4 motive pentru care nu funcţionează Legea Atracţiei

4 motive pentru care nu funcţionează Legea Atracţiei

Astăzi am avut iarăşi un client supărat tare pe Legea Atracţiei 🙂 : “Nu funcţionează, domnule, e doar o grămadă de baliverne pentru prostit lumea”, îmi aruncă direct, încercând să vadă cum mai scot cămaşa acum 🙂 .

Zic: “auci”,  în gând, căci m-a lovit direct în orgoliul meu de specialist în activitatea de coaching prin Legea Atracţiei 🙂 , şi întreb:

-Dar în ce domeniu sau problemă aţi încercat să o aplicaţi?

– Păi m-am săturat de viaţa asta mizeră, vreau şi eu o casă, o maşină nouă, mai mulţi bani… că mă chinui de 5 ani să îmi lansez propria afacere….

–  Si cum aţi făcut până acum, cum aţi folosit Legea Atracţiei ?

– Am făcut tot ce am mai citit şi eu prin cărţi : am vizualizat, am făcut afirmaţii, am gândit pozitiv… dar… degeaba, nimc nu s-a schimbat.

Probabil mulţi dintre cei cu care am lucrat deja râd acum, pentru că îşi amintesc cum tot le repetam motivele pentru care acestă abordare nu funcţionează…. Aşadar să le luaăm pe rând:

 

1.Îţi lipseşte claritatea obiectivului

 

Nu putem vreodată manifesta ceva dacă nu ne este clar ce ne dorim! În coaching există o vorbă: “Spune-mi ce vrei, şi te ajut să ajungi acolo”. Deci care este prima parte? “Spune-mi ce vrei”.  Dacă îţi doreşti doar aşa, în general, să “îţi schimbi viaţa”, fără să ai o idee clară unde anume îţi doreşti să ajungi…. vei fi dezamăgit, căci nimic nu se va întâmpla. Vă dădeam un exemplu din “Alice în Tara Minunilor”, în articolul “Cum să începi să îţi schimbi viaţa”:

 

Alice in Wonderland rom

 

 

Da, este posibil să faci coaching tocmai pentru a afla mai clar ce îţi doreşti! Dar chiar şi în acest caz de fapt ai nevoie de aceeaşi claritate: ştiu că nu ştiu încă exact ce anume mi-ar aduce bucurie, ce mi-ar plăcea să fac, care este menirea mea, etc.  Aici vă poate fi de ajutor  şi cartea electronica oferită gratuit încă, pe site : “Adevăratul Nord -Cum să îți descoperi Misiunea în viață”

Ce am observat la majoritatea celor cu care lucrez este că “muşchiul” visatului cu ochii deschişi este atrofiat. Noi toţi ne naştem cu acestă capacitate de a visa, de a ne imagina “cum ar fi dacă…”, numai că pe parcursul vieţii ni s-a spus de atâtea ori “revino-ţi , nu mai visa cai verzi pe pereţi, maturizează-te, lasă utopiile, concentrează-te pe ce este acum  în viaţa ta”…. incât am pierdut legătura cu esenţa noastră lăuntrică, cu ceea ce ne place cu adevărat să facem , cu ceea ce ne bucură sufletul. Am învăţat să facem doar ceea ce trebuie, nu ceea ce ne aduce bucurie.

Vestea bună este că “visătorul” din noi nu ne părăseşte niciodată şi nici nu îşi pierde abilitatea de a visa, chiar dacă noi l-am închis într-un cotlon al fiinţei noastre şi i-am mai astupat şi gura.  Avem doar nevoie de un pic de practică, pentru a-i permite să se dezmorţească un pic.

Cu siguranţă că deja unii dintre voi se gândesc care e legătura între visatul cu ochii deschişi şi lipsa de claritate a obiectivului. Visatul este prima etapă. Dacă suntem atenţi doar la ceea ce există în jurul nostru,  observăm o realitate care nu ne este pe plac, care nu ne mai satisfice şi pe care dorim să o schimbăm. Şi atunci , deoarece atenţia noastră determină unde ni se îndreaptă  energia şi ce  anume hrănim cu acesta, atunci  intrăm într-un cerc vicios: vom perpetua aceleaşi alegeri, aceleaşi rezultate de o vibraţie joasă, pe care initial doream să le schimbăm cu altceva.

Până nu ne desprindem focusul de pe realitatea cotidiană, de la grijile şi problemele zilnice (fără regrete sau remuşcări), şi nu ne îndreptăm atenţia către ce ne-am dori de fapt, nu vom reuşi să schimbăm ceva.

