Creşterea vibraţiei personale şi purgatoriul spiritual

Creşterea vibraţiei personale şi purgatoriul spiritual

Internetul este plin de informaţii despre modalităţile prin care îţi poţi creşte vibraţia. Din acest motiv am ocolit subiectul până acum. Există însă anumite aspecte pe care aş dori să le clarific, ca şi răspuns la unele întrebări  primite pe mail de la cititorii blog-ului.

Vorbeam în alte articole că Pământul şi mulţi dintre locuitorii planetei experimentează un salt în conştiinţă. Trăim timpuri unice în care fiecare dintre noi are de făcut o alegere: doreşte să rămână într-o dimensiune în care sunt cel mai mult apreciate competitivitatea, individualismul, voinţa personala, intelectul , lupta pentru putere, egocentrismul, bogăţia materială sau alege să treacă la un nou nivel  de conştiinţa unde predomină cooperarea, înţelegerea,  reamintirea  Sinelui , conectarea cu Sursa, reunirea minţii cu inima, înţelegerea superioară că suntem cu toţii unul şi că aceeaşi esenţă e în toţi.

scara

 Nivelul de conştiinţă şi vibraţia personală merg mână în mână şi se influenţează reciproc.

Dacă v-aţi săturat de realitatea curentă, dacă sufletul vostru tânjeşte după ceva mai înalt, dacă şimţiţi că sunteţi mai mult decât vi s-a spus şi aveţi mai multe de oferit lumii, atunci analiza vibraţiei pesonale e un punct foarte bun de plecare în marea călătorie de reamintire a Sinelui adevărat.

De ce este atât de important să avem o vibraţie puternică şi înaltă? Pentru că ea ne lărgeşte percepţia, ne poate oferi acces la o realitate mai complexă, ne ajută să înţelegem lumea în care trăim şi să operăm la un nivel mult mai înalt decât cel social, al Ego-ului care ne îngrădeşte, ne limitează, strâmtorează canalul prin care forţa vieţii, fluxul universal curge prin noi, ne restricţionează foarte mult accesul la intuiţie, la iubirea necondiţionată, la abundenţa divină.

Ne dăm seama de nivelul vibraţiei personale dacă suntem atenţi la cum ne simţim. Dacă eşti liniştit, calm, îngăduitor, tolerant, bland, vesel, fericit înseamnă că ai o vibraţie pozitivă, înaltă. Dacă, din contra, eşti irascibil, nervos, supărat, neîmpăcat cu soarta, bârfeşti, judeci, critici mereu, nimic nu îţi este pe plac, atunci cu siguranţă vibrezi foarte jos. Ce înseamnă acest sus-jos?

Abraham Hicks vorbește despre o scală vibraţională a emoţiilor. Fiecare emoţie are o anumită frecvență de vibraţie. Cu cât experimentezi mai multe emoţii din partea superioară a scării, cu atât nivelul tău de vibraţie e mai înalt. Vizual, am putea reprezenta acest concept asa cum se vede in imaginea alaturata.

Există două mari modalități de a ne  creşte vibraţia: o abordare din afară către înlăuntru şi una dinlăuntru către în afară.

Abordarea din afară către înăuntru

 

Cea mai la îndemână, mai uşoară modalitate este prima, cea în care ne folosim de ceva exterior nouă pentru a ne influenţa starea de spirit, starea de relaxare, de pace, starea de bine în general.  A-ţi creşte vibraţia în acest caz înseamnă să te autodetermini să simţi emoţii pozitive.  Vă recomand din tot sufletul să folosiţi aceste metode pentru că sunt cu adevărat eficiente, problema  este că efectul nu durează prea mult. Venind dinspre înafară, nefiind generate de propriul vostru Sine ci cumva induse, aceste emoţii pozitive nu sunt ancorate cu adevărat în fiinţa voastră şi se pot schimba rapid atunci când nu mai sunteţi sub influenţa stimulului exterior.

