Când viaţa te trânteşte la pământ – şi cum să te ridici

Când viaţa te trânteşte la pământ – şi cum să te ridici

Cu toţii am trăit perioade în care eram atât de disperaţi, atât de prinşi într-o situaţie ce părea fără ieşire  încât ne pierdusem încrederea în noi, în Univers, obosisem de atâta luptă, de atâta zbatere şi aşteptam doar să se termine odată.

Ce faci  când viaţa te trânteşte la pământ ? Cum îţi revii sau cum gestionezi aceste episoade astfel încât să nu rămâi cu sechele de niciun fel  şi în acelaşi timp să “storci” situaţia de toate învăţămintele cu care a venit spre tine?

 

1. Acceptă ceea ce este

 

A te întreba “ de ce eu?”, “de ce acum?”, de ce acest lucru şi nu ceva mai uşor?”…. înseamnă să îţi distragi atenţia de la ce contează cu adevărat , într-o încercare de a muta vina şi responsabilitatea asupra altcuiva. Acest alcineva poate fi un străin, un prieten, un membru al familiei sau Creatorul Insuşi .

Aceste întrebări îţi iau puterea şi te transformă într-o victimă neputiincioasă. Din postura de victimă nu poţi învăţa. Eşti doar un personaj într-o telenovelă, care se zbate şi plânge.

Spune-ţi: “ Este ceea ce este!”  E o bază de plecare în demersul tău de schimbare a situaţiei, ai stabilit unde eşti, e un act de acceptare la urma urmei.

Nu are rost să te gândeşti la alte aspecte din trecut sau din viitor pentru că te defocalizezi.

Din ce am discutat până aici se desprind alte două abordări:

 

2. Asumă-ţi responsabilitatea pentru ceea ce este

 

Următorul pas este să accepţi că, direct sau indirect, ai participat la producerea acestei situaţii care nu îţi este confortabilă.

Când este vorba despre un rezultat al unei acţiuni  ale tale, atunci e mai uşor de sesizat. De ex.: Ai investit bani şi timp în ceea ce nu trebuia deşi  ţi s-a spus să nu o faci şi acum suporţi consecinţele – ţi-ai pierdut casa, averea, ţi-ai înstrăinat rudele.  Ai făcut o alegere nefericită şi acum te confrunţi cu situaţii ( de familie sau serviciu) chinuitoare: certuri sau bătăi între soţi, te părăseşte soţul/ soţia, îţi sunt luaţi copiii prin lege, ori eşti concediat şi nu mai reuşeşti să îţi întreţii familia, sau eşti tras la răspundere în instanţă pentru o anumită decizie la serviciu care a adus prejudicii companiei angajatoare  sau unor clienţi, etc.

De multe ori , însă, noi nu realizăm că am participat la obţinerea acestui rezultat nedorit. Nu toate alegerile noastre sunt conştiente! De exemplu: o viaţă întreagă te laşi la urmă, arăţi Universului că ceilalţi din familie sunt mai importanţi decât tine iar când aceştia te părăsesc, te dezamăgesc, te  rănesc, te calcă în picioare, pentru tine e greu să înţelegi că e din cauza ta. Universul ţi-a adus însă exact acele situaţii care rezonează cu vibraţia pe care tu o transmiţi inafară.

Un alt exemplu: o mamă cloşcă care repetă copilului ei de zeci de ori, ani la rândul, să fie atent cum traversează, să se uite la dreapta- la stânga, să traverseze doar pe la trecere, poate să atragă prin îngrijorarea ei şi energia cu care îşi “îmbracă” puiul , o situaţie nefastă, un accident pentru care nu găseşte explicaţie. ( aici este vorba de o co-creare dar despre asta într-un alt articol)

 

Aşadar, fă tot ce poţi să înţelegi că în Universul acesta nu există întâmplare şi nu suntem victime, doar creatori inconştienţi. Acceptă ideea că ai participat într-un fel sau altul la crearea acestei situaţii.

Nu poţi schimba nimic din ceea ce nu îţi aparţine. Dacă tu crezi că responsabilitatea este a altuia, nu ai nicio putere să îl schimbi pe acela. Nu ai “jurisdicţie” decât asupra propriei tale creaţii! 🙂

 

3.Stai în prezent

 

Dacă te tot auto-flagelezi prin rememorarea diferitor scene din trecut în care ai fost tratat cu desconsideraţie sau răutate, nu vei face decât să aduci acea energie negativă în prezent, înnegrindu-ţi şi mai mult experienţa actuală.

Dacă te îngrijorezi sau dacă îţi imaginezi nişte scenarii “posibile” din viitor,  în care ai putea fi “salvat” de cineva, sau ţi s-ar face dreptate, atunci energia ta zboară în toate părţile, nu reuşeşti să fii eficient, să  vezi lucrurile clar sau să îti concentrezi energia pe o rezolvare favorabilă ţie.

Energia urmează întotdeauna atenţia ta. Către orice lucru, situaţie sau persoana  îţi îndrepţi atenţia, de fapt îl hrăneşti  energetic. Pune-ţi tot focusul  pe situaţia prezentă, împământează-te , fii atent la ce se întâmplă acum, aici , în jurul tău, supraveghează-ţi gândurile.

