Ai obosit să te zbaţi? Nu vezi nicio schimbare?

Ai obosit să te zbaţi? Nu vezi nicio schimbare?

Când tot lucrezi cu tine de ceva ani dar simţi că numai ieşi la liman, că parcă nimic nu se schimbă (datorită unor multitudini de factori, cu care crezi că nu ai nicio legătură 😉 ) atunci ai categoric nevoie să schimbi modul în care priveşti şi interpretezi realitatea ta. Ceva nu este în ordine. A arăta cu degetul în exterior sau a cădea în auto-judecată şi pierderea încrederii în sine, nu sunt în niciun caz soluţii sănătoase  care să modifice în bine experienţa ta.

Dumnezeu e înlăuntrul tău, soluţiile sunt în tine. Trebuie să existe o schimbare interioară întâi pentru a putea percepe o diferenţă în realitatea exterioară.

Şi deja ştii că atunci când îţi schimbi modul în care priveşti un lucru, atunci lucrul pe care îl priveşti, se schimbă, după cum spunea Wayne Dyer.

 

Lărgeşte-ţi perspectiva

 

Tu chiar crezi că ai fost făcut din lut? Sau că ai evoluat încet-încet din maimuţă?

Purtăm în noi ADN multidimensional, esenţa noastră este stelară. Ai familie care nu este aici, pe pământ…. Sunt atât de multe lucruri care îţi dau bătaie de cap, concepte complicate ce par nerealiste, science-fiction, iluzii…şi nu le poţi înghiţi deocamdată… Poate rezonează cu tine dar mintea ta nu îţi permite să faci nici măcar un pas înafara paradigmei de gândire în care ai crescut… E o luptă acolo. La carte s-ar numi “disonanţă cognitivă”… şi nu e indicat să faci eforturi să accepţi ceva ce nu se “aşează” încă bine în mintea ta. Ia-o uşor! Doar deschide ochii şi urechile. Dă-ţi voie să auzi şi concepte ce nu fac parte din paradigma ta, fără nicio presiune că ar trebui să accepţi sau să fii de acord cu ceva. Asta nu te costă nimic. (Poate un pic de timp, doar)

Omul nou, aşa cum este definit de Alberto Villoldo, de Kryon, de Ken Wilber şi mulţi alţii,  este foarte relaxat în aceste idei, nu are niciun fel de reticenţă în crea şi experimenta viaţa ştiind că este o bucată de Dumnezeu . Nu consideraă asta blasfemie, nu îşi face cruci şi nici nu spune, tare sau în gând, “piei Satana” celui care îndrăzneşte să afirme aşa ceva.  Stie care îi este spectrul energetic personal, ce daruri a adus pe Pământ, îşi cunoaşte moşenirea Akashică, nu doar pe cea genetică.

Omul nou ştie că nu este doar un muritor pe o planetă fără de simţire. Pământul este viu. Gaia este energia plină de bunăvoinţă, compasiune şi iubire a Pământului şi care lucrează direct cu conştiinţa colectivă a umanităţii prin ceea ce se numeşte reţeaua electro-magnetică a Terrei. Iar aceasta s-a schimbat mult în ultimii ani tocmai pentru a facilita evoluţia conştiinţei umane şi creşterea eficenţei codurilor din ADN-ul nostru. Structura chimică a ADN-ului uman nu s-a schimbat de milenii dar structura sa multidimensională începe să-şi facă din ce în ce mai mult simţită prezenţa. Se trezesc la viaţă părţi latente din ADN-ul nostru.

 

Reîntoarce-te la natură

 

De cele mai multe ori reuşim să facem trecerea de la un nivel de conştiinţă la altul, de la o vibraţie la alta, superioară, atunci când ne reconectăm cu natura. Văd asta mereu la clienţii cu care lucrez şi am experimentat-o şi eu, personal.

Când eşti la “capăt de scală”( şi cel mai des mi se întâmplă să văd asta la cei cu vibraţia sufletului de de 5.9) poţi rămâne blocat aici zeci de ani, dacă nu te reconectezi cu tine, dacă nu ieşi total din vechea paradigmă de gândire şi nu eşti dispus să “uiţi” ce ai învăţat, şi să recunoşti că e posibil să nu fi zgâriat decât suprafaţa cunoaşterii universale, deşi ai citit 3 biblioteci şi ai fost la 50 de cursuri, seminarii şi work-shopuri… Doar că mulţi se blochează în ego, în orgoliul cunoaşterii, în postura de cunoscător  într- ale spiritualităţii… Devenim prizonierii propriului nostru rol (been there, done that).

