Infertilitatea…spirituală

Infertilitatea…spirituală

Deşi acest articol pare că se adresează doar femeilor (sau hai să zicem cuplurilor care îsi doresc un copil), am încercat să ating anumite aspecte într-un mod mai general, mai ales în partea a doua a articolului, astfel încât toţi cititorii să poată primi ceva de folos pentru evoluţia lor personală.

Cu problema infertilităţii se confruntă foarte multe cupluri în zilele noastre, este unul dintre subiectele care apare des în sesiunile mele de coaching si despre care mi-au scris mulţi cititori ai newsletter-ului.

In viziunea mea există mai multe tipuri de infertilitate, în funcţie de motivul care poate sta la baza acestei  disfuncţii:

 • Cauze fizice/ anatomice/ fiziologice
 • Cauze emoţionale/ psihologice
 • Cauze spirituale

 

1. Cauze fizice

 

Despre cauzele ce ţin direct de modul în care este format şi funcţionează organismul, despre sănătatea trupească, hormoni, analizele sângelui, etc, nu ştiu să vă  povestesc, nu e felia mea. Cu siguranţă când aţi început să vă confruntaţi cu acestă problemă, prima data aţi fost la medic, v-aţi făcut analizele şi ştiţi deja dacă motivul pentru care nu aveţi încă copilul dorit este legat de starea de sănătate, etc.

Ce pot spune la acest capitol este că… nimic nu e întâmplător, nimic nu este gravat în piatră, deci de neschimbat, viitorul nu este decât o paletă de posibilităţi dintre care noi alegem ce ne dorim să experimentăm ( conştient sau inconştient).

Structura noastră fizică nu este separată sau independentă de structura noastră mentală, emoţională sau spirituală, ele se întrepătrund şi atunci sunt cunoscute zeci de cazuri în care sănătatea, fiziologia şi chiar anatomia s-au schimbat în urma unei schimbări radicale de conştiinţă. Ca să nu mai spun că ceea ce experimentăm pe fizicul nostru este de multe ori rezultatul unor gânduri, emoţii, credinţe, practici, atitudini, comportamente care sunt în total dezacord cu Sinele nostru Inalt.  Aşadar, chiar dacă verdictul ce vi s-a dat se bazează strict pe cauze trupeşti 🙂 , nu disperaţi, citiţi mai departe :-).

 

2. Cauze emoţionale/ psihologice

 

Mă refer aici la situaţiile destul de frecvente în care trupul nu este pregătit să permită dezvoltarea unei alte vieţi înlăuntrul său pentru că încă nu a procesat, nu a înţeles şi integrat anumite evenimente dificile sau traumatice experimentate anterior.

In aceste cazuri trupul are nevoie mai întâi de înţelegere, iubire, compasiune şi susţinere din partea celorlalţi dar mai ales din partea Eu-lui Conştient şi al Sinelui Superior.

Dacă în trecut femeia a avut unul sau mai multe avorturi şi încă simte multă vină, durere sau chiar furie faţă de propria persoană sau faţă de partener, chiar dacă în mod conştient îşi doreşte un copil, trupul ei (mai exact, acea inteligenţă internă) va refuza categoric să susţină o sarcină pentru că terenul nu este încă pregătit.

Dacă a trecut prin experienţa unei alte sarcini cu probleme, printr-o naştere dificilă, sau dacă a avut o experienţă post partum cu multe încercări, iarăşi, inconştient îşi va sabota singură realizarea dorinţei de a avea un copil.

Mai există şi situaţiile în care evenimentele din trecut au fost adânc îngropate şi deşi la exterior femeia poate părea fericită, veselă, dornică de a avea copii, în interior lucrurile sunt sumbre, sufletul e închis într-o cutiuţă, poate că există chiar două personalităţi în interiorul aceleeaşi fiinţe rupte, divizate de durere. Şi menţionez aici viaţa după viol, incest, moartea unui copil, răpiri, tortúră, omoruri şi alte situaţii asemănătoare. In toate aceste cazuri recomand din tot sufletul să lucraţi cu un psihoterapeut sau un psihiatru pentru a scoate trauma la suprafaţă şi a o vindeca, chiar dacă este cel mai greu şi mai dureros lucru din lume de făcut. Rasplata e faptul că după integrarea acestor experienţe puteţi continua să aveţi o viaţă frumoasă, plină de sens.

 

3. Cauze spirituale

 

Consider că dorinţa de a avea un copil este unul dintre cele  mai convingătoare motive pentru a ne schimba. Am face orice pentru asta şi uneori, neavând altă şansă de a ne capta atenţia, Spiritul se foloseşte de acest “tertip” pentru a ne face să ne asumăm puterea creatoare,  rolul nostru unic în Univers, ne provoacă să ne eliberăm de vechi paradigme şi să învăţăm să trăim conştient şi deplin experienţa de a fi în trup fizic, într-o dimensiune materială, fără a uita o clipă că suntem fărâme din Divinitate.

