Nu reuşesc să avansez deloc. Ceva mă blochează!!! (sau Despre responsabilitate în spiritualitate)

Nu reuşesc să avansez deloc. Ceva mă blochează!!! (sau Despre responsabilitate în spiritualitate)

 

Aud fraza asta, îmbrăcată în diferite forme şi expresii, desigur, de la cel puţin 10 persoane pe săptămână! Sincer. Fie că este vorba de persoane care îmi scriu punctual, pe mail, pe Facebook, pe What’s up, fie de la clienţii cu care lucrez în coaching sau prin metoda Realinierea Sufletului.

Am fost eu însămi în situaţia asta câţiva ani buni, deci am trăit experienţa “la prima mână”.

Astăzi  aş dori să discutăm despre ce se întâmplă, de fapt, când credem că ceva ne blochează evoluţia.

Scenariul clasic este în felul următor: citim cărţi, mergem la cursuri sau la seminarii , avem mari epifanii, “aha-uri”, înţelegem cum funcţionează viaţa, unde am greşit până acum, ce ar trebui să schimbăm, începem să lucrăm cu noi înşine în acestă direcţie, trec anii şi ajungem din nou la un punct de unde nu mai putem avansa. Parcă totul se opreşte, parcă nu mai avem acces mai departe şi ne regăsim mai mult sau mai puţin cam în aceeaşi situaţie de acum ceva timp în urmă.

De obicei, când ajungi în acest punct, îţi pierzi încrederea în tot : în Legile Universale, în capacitatea ta de a schimba realitatea , şi ajungi să te consideri  iarăşi doar un pion pe tabla de şah a destinului. Te demoralizezi, îţi pierzi entuziasmul, intri în depresie

Sunt două situaţii distincte:

 

1.Chiar există anumite blocaje pe care nu le-am putut detecta conştient.

 

Până acum trei ani, când lucram doar prin coaching cu clienţii mei, aveam uneori situaţii în care, deşi scosesem la suprafaţă multe credinţe limitative,  schimbasem paradigme de gândire, curăţasem energiile stagnante, tăiasem corzile energetice, etc, nu se observa o răsturnare dramatică de situaţie, nu se producea o deblocare totală pe care clientul să o perceapă ca atare şi să o aprecieze ca fiind definitorie în începerea unei vieţi noi, aşa cum îşi dorea.

Am căutat atunci explicaţii şi am ajuns să înţeleg că deşi noi putem face tot ce ne stă în putinţă ca să schimbăm conştient starea de fapt, există anumite lucruri care sunt dincolo de noi, programe pe care le aducem cu noi, spre înţelegere şi dizolvare, din alte existenţe, prin ceea ce numim karmă.

Acum, să nu înţelegeţi că suntem total “condamnaţi” să ne zbatem toată viaţa, fără să ni se dea niciun indiciu asupra programului pe care îl perpetuăm în comportamentul nostru! Nu. Ni se dau mereu indicii asupra emoţiilor cu care e nevoie să lucrăm. Printre altele, de asta am re-venit pe Pământ, să dizolvăm karma pe care nu am fost capabili să o “stingem” în încarnarea în care ea a fost făcută.

 

Ce este karma? Karma evidenţiază Legea cauzei şi efectului.

 

Fiecare alegere  pe care o facem determină o anumită consecinţă. Nivelul vibrational  sau calitatea energetică a consecinţei este mereu identică cu calitatea energetică a alegerii care a determinat-o.  Nu poţi face o alegere ce are o vibraţie energetică joasă iar consecinţa acelei alegeri să fie pe un nivel vibrational superior!

Legea karmei susţine că o consecinţă va persista până în momentul în care facem o nouă alegere.  Dacă am cauzat anumite consecinţe în tărâmul material, fizic, atunci aceste probleme e nevoie să fie rezolvate, printr-o nouă alegere, tot în tărâmul fizic, material.

Ideea este că uneori, în timpul unei vieţi, nu avem timpul necesar, cunoaşterea, deschiderea, priceperea  sau dorinţa de a rezolva acea problemă. Astfel că in următoarea încarnare, luăm cu noi aceste lucruri nerezolvate, pentru a le soluţiona

Şi astfel,  anumiţi factori determinanţi (de obicei stabiliţi înainte de a veni aici ) vor declanşa  în câmpul nostru, la un anumit moment în viaţă,  unele programe  ale căror efecte le sesizăm adesea, dar a căror explicaţie logică, coerentă, ne lipseşte. Neînţelegând bine despre ce este vorba sau de unde ni se trage, avem tendinţa de a crede că sunt doar “accidente”, “întâmplări”, situaţii punctuale şi nu moduri repetitive, comportamente automate prin care noi reacţionăm la anumiţi stimuli veniţi să ne provoace.