Ca să te transformi e nevoie să treci dincolo de Inţelegerea mentală a ceea ce vrei să schimbi, să renunţi la vechile percepţii, să te dizolvi în non-fiinţă, non-existenţă, şi apoi să te recreezi cu fiecare atom.

Când simţi că eşti pe punctul de a face o mare schimbare în viaţa ta, lasă cărţile, lasă discursurile motivaţionale şi seminariile şi ieşi afară! Mergi desculţ pe iarbă, pe pământ sau nisip, plimbă-te într-o pădure, îmbrăţişează un copac, stai jos, sprijinit de tulpina puternică a unui stejar, pluteşte sau înnoată în apa mării … ieşi din minte şi coboară în trup.  Toate astea te readuc la esenţa ta, te întorc la tine şi la adevărul tău . Înăuntru  are loc o explozie energetică ce te poziţionează pe un alt nivel de înţelegere şi de vibraţie.

Ai vorbit vreodată cu Mama Pământ? I-ai auzit bătăile inimii, pulsul cu care parcă se sincronizează şi pulsul tău? Ai auzit că toate triburile băştinaşe făceau acest lucru? Sau mai crezi încă ce ţi s-a spus la şcoală, că erau nişte sălbatici, “puţintei” la minte, care nu înţelegeau mai multe?

Shamanii onorau punctele cardinale şi animalul ce reprezenta acel punct cardinal. Ce făceau de fapt? Celebrau direcţiile liniilor magnetice ale Pământului, simţeau energia matricei, a grilei magnetice a Terrei. Acestea oferă echilibru, viaţă, starea de flux.

Când iubeşti toată Creaţia, Pământul îţi vorbeşte prin tălpile picioarelor tale! Şi asta este ceva împotriva vechii noastre paradigme spirituale care ne spunea că inspiraţia şi răspunsurile vin “de sus”… Mama Gaia ştie ce ne trebuie, ştie să ne re-echilibreze, să ne restaureze sănătatea, să ne lumineze mintea şi să ne deschidă sufletul.

 

Nu pot comunica cu Spiritul

 

Mulţi spun că nu pot auzi glasul Spiritului. Asta pentru că au încercat să îl “contacteze” 🙂 prin diferite meditaţii şi nu s-a întâmplat nimic, nu au auzit nimic, nu au văzut nimic… şi se simt abandonaţi sau nevrednici de un răspuns.

Ceea ce se întâmplă este că noi suntem în plin proces de învăţare al “celui de-Al Treilea Limbaj”, cum îl numeşte Kryon. După ce ai întrebat în meditaţie ce ai nevoie să ştii, ce doreşte Spiritul/ Sinele tău Înalt să afli, doar rămâi tăcut. Apoi ocupă-te de viaţa ta în continuare: iubeşte, relaţionează, confruntă-te cu provocările zilnice

Al treilea limbaj e o împletire continua cu acel aspect al tău (Sinele Quantic) care facilitează o comunicare permanentă, 24/7 – 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, o comunicare care nu este doar ceva caracteristic sau limitat la  momentele de meditaţie. Astfel că îţi vei primi răspunsul în forme diferite, prin mijloce diferite, de multe ori inedite sau neaşteptate .

Personal, am avut mult timp o problemă cu această înţelegere. Îmi doream atât de tare să primesc mesaje în forma în care vroiam eu, pe canalul de comunicare ce îmi era mie comod, să “văd” în meditaţie “filme” desfăşurându-se prin faţa ochilor mei… Şi mi s-a întâmplat asta de câteva ori.  În rest…doar “am ştiut” când să acţionez, ce să aleg. Am primit răspuns la întrebări existenţiale prin sincronicităţi şi întâmplări ciudate, şi doar atunci când m-am detaşat de problemă, când am ieşit din frustrare şi m-am relaxat , fără pretenţia de a primi răspunsul aşa cum mă aşteptam eu.

