Legea Vibraţiei – Cum comunicăm cu Universul

Legea Vibraţiei – Cum comunicăm cu Universul

Multă lume vorbeşte despre Legea Atracţiei , una dintre Legile Universale care ne guvernează existenţa.  Nu toată lumea, însă, înţelege “mecanica”, modul în care acestă lege operează şi care este legătura dintre acesta şi o altă Lege Universală: Legea Vibraţiei.

Mai ales după vizionarea filmului “Secretul” al Rhondei Byrne (film căruia îi recunosc deschis meritul de a fi contribuit decisiv la deschiderea perspectivei umane asupra creării realităţii), s-a crezut că este suficient să gândim pozitiv şi să ne concentrăm pe ceea ce ne dorim, pentru a reuşi să ne cream o viaţă de vis, aşa cum ne-am imaginat dintotdeauna că ar putea fi.

După entuziasmul initial ( şi vânzări record ale cărţii şi filmului) , când ‘tehnica’ nu a funcţionat, s-a trecut în cealaltă extremă: “este o prostie, viaţa este dură, noi suntem condamnaţi să suferim, nu putem noi schimba cursul vietii doar gândind frumos şi vizualizându-ne bogaţi, supli şi iubiţi la nebunie….”;

Si în felul acesta,  Legea Atracţiei , “marele secret dezvăluit lumii după multe secole de taină”,  a ajuns a fi ridiculizată sau considerată o poveste frumoasă de adormit minţile celor raţionali şi vigilenţi. De ce? Pentru că nu s-a pornit în înţelegerea acestei Legi de la ceea ce ne sfătuia Nikola Tesla :

 

“ Dacă vă doriţi să înţelegeţi Universul, gândiţi în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie”

 

Puntea de legătură între ştiinţă şi spiritualitate este făcută de către Legea Vibraţiei.

 

1.Universul nostru nu este static

Fizica cuantică a demonstrat că absolut totul vibrează. Orice atom divizat în părţi din ce în ce mai mici, dincolo de nivelul de quark, este doar energie pură aflată într-o stare vibratorie. Unul dintre fizicienii care au pus bazele fizicii cuantice, Werner Heisenberg declara:

“atomul nu este un lucru (un obiect)! “

downloadAtomul este 99.9% spaţiu gol! Ceea ce am învăţat noi la şcoală, folosind desene frumoase şi organizate ale structurii atomului, s-a dovedit a fi fals .

De la Democrit încoace, modelul atomului a fost discutat , revizuit,  modificat de Dalton,  J. Jonah Jameson Thomson, Ernest Rutherford, Niels Bohr, Schrodinger şi Heisenberg, ajungându-se la teoria că noi nu putem cu adevărat şti traiectoria electronilor unui atom. Tot ceea ce se poate determina sunt nişte probabilităţi , anumite regiuni în care este posibil să existe aceşti electroni.

Diagrama prezintă distribuţii probabile pentru diferitele nivele de energie într-un atom de hidrogen.

 

probabilitate

 

Datorită acestor mişcări, atomii sunt permanent într-o stare vibratorie. Asta înseamnă că moleculele, fiind formate din atomi vibrează şi ele, apoi celulele trupului formate din molecule şi corpul nostru,  alcătuit din celule au, în consecinţă, o anumită frecvenţă de vibraţie.

Si nu este vorba doar de trupul uman, acelaşi lucru se petrece în lumea minerală, cu pietrele şi pământul, sau în lumea plantelor şi a animalelor, chiar şi în lumile nevăzute nouă: gândurile, emoţiile, toate au o anumită frecvenţă de vibraţie. Totul vibrează .

 

 1. Interacţiunea vibraţională

 

Pentru a putea percepe ceea ce este în jurul nostru, e nevoie să avem o vibraţie compatibilă cu cea a lucrurilor care ne înconjoară.  Ochii noşti văd doar spectrul luminii vizibile, dar acesta este numai o mica parte din întregul spectru electro-magnetic:

 

Spectrul-electromagnetic

Credit imagine : http://scientia.ro

 

Nici urechea noastră nu aude toate sunetele care ne înconjoară, ci doar undele sonore ce au între 20 şi 20 000 de vibraţii pe secundă.

