de separare faţă de Sursa şi respetiv diferite grade de nefericire. Nu putem însă judeca pe nimeni până nu am fost în pielea lor măcar o perioadă.

Fiecare avem propria noastră călătorie, propriul nostu drum. Când judecam pe cineva, de fapt îi evaluăm comportamentul dupa standardele noastre, dupa experienta noastră, ştiind cum am fost noi crescuti şi educati , de mjloacele pe care le-am avut noi la dispozitie şi mediul în care ne-am dezvoltat . Ne dorim ca ceilalti să reactioneze la fel ca noi chiar dacă experienţele noastre de viată diferă total. Dacă cineva a fost tratat urât în propria familie, dacă a avut o copilarie nefericită sau exemple negative peste tot în jurul lui, e de inteles că nu va putea raspunde plin de iubire şi înţelegere la provocările vieţii ( desi sunt şi multe excepţii de la regulă).

La baza fiecarui comportament negativ stă o suferinta, o durere sau o privare de libertate, iubire, atentie, etc.

Ca să facem lucrurile şi mai complicate, aş spune nu numai că nu stim nimic despre calea altcuiva dar cel mai adesea nu ne amintim prea multe nici despre a noastră. Cum vine asta?

 

2. Nu începem niciodata o viaţă de la zero

 

Vortexul nostru de creatie, tot ceea ce suntem noi, nu începe cu experienta acestei vieţi . ( uuups, am spus-o! ca să indulcim un pic pastila gânditi-vă la acei copii super dotati care la 3 ani sunt deja compozitori, dirijori sau instrumentisti celebri… Chiar credeți că au timpul fizic necesar să invete în mod conventional tot ceea ce e necesar ca să devina un virtuoz? Adica…trebuie să fi stat şi ei macar 4 luni în pampers, nu? şi atunci cât timp le mai rămâne ? )

Ce vreau să subliniez este că e foarte dificil să întelegi “ de ce”-ul din spatele comportamentului cuiva, fără să iei în consideratie şi aspecte care țin de …. vieţile anterioare, karmă, contractele sufletului semnate chiar cu cei care se plâng de comportamentul violent, malefic, rău, etc…

3. E posibil ca şi tu să fi jucat cândva acest rol

 

Ai contemplat vreodata ideea că cel putin intr-o viata trebuie să fi luat şi tu în considerare oportunitatea de a fi  jucat rolul celui neobrazat, nesimtit, rău sau malefic pentru ceilalti , măcar pentru senzatia experientei şi pentru a-i ajuta pe ceilalti să invete să trateze cu astfel de oameni?  Asta ar putea pune lucrurile într-o alta perspectiva pentru noi :-).

Pământul e un teatru imens. Iti da șansa să imbraci diverse costume şi să joci roluri diferite, ca un actor adevărat. De asta şi iubim atât de mult aceste experiente aici şi indiferent de cât de greu ne-a fost, ne dorim mereu să ne întoarcem.

4. Legea Atractiei lucreaza de fiecare dată

 

Când observăm o fapta grosolana a unui “nesimtit fără scrupule”, noi tot batem toba despre acel lucru, ne arătăm oripilați  de gest, povestim tuturor despre asta, ne tot alimentam furia întrebându-ne “cum de a putut să faca una că asta? De ce mie?” şi cu cât disprețuim mai mult persoana pe care o facem centrul atentiei noastre , cu atât transferam mai mult acele energii în propriul nostru câmp vibrational, ne cuplăm la acelasi lanț emotional ca cel al persoanei dispretuite şi începem să construim pe el. Astfel ne privam de liniste, intelegere, acceptare şi începm să ne simţim mizerabil. Asta ne scade mult vibratia, consecinţa fiind că incepem să atragem şi alte evenimente sau persone similare în experienta noastra iar asta ne va face şi mai nefericiti… şi tot așa. Nu va concentrați prea mult pe comportamentele sau reacţiile care nu v-au făcut plăcere .