De exemplu, e posibil să te simţi de multe ori o victimă neputiincioasă , să îţi plângi de milă, să te caini altora de problemele tale, deşi, dacă stai să te gândeşti drept, nu ai avea de ce să adopţi acest comportament, pentru că, în general, lucrurile ţi-au ieşit bine în viaţă.

Poţi lucra cu un coach la gândirea pozitivă, la stima de sine şi încrederea în propria persoană, poţi scotoci în trecutul conştient şi scoate la iveală anumite situaţii care, e posibil, să-ţi fi declanşat acea stare de victimă…Dar nu ai de unde şti, de exemplu, că în câmpul tău energetic tu ai un implant eteric cu acest program de victimizare, căpătat în urma unei experienţe din altă viaţă în care ai făcut o alegere nefericită ( a se citi: negativă) de a te alătura unei organizaţii nu foarte ortodoxe care ţi-a solicitat un anumit jurământ şi ţi-a impus un comportament ce nu rezona la o frecvenţă prea înaltă… iar tu ai ales conştient să accepţi aceste condiţii…

E clar că ghizii tăi  îţi vor tot scoate în faţă acestă emoţie de victimizare, pentru ca tu să lucrezi cu ea, să te împuterniceşti, să o dizolvi, să o depăşeşti, şi chiar este posibil să reuşeşti. NU ai nevoie de sisteme gen Realinierea sufletului, de regresii, hipnoză, Psych-K, Wingwave, etc… Doar că durează mult, uneori o viaţă întreagă lucrăm cu anumite emoţii negative, şi parcă tot continua să apară când ne este lumea mai dragă.

Este mult mai uşor să alegi conştient să schimbi un comportament ca să integrezi o anumită emoţie negativă,  când ştii exact cum de ai ajuns să manifeşti acestă realitate, când ai înţeles ce alegere negativă ai făcut atunci, şi când îţi asumi toată responsabilitatea pentru ceea ce ai făcut. E greu să fii responsabil şi să îţi asumi ceva ce nu îţi aminteşti că ai făcut!

Când facem curăţări energetice, când tăiem corzi, etc, este ca şi cum am cosi iarba. Ea va creşte la loc după o perioadă. Ca să curăţăm terenul de buruieni avem nevoie, însă, să le scoatem cu tot cu rădăcină, aşa nu vor mai creşte la loc. Când identifici exact situaţia, apoi înţelegi  alegerea negativă, cum te-a influenţat aceasta şi ce program ţi-a pus în câmp acea alegere ,  care îţi este lecţia de învăţat din acea întâmplare, atunci şansele de a dizolva respectivul program sunt incomparabil mai mari decât atunci când doar spui: “ vreau să curăţ din câmpul meu energia victimizării”.

Sunt o persoană care crede cu tărie că noi nu mai avem nevoie de karma pentru a învăţa. Chiar am avut o reticenţă iniţial faţă de metoda Soul Realignment, tocmai pentru că se vorbea prea mult de karma, eu fiind convinsă atunci că omenirea începe să înveţe prin conştientizare, prin asumarea responsabilităţii depline, nu cred că mai avem nevoie de bici pentru a fi mânaţi de la spate spre a ne învăţa lecţiile.

Să recunoaştem, însă,  majoritatea oamenilor sunt încă în  Legea Karmei. S-ar sustrage bucuroşi de la a învăţa anumite lecţii, tocmai pentru că este posibil să implice suferinţă, zbatere, muncă de auto-cunoaştere… adică ar păcăli puţin sistemul, dacă ar avea mână liberă.  Nu poate fi vorba încă de învăţare prin conştientizare şi auto-responsabilizare pentru mai mult de 75% din omenire.

Suntem, totuşi, prima generaţie care face tranziţia către acest mod nou de învăţare! Iar Pamântul … se cam grăbeşte să ajungă mai repede la o conştiinţă mai înaltă, de dimensiunea a cincea. Trecem prin nişte transformări uluitoare şi ne-am oferit voluntari să ajutăm, fiecare dintre noi pe nişa noastră! Nu avem suficientă energie şi timp pentru a lucra conştiincioşi atât la dizolvarea karmei , cât şi la misiunea personală ce contribuie, per ansamblu, la ridicarea vibraţiei  şi conştiinţei planetare.