Aşadar percepţiile noastre sunt limitate şi depind de compatibilitatea dintre propria noastră vibraţie şi cea a lucrurilor sau energiilor exterioare.  Cu cât vibrăm mai înalt, cu atât avem acces la o gamă mai complexă de interacţiui cu mediul extern.

Lumea noastră fizică este o interpretare a oceanului de vibraţii în care ne aflăm, realizată de către simţurile noastre. Atenţie însă, interpretarea se realizează în funcţie de semnalul nostru vibrational personal. Acesta dictează cât acces avem la lumea vibraţională exterioară.

Realitatea fiecăruia dintre noi diferă pentru că depinde de ceea ce fiecare suntem capabili să percepem, să interpretăm vibrational! Acesta este unul dintr cele mai mari secrete din spiritualitate! Mulţi nu înţeleg cum poate fi adevărată acestă afirmaţie, atâta timp cât se pare că toţi vedem aceleaşi peisaje, aceleaşi caracteristici ale plantelor, animalelor, etc…

La nivel de umanitate, avem anumite convenţii pe care am fost de acord să le respectăm cu toţii pentru a nu trăi în haos total. Trupurile noastre sunt construite în jurul unei matriţe genetice şi moleculare standard, ADN-ul nostru este aproape identic, din acest motiv suntem “programaţi” să percepem lumea în mod similar ( dar nu identic!)

 

 1. Comunicarea vibraţională

 

Fiecare avem o anumită semnătură vibraţională. Putem percepe lucruri, emoţii, experienţe…  care se încadrează în gama noastră de frecvenţe. Tot ce este mai înalt ca vibraţie, rămâne inaccesibil nouă.

Si asta nu se referă doar la lucrurile fizice, la materie, ci şi la lumea ideilor , pentru că spuneam că totul vibrează. Există gânduri, emoţii, cuvinte, care au o frecvenţă înaltă, la fel cum există altele de o frecvenţă foarte joasă. Din acest motiv este nerecomandat să ne încrâncenăm să convingem pe altcineva de un lucru ce pentru noi este evident, pentru că acolo există o diferenţă de nivel vibrational. Nu spunem noi: “ eşti pe altă lungime de undă”? 🙂 Dacă continuăm să dezbatem punctul celuilalt de vedere vom aluneca uşor- uşor în jos, către banda lui de frecvenţă, iar asta ne va extenua, ne va strica buna dispoziţie, “ne ieşim din Zen” 🙂

De câte ori ne dorim să “lămurim o situaţie”, nu vom face decât să ne scufundăm în ea şi să ne coborâm vibraţia. Orice supărare, necaz, dezamăgire, iritare, îngrijorare, etc, căreia îi acordăm mai multă atenţie decât se cuvine (şi unde se îndreaptă atenţia noastră, pleacă şi energia noastră, da?) are potenţialul de a ne coborî vibraţia atât de mult , încât să ne schimbe punctul nostru personal de atracţie, să ne modifice semnătura vibraţională şi să atragă către noi persoane, evenimente, circumstanţe care să ne producă şi mai multă supărare, îngrijorare, etc ….

Epigenetica, ştiinţa care se ocupă de modul în care ADN-ul nostru este modificat de către mediul extern şi intern ( gânduri, emoţii, credinţe, intenţii…) a demonstrat că  fericirea noastră depinde de propriile percepţii.

Dacă noi reuşim să înţelegem rostul unei experiente neplăcute din viaţa noastră, să o acceptăm, integrăm şi dizolvăm, atunci aceasta nu va mai avea nicio putere asupra noastră. Mai mult decât atât, trăind în acest ocean vibrational şi cunoscând faptul că propriile noastre gânduri şi emoţii sunt vibraţionale în esenţă, atunci începem să înţelegem cum de este posibil să influenţăm realitatea înconjurătoare prin vibraţia a tot ceea ce emitem (gând, emoţie, cuvinte rostite).