Poate ştiţi parabola despre cei doi lupi care se luptau…Copilul îşi întreabă bunicul cine va câştiga în final. Răspunsul a fost “lupul pe care îl hrăneşti” . Cui dai mai multă putere, oferindu-i atenţia şi energia ta? Realităţii prezente care nu te mai bucură sau obiectivului tău pe care eşti în stare să îl vezi deja ca fiind împlinit, măcar la nivel energetic?

 

2. Începi cu cea mai veche şi spinoasă problemă existenţială

 

Noi, oamenii, avem nevoie să ne convingem că ceva funcţionează cu adevărat, înainte de a investi în acea metodă sau tehnică. Dacă sperăm însă să  folosim Legea Atracţiei imediat după ce i-am citit principiile de bază , în cazul unei situaţii “monstruase” cu care ne confruntăm de ani de zile şi la care nu am găsit încă o soluţie , atunci cu siguranţă ne îndreptăm spre o  mare decepţie.

O problemă asupra căreia ne întoarcem iarăşi şi iarăşi, ca de exemplu lipsa unui partener de viaţă, nevoia de un job nou care nu mai apare deşi au trecut ani de când am hotărât că vrem o schimbare , etc, se aseamănă cu o cărare foarte bătătorită, e multă tensiune acolo, situaţia deja este învăluită în nori de emoţie negativă, frustrări, decepţii, dezamăiri,  credinţe limitative…. E foarte mult de lucru acolo, înainte de a începe să folosim Legea Atracţiei . De obicei, nici nu prea ne putem descurca singuri, fără un mentor, consilier, coach, terapeut, pentru că noi suntem ca într-un tunel, gândim limitat, din “cutia” noastră, e nevoie de cineva care să ne oglindească acestă gândire , să ne deschidă către alte perspective, să ne propună un alt unghi de vedere.

Dacă atunci când te gândeşti la un subiect simţi panică, teamă, frustrare, durere, atunci acela categoric nu este un subiect cu care să lucrezi cu Legea Atracţiei, pentru că doar vei cimenta şi mai mult vibraţia joasă.

E nevoie să începem cu subiecte faţă de care nu simţim un ataşament foarte mare, de soluţionarea cărora nu depinde viaţa noastră. E ca şi când ai obţinut şi tu centura galbenă la karate şi îl provoci la un meci pe un coleg cu centura neagră…. E nevoie de timp şi antrenament ca să te iei la luptă cu “monştrii” greoi din viaţa ta. Inainte de a ataca o astfel de temă, antrenează-ţi “muşchii” cu subiecte mai lejere, ca să te poţi juca, să ai loc de menevră, nu să fii cu mâinile legate şi cu spatele la zid deja.

Intotdeauna putem manifesta ceea ce ne este uşor să ne închipuim, să aşteptăm să primim.  Universul răspunde energiei , vibraţiei noastre, nu cuvintelor , nu dorinţelor noastre exprimate. Aşa că e nevoie să începem să folosim Legea Atracţiei în situaţii mai uşoare, mai simple, construindu-ne uşor- uşor încrederea în proces şi în lege în sine

 

3. Nu crezi în Legea Atracţiei

 

Ca să fie clar de la început: Legile Universale , principiul  hermetic al  Vibraţiei şi  cel al  Cauzei şi Efectului , implicit  Legea Atracţiei, derivată din acestea, funcţionează indiferent dacă noi credem în ele sau nu. De aceea se numesc Legi Universale 🙂 . La ce mă refer atunci : dacă nu poţi crede că totul este energie, vibraţie, că mai există şi altceva pe lângă ceea ce poţi percepe cu simţurile umane “clasice” , atunci Legea Atracţiei e o pilulă greu de înghiţit.

Inainte de a lucra conştient cu acestă Lege, e nevoie să observăm modul în care am atras către noi lucrurile bune şi pe cele mai puţin bune din viaţa noastră şi să ne asumăm responsabilitatea totală pentru ele!!!  Greu, dacă am fost obişnuiţi să arătăm cu degetul către alţii sau să ne plângem de circumstanţe.  E dificil şi pentru că am fost învăţaţi, antrenaţi  de cultura noastră  special să nu vedem anumite lucruri…. şi mă opresc aici 🙂

Analiza şi observarea propriei vieţi ne pot ajuta să ne întărim acestă credinţă în Legea Atracţiei,  chiar dacă aceasta funcţionează la un nivel non-fizic. Realizăm astfel cum a contribuit propria noastră vibraţie, starea de aşteptare pozitivă, încrederea, focusul , intenţia… la manifestarea anumitor circumstanţe favorabile în viaţa noastră şi încercăm să replicăm acele stări, în mod conştient. Ne analizăm propria strategie de succes. Cu cât găsim mai multe dovezi , cu  atât vom crede mai tare în această Lege.