5. Lumea ta ţi se va înfățișa exact în imaginea pe care tu ai       oferit-o vibraţional

 

Mergând dincolo de Legea Atractiei , mai este un aspect de discutat: Legea Creatiei Deliberate. Noi oferim non-stop vibratii care ne ajuta să ne cream realitatea. Odată ce am invatat cum să o facem deliberat, atunci recăpătăm controlul. Hotarâti constient pe ce anume vă focalizati. Decideți să acordati atentie doar acelor aspecte care va ajuta să va ridicati vibratia şi să manifestati realitatea aleasă de voi.

Daca hotărâți să nu vă concentrati pe lucruri sau persoane care nu va plac, după o vremeacestea vor înceta să se potriveasca vibrational cu voi şi vor fi din ce în ce mai putin prezente în realitatea voastră.

Când intr-un final ajungi să nu mai ai nimic în comun ( vibrational) cu acel gen de oameni şi ei nu te mai provoacă, nu va mai avea rost să te fereşti de ei sau să îi eviţi. Nu iţi vor mai apărea în cale.

6. Alege-ți cu grijă bătăliile

 

Nu mai da atentie la toate grozăviile care au loc pe glob şi care fac titlul ziarelor şi al stirilor TV. Asta nu ne face răi, insensibili, egoişti sau nepasători!

Dacă auzi de razboaie,  violuri, crime, ură, nedreptate, politicieni corupti şi aşa mai departe, nu trage concluzia că asta e realitatea TA! Este realitatea LOR! Trăim pe o planeta cu miliarde de suflete, toţi sunem creatori puternici, toti avem liber arbitru. Nu am venit insa având toti aceleaşi intentii, aceleasi dorinte. Nu suntem aici să invatam aceleasi lucruri! Zece oameni pot fi în acelasi loc, în aceleasi circumstante şi totusi ei pot să perceapa ce se intampla, să interpreteze realitatea şi să fie afectati de ea în zece moduri diferite.

Judecând alegerile celorlalti inseamnă să le invalidam dreptul de a-şi crea realitatea dorită. Nici Dumnezeu nu face asta.  De ce am face-o noi?

Trebuie să înţelegem că nimic nu ne poate vreodata afecta dacă nu am acceptat noi în prealabil să fim afectati! ( ‘om fi facut-o inconstient sau nu ne mai amintim de asta 🙂 dar cert este că nimeni nu e o biată victimă aici)

Ai o pasiune pentru o anumita cauza? Simţi impulsul de a ajuta un grup de oameni, animale, etc? Fă-o! Se poate să fie parte din planul tău de învățare dacă esti aşa de legat de cauza asta. Dar fii atent unde îţi plasezi atentia şi energia , discerne cu grija şi alege-ti bătăliile!

7. E posibil să fi pornit cu toţii de la o premisă falsă

 

Vasta majoritate a populatiei crede că dacă reusim să eradicam toate lucrurile rele de pe Pământ , va ramâne numai bunatatea, pacea, linistea şi iubirea. De asta tot avem tendinta să luptam împotriva nedreptatilor, a crimei şi a razbaielor.

Dar nu aşa se joacă jocul vietii pe planeta asta. In primul rând, va imaginati că ar fi o sarcina uriaşă pentru zeci de generaţii  şi nu s-ar putea vreodată încheia. Apoi nu uitati că avem cu totii liberul arbitru garantat şi că una dintre legile fundamentale ale Pământului este Legea Polarităţii.

Imaginati-va că mergeti la o petrecere şi acolo e un bufet urias cu sute de feluri de mancare. Printre ele sunt cateva lucruri care va plac la nebunie, papilele voastre gustative înnebunesc numai când le priviti; alte specialităti vă sunt neutre iar altele nu vă plac deloc, chiar vă dezgustă sau poate va provoacă alergii. Si atunci ce o să faceti? O să incepeti să aruncati mancarea care nu e pe placul vostru? O să spargeti farfuriile? O să va judecati prietenul că manâncă creveti despre care voi stiti că  vouă va fac rău? Bineînţeles că nu! Veţi alege ce va place şi veti ignora restul.

