Intenția noastră ne creează realitatea

Intenția noastră ne creează realitatea

Mi s-a întâmplat de multe ori să vorbesc cuiva despre necesitatea de a avea o intenție clară înainte de a spera la realizarea unei dorințe şi să mi se răspundă: “ bineînțeles că am un obiectiv clar, măsurabil, asupra căruia mi-am pus toată energia şi voința personală, ştiu ce îmi doresc”.

Ei bine, nu la acest tip de intenție vreau să mă refer în articolul de astăzi . Vă propun să abordăm acest subiect  într-un sens mai înalt, spiritual, în care intenția este considerată o reală forță de creație dinamică, o energie conştientă  care activează un camp inteligent de manifestare,  în rezonanță cu frecvența noastră personală şi la care noi avem acces numai dacă învățăm cum să o utilizăm.

Una dintre cele mai importante legi universale este Legea Purei Potențialități. Noi trăim cu toții într-un Univers de energie. O foarte mica parte din acestă energie este in formă manifestă. Restul este format dintr-un număr infinit de potențiale nemanifestate încă. Toată creația ia naştere din acest ocean de energie. Inainte ca orice să existe, se află întâi în stadiul de idee, de gând, de concept. Luați ca exemplu o casă, o haină, o carte, un spectacol, un film, un produs de larg consum, un serviciu , de fapt, vă puteți gândi la absolut orice lucru din jurul vostru, nimic nu a apărut brusc, totul a fost întâi o idee, o viziune, o dorință, urmată de acțiunea necesară pentru materializarea ei.

 

                  “Intentia noastră creează realitatea”       Wayne Dyer

 

Intenția noastră are puterea de a impune o anumită direcție energiei nemanifestate încă şi de a o modela. Ea acționează ca o matriță, ca o schița pe care particulele de energie o vor urma pentru a realiza tiparul de creație intenționat de către noi. Intenția poartă cu sine o energie electromagnetică ce va atrage acele particule necesare pentru desăvârşirea creației visate.

La acest aspect se referă Alberto Villoldo când spune că şamanii “visează lumea întru ființare”. ( Vă recomand acestă carte minunată de la editura For You : ”Vise curajoase. Cum viseaza samanii lumea intru ființare”)

 

“ In Univers există o forță nemăsurabilă, indescifrabilă pe care şamanii o numesc intenție, şi absolut tot ce există în întregul cosmos este legat de o intenție printr-o verigă de conectare”                                                                                                                                                                               Carlos Castaneda

 

Aşadar, dintr-o anumită perspectivă mai înaltă, intenția nu este neapărat ceva ce faci, poate mai degrabă ea există în Univers ca un câmp invizibil de energie, ca o putere latentă, dincolo de ceea ce putem noi percepe cu cele 5 simțuri , dincolo de lumea formei, fără a putea fi constrânsă, divizată ori  limitată.

Când accesăm acest câmp, nu mai e nevoie de atât de mult efort, sacrificiu şi voință umană pentru a îndeplini o dorință, un vis, aşa cum am fost noi învățați în vibrația dimensiunii a treia.  Acest câmp de potențialitați a existat de dinainte de a ne naşte noi pe acestă planetă.  El transcende dimensiunea noastră şi cu toții avem acces garantat  la acestă putere. E un drept din naştere.

Problema noastră, a oamenilor “normali”, este că nu am ştiut de existența sa . Sau dacă am intuit că există, ne-am crezut din start deconectați, separați de acest câmp de intenție şi atunci am dezactivat acestă forță prin lipsa noastră de credință în existența ei.

Vestea bună este că putem în orice moment să o reactivăm dacă ne “cablăm” din  nou direct la Sursă prin conştientizare şi aliniere cu Sinele nostru Înalt. Astfel devenim inspirați ( adică în-Spirit) şi ne lăsăm ghidați de Sinele nostru; lucruri care păreau imposibile pentru mintea noastră devin disponibile pentru noi ; începem să trăim scopul cu care am venit aici, ne reamintim misiunea noastră şi atragem către noi acestă energie care ne ajută să experimentăm viața într-un mod plin de bucurie şi entuziasm.

 

In Upanişade, texte Vedice clasice, se spune: “Tu eşti cea mai adâncă dorință a ta. După cum îți este dorința, aşa îți este şi intenția. După cum îți este intenția, aşa îți este şi voința. După cum îți este voința, aşa îți este şi fapta. Si după cum îți este fapta, aşa îți va fi şi destinul”

 

In cartea sa, “Puterea Intenției”, Wayne Dyer consider că sunt necesari patru paşi pentru a activa acestă forță iar aceştia presupun să ne eliberăm de identificarea cu ego –ul nostru , pentru a ne realinia Sinelui Inalt. După Dyer, suntem identificați cu egoul de câte ori gândim:

 • Sunt ceea ce am/ posed.
 • Sunt ceea ce am realizat până acum
 • Sunt ceea ce cred alții despre mine
 • Sunt separat de toți ceilalți. Trupul meu mă defineşte ca fiind singur.
 • Sunt separat de tot ceea ce lipseşte în viața mea/ de ceea ce îmi doresc
 • Sunt separat de Dumnezeu ( care mă judecă după cât merit)

 

Cei patru paşi pentru activarea forței intenției sunt:

 

1. Disciplina

Disciplina este necesară pentru a reuşi să ne antrenăm corpul să acționeze aşa cum doreşte gândul,  in felul acesta contribuind la realizarea dorințelor noastre.