Astfel, infertilitatea nu mai este privită ca un handicap sau ca o tară ci devine un adevărat motor care ne propulsează înainte spre a ne descoperi pe noi, cei adevăraţi .

Există o paletă foarte largă de aspecte care ne sunt scoase la lumină spre acceptare, înţelegere şi vindecare în timpul perioadei  în care încercăm să avem un copil al nostru. Unele sunt mai comune, mai simple, destul de uşor de recunoscut, altele ajungâ până la învăţarea unor lecţii spirituale profunde sau descoperirea misiunii personale şi a sensului vieţii.

Am să încep cu faptul că o asemenea experienţă te ajută să devii mai flexibil, mai plin de compasiune şi acceptare, înveţi să slăbeşti controlul şi să te laşi în voia lui Dumnezeu. După luni sau poate ani de încercări ( depinde cât de încăpăţânat, voluntar sau  îndârjit eşti să nu slăbeşti controlul 🙂 ) , într-un final, te predai, cedezi, nu mai ştii ce să faci , ai încercat totul  şi totuşi nu ai reuşit.

Odată ce te predai, permiţi Creatorului să te ajute, înveţi să subordonezi voinţa ta umană voinţei Sale divine.  In această perioadă începi să te îndrepţi spre Dumnezeu, spre biserică, începi să te rogi, să citeşti psalmi şi acatiste, arătând că ai depus armele de luptă şi eşti pregătit şi dispus să fii ajutat, să înţelegi scopul experienţei tale. Inveţi să ierţi ( şi sa te ierţi ), să accepţi, să fii mai maleabil, să apreciezi ceea ce ai, să nu te mai biciueşti singur, să vezi frumuseţea vieţii şi în altceva , să te focusezi pe partea plină a paharului.

Uneori chiar sufletul copilului pe care îl aşteptăm ne împinge spre a ne schimba perspectiva, spre a renunţa la judecăţi, spre a ne ridica nivelul de conştiinţă fiindcă numai astfel el va reuşi să fie compatibil cu energia noastră iar noi vom reuşi să îi oferim mediul necesar pentru a se putea proiecta în acestă lume.

Dacă urmează să aduceţi pe lume un copil de ‘Cristal’ sau unul ‘Curcubeu’, aşa cum au fost numiţi copiii cei noi, pregătiţi-vă, căci începe iniţierea voastră! 🙂  Dacă v-au ales să le fiţi părinţi, e bine să ştiţi că e nevoie să ajungeţi la un anumit nivel de conştiinţă şi atunci infertilitatea e o perioadă în care voi creşteţi spiritual, vă înălţaţi vibraţia, învăţaţi să înţelegeţi lumea şi noua paradigmă în care trăim. E doar un stagiu de perfecţionare :-).

Important e să vă opriţi din goana nebună după un alt medic, după o altă metodă de a păstra o sarcină, să nu mai agonizaţi asupra acestui subiect. Si dacă asta faceţi cumva de câteva luni sau ani, atunci aţi adunat în timp inertie si mult momentum, aţi vibrat mult timp la o anumită frecvenţă şi e dificil să schimbaţi brusc macazul. Gândiţi-vă că aţi dori să schimbaţi brusc direcţia de mers a unui tren! Nu numai ca e aproape imposibil dar e şi teribil de periculos. De aceea e nevoie să încetiniţi, să o luaţi uşor, să învăţaţi să vă “simţiţi cu inima” drumul către a deveni părinte, nu să-l gândiţi la rece, nu să-l planificaţi sau să-i impuneţi voi direcţia.

 

Abordarea din perspectiva Legii Atracţiei

 

Legea Atracţiei explică un adevăr fundamental:  ca să îţi schimbi viitorul e nevoie să schimbi cine eşti acum. Chiar dacă suntem supăraţi că lucrurile nu se manifestă instantaneu şi ne ia mult timp până să vedem în realitatea noastră ceea ce ne dorim , e nevoie să înţelegem că acest lucru e bun!!!

Mintea omenească a fost cumva învăţată să fie atentă mai mult la lucrurile negative care se întâmplă în jurul sau înlăuntrul nostru iar această perioadă tampon, până la manifestare, ne este utilă, pentru că mai putem schimba ceva între timp pentru a nu manifesta toate negativităţile asupra cărora ne-am focusat.

Ceea ce trăim în acest moment este rezultatul gândurilor, sentimentelor şi acţiunilor noastre de acum ceva timp în urmă. Combinaţia de energie, focus, intenţie de astăzi ne va determina realitatea viitoare.