Nu voi zăbovi prea mult asupra acestei abordări, doar voi aminti unele dintre cele mai folosite metode:

1. Muzica – este modalitatea cea mai profundă de a “adormi” Ego-ul 🙂 , de a-l transcende. Indiferent cât de severi, duri , calculaţi sau obiectivi am fi în viaţa de zi cu zi , muzica ne poate face să vibrăm de emoţie, să plângem, să ne simţimi înălţaţi, ne poate da speranţă, încredere, voioşie, puterea de a o lua de la capăt … pentru că ne ajunge direct la suflet. Vibraţia muzicii pe care o ascultăm are puterea de a ne “agăţa” vibraţia personală şi de a o “modela” după chipul şi asemănarea ei … de aceea este foarte important ce fel de muzică ascultăm sau ce muzică permitem copiilor noşti să asculte.

Poate sunteţi familiari cu experimental doctorului Masaru Emoto care a demonstrat că structura moleculară a apei este influenţată de energia noastră vibraţională, de gândurile, ideile şi cuvintele noastre precum şi de muzică. Mai jos este o imagine care arată cum se modifică structura moleculară a apei atunci cănd  este expusă la muzică heavy metal, la Bach sau la melodia Edelweiss din filmul “Sunetul muzicii”.

apa

Stiind că noi suntem 70% apă… parcă ne face să ne gândim mai bine la ce ascultăm.

Daca doriţi să aflaţi mai multe despre acest subiect, aveţi aici un documentar superb

Doctorul Masaru Emoto a fost si in Romania, vezi conferinta sa 

2. Natura – are întotdeauna o vibraţie înaltă pentru că se află într-o stare de non-rezistenţă, este parte din fluxul vieţii, hrănindu-se cu energia Sursei.  O plimbare în pădure, pe malul mării sau chiar şi în propria grădină ne ridică automat starea de spirit, suntem enegizaţi, câmpurile noastre vibraţionale sunt curăţate, infuzate cu lumină.

3. Culori, arome, gusturi – Când locuieşti într-o camera zugrăvită în culori care îţi dau o senzaţie de bine; cand arzi beţişoare parfumate, candele aromate, uleiuri esenţiale sau îţi parfumezi trupul cu un parfum ; când te desfeţi cu prăjitura sau îngheţata preferată… In toate aceste cazuri vibraţia ta creşte, pentru că experimentezi emoţii plăcute.  Mâncarea sănătoasă, curată, fără aditivi sau tot felul de alte substanţe chimice, legumele, fructele şi verdeţurile îşi aduc contribuţia la la ridicarea frecvenţei de vibraţie.  La fel şi aromaterapia sau terapia prin culoare

4. A te înconjura de oameni sau lucruri în prezenţa cărora te simţi bine – prieteni,  învăţători, grupuri de studiu, echipe sportive, etc. sau de animale de companie, cristale,  pietre, obiecte de colecţie, cărţi, maşini sau altele asemenea.   Interacţiunea cu cei cu care împărtăşeşti aceleaşi idealuri te înalţă iar a te pierde într-o activitate care îţi face placere sau care a devenit un hobby pentru tine te face să uiţi de griji şi probleme şi să te simţi ca un copil în lumea sa fermecată.

5. Mişcarea, exerciţiul fizic, dansul – ajută la oxigenarea creierului , generează tipare sănătoase a undelor cerebrale, o circulaţie bună a sângelui dar şi a impulsurilor nervoase, ajută la eliberarea de endorfine, substanțe chimice care contribuie la ridicarea vibraţiei , pentru că produc plăcerea şi atenuează durerile fizice.

 

Abordarea din înăuntru către în afară

 

Cea de a doua metodă presupune să faci nişte modificări profunde în tine astfel încât vibraţia ta să fie din ce în ce mai înaltă.

Nu cred că este prea corect să spunem că dorim să “menţinem” o vibraţie înaltă. Noi suntem o vibraţie, nu e ceva exterior noua, iar unicitatea ei este determinată de un complex de factori cum ar fi: gândurile noastre, emoţiile, cuvintele, valorile şi mai ales credinţele noastre.