2. Ințelepciunea

E nevoie să învățăm să ne focursăm , să fim răbdători cu acest proces întreg, să ne armonizăm gândurile cu emoțiile şi cu starea trupului pentru a fi congruenți, numai aşa ne putem exprima cu adevărat Sinele.

3. Iubirea

Maiestria presupune să iubeşti ceea ce faci şi să faci ceea ce iubeşti, aşadar nu doar învățare şi practică neîntreruptă, ci şi pasiune.

4. Renunțarea la control

A te preda : nici mintea , nici trupul nu conduc spectacolul ci intenția ta , încrederea în Univers e primordială.

 

Practica zilnică a intenției conștiente.

 

Mai există un aspect important legat de intenție, pe care as dori să îl abordez în continuare.

Intenția lansată dintr-o stare de aliniere cu Sinele, atunci când câmpurile noastre sunt curate, produce o manifestare foarte rapidă a realității dorite.

Dacă însă ne identificăm cu Ego-ul, aşa cum am scris mai sus, atunci nu mai simțim exact pulsul Sinelui Inalt, ne dorim diverse lucruri din motive greşite ( care pot avea legătură cu imaginea noastră, cu modul în care suntem percepuți de ceilalți, de dorința noastră inconştientă de a ne simți valoroşi, etc.)

Si atunci experimentăm dezamăgirea, pierderea încrederii  în sine, în proces, în Legile Universale sau chiar în Creator, pentru că intenția noastră, dorința, viziunea, nu se împlineşte.

Nicio dorință sau intenție nu este greşită în sine, necorespunzatoare sau nepermisă.  Insă de cele mai multe ori, cerem lucruri potrivite, dar în momente nepotrivite ale vieții noastre. Si asta se datorează faptului că nu aşteptăm să fim în aliniere cu Sinele nostru, nu lucrăm întâi cu noi , nu avem răbdare să ne curățăm câmpurile de energii negative, nu ne iubim pe noi înşine , nu iertăm , nu exprimăm recunoştință  pentru ce avem deja, nu manifestăm compasiune pentru noi şi ceilalți, deci nu suntem mai deloc în aliniere cu Sinele mai Inalt pentru a înțelege exact în ce moment al vieții noastre ne aflăm şi ce anume este mai potrivit pentru noi acum.

Incercăm să creăm o realitate care să ne satisfacă orgoliul, să ne vindece rănile sau să ne ofere un confort care să ne ajute să evităm anumite situații problemă. Aceste  intenții nu sunt susținute de către Univers decât dacă ar putea să ne ajute să învățăm o lecție necesară pentru noi.

De exemplu, ne dorim să câştigăm la Loto o sumă mare de bani care ne-ar scoate din datorii, ne-ar conferi un statut aparte, ne-ar permite să ne cumpărăm ce ne dorim, etc.  Dacă simțiți, toate motivele din spatele dorinței îşi au rădăcina în vibrația lipsei, a neajunsului, a sărăciei. Din acestă vibrație nu poate ieşi nimic bun. In majoritatea cazurilor, acestă intenție nu se materializează pentru că nu avem vibrația necesară care să susțină abundența cerută. Dar uneori, Universul ne îndeplineşte dorința, chiar dacă nu vine dintr-un spațiu al alinierii cu Sinele, pentru că avem nevoie de o lecție. Ne dă banii, însă, după cum arată studiile făcute în toate țările în care se practică acest joc, 90% dintre cei care câştigă ajung nu numai să piardă banii primiți dar trec prin tot felul de alte provocări deloc plăcute, menite să le “şlefuiască” vibrația, să îi alinieze cu Sinele adevărat.

Când lansăm o intenție, nu e indicat să o facem pentru a produce un anumit rezultat material.

Rezultatele sunt orchestrate de catre Sinele Inalt, pentru a ne asigura cea mai mare evoluție spirituală deoarece avem planificate deja, pe drum, în fața noastră , la ceva distanță în timp, evenimente  care aşteaptă sosirea noastră, numai că e nevoie să fim pregătiți să le facem față  cu maturitate, pricepere  şi grație. Noi nu avem cum să ştim toate acestea dar Sinele nostru ştie.

In momentul în care ne-am reamintit cine suntem, când suntem aliniați cu Sinele, co-cream cu Universul fără a încerca să controlăm rezultatul. Si de ce am face-o dacă recunoaştem că noi, ca şi creatori , suntem cei care stabilim regulile?

Am fost învățați până acum să tot săpăm în trecut pentru a scoate la suprafață traume, emoții pe care să le vindecăm şi curățăm în scopul de a ne înălța vibrația, de a ne perfecționa. Insa cu cât vom săpa mai mult , cu atât vom găsi mai multe lucruri de îndreptat, mai multe de curățat…. Şi nu se va sfârşi niciodată.