Îmi amintesc, cu ceva ani în urmă,  într-o întâlnire cu Sal Rachele îmi spunea: “tu eşi ca cel care cheamă ploaia să salveze satul de la secetă, şi când aceasta apare, sub forma unei ploi mărunte, reci, de toamnă, tu  eşti nemulţumită şi frustrată fiindcă nu e o ploaie de vară, cu bulbuci, cu tunete şi fulgere”. Am înţeles atunci, dar doar mental . M-am mai zbătut o perioadă, până am întâlnit informaţiile aduse de Kryon despre Al Treilea Limbaj.

Şi încă ceva: când îţi dezvolţi compasiunea – pentru tine, în primul rând, pentru oameni, pentru natură, pentru tot ceea ce există, se întâmplă ceva foarte frumos: intelectul tău, mintea neliniştită, se contopeşte cu energia compasiunii şi se creează astfel o fereastră de oportunitate prin care poţi primi multă informaţie. Nu mai ai ataşamente. Sau pretenţii. Şi atunci totul curge frumos.

 

Am obosit să tot lucrez cu mine, nu ajung nicăieri!

 

Nu ştiu dacă am întâlnit vreun Lucrător în Lumină care să nu fi exprimat, la un moment dat, ceva de genul acesta!

Şi, da, recunosc, suntem obosiţi. Au fost (zeci de) ani intenşi de transformare, de schimbare a paradigmei de gândire, de remodelare a întregii noastre fiinţe. De asta ne şi numim “lucrători” şi nu doar “adimiratori sau slăvitori” ai Luminii 🙂

Problema este că suntem prea orientaţi spre rezultat, spre o finalitate clară la care să ajungem după o perioadă de timp pe care o considerăm noi “rezonabilă”, “de bun simţ”.

Kryon spune că noi ne vizualizăm căţărându-ne (cu greu, cu efort şi sacrificii) pe o scară a evoluţiei, urcăm treaptă cu treaptă şi ne aşteptăm după ceva vreme să ajungem în vârf şi să răsuflăm uşuraţi, întâmpinaţi cu o cupă de şampanie şi cu un loc de relaxare. Atunci am simţi o satisfacţie deplină că ne-am încheiat misiunea şi am avea dreptul să sperăm că vom trăi de acum fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Dar nu funcţionează aşa! Experimentarea, trăirea fiecărui moment din viaţa noastră este ceea ce facem noi pentru planetă! Fiecare realizare, schimbare de credinţe, ieşire din limitări, înţelegere a potenţialului, creştere a vibraţiei….totul face parte din “lucrare”. Suntem aici pentru tot ceea ce experimentăm ACUM, nu pentru ceea ce urmează!

“Ce nu-ţi place acum în viaţa ta? De ce anume ai vrea să scapi ? Ce anume nu înţelegi? Poate că te întrebi zilnic, “Oare va fi mai bine mâine?” Dragii mei (spune Kryon) faceţi din ziua de astăzi “vârful scării”, consideraţi că aţi reuşit să ajungeţi la final. Luaţi situaţia de astăzi şi modelaţi-o în ceva ce este frumos Acum!

În timpuri grele, pline de încercări dificile, ancoraţi şi celebraţi tot ce se află în realitatea voastră. Revendicaţi-vă iubirea lui Dumnezeu şi permiteţi să curgă prin voi compasiunea Spiritului. Şi continuţi să înaintaţi…chiar dacă aveţi îndoieli, nesiguranţă… În loc să vă zbateţi să ajungeţi în vârful scării, luptaţi să înţelegeţi cercul de energie care formează realitatea voastră prezentă.

Când vedeţi cercul “Eu Sunt Cel ce Sunt”, înţelegeţi că acesta este o afirmaţie a non-linearităţii? Înţelegeţi că este o afirmaţie despre voi şi familia voastră? Fiţi un înger, un far luminos, în  fiecare moment al vieţii voastre!”

 

Când vor ajunge şi cei din jurul meu să se schimbe? Nu mai suport!

 

Sună cunoscut? Acesta e un alt punct sensibil pentru cei ce doresc să evolueze şi să contribuie la schimbarea vibraţională a planetei. Am spus-o şi în alte articole, dacă eşti un Lucrător în lumină, un far de conştiinţă înaltă, vei fi mereu înconjurat de persoane cu o conştiinţă mai joasă, eşti strategic “implantat” în mijlocul celor care au nevoie de lumina ta, altfel, ce rost ai avea? Dacă în jur totul e Lumină, ce utilitate mai are un far?