Când spui că îţi doreşti un copil, de fapt te gândeşti la experienţa fantastică de a avea un copil sau la drama de a nu a avea un copil ? Care este vibraţia predominantă? Aceea de a avea un copil sau aceea de lipsă, de absenţă a unui copil? Reţine că Universul răspunde vibraţiei  tale dominante!

Bineînţeles că  te uiţi în jur şi vezi că sunt mii de exemple de femei care nu s-au gândit nciodată să aibă un copil dar care au rămas însărcinate imediat după nuntă,  în luna de miere, altele  poate nici nu şi-au dorit un copil şi totuşi Universul  le-a oferit această experienţă, şi nu vreau să vorbim despre cele care îşi abandonează copilul sau îi fac rău intenţionat…. Şi atunci e normal că te întrebi:  dar eu de ce nu pot să am un copil, când e atât de uşor pentru alţii care poate nici nu merită să fie părinţi???

Cât de des te gândeşti că e ceva în neregulă cu tine sau cu partenerul dacă nu aveţi încă un copil? Cât de des “observi “că nu primeşti ceea ce îţi doreşti cel mai mult pe lume, că dorinţa ta nu s-a manifestat încă? Cât de des te îngrijorezi? Câte mustrări de conştiinţă îţi faci?   Ai proiectat o vibraţie în acestă realitate pentru o perioada mare de timp şi e nevoie să o schimbi pentru a-ţi schimba realitatea.

În momentul în care ai o dorinţă pe care clar ai identificat-o şi ştii sigur că nu e doar o idee sau un moft, e nevoie să fii la acelaşi nivel de vibraţie cu ea, dacă îţi doreşti să se manifeste în realitatea ta.

Întreabă-te, de ce vrei acest copil? Care este DE CE-ul tău?

Apoi, este recomandat să ne gândim că nu e vorba “dacă” dorinţa de a avea un copil se va manifesta ci “când” acesta va prinde formă, dar pentru asta e nevoie să ne relaxăm şi să permitem Universului să manifeste ce ne dorim.

Folosiţi timpul acesta să vă bucuraţi unul de celălalt, căci nu se ştie după ce vine bebe dacă mai apucaţi şi o să vă pară rău când veţi privi în urmă :-).  Aveţi grijă ce gândiţi, admiraţi tot ceea ce este frumos, mulţumiţi pentru tot ce aveţi deja, plimbaţi-vă, dansaţi, cantaţi, citiţi, pregătiţi-vă mental să deveniţi părinţi! Luaţi o pauză de la toate gândurile negre, uitaţi de îngrijorarea şi teama de a rata această şansă!

Aţi auzit desigur de cazuri în care un cuplu care nu a reuşit să aibă copii o perioadă lungă de timp, a adoptat în final un bebe pe care a ajuns să îl adore şi când toată furtuna s-a liniştit, când sotii şi-au luat total gândul de la a mai concepe un copil…. “minunea” s-a întâmplat!   Doar că nu e vorba de nicio minune ci numai de faptul că vibraţia aceea aflată în rezistenţă şi-a pierdut din momentum şi a fost înlocuită cu starea de bine, cu relaxarea, bucuria si mulţumirea pentru ce aveau  în momentul prezent. Iar acesta este un mediu propice pentru venirea pe lume a unui copil.

In ceea ce priveşte adopţiile, amintiţi-vă ca nimic nu e întâmplător şi că semnăm nişte contracte … 🙂 . Infertilitatea poate să vă ajute în a vă direcţiona către sufletul copilului cu care aveţi un contract semnat. Aţi remarcat că de cele mai multe ori copilul adoptat pare să fie chiar copilul natural al părinţiolr adoptivi? Atât de mult seamănă  fizic cât şi ca atitudine şi comportament cu părinţii care l-au adoptat.

E nevoie să avem încredere că nu suntem chiar singuri şi de capul nostru în acestă aventură în fizicalitate, că avem ghizi şi propriul Sine Superior care nu a uitat, ca noi, ce avem de făcut şi care prin diverse forme şi metode  ne reaminteşte misiunea şi drumul nostru. Nu trăiţi cu teama că am putea eşua lamentabil în acestă experienţă ! Asta pune o presiune fantastică pe umerii nostri şi ne întrerupe fluxul, curgerea spre devenirea noastră.   Tot ceea ce ni se întâmplă este perfect pentru nivelul de evoluţie la care ne aflăm. Suntem aici ca să învăţăm . Si putem să învăţăm uşor, frumos, cu graţie sau putem învăţa prin drame şi tragedii, depinde de cât de mult ne zbatem 🙂

In newsletterul de săptămâna viitoare ( abonarea se face de aici şi este gratuita) vă voi prezenta o altă Lege Universală  care ne ajută extreme de mult în a înţelege cum ne creăm realitatea şi care ar trebui să fie atitudinea noastră atunci când “concepem”  orice: de la un simplu proiect, până la un bebe. 🙂

