8 Moduri de a aduce bucurie în viaţa ta

8 Moduri de a aduce bucurie în viaţa ta

Chiar şi în cazul oamenilor percepuţi de ceilalţi ca fiind de succes ( cu afaceri mari, case şi maşini  scumpe, conturi măricele în bancă…) se poate întâmpla ceva destul de straniu: la un anumit moment nimic din ceea ce am descris mai sus nu le mai aduce bucurie.

Aşadar, ce este bucuria? După ce alergăm de fapt?

In DEX gasim următoarea definiţie: BUCURÍE, bucurii, s. f. 1. Sentiment de mulțumire vie, de satisfacție sufletească.

Pentru mine, acestă definiţie este uşor superficială.Eu aş adăuga ceea ce consider că este unul dintre cele mai importante lucruri în viaţă: alinierea cu Sinele.

Bucuria înseamnă în primul rând aliniere cu esenţa ta. Dar fericirea, abundenţa, mulţumirea, succesul, toate acestea înseamnă aliniere. Poate părea ciudat, aşa că am să explic:

Eşti în aliniere când gândurile tale active şi credinţele pe care le practici sunt în acord cu gândul activ al Sursei dinlăuntrul tău.

 

Acest lucru se întâmplă de câte ori  gândești, simţi şi acţionezi aşa cum îţi place, exprimându-ţi adevăratul “eu”, fără a încerca să te potriveşti cu ceea ce gândesc alţii despre tine sau făra a încerca să-i faci pe ceilalţi să te placă.  Doar fiind tu. Aşa că prima întrebare când vine vorba despre bucurie este : Pe cine încerci să mulţumeşti: pe Sinele tău? ego-ul?

Te aştepţi să simţi bucurie:

 • Când obţii şi tu ceea ce déjà au vecinii sau colegii tăi de serviciu?
 • Când soţia/sotul va fi mulţumit/ă de tine?
 • Când copiii tăi au note mari sau cand vorbesc cu mândrie despre tine?
 • Când într-un final obţii postul pe care îl aştepţi de câţiva ani buni?
 • Când îţi petreci vacanţele în locuri exotice pe care ţi le-au tot lăudat colegii care au fost înaintea ta?
 • Când îţi cumperi acel gadget pe care puţini oameni şi-l pot permite din salariu?

Am fost învăţaţi că bucuria este un rezultat, un efect secundar, o recompensă, ceva ce vine ca urmare a unei realizări, a unui succes de orice fel ar fi el şi am crescut crezând că atâta timp cât nu avem un motiv clar de bucurie, acest sentiment nu îşi are rostul.

La urma urmei, ni s-a tot spus că “viaţa e o luptă”, “ că “dacă nu suferi, nu câştigi nimic”, că “banii nu cresc în copaci”, sau “ după muncă şi răsplată”… aşa că în mod constant noi încercăm să realizăm ceva care să ne dea un motiv de bucurie. In acest fel , însă, noi trăim pentru “a face” şi “ a avea” în loc de “ a fi”.

 

Tindem să scăpăm din vedere ideea că bucuria este o atitudine!

 

Adevărata bucurie vine dintr-un sentiment de pace interioară, de mulţumire, de apreciere a vieţii – aşa cum este ea. Simţi bucurie când eşti aliniat şi ai un sentiment de conexiune cu Sinele tău adevărat.

Bucuria poate deveni o stare care să ne însoţească mereu, dacă învăţăm să o cultivăm şi, bineînţeles, dacă credem întâi că este posibil să devină un mod de viaţă.

 

1. Primul lucru de făcut atunci când vrei să trăieşti în bucurie: DECIDE asta!

 

Da, intenţia ta exprimată este foarte puternică. Face ca energiile Universale să conspire pentru a-ţi aduce ceea ce îţi doreşti . Poţi să o spui cu voce tare: “ am decis să mă simt bine, am decis să simt mereu bucurie, am decis să fiu fericit/ă!” Si ţine-te de decizia ta! Aminteşte-ţi cât de des poţi pe parcursul unei zile de ceea ce ai hotarât. Când problemele vieţii par să te copleşească si devii iritat, nervos, nemulţumit, calmează-te spunându-ţi: “Stiu că vibraţia mea nu e chiar minunată acum dar sunt hotărât să-mi onorez decizia luată: intenţia mea este să simt bucurie!”