Treaba ta e să ghidezi, să (i)luminezi, să fii un exemplu de verticalitate, echilibru şi generozitate, indiferent de cine te înconjoară, şi nu să observi cu superioritate, aroganţă şi frustrare lipsa de lumină şi de înţelegere a celorlalţi.

Şi mai este un aspect, poate chiar mai important, legat de acest subiect: eşti înconjurat mereu de toţi cei potriviţi să îţi apese toate butoanele care te fac să fii intolerant, furios, sătul şi obosit, până când acestea se dizolvă! Toţi oamenii ăştia pe care vrei să-i schimbi e foarte posibil să nu se schimbe vreodată! TU eşti cel care se schimbă pe parcurs!

La un moment dat vei avea impresia clară că “s-au mai dat pe brazdă”, că parcă nu mai e ce-a fost… Ironia este că, de fapt, tu te-ai schimbat într-atât încât nu te mai deranjează. Nu mai ajunge la tine atitudinea, gândirea sau comportamentul lor, nu te mai afectează drama, intrigile, vorbitul pe la spate …

“Nu îţi mai apasă butoanele pentru că ai ajuns să ştii cine eşti, spune Kryon. Ai lepădat pielea dualităţii şi ţi-ai revendicat esenţa, care este divină. Ai văzut îngerul din tine şi ţi-ai spus: ‘Ştiu cine sunt.  Eu Sunt Cel Ce Sunt!’  Apoi ai început să păşeşti diferit pe Pământ, fără să-i mai observi  pe cei pe care până acum abia îi puteai tolera. Acesta este adevărul! Abia aştepţi ziua aceea? Atunci ai grijă de tine şi priveşte-i pe toţi cei din jurul tău cum se “schimbă” 🙂 “

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Ce teme te-ar mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este consilier spiritual si life coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2018

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

 

13 Comments

 1. Minunata postare si plina de adevar!
  Seara armonioasa, iti doresc! Cu drag

  Reply
  • Multumesc mult!

   Reply
 2. Superb articol!

  Reply
  • Multumesc, ma bucur ca e de folos!

   Reply
 3. La fix si de maaare folos, ca de obicei……❤🤗

  Reply
  • te imbratisez cu drag!

   Reply
 4. Ce pot să spun decât ca: gândim la fel și vorbești tu. Așa cred ca funcționează această lume minunata! Te conectezi perfect cu noi, ne simți, ne ajuți, ne explici, în așa fel încât să ne fie cât mai ușor să mergem înainte. Tare te iubesc!

  Reply
  • Si eu, om frumos! <3

   Reply
 5. Multumesc pentru informatii. Cu o parte din ele m-am mai intalnit ( pe site-urile Noul univers cristalin ; Adevarul ne va elibera ; Magie pe Geea ) . Mi s-a parut foarte interesant articolul despre realinierea sufletului si informatiile pe care le poti descoperii despre tine si familia ta Cred ca ma tenteaza si pe mine sa fac o sesiune de acest gen . Ma mai gandesc . Relatia mea cu copilul meu care are 20 de ani nu este foarte armonioasa si poate ii gasesc leacul .
  O zi buna .

  Reply
  • cu drag. toate la vremea lor 🙂

   Reply
 6. Acest articol e deosebit.Ma chinui de foarte multi ani sa ma schimb si in mod deosebit sa las la oparte toate persoanele care imi dau o alta stare (de nervi si rautate). Mi-a placut foarte mult ce am citit aici si as dori sa fac schimbari in viata si mintea mea. VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU CA NE IMPARTASITI SI NOUA ACESTE LUCRURI MINUNATE IAR NOI CEI FARA PREA MULTA CUNOASTERE A ACESTOR LUCRURI AVEM POSIBILITATEA SA INVATAM CEVA MINUNAT.

  Reply
  • multumesc si u tare mult pentru un feedback atat de frumos! <3

   Reply
 7. Minunat ! La unele parti , in special la prima parte a materialului am simtit energii circulandu-mi pe coloana ( asa mi se intampla cand….e ceva care e ok pentru Sufletul meu…) iar la unele pasaje…da, am lacrimat….Prietenii stiu de ce…
  PS: Fiecare cuvant este exact cum trebuie si exact unde trebuie, si…exact pentru …cine trebuie !

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.