Ei bine, aici vroiam să ajung. Primesc multe mailuri de la cei care își doresc să înceapă o viaţă nouă, să scape de “fantomele trecutului”, să schimbe ceva  pentru că nu mai sunt dispuşi să accepte  o existenţă mediocră, lipsită de un scop mai înalt. Alţii  îşi reproşează că deşi dorinţa lor initială de a se schimba a fost plină de altruism, de iubire pentru semeni, de intenţii măreţe, totul pare să meargă pe dos, împotriva lor, aparent, ca şi când Universul nu ar aprecia efortul depus pentru a deveni un om mai bun, cu o conştiinţă mai înaltă.

E nevoie să înţelegem că atunci când ne-am declarat intenţia de a ne pune în slujba Iubirii si a Luminii, când am hotărât că suntem gata să avem o mai mare claritate, o vibraţie mai înaltă, şi vrem să ne îndeplinim misiunea personală, ei bine, Universul ne ia în serios şi începe să ne pregătească pentru a ne putea revendica puterea personală de care am uitat pentru o lungă perioadă.

Astfel că tot ceea ce am ascuns sub preş, tot ceea ce am reprimat în noi, tot ceea ce am evitat a confrunta faţă în faţă sau am ignorat până acum, va ţâşni la suprafaţă pentru a ne obliga să ne focusăm pe acel aspect, să-l recunoaştem, să-l acceptăm, să-l vindecăm şi să-l reintegrăm într-o nouă formă în noi, astfel încât să nu mai reprezinte un blocaj iar energia să curgă uşor şi fără niciun impediment prin noi.

Acesta este motivul pentru care majoritatea celor care pornesc pe drumul dezvoltării personale simt la un moment dat că parcă le merge mai rău decât înainte, că nu înaintează deloc sau că sunt blocaţi, ţintuiţi într-un tipar din care nu mai reuşesc să iasă.

Adevărul este că toată energia blocată, la nivelul chakrelor mai ales, începe să se mişte, să se desțelenească  şi să plutească spre suprafaţă (adică la nivelul conştientului) pentru a fi prelucrată, curățată, epurată, distilată, filtrată, etc, iar odată pornit, acest proces nu prea mai poate fi oprit.

Fiecare se confruntă cu anumite probleme, “umbra” fiecăruia dintre noi are o anumită nuanţă de negru sau gri, nu e pentru toţi la fel.

Pentru unii apar îngrijorări nejustificate, atacuri de panică, frica de moarte, lupta pentru supravieţuire, senzaţia că eşti mereu urmărit sau atacat de către ceilalţi – iar acestea toate dezvăluie blocaje în jurul chakrei rădăcină.

Alţii se confruntă cu impulsuri sexuale necontrolate, se gandesc mult la sex, au coşmaruri, simt că le este ruşine de ei înşişi datorită gândurilor “murdare”, acest lucru dezvăluie blocaje care se cer rezolvate la nivelul chakrei a doua.

Cei cu blocaje la nivelul chakrei a treia e nevoie să înţeleagă până unde sunt dispuşi să meargă folosind doar puterea voinţei personale și că nu e nevoie să calce pe nimeni în picioare pentru a putea câştiga ceva  sau , din contra, cât de mult sunt dispuşi să se lase călcaţi în picioare, asupriţi de ceilalţi până să înveţe să aibă incredere în ei înşişi.

Primele trei chakre sunt cele care cauzează cele mai multe conflicte interioare ce se cer rezolvate şi înţelese dar şi restul chakrelor pot fi blocate: eşti prea generos sau prea zgârcit, cerşeşti iubirea altora sau ţi-e inima împietrita? ( chakra a 4-a) . Comunici greu cu ceilalţi, nu eşti înţeles, nu ai putearea de a-ţi spune părerea ?( chakra a 5-a), îţi lipseşte creativitatea sau ai inhibat-o până acum, nu reuşeşti să îţi asculţi intuiţia, nu ai o viziune clară (chakra a 6-a), crezi că eşti doar un corp mic şi neînsemnat, ai pierdut legătura cu Sursa, crezi că eşi singur şi abandonat pe acest “câmp de luptă”? ( chakra a 7-a)

A lucra la deblocarea acestor zone, conştient, cu înţelegere, cu răbdare, cu iubire de sine, respect şi gratitudine înseamnă să lucrezi la creşterea vibraţiei tale personale.  (despre diferite tehnici de crestere a vibratiei personale vă voi spune în newsletter-ul de saptămâna viitoare. Abonarea este gratuită şi se face de aici ).