Universul răspunde întotdeauna la vibraţia pe care noi o transmitem, nu la cuvintele goale, la rugăciuni spuse mecanic.

 

 1. Schimbarea semnăturii vibraţionale

 

Dacă nu înţelegem faptul că Universul este vibrational, şi că proiectăm mereu în exterior o realitate ce corespunde propriei noastre vibraţii lăuntrice, avem tendinţa de a arăta cu degetul în exterior, catre alţii, considerându-i vinovaţi de nefericirea noastră. Si tare ne-am dori să îi schimbăm, să îi convingem să facă ce le spunem noi, pentru că “aşa e mai bine”.

Avem mereu control asupra semnalului vibrational pe care îl trimitem în Univers. Dar nu avem nicodată control asupra semnalului emis de către altcineva, căci liberul arbitru al fiecăruia nu poate fi încălcat de absolut nimeni.

Cu toate acestea, e bine de ştiut că în momentul în care noi ne schimbăm semnalul transmis Universului, se modifică şi reacţia celorlaţi faţă de noi!! Emitem o altă vibraţie şi atunci vom atrage către noi , conform Legii Atracţiei, situaţii şi persoane care să rezoneze cu noua noastră frecvenţă, mai înaltă.

Cu toţii suntem conectaţi, în acest ocean invizbil şi subtil de vibraţii, orice acţiune a noastră propagă o undă către ceilalţi. Cu cât lucrăm mai mult cu propriile noastre emoţii, cu atât ne modificăm mai mult vibraţia personală şi contribuim la rdicarea vibraţiei întregii planete.

Există o scală a emoţiilor oferită de Araham – Hicks şi care ne poate dezvălui nivelul vibrational la care ne aflăm, în funcţie de emoţiile pe care le înţreţinem frecvent în noi .

 

SCALA EMOTIILOR - ABRAHAM

 

Cu cât suntem mai conştienţi de emoţiile noastre,  cu atât realizăm mai clar la ce nivel de vibraţie ne aflăm. Cu toţii avem o abilitate înnăscută de a ne putea schimba modul în care simţim! Poate nu am ştiut, poate am crezut că e firesc doar să reacţionăm, să ne lăsăm pradă emoţiilor,  însă  acestă abilitate, ca oricare alta, poate fi învăţată, cultivată şi practicată, până ajunge o a doua natură. Iar când ajungi să hotărăşti singur cum vrei să te simţi, indiferent de circumstanţe, atunci poţi spune că eşti un om liber.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

sursa imagine titlu: Cameron Grey 

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atracției și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

© Copyright Cristina Tomescu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

21 Comments

 1. NU PUTEM GĂSI ÎN AFARA NOASTRĂ CEEA CE NU E TREZIT ÎNCĂ ÎN INTERIORUL NOSTRU .
  Așa că :
  Nu ochii sunt oglinda sufletului .. Ei văd defapt ce e în suflet ..
  Noi vedem interiorul nostru când privim în exterior .. exact TORusul=energia =sufletul .. Prin urmare fiecare ființă vede ce poartă în suflet..
  CEEA CE LE IERTAȚI ALTORA.. VĂ IERTAȚI ȘI VOUĂ ÎN MOD AUTOMAT.. FIINDCĂ TOT CEEA CE VEDEȚI ÎN EXTERIOR ESTE PROIECȚIA VOASTRĂ ÎN LUME .😉

  Reply
  • sunt total de acord cu ce ai scris… continua ideea de la punctul 4 : “Dacă nu înţelegem faptul că Universul este vibrational, şi că proiectăm mereu în exterior o realitate ce corespunde propriei noastre vibraţii lăuntrice, avem tendinţa de a arăta cu degetul în exterior, catre alţii, considerându-i vinovaţi de nefericirea noastră”.
   cred ca nu am inteles eu bine : ai sesizat in articol vreo afirmatie antagonica acestor idei ?

   Reply
   • De acord , că principiu . Rămâne de aplicat în mod specific , pe frecvente adecvate problemei.