In munca de manifestare ( daaaa, e o muncă adevărată, nu e divertisment 🙂 ) trecem de la “cred dacă întâi văd” la “cred întâi şi de aceea reuşesc să văd”.  Dacă suntem blocaţi în stări emoţionale nevindecate sau nici măcar conştientizate,  nescoase la suprafaţă, dacă încă avem probleme cu controlul, manipularea celorlaţi, victimizarea, rezistenţa la schimbare, şi câte şi mai câte, atunci cu siguranţă nu vom reuşi să manifestăm viaţa dorită.

Sunt nişte paşi de făcut, nişte etape de ars, nişte transformări de experimentat.  E o transmutaţie mentală, o  transformare spirituală, o detoxifiere emoţională de care fiecare avem nevoie ca să ne putem reconecta cu esenţa a ceea ce suntem noi cu adevărat. Asta înseamnă să lucrezi cu Legea Atracţiei.

 

4. Încerci să manifeşti când nu eşti în aliniere cu energia ta şi cu Sinele tău Inalt

 

Când ne-a făcut Dumnezeu, nu ne-a dat la toţi aceleaşi daruri. Nu suntem deloc la fel. Nu sunt de acord cu acel slogan la modă în dezvoltarea personală : “ dacă eu am putut  şi tu poţi!! ”, fiindcă nu este adevărat, e doar un mod “gonflabil” de a motiva, nu prea ecologic, aş îndrăzni să spun.

Zilnic văd lucrul acesta în Cronica Akashă: fiecare suntem construiţi din procente diferite de energie divină, în cele mai diverse combinaţii, fiecare avem un alt grup de suflete de origine, fiecare avem un alt nivel de vibraţie a sufletului, toate aceste variabile ne garantează că suntem un “produs” unic, special şi la fel de divin ca şi Meşterul care l-a creat.

Dacă încerci să obţii abundenţa, banii , împlinirea şi bucuria sufletească din construcţia de case, de exemplu, dar darul tău este cuvântul, comunicarea scrisă sau verbală, dacă menirea ta e să motivezi oamenii, nu să le oferi adăposturi, atunci e posibil să depui foarte mult efort ca să obţii rezultate în construcţii sau să menţii afacerea la un nivel care să îţi ofere măcar hrana zilnică ţie şi familiei tale. Universul, ghizii tăi , vor face totul ca să îţi dea de înţeles că nu eşti pe drumul tău dar dacă tu continui să insişti să foloseşti Legea Atracţiei pentru a-ţi dezvolta afacerea cu case … asta este, vei fi ca Sisif tot împingând bolovanul la deal… fiindcă nu va funcţiona, indiferent de eforturile tale.  Dorinţa ta nu este aliniată cu dorinţa sufletului tău, sau cu a Sinelui tău Inalt. Cu siguranţă ai tu de învăţat ceva şi din asta , nimic nu e întâmplător 🙂

E nevoie să ne relaxăm, să ne dăm timp să “mirosim trandafirii”, pentru că atunci avem tihna necesară pentru a ne auzii îngerii, pentru a primi înţelegeri înalte, epifanii, download-uri întregi de la Sursă. Niciodată nu suntem lăsaţi fără ghidare, fiecare avem 3, 4, 5, 6 sau chiar mai mulţi ghizi ( unii sunt negativi si ne cam încurcă 🙂 …. dar despre asta într-un alt articol), numai că noi, în goana nebună după împlinire , încercăm una după alta metode şi tehnici care să ne salveze …. De cine oare? Cred că de noi înşine 🙂  Viaţa e făcută să curgă, noi suntem singurii ce îi stăm împotrivă.

Legea Atracţiei este cu atât mai puternică cu cât ne folosim sistemul nostru intern de ghidare. Universul nu este un loc ostil, neprietenos, potrivnic. Nu trebuie să ne batem cu nimeni, nu trebuie să demonstrăm nimic, dar acestă înţelegere vine în momentul în care pricepem că nu suntem limitaţi de ceea ce cunoaştem. Avem cu toţii o cunoaştere intuitivă, adâncă, pură, care aşteaptă să fie folosită, să i se permită să ne fie de ajutor în navigarea prin apele uneori repezi ale vieţii.