Odată eliberate toate aceste blocaje, obţinem automat o pace, o linişte şi o înţelepciune superioară care ne dă încredere şi curaj să mergem mai departe. Aceasta este perioada cea mai dificila de traversat, în care ai nevoie de un mentor, un îndrumător, un coach care să te susţină vibrational, energetic, mental şi emotional, până treci puntea :-). Dacă nu înţelegi ce ţi se întâmplă, dacă nu ai pe cine să te sprijini când totul se clatină, e foarte uşor să renunţi, să te bagi înapoi în mica ta carapace fiindcă procesul acesta nu durează doar o săptămână- două, ci mult mai mult.

 

Purgatoriul spiritual 

 

 

Marea majoritate a celor care au pornit pe drumul desăvârşirii , au avut o perioadă în care doar s-au învârtit în cerc, fără să sesizeze nicio mişcare în sus, pe spirala ascensiunii.  Acesta e purgatoriul spiritual :-), intervalul în care te plângi că eşti blocat, că nimic bun nu ţi se întâmplă, când eşti obosit, mânios pe Dumnezeu şi gelos pe cei care au ţâşnit în sus, lăsându-te în urmă fiindcă tu nu eşti încă în stare să faci alegeri care să te împuternicească ( iți spui tu)

Eşti într-un cerc vicios pentru că asta te determină să te desconsideri, să te blamezi , să te judeci şi mai tare pe tine însuţi, acţiuni ce au drept urmare o şi mai adâncă cădere, căci Legea Atracţiei  nu îţi va recompensa niciodată vibraţia negativă cu o realizare pozitivă, din contra, îţi va aduce în prag alte lucruri “negative” de rezolvat. Si dacă înainte de a porni în acestă călătorie erai la minus zece sub nivelul mării, acum eşti şi mai jos, la minus douăzeci! 🙂 De asta spuneam că senzaţia este că stai mai rău decât atunci când erai un ignorant.

In sufletul tău tu ştii că eşti menit pentru lucruri mai mari, că poţi atinge cea mai înaltă treaptă a evoluţiei  şi în fiecare zi parcă aştepţi să se întâmple ceva, să coboare graţia divină asupra ta, să-şi facă cerul milă de tine şi să te absolve printr-un singur gest sau un “Amin” care să îţi curme suferinţa şi să îţi pună la dispoziţie brusc tot ce n-ai reuşit tu să faci singur. Adică să îţi rescrii credinţele, să schimbi mintea subconştientă, să faci alegeri conştiente pentru viaţa ta. Aştepţi să fii salvat.

Numai tu însuţi poţi fi salvatorul tău atunci când realizezi că nu ai cum să faci alegeri bune atâta timp cât vibraţia ta personală este mai jos decât ceea ce îţi doreşti să obţii. Şi atunci începi să te adânceşti în tine, să te linişteşti, să meditezi, să fii bun şi blând cu cei din jur, sa fii atent la ce gândești și la ce spui, să accepţi că poate nu le ştii pe toate, că mai ai de lucrat cu tine…

Secretul cel mai mare, însă, este să nu cauţi mereu să descoperi lucruri la care mai ai de lucrat, pe care trebuie să le îmbunătăţeşti la tine, să nu te focusezi pe ceea ce încă nu ai reuşit să faci, ci să te aplauzi şi să te iubeşti pentru orice mica victorie ai obţinut, să celebrezi procesul, să accepţi lucrurile aşa cum sunt ele, încă imperfecte, să mulţumeşti pentru tot,  să fii recunoscător şi bun cu tine însuţi.