Cu siguranţă mulţi dintre voi spun “mda, sigur, să simt bucurie când sunt în mijlocul unor probleme serioase, de viaţă… pe cine păcălesc?”  Judecăm astfel în virtutea acelei condiţionări de care am vorbit mai devreme. Dar vă invit să vă gândiţi la următoarele aspecte:

 

 • A decide să trăieşti în bucurie nu înseamnă că trebuie să negăm sau să fugim de celelalte sentimente. Toate sunt perfect valide şi este chiar recomandat să experimentăm o varietate cât mai mare de emoţii pentru că acesta este unul dintre motivele pentru care am venit pe o planetă puternic polarizată. Scopul principal este să experimentăm.
 • Important este să nu rămânem în stări negative şi să revenim la bucurie cât mai rapid, după ce a trecut momentul critic, şi asta putem face prin conştientizarea sensului experienţei, a lecţiei pe care a adus-o pentru noi şi prin recadrarea semnificaţiei acelei întâmplări nefericite;
 • bucuria ca mod de viaţă reprezintă un semn al înţelegerii jocului! Jocul vieţii, odată înţeles, înseamnă ieşirea din poveste, din dramă, înţelegera rolului şi a personajului pe care l-am jucat inconştient, poate, până acum;
 • şi mai gândiţi-vă aşa: chiar puteţi să vă bucuraţi când trăiţi o stare de frustrare, de nervi , de ură şi judecată! In câte alte locuri din Universul ăsta mai puteţi voi experimenta stări atât de joase ca vibraţie? Când vă întoarceţi în dimensiunile înalte şi sunteţi doar o energie, o luminiţă sau o steluţă… nu aveţi cum să ţipaţi din toţi plămânii şi să reproşaţi celorlaţi că nu vă fac fericiţi ! Asta e doar un privilegiu al unei dimensiuni a 3-a puternic polarizate, dense şi … cam negative 🙂 Bucuraţi-vă şi apreciaţi ocazia asta!

 

2. Conştientizaţi faptul că bucuria are o vibraţie chiar mai înaltă decât iubirea

 

Ar putea să vă ajute conştientizarea că totul este energie, iar bucuria, la fel ca toate celelalte sentimente, este de fapt, o undă vibraţională având o anumită frecvenţă.

Dr David Hawkins, în cartea sa “Putere vs Forţă”, a dezvoltat o scală a conştiinţei, folosind kinesiologia (testarea musculară)  . După cum puteţi vedea mai jos, nivelul de vibraţie al fericirii (bucuriei -in schema originala) este de 540, deasupra celui al iubirii (500), pe care noi o considerăm cea mai înaltă şi pură expresie a emoţiilor umane.

 

4092ed0d-65ec-4f57-be63-997d0263552c

 

De ce e interesant de ştiut asta? Pentru că dacă acceptăm că suntem fiinţe vibraţionale şi că emoţiile noastre sunt de fapt vibraţii, devine mai clar faptul că ne putem antrena să menţinem vibraţia iubirii şi a bucuriei iar acest lucru ne pune imediat în aliniere cu Sinele.

“Bucuria este semnul infailibil al prezenţei lui Dumnezeu”

Pierre Teilhard de Chardin

 

 

3. Invaţaţi să vă realiniaţi cu frecvenţa bucuriei

 

Nu ne putem dori ceva, în cazul acesta – bucurie, si vibraţional să fim la capătul opus al scalei. Suntem prea departe de ceea ce ne dorim. Dacă ne focusăm în continuare pe acele lucruri care nu merg, nu facem decât să ne scădem vibraţia.

A ne muta atenţia de la lucrurile care nu ne fac plăcere este o artă care se învaţă. Totul e să ne convingem noi că este un demers folositor. Mintea nostră însă ne sabotează, căci noi am fost învăţaţi exact invers: dacă ai 10 lucruri minunate în viaţa ta şi un singur lucru care nu îţi este pe plac, atunci pe acela ne focusăm, acolo ne îndreptăm toată atenţia şi încrâncenarea şi energia.

Si ce se întâmplă când facem asta? Ne afundăm şi mai mult în negativitate, ne coborâm vibraţia, în consecinţă realitatea înconjurătoare se va modifica în acord cu semnalul energetic trimis de noi şi surpriza va fi că celelalte aspect ale vieţii noastre care până acum erau mai mult decât satisfăcătoare, încep să se deterioreze. Mai multe despre acest subiect foarte important si despre modul in care se regăsește bucuria in Legile Universale, vom discuta in cursul GHID PENTRU O NOUA ERA, incepand cu 11 februarie.