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta in călatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Sursa imagine – Internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach si Trainer. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

 

© Copyright Cristina Tomescu 2016

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/

10 Comments

 1. Buna ziua , Cristina. Am citit articolul tau cu mare atenție. In ultima vreme tot citesc diverse astfel de materiale , hai sa le zicem motivaționale. Eu sunt unul din oamenii a căror viață s.a întors cu fundul in sus brusc si care, a avut șansă sa întrezărească lumina prin pâclă de neguri. Sunt de acord cuntit ce zici , mai ales ca , am încercat sa.mi ” iau centura galbena” si sa particip la meciuri doar de centura galbena. Asta ca sa folosesc similitudinea care mi.a plăcut mult. Bun, am privit in urma , ajutata de mici revelații , urmare a meditației care mi.a devenit cel mai bun prieten si m constatat ca da, legea atracție funcționează. Dar vai cat de mult ii ia sa ajungă efectul la beneficiar. Aici ma refer la alea pozitive . in cazul meu, câțiva ani, chiar multi. Pai îmi pun probl acum daca îmi doresc ceva si durează 10 ani sa obțin ce mai fac cu cevaul ala? De ex îmi doresc sa se îndeplinească toate posibilitățile ca eu sa călătoresc si asta se va îndeplini când voi avea 80 de ani. Crezi ca mai îmi arde mie sa călătoresc atunci ?

  Reply
  • :-))))
   cu cat lucrezi mai constient cu gandurile tale , cu cat cureti mai multe credinte limitative, cu cat capeti incredere si esti mai pozitiva, cu atat mai repede ajungi sa manifesti . Te ajuta mult acum si cresterea frecventei de vibratie a intregii planete … E drept ca dimensiunea a trei creeaza un timp tampon intre intentie si manifestare ( spre binele nostru, de fapt , pt ca altfel am crea tot felul de nebunii, gandurile noaste fiind preponderent negative si nu prea bine “strunite” ) dar acest timp se pare ca se scurteaza din ce in ce mai mult . asa ca trebuie sa incepem sa avem grija ce gandim, ca s-ar putea sa se implineasca mai rapid decat ne asteptam 🙂

   Reply
 2. Am curajul de a materializa perfect lucrurile mici , obiecte pe care vreau să le cumpăr, de exemplu. Când ajung la obiective mai mari , parcă mi se face frică ( că dacă nu se mai poate ) și nu mă pot concentra suficient de bine. Nici claritatea nu e aceeași. Sunt nehotărâtă ce vreau. Cum pot să fiu mai încrezătoare în astfel de situații majore , importante pentru mine.
  Mulțumesc mult,
  Răileanu Simona

  Reply
  • Abraham Hicks spune ca este acelasi lucru, acelasi proces de manifestare, daca vrei sa primesti un nasture sau un castel 🙂 Doar mintea noastra limitata face diferenta. cand dorim sa manifestam lucruri de care nu suntem prea atasati, e mai usor. Cand ne gandim la “lucruri serioase” ce au potentialul de a ne schimba viata, atunci suntem mai atasati de rezultat, si ce facem de fapt este sa opunem inconstient rezistenta procesului prin ingrijorare, nerabdare, perfectionism, asteptari, razgandiri, scenarii … 🙂 Lanseaza-ti intentia, pastreaza-ti focusul, nu iti pune singura frana ( asta face frica), nu te gandi ca nu va iesi cum vrei, ca nu ai sanse, ca nu e pentru tine poate, ca poate era mai bine daca iti propuneai sa creezi altceva, etc.. si ai incredere in proces. De asta spuneam sa incepi cu lucruri mici : ca sa incepi de fapt sa crezi ca e adevarat, ca se intampla. Noi suntem singurii care ne stam in cale. Universul este consecvent in modul in care actioneaza

   Reply
 3. Citesc mereu cu multa placere articolele. Astept perioada din viata cand o sa- mi permit sesiuni individuale de coaching. Pana atunci incerc sa ma descurc cu ceea ce citesc pe aceste bloguri minunate 🙂

  Reply
  • exista un timp pentru toate 🙂
   Actionam doar cand suferinta personala devine mai mare decat suferinta ca ‘pierdem’ niste bani
   Cat timp e suportabila si o putem gestiona, ne descurcam cu bloguri 🙂

   Reply
 4. Undeva cred că greșesc.

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.