Aşa e viaţa. Nu e vorba de a lupta împotriva a ce nu ne place, nu e vorba de a eradica ce nu ne este pe plac, e doar o chestiune de a învăţa să ne focalizam doar pe ceea ce preferăm să experimentăm  şi să alegem conştient doar acele lucruri.

8. A lucra cu noi înşine nu e suficient

 

Nu presupuneţi că dacă vă asumaţi sarcina de a lucra cu voi înşivă şi a vă dezvolta personal nu veti mai avea vreodata de-a face cu persoane care nu sunt la nivelul vostru de frecventă. Pentru că nu e adevărat.

Indiferent cât de mult ti-ai ridicat vibratia, ocazional te vei lovi de persoane şi situatii care au o frecventa de vibratie mult inferioară ţie. Nu va judecati pentru asta! Nu aţi făcut nimic greşit.

Luati-o ca pe o ocazie de a vă reaminti ce va place şi ce nu vă place,  de a estima unde vă aflati relativ la unde ati vrea să fiţi ( ca vibratie, atitudine, incredere, etc) , de a inţelege ce ati devenit şi cel mai important luaţi-o ca pe un test: modul în care raspundeti , în care reactionaţi faţă de acea persoana sau situaţie vă dă cele mai bune indicii despre evolutia voastră.

De cele mai multe ori nu persoanele, nu situaţiile din jurul vostru se schimbă ci RASPUNSUL vostru faţă de ele.

9. Integrarea- una dintre sarcinile vremurilor noastre

 

Dragă prietene co-creator, dacă încă eşti alaturi de mine şi citeşti aceste rânduri, cu siguranţă faci parte dintre cei care care şi-au asumat ca şi sarcină , integrarea tuturor aspectelor de pe planetă.

Insăși ideea de integrare presupune că exista ceva de integrat. Dacă ar fi numai lumină, numai persoane pozitive şi pline de iubire pe pământ, numai fapte înalțătoare , nu ar mai fi nimic de integrat. Munca noastră este ca cea a vechilor alchimisi care transformau plumbul în aur. Transformăm negativitate, umbre, aspecte disfunctionale,  în unitate, lumină şi coerenţă,  prin conştientizare, înţelegere, acceptare şi alegeri conştiente.

Cu cât devenim mai conştienţi de cine suntem cu adevărat, cu cât devenim mai conştienti de Lumină şi întuneric , cu atât vom face alegeri mai conştiente şi mai clare.

10. Validați fiecare experiență care vine la voi pentru că servește un dublu scop

 

Asta înseamnă că întotdeauna suntem liberi să alegem semnificaţia unei întâmplări. Chiar dacă pare că rezultatul nu ne aduce nimic bun, chiar dacă oamenii pe care îi întâlnim nu ne sunt prieteni sau nu ne doresc tot binele din lume, este de preferat să ne ridicăm deasupra situatiei şi să intelegem că sigur există un scop mai înalt pentru întâlnirea noastră.

Poate e timpul să aducem la suprafaţă un aspect al nostru ce trebuie vindecat sau poate e nevoie să ne examinam din nou credinţele sau valorile… oricum, e ceva de care sufletul nostru are nevoie pentru a evolua.

Bashar ne sfatuieste “să tratam mereu fiecare situatie intr-o maniera pozitivă, astfel încât să obţinem o experientă pozitivă fără să invalidăm experienţa în sine. Ramâneti într-o stare pozitivă. Puneţi un sens pozitiv în spatele fiecărei experienţe.

Totul în viată e un dar şi dacă gândiţi în felul acesta, vă veti petrece tot restul vieţii despachetând cadouri”

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atracției și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

artwork : http://www.layoutsparks.com/

 

© Copyright Cristina Tomescu 2015

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

2 Comments

  1. Multumesc. Mulțumesc. Multumesc. Te iubesc.

    Reply
    • ❤️🌹

      Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.