Şi atunci suntem ajutaţi de ghizii, învăţătorii şi îngerii noştri dar şi de fiinţele de lumină şi fraţii galactici care au acelaşi scop comun: elevarea conştiinţei omenirii, ieşirea din această epocă întunecată şi deschiderea către cunoaşterea adevărurilor universale.

Cum suntem ajutaţi? Ni se oferă acces către cunoaşterea şi eliminarea blocajelor şi restricţiilor care ne-au sabotat până acum, în schimbul asumării  noastre şi a dedicării totale (ca timp şi energie) în folosul înţelegerii, acceptării şi împlinirii misiunii personale cu care fiecare am venit, pentru ca trecerea în noua dimensiune să se poată face mai repede şi mai uşor.

Nu toată lumea are însă acces la acest tip de ajutor E nevoie ca deja să te afli pe drumul autocunoaşterii , al autodesăvârşirii şi al elevării spirituale, adică să fi lucrat deja cu tine, să fi depus efort în direcţia acesta şi să fi învăţat măcar un 45-50% din lecţiile karmei singur, prin efort personal, pentru ca restul de 50% să fie curăţat de către ghizi. Este o dispensă divină acordată fiecărei persoane care s-a străduit să devină mai bună, mai înţelegătoare cu semenii, mai de ajutor celorlalţi, care a simţit că vrea să contribuie la această tranziţie planetară.

 

2. Diferenţa mare dintre conştiinţa 4D şi realitatea 3D

 

Acesta este un alt motiv pentru care ne putem simţi blocaţi . Ce se întâmplă, de fapt?

După ce are loc acel moment de trezire, suntem avizi de informaţie, începem să citim cărţi de dezvoltare personală sau de spiritualitate, mergem la cursuri, seminarii, avem “aha-uri”, momente de revelaţie, când credem că, în sfârşit, am înţeles cum funcţionează acest Univers şi care îi sunt legile de creaţie.

Dacă până acum eram la un nivel 3D al realităţii, cu bune şi rele, cum e lumea pe care o cunoaştem noi de la bunici, părinţi şi prima parte a vieţii personale, după atâta informaţie începem să ne înălţăm conştiinţa către nivelul 4D ( al dimensiunii a patra superioare).  Când ne întoarcem acasă după un curs sau un seminar, ne tot gândim la ceea ce am aflat, la ce ni s-a spus, dar nu aplicăm nimic în viaţa de zi cu zi. Si astfel se creează o anumită prăpastie între conştiinţa noastră mai înaltă, care ştie cum ar putea fi creată realitatea, are o cunoaştere mai mare despre Legile Universale, etc şi realitatea noastră 3D în care încă funcţionăm zilnic.

Mai mult decât atât, intervine o plăcere în a petrece timp “în sferele înalte”, adică în meditaţii, tehnici energetice sau lecturi ezoterice dar şi o nemulţumire mai mare în legătură cu modul în care viaţa noastră se desfăşoară zilnic. Prăpastia se măreşte!

Având cunoaşterea, acum ne dăm seama şi mai rapid şi mai acut despre ce nu merge bine în realitatea noastră, şi, din dorinţa de a rezolva aceste probleme, căci tocmai am prins un fir şi vrem să aflăm mai multe, margem la alte cursuri, învăţăm încă o tehnică energetică, încă o metodă, până devenim atotcunoscători, experţi în metafizică şi ezoterism, Universul nu mai are secrete pentru noi, dar suntem la fel de nefericiţi şi de nesatisfăcuţi cu viaţa noastră, ca la început, şi prăpastia se măreşte şi mai mult!

Cei din jur ne pot părea primitivi şi înapoiaţi, începem să punem etichete, să ne simţim uşor superiori ( căci doar  ştim acum că suntem divinitate, spirit ce are o experienţă umană, nu ?) , ne izolăm chiar de restul lumii, iar insatisfacţia creşte şi mai mult, căci avem senzaţia că merităm să se schimbe ceva, că am muncit cu noi înşine, că ştim cine suntem, de ce suntem în stare….  Si prăpastia tot creşte!

Când vezi că ţi-ai tot crescut nivelul de înţelegere, că ţi-ai expandat conştiinţa, că vorbeşti pozitiv, rosteşti afirmaţii, eşti calm, îţi stăpâneşti emoţiile negative, le recunoşti, le îmbrăţişezi , etc,  dar încă nimic nu se întâmplă în realitatea 3D care să te facă să trăieşti mai fericit şi împăcat, ajungi la concluzia că ceva te blochează!