 

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta in călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

© Copyright Cristina Tomescu 2015

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

7 Comments

 1. Am trecut prin aceasta experienta. Mi-am dorit enorm un copil, care s-a incapatanat sa nu vina. Am mers la medic, ne-am facut analize. Nu am primit un diagnostic, dar am primit un tratament care nu a functionat. Apoi inca unul. Nici de data aceasta nu a mers. Mi-am dat seama ca am ratacit drumul. Si atunci am inceput sa ma rog. L-am rugat pe Dumnezeu sa-mi trimita copilul, asa cum crede El de cuvinta. Stiam, stiam din tot sufletul voi primi un raspuns. Si l-am primit. Am adoptat un copil care este exact asa cum mi l-am dorit. Mai vreau sa spun ca in anii de asteptare in mintea mea s-a creat imaginea unui copil. Da, chiar acel copil ne-a fost daruit. Acum are 14 ani, este cel mai mare dar, este omul care cu rabdare si ingaduinta m-a ajutat sa gasesc sensul. Ma intreb adesea, cine este copilul si cine parintele.

  Reply
  • Multumesc mult ca ne-ai impartasit acesta experienta. Nimic nu e intamplator, tu stii asta.

   Reply
 2. Felicitari pentru acest articol!Cu permisiunea ta, am sa il preiau pe site-ul meu : http://www.hranatate.ro, cu mentionarea sursei. Este extraordinar articolul si mi-a fost de mare folos.

  Reply
  • Multumesc, Delia. Sigur, cu drag. Ma bucur ca ajuta.

   Reply
 3. Foarte bine precizat aici… insa atat de greu de aplicat…. deja cand simti ca au trecut anii, si ai intrat in criza de timp nu poti sa lasi la o parte framantarile…. 🙁 Eu incerc de 7 luni… nu ma asteptam sa mi se intample asta… simt ca ma zbat ca pestele pe uscat….intru in depresie de fiecare data cand imi vine menstruatia, iar doctorii imi spun sa ma relaxez, ca nu sunt probleme… mi se pare incredibil… este ceva ce ma depaseste…. nu credeam ca este atat de dificil sa ai copii…. Sper sa se indure Dumnezeu si de noi pana la urma…

  Reply
  • Adica tu ceri mila de la Dumnezeu, si retragerea lectiei cu care ai fost de acord la inceput , cand ai venit aici! Nu mai suporti presiunea si de unde ai vrut sa evluezi printr-o astfel de experienta, vrei sa o ia de la tine. Nu te simt deloc a fi un caracter slab asa ca ia priveste-o si accept-o altfel 🙂 Nu ti s-a dat fara ca tu sa fi incuviintat asta initial. e alegerea ta, stiu ca e tare greu sa accepti asta cand esti in situatia in care te gasesti tu acum. Si care este aceea? De nealiniere cu tine.Singura realizezi ca te zbati, ca opui rezistenta, ca te lupti, ca intri in depresie. In starea asta nu poti intelege sensul, corecta traseul, invata lectiile. Standardele pe cale le impui tu vietii tale sunt cele dictate de societate : sa ai copii pana la varsta x, sa …, sa…. Dar tu esti unica, nu ai venit aici sa te conformezi ci sa te descoperi pe tine. Iesi un pic din rolul de personaj pe scena vietii : Alexandra Luiza, femeie, sotie , cu profesia x, sitautia financiara y ….si da-Ti seama de actorul care joaca personajul: Spiritul venit sa experimenteze evenimente menite sa il ajute in evolutia sa atemporala! probabil ai fost mama de mii de ori , poate acum ai venit sa experimentezi si altceva. Pana nu esti comfortabila si cu ideea asta, nu vei fi destul de linistita, calma si bucuroasa de viata!!( intai si intai) – ca sa poti intra in acea stare de creatie a unei noi vieti. poti sa te si dezlegi de niste legaminte pe care le-ai facut inainte- numai dupa ce inveti lectiile- … dar e mult de discutat aici … daca ai nevoie de ajutor, eu sunt pe aici …

   Reply
 4. si mie mi-a placut articolul. Noi incercam de 10 ani sa avem un copil. Dupa 10 ani am ajuns la concluzia, dupa multe autobiciuiri, mustrari de constiinta, analize….ca trebuie sa ma iert pe mine insami si sa imi accept calea, ritmul, propria dezvoltare. Exact asa cum scrii tu in articol. 10 ani, suna socant si pentru mine. Pentru mine e clar ca infertilitatea este o drama in viata unei femei si e foarte greu sa te ridici deasupra si sa o privesti ca pe o oportunitate. Articolul tau mi-a dat speranta ca poate sunt pe drumul cel bun, multumesc.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.