    Reply
 2. Buna Cristina, ar fi multe de spus in continuare, pentru ca informatiile sunt foarte ample si consistente, dar as vrea sa fac o paranteza si sa expune faptul ca sistemul nostru-pachetul nostru de frecvente poate fi influentat de alte frecvente din exterior in momentul cand cineva are un gand rau sau aplica un anumit sistem (coduri) asupra ta; si daca frecventele noastre nu au o consistenta destul de puternica si asta se dobandeste prin practica atunci cel mai probabil iti va da echilibrul peste cap chiar poti ajunge destul de jos si nici nu vei sti ce te-a lovit. Cu mare drag!

  Reply
  • da, depinde de cat esti de aliniat si stabil in propria vibratie. Nimic nu se va “prinde” vreodata de noi daca nu avem inlauntrul nostru o emotie de vina, rusine, frica, judecata, nemultumire ….Astea ne coboara frecventa si ne fac receptivi la frecventele joase directionate ( cu voie sau fara de voie) catre noi . Daca suntem constienti de ce e in noi, vom sti mereu ce ne-a lovit

   Reply
   • Săru’mâna. Nu că aș căuta nod în papură, dar dubla negație m’a dat peste cap, de a trebuit să citesc de 3 ori ca să imi dau seama de sensul cuvintelor. Părerea mea personală e că și asta este una din capcanele în care cad oamenii de obicei, și chiar dacă (-)*(-)=(+), e tot minus la început. O seară frumoasă vă doresc și vă mulțumesc pentru adițiile suplimentare la articol

    Reply
    • Asa-i,putina iubire,putin respect,putina intelegere si lumea se schimba.Dar de ce trebuie sa fim rai,egoisti,nepasatori,cruzi,lacomi,lenesi si sa distrugem lumea?

     Reply
 3. Interesant.

  Reply
 4. Este foarte adevarat ceea ce spui dar deocamdata esti doar la inceput la nivel de observatie si la inceputul de a iti impune sa gandesti intru-n anumit fel…pozitiv,am trecut si eu pe aici,am aproape 50 ani.Dar am ajuns la un moment dat in viata cand am avut un soc,m-am intalnit cu moartea.In clipa aceea am lasat la o parte tot ce stiam sau simteam(noi toti avem in noi gandul vesniciei)si am strigat catre Cel ce ma creat sa-mi explice ce e cu mine……si El a lasat sa ajunga la mine toate informatiile de care aveam nevoie. In primul rand am inteles ca,asa cum oamenii scriu o carte cu instructiuni pentru fiecare produs pe care-l creaza tot asa si Dumnezeu a scris o cartecu instructiuni de folosire pentru omul pe care l-a creat.La inceput nu a fost nevoie de aceasta carte pentru ca ea era scrisa in inima oamenilor si in tot ce ei “vedeau” din creatia Sa dar in timp ei au uitat sa vada si au uitat sa-si citeasca inima.Atunci Dumnezeu a scris Biblia.Aceasta este un pic cam greu de citit si de inteles(este normal …..”masinaria” om este foarte complexa)dar in clipa in care te golesti de tot ce stii si accepti ce scrie El acolo cu naivitatea unui copil vei auzi glasul Lui. Din clipa in care am facut asa El mi-a explicat chiar stiintific toate lucrurile.Sa-ti dau un exemplu:prima data L-am intrebat de ce in esenta oriunde ai citi in Biblie primeaza porunca sa ne iubim unii pe altii si daca cineva ne greseste sa-l iertam ? Si auzi ce mi-a raspuns:Cum puteam sa le explic alora de acum 2000 de ani ca omul,creierul,inima functioneaza cu curent electric si emite unde electromagnetice care in functie de natura gandurilor au anumite frecvente de vibratie si rezonanta care pot influenta structura materiei la nivel atomic ? Naputand sa le spun asa ceva le-am dat porunci si le-am spus sa faca asa si vor trai. As avea multe sa-ti spun dar dureaza foarte mult…..iti doresc numai bine…..si apropo’……acea intoarcere la Dumnezeu se numeste pocainta sau schimbarea mintii sau metanoia…… si Ioan botezatorul si Isus si-au inceput lucrarea publica cu acest indemn…….Pocaiti-va ,caci imparatia cerurilor a ajuns la voi. O zi binecuvantata iti doresc.