 

4. Nu există eşec, doar feed-back

 

Probabil aţi auzit acest slogan în alte contexte dar el se aplică şi în situaţia pe care o dezbatem noi acum.  Când viaţa te trânteşte, e nevoie să nu îţi îngreunezi şi mai tare situaţia, adăugând o “glazură” de nemulţumire faţă de tine, de auto-judecată şi dezgust faţă de propria persoană căci asta te doboară definitiv. Ok, ai greşit, suporţi consecinţele  dar nu te ajuţi deloc dacă te consideri ultimul ratat sau cel mai nenorocit şi oropsit om de pe pământ.

Fii vertical, asumă-ţi greşeala şi orientează-ţi gândirea  către găsirea unor soluţii constructive care să te scoată din acestă stare, învaţă ce ai de învăţat pentru a nu mai greşi apoi foloseşte învăţătura,  aplic-o  în viaţa ta zilnică.

In newsletter-ul de martea viitoare, cei abonaţi ( abonarea se face de aici si este gratuită) vor primi  câteva explicaţii mai aprofundate şi  încă trei motive “spirituale” pentru care o anumită experienţă neplăcută  revine după un timp, chair dacă sunteţi persoane care aţi lucrat mult cu voi înşivă şi vă aflaţi pe calea dezvoltării personale.

 

5. Linişteşte-ţi mintea şi sufletul

 

Ca să obţii claritatea necesară pentru a lua decizii bune pe mai departe, e nevoie să te detaşezi de problema în sine. De obicei nu facem asta pentru că ni se pare că pierdem timp preţios, că nu luăm în serios situaţia, că nu merităm să ne liniştim ( credem că merităm zbuciumul ca un fel de auto-pedeapsă).

Nimic nu este mai departe de adevăr pentru că dacă stăm doar asupra problemei, nu  facem decât să cimentăm acea vibraţie joasă şi mai mult în sistemul nostru energetic, şi astfel să tot atragem situaţii similare, invitate către noi de propria vibraţie generată de gândurile nesupravegheate.

Ca sa obtii claritate e nevoie sa iesi din obisnuinta de a gandi ca si cand te-ai tot invarti pe roata hamsterului!

Acum e momentul să grădinăreşti , să faci sport, să bricolezi ceva, să te plimbi, să meditezi sau …. să dormi. Cât mai mult. Somnul te deconectează de la vibraţia joasă întreţinută atât de mult timp şi îţi oferă oportunitatea să porneşt de la o vibraţie mai înaltă atunci când te trezeşti.

 

6. Agaţă-te de o viziune

 

Deşi noi am fost obişnuiţi să săpăm în problema curentă, să o întoarcem pe toate părţile, să găsim vinovaţi, să ne luăm măsuri pentru a contracara efectele acelei situaţii, asta este contraproductiv daca se  continuă o perioadă prea mare.

In loc de asta, gândeşte-te la ce anume ţi-ai dori , cum ţi-ar plăcea să trăieşti? Dacă ai greşit până acum sau ai făcut alegeri inconştiente care te-au adus în acest punct, nu înseamnă  că nu mai ai dreptul să visezi, să îţi doreşti altceva, să îţi schimbi viaţa.

 

7. Dacă vrei ca lucrurile să se schimbe, începe să te schimbi tu

 

Nu vei reuşi să schimbi nimic daca tot arăţi cu degetul spre alţii. Caută să lucrezi la modul în care gândeşti, la vibraţia personală , înţelege te anume te provoacă, ce stimul îţi declanşează o anumită reacţie, care este partea rănită şi nevindecată din tine care te sabotează. Ce mesaje îţi trimite umbra ta iar tu nu le auzi? Lucrează cu un coach, mergi la psiholog, urmează un curs, citeşte cărţi cu subiecte asemănătoare situaţiei experimentate de tine  care ţi-ar putea oferi o nouă înţelegere.

Nu aştepta ca timpul să vindece totul!  Timpul te ajută să uiţi, să treci peste o situaţie dar tu ai nevoie să treci PRIN acea situaţie ca să poţi să schimbi ceva în tine şi respectiv în viaţa ta.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

sursa imagine – Internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/

 

5 Comments

 1. interesant articol, bine punctat si adevarat dar totdeauna cu practica stam mai prost decat cu teoria si asta pentru ca practica depinde mult de vointa si hotararea fiecaruia

  Reply
  • si de credintele ca putem sa ne schimbam viata… Da, ai mare dreptate. Multumesc pentru comentariul tau

   Reply
 2. Multumesc, ma linistit putin si ma pus pe ganduri

  Reply
 3. Viața e un dar divin, e o Călătorie pe care o merităm…așa că nu ne trântește la pământ, dacă orice experiență o primim ca pe o școlire, spre a trece în clasa superioară…unde vom fi pregătiți pentru experimentarea a ceea ce Creația ne-a pregătit ca misiune. Mulțumiri Cristina și Condor C! Mai vreau astfel de colaborări.

  Reply
  • Mulțumesc mult de tot si eu! 🌹 ❤️

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.