Nu te blochează nimic decât propria nealiniere între structurile tale: ai o conştiinţă  înaltă 4D dar rămâi să funcţionezi într-o realitate 3D, tot sperând că se va schimba doar pentru că tu gândeşti pozitiv. Şi nu funcţionează aşa. Dacă vrei să schimbi ceva cu adevărat în realitatea ta, atunci e nevoie să faci alegeri diferite, curajoase, să acţionezi inspirat în 3D, nu doar să faci muncă de transformare în 4D!

Degeaba gândeşti pozitiv dacă ţi-e frică să pleci dintr-un job care te ucide câte un pic în fiecare zi, degeaba susţii prin vizualizare şi imaginaţie partenerul  ideal pe care ţi- l doreşti, dacă nu faci nimic pentru a-ţi schimba energia; vrei să îţi atragi povestea de iubire cu o energie de pustic înţelept dar frigid  şi izolat.

Dacă totul rămâne la nivelul minţii, în 4D, şi nu este “întrupat”, “împământat”, coborât în 3D, nu există niciun fel de garanţie că viaţa noastră se va îmbunătăţi, nimic nu se rezolvă automat, e nevoie să facem alte alegeri în 3D. Am spus de multe ori şi la cursuri, şi în articole, că e nevoie de viziune, e nevoie să te focalizezi permanent pe  imaginea, pe filmul a ceea ce îţi doreşti să realizezi. Dar acesta este doar primul pas, apoi ai nevoie să acţionezi pentru a duce la îndeplinire, pentru a “materializa” viziunea.

De multe ori căutătorii spirituali pur şi simplu renunţă la realitatea 3D, adică ajung să tolereze faptul că nu au bani, că nu au relaţii frumoase, că nu găsesc nicio satisfacţie  în serviciul pe care îl fac, şi se refugiază în conştiinţă, în ideile înalte. Se produce astfel o separare severă între planuri. Dar nu există evoluţie spirituală autentică dacă nu se traduce şi în realitatea 3D.

Realitatea 3D se schimbă prin acţiune , doar că noi am interpretat cam radical acea axiomă “new age”:  “ e vremea să ieşim din ”a avea” şi “a face” şi să ne ocupăm de “a fi””. Dar “a fi” nu înseamnă “ a gândi, a imagina, a vizualiza, a şti, a cunoaşte…” – care toate ţin de 4D, de minte!  Aşa trăieşti în cap, în imaginaţia ta. “A fi”  înseamnă a întrupa conştiinţa înaltă 4D în realitatea curentă 3D.  

Mai este încă o problemă care ne face să ne simţim blocaţi: Cu cât prăpastia dintre conştiinţa înaltă 4D pe care am ajuns să o avem şi realitatea 3D în care încă trăim este mai mare, cu atât va fi necesară  o cantitate mai mare de muncă, de “a face” , pentru a ne putea re-alinia, şi uneori ne simţim copleşiţi de acestă perspectivă, fiindcă a acţiona presupune timp, efort consistent şi susţinut, curaj şi… asumarea unor riscuri, existând şi posibilitatea de a eşua, de a greşi, de a alege ceva nepotrivit… iar asta ne sperie.

Ce facem când suntem speriaţi? Apelăm la o altă modalitate de “curăţare” a câmpurilor, de deblocare a energiilor… dar asta nu va fi niciodată suficient! Explic mereu clienţilor care solicita o Realiniere a sufletului, că ştergerea programelor înseamnă doar că ni se oferă libertatea de alegere, nu mai suntem condiţionaţi de aceste programe, suntem liberi să ne creăm realitatea, nu mai avem lanţuri la picioare, putem face alegeri împuternicite, dar e nevoie să acţionăm! Am câteva cazuri în care mi s-a spus cu o uşoară iritare…“am terminat ritualul/ tema pentru acasă, dar nu s-a întâmplat nimic, sunt la fel de falit/ nefericit/singur….”.  Prima întrebare pe care o pun de obicei este “ ce ai schimbat în viaţa ta până acum? ce alegeri ai făcut? Ai avut acea discuţie cu partenerul, să hotărâţi ce faceţi mai departe? Ai căutat un job mai potrivit? Ai trimis măcar 1-2 CV-uri la firmele unde te-ar interesa să lucrezi? Etc…” şi inevitabil răspunsul este –“ nu încă”.