Vă propun  îmbinarea acestei practici cu cea în care trăim fiecare zi practicând intenția conştientă.

Dacă încă de dimineață ne ancorăm într-o energie pozitivă, dacă întenția noastră este de a experimenta zilnic cea mai bună versiune a noastră, de a ne pune la dispoziția Spiritului pentru a se lucra prin noi pentru binele celor din jur, cu siguranță energia universală de care vorbeam va urma direcția pe care am impus-o noi, prin simpla lansare a intenției noastre în Univers.

A adăuga mereu la intenția noastră cuvintele “pentru binele  cel mai Înalt al tuturor” ne ridică  foarte mult nivelul de vibrație şi astfel  antrenează participarea mai multor componente în co-creația noastră, fiindcă invitam Sinele Superior al tuturor celor implicați, ghizii, energiile benefice să ne asiste, să participle la manifestarea intenției noastre.

Această formulare ne pune la adăpost şi de posibilele răbufniri ale Ego-ului nostru care uneori, oricât de conştienți am fi, reuşeşte să se strecoare în intenția noastră.

Nu în ultimul rând, prin acestă formulare declarăm Universului că suntem conştienți şi recunoaştem existența unei Inteligențe Superioare  care ştie mai bine care este rostul, lecția şi nivelul fiecăruia dintre noi. Este o manifestare a umilinței, înțeleasă total diferit de ceea ce am fost învățați de dogmă.

In acest context este imperativă supravegherea gândurilor şi a emoțiilor, pentru că ele creează în fiecare secundă a vieții noastre. Prin intenție, noi hotărâm sensul, înțelesul fiecărei întâmplări sau circumstanțe ce se prezintă în fața noastră.

Ințelesul pe care noi îl asociem unei experiențe sau unui simbol devine percepția noastră iar în trupul nostru se traduce printr-o anumită frecvență de vibrație. Această vibrație este mai înaltă sau mai joasă în funcție de nivelul de conştiință de la care noi privim şi interpretăm experiența.

O concluzie ar fi că frecvența personală de vibrație este direct proporțională cu nivelul de intenție cu care îți trăieşti viața, cu interpretarea pe care singur o dai circumstanțelor din existența ta zilnică. Calea noastră este  deschisă, e ca o foaie nescrisă, iar noi ne scriem povestea vieții  stabilindu-ne conştient intenția pentru fiecare pas pe care urmează să îl facem şi  cu fiecare interpretare a evenimentelor si simbolurilor care ne apar în față.

Săptămâna viitoare, cei care sunt abonați la newsletter ( abonarea este gratuită şi se face de aici) vor primi pe mail câteva modalități practice de a folosi puterea intenție în co-crearea vieții pe care ne-o dorim.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului

 

Sursa imagine:Internet

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro  iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2015

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/intentia

 

11 Comments

 1. Buna seara D-na Tomescu,
  Am citit articolul cu foarte mare interes, mi-a placut foarte mult, asa cum mi-au placut si celelalte articole scrise de Dvs.! Rezonez foarte mult cu ceea ce scrieți, si-mi doresc sa ajung la aceasta stare de echilibru, la starea lui EU SUNT! Abia astept sa ne vedem astazi la ora 21!
  Va multumesc!
  Cu drag, admiratie si recunostinta,
  Doinita

  Reply
  • Multumesc, Doinita,
   ne auzim in curand

   Reply
  • Buna ziua,

   Incerc sa gasesc datele dumneavoastra de contact si nu reusesc prin nicio cale.

   Sunt interesata sa discut cu dumneavoastra, doamna Badea.

   Imi puteti lasa, va rog, o adresa de e-mail?

   Multumesc,

   Irina Baditesu

   Reply
 2. multumesc!

  Reply
  • Cu drag. Imi doresc sa fie de ajutor!

   Reply
 3. Astazi te am cunoscul cristina.imi place ce publici.de abia astept sa te cunosc mai bine. Multumesc.

  Reply
  • Ma bucur ca esti cu noi, bine ai venit! Si multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi scrii.

   Reply
 4. Foarte bine scris articolul. Mi-a placut fiecare rand! A venit exact la momentul potrivit. De ceva vreme am inceput sa experimentez cat de mult conteaza intentia cu care incep o actiune, si chiar imi doream sa aprofundez acest subiect.

  Mi-a placut foarte mult partea cu intentia pornita din Ego. Si cred ca e important sa stim ca actiunile care le facem cu astfel de intentii nu ne aduc ceea ce visam. Sunt multe materiale care incurajeaza sa visam masini si case, sa le vizualizam, si sa le obtinem. Dar cred ca nu asta e scopul. Ma bucur foarte mult ca ai descris acest aspect!

  Imi plac mult articolele pe care le scrii! O sa te citesc in continuare. Multe binecuvantari!

  Reply
  • Multumesc pentru aprecieri, Susana! Ma bucur ca rezonezi cu ce scriu

   Reply
 5. Multumesc din Suflet Voi citi IN continuare foarte interesant!

  Reply
 6. NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR! MULTUMESC!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.