Doar dintr-un loc plin de compasiune şi iubire pentru tine poți obţine alinierea cu Sinele tău cel adevărat și poți începe sa ii ajuți pe ceilalți.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului

credit imagine : presencia yo soy

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.roiar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2015

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/cresterea-vibratiei

6 Comments

 1. Cum nu se poate mai folositor acest articol. Il mai citisem odata in trecut, acum mi-am amintit de el, l-am recitit si parca l-am inteles mai bine, mai profund. Ma intreb cum reusesti sa te exprimi atat de bine, sa pui in cuvinte exact ceea ce simt si traiesc, fiindca m-am regasit total in ultima parte a articolului, chiar ma simt blocata, descurajata, ratacita, dezorientata chiar mai rau decat eram acum 1 an cand am decis sa fac o schimbare majora in viata mea, o alegere (cu consecinte destul de importante) care credeam ca-mi va aduce nu zic implinirea, fiindca ar fi prea mult, dar macar putina bucurie… si cand colo, nu este asa nici pe departe, am fost bine cateva luni, datorita entuziasmului schimbarii, noutatii, insa dupa aceea mi-a revenit starea de apatie, neimplinire, nemultumire, si parca am cazut si mai rau, fiindca macar inainte visam si aspiram la acest lucru, care acum m-a dezamagit… Din ce spui legat de chakre inteleg ca ale mele sunt blocate de la a 3-a in sus (tot e bine ca nu sunt toate 🙂 ) insa de-aici incolo nu stiu ce sa fac, ce cale sa urmez… Eh, sunt multe de spus…
  Iti multumesc pentru tot ce faci, te urmaresc cu mare interes!

  Reply
  • Imi dau seama c-am intrat in mai greul luptei,Ultimile chackre imi sunt atrofiate dupa citirea taxtului,si nu ma ajuta vâslele sa scap din apa statuta.Parca d acum vine greul.

   Reply
 2. Am ajuns la acest articol tot citind alte articole și deși e scris in urma cu 3 ani , pentru mine e potrivit acum! Efectiv simt ca in loc sa fiu fericita și împlinita pentru tot ce fac , ma simt descurajata , energie foarte joasa și altele care se țin lanț .

  Reply
  • Ma bucur sa te cunosc, Alexandra. Ajungem la informatie cand suntem deschisi sa o acceptam si sa o integram. E un pas mare! Ai incredere, ai intrat pe cale!

   Reply
 3. Salutare! Ciudat e faptul ca la mine s-au deblocat toate cele 7 chackre si fara meditatie, fara rugaciuni sau alte metode, cred ca doar prin credinta mea puternica in Dumnezeu, Iisus Hristos si alte Divinitati. La biserica ma duc de 2-3 ori pe an, ajut oameni dar fac si rau, deci sunt un fel de hibrid dar cu puteri paranormale native cred, ca altfel nu-mi pot explica de ce ma dedublez, mi se deschide ochiul mintii, calatoresc in a patra dimensiune-astral, o data am fost in a cincea dimensiune in cosmos deasupra planetei printr-un tunel luminos si colorat tip vortex. Am vazut vreo 5-6 ingerasi roind deasupra mea, 3 demoni zburatori care sunt tot timpul in preajma mea, spirite de animale si oameni care se aseaza pe capul meu de fiecare data cand atipesc sau dorm, uneori citesc gandurile oamenilor, prevad viitorul apropiat, am vise lucide in fiecare noapte ca si cum as fi acolo, daca spun o rugaciune mi se curata aura, simt o energizare de la brau pana la cap, totul a inceput din clasa a zecea cand am simtit pt prima data o fantoma de energie joasa la mine in casa, fantoma care putea interactiona cu lumea materiala. Am invatat sa-mi inving frica, mi-e frica doar de Dumnezeu si tot ce este divin. Am reusit de 2 ori sa influentez vremea tot cu ajutor divin, am creat cercuri de cer senin cu soare pe timp de furtuna vara, ploua in afara cercului. Sunt multe de povestit, acum incerc sa inteleg lumea asta materiala care mi se pare ciudata. As dori sa aflu mai multe despre mine dar nu prin vrajitoare (pe care le-am cam speriat) ci prin cineva care stie sa controleze aceste energii, un ghid spiritual. Va multumesc!

  Reply
  • da, este posibil sa vii pe Pamant fara valul uitarii tras pe ochi, ca noi, ceilalti , care dm cate un colt deoparte si incercam sa cuprindem cate putin…

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.