Munca adevărată începe după ce termini ritualul, când începi să lucrezi pentru a te  realinia cu profilul sufletului, pentru ca mai apoi să începi să construieşti în conformitate cu nivelul de conştiinţă la care ai ajuns.

Nicio curăţare energetică, nicio metodă, nicio tehnică, nu acţionează ca o bagheta magică care să îţi transforme automat realitatea pe care o dispreţuieşti atât, în lumea minunată pe care o visezi ! Ele doar îţi creează spaţiul necesar, îţi îndepărtează piedicile,  blocajele ce nu îţi permiteau să acţionezi până acum. Munca este mereu a ta, nu poţi delega acestă responsabilitate!

Faptul că îţi cunoşti adevărata natură divină, energia din care eşti făcut, nu contează deloc -dacă nu alegi conştient şi nu faci eforturi pentru a întruchipa, a exprima acestă natură divină în viaţa de zi cu zi! Odată ce au fost îndepărtate blocajele din calea realizării Sinelui, ai abilitatea, eşti în stare , ţi-ai recăpătat puterea să faci acest lucru! Este un pas uriaş!!!  Dar asta nu înseamnă că vei fi automat şi dispus sau dornic să lucrezi conştient la acest obiectiv. Nu e de ajuns să poţi. Trebuie să vrei.

Cunoaşterea aduce cu sine şi o mare putere. Dar puterea presupune mereu şi o responsabilitate pe măsură. Informaţia acumulată din atâtea cursuri, seminarii, tehnici şi metode, rămasă nefolosită, denotă o renunţare la puterea personală şi o lipsă de asumare a responsabilităţii. Când eşti iresponsabil (de ex. când amâni, refuzi să acţionezi sau ţi-e lene să te mobilizezi…)  acest lucru se traduce şi într-o dezîmputernicire imediată, atunci te simţi iar victimă, fără opţiuni de alegere… şi cercul vicios se tot învârte până hotărăşti să faci primul pas.

Când însă ştii atâtea lucruri despre Univers şi despre tine însuţi şi îţi asumi responsabilitatea totală să foloseşti acestă cunoaştere pentru a-ţi crea realitatea dorită, atunci devii şi mai puternic, adică vei avea o capacitate din ce în ce mai mare de a face alegeri împuternicite, ai mai multe opţiuni disponibile , Universul ţi se desfăşoară la picioare , ca să alegi ce îţi este pe plac, spre bucuria şi realizarea sinelui tău.

Întotdeauna puterea de alegere este la noi. Şi modul în care folosim acestă putere, liberul nostru arbitru, face diferenţa între succes şi eşec, între bucurie şi depresie, între creaţie şi dezîmputernicire.

 

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Cum te-as mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este consilier spiritual si life coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2018

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

10 Comments

 1. Minunat articol si la momentul potrivit, ca de obicei. Exact asa stau lucrurile. Multumim, draga Cristina 😊😘!!!

  Reply
  • te imbratisez, Raluca! <3

   Reply
 2. Multumesc, multumesc, multumesc! Articolul acesta este exact raspunsul de care avem nevoie astazi!

  Reply
  • Cu drag! <3

   Reply
 3. Multumesc! Citesc cu entuziasm fiecare articol! Mult succes in continuare!

  Reply
  • Mulțumesc, Amalia, ma bucur ca te regăsești în ce scriu! 🌹❤️

   Reply
 4. Multumesc! Un articol bun! Nu stiu prea multe despre alinieri, karma si cine stie ce alte lucruri! Dar… ma regăsesc în el. Nu imi este clar ce inseamna 4D si 5D însă bănuiesc că se referă la starea de bunatate si iubire. Stări normale pentru unii dintre noi. Am găsit în articol chiar si o “cheie” pentru mine. Multumesc!

  Reply
 5. De unde ați scos-o cu ființele galactice? Dar dimensiunea a cincea a Pământului?

  Am avut atâtea probleme, dar articolele de pe site mi se par pură speculație.

  Înțeleg că avem nevoie de speranță cu toții, nu știm ce să mai facem, dar acum să nu ne dăm speranțe deșarte – și mai periculoase – cum că noi am fi zei (un pic cam tulburați momentan, dar ne revenim).

  Iar această împuternicire a noastră înșine înseamnă pur egoism – exact opusul celor ce ar trebui.

  Energii, vibrație – cuvinte “rezonante” în ziua de azi, dar total înșelătoare.

  Reply
  • 😀

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.