 

4. Practicaţi gratitudinea/aprecierea

 

Când cerem Universului bucurie, de fapt declarăm că nu o avem în acest moment. Conform Legii Atracţiei, vom primi înapoi doar mai multă lipsă a bucuriei. Pentru a obţine un rezultat total opus, atunci este recomandat să practicăm aprecierea a tot ceea ce avem în prezent şi să ne iubim viaţa aşa cum este ea. Invatam la curs cum sa facem asta. Aprecierea, iubirea sunt emoţii cu o vibraţie apropiată vibraţiei bucuriei.

 

5. Gasiţi plăcere în lucrurile mici

 

A simţi bucurie nu înseamnă că trebuie neapărat să râzi cu gura până la urechi, să sari într-un picior, să fii exuberant… acestea sunt manifestări extreme al bucuriei, “vârful de gamă” 🙂

Bucuria, la fel ca toate celelalte emoţii are diferite nivele de intensitate. Dacă te aştepţi să fii bucuros la maxim mereu, aş zice că nu e o aşteptare realistă. Nu cred că trupul ar putea măcar să susţină această vibraţie non-stop.

Bucuria adevărată, care durează şi nu este doar o stare pasageră, rară, este ceva mai calmă, mai interiorizată, este o recunoştinţă pentru viaţa ce ni s-a dat, pentru această minunată ocazie de a experimenta dimensiunea Pământului.

Fericirea şi bucuria ne sunt la îndemână oricând, nu au nevoie de motive puternice ca să existe . Putem să fim bucuroşi pur şi simplu pentru că trăim, pentru că vedem zilnic un răsărit şi un apus, pentru că ne încântă o floare, un copac, zâmbetul unui copil, parfumul cireşilor în floare, foşnetul frunzelor, torsul unui pisoi…

 

6. Citiţi semnalele corpului vostru

 

Atenţie mare la cum vă simţiţi pe dinăuntru! Dacă aveţi un nod în stomac sau nu vă simţiţi în apele voastre, aceştia sunt indicatori că nivelul vostru de vibraţie este scăzut. Cu cât învăţăm să recunoaştem mai din timp aceste semnale, cu atât putem să schimbăm cursul şi să evităm să cădem din ce în ce mai adânc în negativitate  şi vibraţii joase.

 

7.Analizaţi şi dizolvaţi credinţele limitative ce nu vă permit să vă bucuraţi

 

Merit eu să fiu fericit/ă? Am eu dreptul să mă bucur când …../ după câte am făcut …….?

Foarte multe dintre suferințele noastre emoţionale au la rădăcină acest aspect: convingerea că nu suntem demni , că nu merităm  să ne bucurăm, să fim fericiţi.  Este una dintre cele mai limitative convingeri care ne sabotează întreaga  viaţă. Fă-ţi timp să pui sub semnul întrebării astfel de credinţe. Le-ai moştenit din familie sau  de la comunitatea în care ai trăit? Ti le-ai format singur? Iţi sunt de folos sau acţionează în detrimental tău?

 

8. Reamintiţi-vă scopul mai înalt, misiunea personală

 

Uneori ne consumăm timpul şi energia pe lucruri minore şi uităm ceea ce este mai important: esenţa vieţii, scopul pentru care am venit aici.   Reaminteşte-ţi că nimic nu este întâmplător, dacă nu îţi găseşti bucuria în nimic e posibil să fii tare departe de calea ta, de misiunea ta personală.

Cu toţii avem nevoie de o viziune care să ne tragă în sus, de un motiv pentru care să continuăm să ne trezim dimineaţa. Când îţi afli rostul pe pământ, totul devine mai uşor, mai frumos, orice efort e făcut cu bucurie.  Dacă nu ştiţi cum să vă aflaţi misiunea în viaţă, aveţi la dispoziţie o carte electronică gratuită “Adevăratul  Nord. Cum să ne aflăm misiunea în viaţă”, care vă poate ghida în acest demers.

 

“Când ești dispus să faci doar acele lucruri care îti aduc cea mai mare bucurie în viață, funcționezi ca acul unei busole care arată negreșit către Nord, către frecvența ta unică, special concepută pentru a-ți permite să îți creezi viața la un nivel de minimă rezistență.”  Bashar

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

sursa imagini – Internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/

 

 

4 Comments

 1. Este deosebit ceea ce faceți Mereu ne. surprindeți cu ceva nou și placut. Va mulțumim

  Reply
  • multumesc, Marinela! ma ajuta sa stiu ca e de folos ce scriu pentru a putea merge mai departe 🙂

   Reply
 2. Oare e gresit sa ceri Universului ceva?
  Multumesc!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.