  Reply
  • Foarte interesant ce ne povestiți! Ma bucur ca sunteti printre oamenii care au experimentat o astfel de comunicare directa, felicitări! Poate ar trebui sa scrieți aceste răspunsuri, ar ajuta mai multe persoane…

   Reply
   • mulțumesc pentru conținutul de lumina, ai avut experienta trăirii sa inteleg! multe harururi vin de la,, sursa,,! azi am citit despre, dar de ce s a oprit în 2020 Cristina? Apreciez, dar după 2020 unde te găsesc? nu mai scrii?

    Reply
    • Multumesc pentru feedback, Alina. Din 2020 am început sa lucrez doar prin Realinierea Sufletului, individual, cu cei care simt cu adevărat ca doresc o accelerare a procesului de trezire. Nu prea mai avem timp sa ne desfatam cu concepte intelectuale, idei înălțătoare… Acum e momentul sa trecem la treaba ca să valorificam la maximum aceasta perioada extraordinar de potenta din punctul de vedere al energiilor care se revarsă acum pe Pamant.

     Reply
  • Buna ziua Cristina si Benjamin. Articolul este execelent, scris intr-o maniera pe care sa o inteleaga toti cei de azi, iar Biblia este scrisa in pilde si povesti pentru motivul evocat de Benjamin. Poate ca cineva ar trebui sa rescrie Biblia actualizata la 2020. Gasesc graitor exemplul cu porunca de iubire si iertare. In realitatea (mea cel putin) lucrurile nu sunt asa de simple precum teoria. Practica asta (daca nu te omoara) sigur iti da batai de cap, pentru ca e lucru dificil cu iertarea, ce sa mai zic de iubire. Tot ce am gasit pana acum care sa aiba o tenta de realitate (tot a mea) este Alice Miller despre iertare: Experienta eliberatoare a durerosului adevar. Ce spune Dumnezeu acesta despre cum sa ierti si sa iubesti in niste termeni de azi?? fara pilde si povesti. Citind articolul si comentariul tau, simt ca ma apropii de descifrarea acestui mister. Multumesc si o zi binecuvantata si voua tuturor!

   Reply
   • Mulțumesc si eu pentru comentariul tău 🌹

    Reply
  • Bună ziua,
   A ți ajuns la esență. Totul este f simplu și începe cu iubire. Iubirea din suflet, bucuria și lumina.
   Când le simți ca un balsam în sufletul tău, este clar ca ești pe frecventa lui Dumnezeu și asta înseamnă totul.
   Gânduri bune!
   Camelia Ciobanu

   Reply
   • Foarte frumos spus, mulțumesc 🌹

    Reply
  • Adevăr adevărat dintr-o esență.

   Reply
 5. Foarte bine scris articolul și mă bucură mult că l-am descoperit. O să mai caut aici alte astfel de cuvinte frumoase, cu sens și direcție. Vă mulțumesc pentru informațiile oferite, unele noi, altele știute

  Reply
 6. Bun f bun articol despre vibrație,energie,emoție și evident atracție.

  Reply
  • multumesc! ma bucur ca rezoneaza cu dv!

   Reply
 7. Mersi, Cristina, este foarte interesant. Succese!

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Rezidența de artă “În câmp electric” V @ Conacul Otetelișanu | Modernism - […] perioada 2015-2017. “Didgeridoo-ul este instrumentul care te poate face să întelegi mai bine Legea universala a vibratiei, lege care…
 2. Afirmatii care au puterea sa va ridice vibratia in orice moment – Almanahul Sufletului - […] Universul răspunde întotdeauna la vibraţia pe care noi o transmitem, nu la cuvintele goale, la rugăciuni spuse mecanic. (sursa)…
 3. De ce scade vibratia? - Sundari Tantra School - […] (Imagini sursa: https://www.quantumcoaching.ro/legea-vibratiei-cum-comunicam-cu-universul) […]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.