Marea separare: Balena albastră, Balena roz… balena albă

Marea separare: Balena albastră, Balena roz… balena albă

Balena albastră

 

Ieri am auzit pentru prima dată despre jocul “Balena albastră”. Recunosc că nu sunt foarte la curent cu ce se întâmplă în mediul virtual, politic, uneori chiar şi social, uups… dar am dezvoltat în timp acea încredere că vor ajunge la mine toate informaţiile de care am nevoie , atunci când am nevoie…. dacă am nevoie ….

Dincolo de informaţia în sine, am simţit venind dinspre cei ce povesteau, o panică , o îngijorare masivă pentru viitorul copiilor nostri, pentru viitorul omenirii, chiar, iar acest lucru poate zgâlţâi serios vibraţia înaltă  pe care ne străduim să o menţinem.  Dacă sunteţi ca mine, cea de ieri, vă spun că “Balena Albastră” e un joc “malefic, înspăimântător, oribil….” care determină tinerii să efectueze tot felul de misiuni violente sau de auto-flagelare, finalul dorit fiind acela de a impinge aceşti tineri către sinucideri. Reţelele de socializare, presa şi TV-ul se pare ca au prins deja această ştire de senzaţie şi se străduiesc să aducă zilnic “dovezi” noi despre mersul lucrurilor: încă x victime, o mărturie, un interviu cu un dezvoltator al acestui joc…

Şi astfel demonstrăm că am uitat total de isteria anilor trecuţi : gripă porcină, vacile nebune, teroriştii  sau vedeta mai recentă-  Pokémon Go, ce ne ademenea copiii spre a căuta virtualii pokemoni în parcuri întunecate cu scopul de a-i jefui şi abuza …. Acum suntem gata să ne contractăm stomacul şi muşchii, să ne punem în gardă, să luăm poziţie împotriva … Balenei albastre.

Să ne înţelegem: nu spun că astfel de “provocări” nu există, că nu fac victime, că nu există minţi malefice care inventează şi coordonează astfel de lucruri sau că ar trebui să închidem ochii şi să nu ne facem deloc griji! Aş vrea doar să atrag atenţia asupra unor aspecte pe care aţi putea să le luaţi în consideraţie dacă aveţi o deschidere mai mare către adevărurile universale, spiritualitate, şi înţelegeţi perioada unică din istoria Pământului şi a omenirii, în care ne aflăm acum.

Înainte de a începe să scriu acest articol, am dat un search pe Google ca să citesc şi eu ceva amănunte despre acest joc. Ca şi documentaţie! 🙂 Primele două încercări mi-au scos în faţă doar articole despre superbele cetacee, jur, asta apropos de ce atragem în realitatea noastră în funcţie de vibraţia personală!  Am găsit un articol ceva mai obiectiv despre subiectul acesta, poate va este de folos: Ce să ştii de “Balena albastră”

 

Răspundem sau reacţionăm?

 

Când în câmpul nostru pătrunde un anumit stimul, avem tendinţa de a reacţiona imediat. E o reacţie de apărare care se manifestă la toate nivelurile:

 • mintea începe să lucreze replici, scenarii, soluţii,
 • emoţiile determină creşterea adrenalinei şi a cortisolului şi ne pregătim să luptăm sau să fugim,
 • iar trupul somatizează imediat: stări de rău, stomac în pioneze, tremur, dureri acute de cap, paralizie …

în momentul în care reacţionăm suntem efect, nu cauză, suntem victime, permitem să fim manipulaţi. Reacţia imediată se sprijină întotdeauna pe o frică pe care am învăţat-o pe parcursul vieţii, e legată de instinctul  de supravieţuire. Dar nu doar trupul vrea să supravieţuiască ci şi ego-ul.  Noi ne naştem doar cu frica de zgomote puternice şi frica de cădere, în rest – totul se învaţă. Încă de mici învăţăm să ne protejăm pentru a nu fi răniţi trupeşte dar mai ales emotional.

Reacţia reprezintă modul în care mintea subconştientă dirijează spectacolul! Ea se bazează întotdeauna pe credinţele adânc înrădăcinate în noi, pe sistemul nostru de valori şi, după cum spuneam, pe fricile pe care ni le-am dezvoltat în timp. Astfel că ar fi o aberaţie să vă sfătuiesc doar simplu: “încercaţi să nu reacţionaţi, să vă daţi timp pentru analiză şi să răspundeţi de pe o poziţie de creator puternic”, fără a sublinia întâi că e nevoie să vă pregătiţi calea spre o astfel de atitudine. Si uneori ne ia ceva ani să lucrăm cu noi pentru a scoate la suprafaţă acele frici, credinţe limitative şi valori care ne conduc din umbra viaţa.

Dacă coborâţi cu maşina o pantă abruptă şi aveţi o viteză din ce în ce mai mare, degeaba încercaţi să vă opriţi brusc, efectul poate fi fatal! E nevoie să învăţaţi înainte de a porni la drum să reglaţi viteza, să vă controlaţi şi îngrijiţi sistemul de frânare, şi mai ales să vă alegeţi pantele pe care coborâţi!! Alegeţi-vă bătăliile! Nu toate merită timpul, efortul, consumul vostru energetic.

Recţia ne fură puterea personală!!! Suntem doar păpuşi pe aţă dacă alţii ne fac să reacţionăm într-un anumit fel (de obicei exact cum este aşteptat) dar nu putem adopta o altă atitudine atâta timp cât nu ştim cine sau ce anume din noi reacţionează! Este copilul din voi căruia i s-a tot spus că viaţa e periculoasă şi oamenii sunt răi? E adolescentul rănit de remarcile unor colegi răutăcioşi şi aroganţi care a învăţat că există mereu în jur oameni care te atacă? E părintele salvator, autoinvestit cu rolul de Dumnezeu şi care crede că este singurul responsabil de siguranţa copilului lui, neîncrezător şi ironic la ideea că fiecare omuleţ are ghizii şi îngerii lui, lecţiile personale de viaţă şi teme proprii de explorat?  Aveţi nevoie de răbdare, dorinţă de a afla şi disponibilitatea de a face o astfel de muncă de autocunoaştere, dacă vă doriţi să deveniţi stăpânul vieţii voastre.

A răspunde implică ideea de alegere conştientă! Este controlul instinctului. E un efort asumat de a face o pauză, de a reflecta, a analiza şi a compune un răspuns adecvat, aşa cum îl dorim. Pauza dintre stimul şi răspuns poate fi de câteva secunde şi o respiraţie sau de câteva zile şi o analiză atentă. Dar nu timpul contează, ci sentimentul că eşti stăpânul propiei vieţi, conştientizarea deciziei, recâştigarea autorităţii asupra evoluţiei tale.

Cam despre asta este vorba si atunci cand vorbim despre mindfulness = arta de a fi centrat în tine însuţi, atent la ceea ce se petrece în tine, conştient de credinţele proprii dar şi de ceilalţi din jurul tău.

Avem însă nevoie de deschidere, de informare , de acceptare a faptului că e posibil să nu ştim chiar totul , astfel încât să ne putem împrospăta mintea şi dezmembra cutia de prejudecăţi, credinţe şi frici în care am trait până acum.

William James spunea: “o groază de oameni cred că gândesc, când de fapt doar îşi rearanjează prejudecăţile”.

Se pare că denumirea jocului, “Balena albastră”, a fost inspirat de aşa zisul comportament al acestui animal care se sinucide din cauza depresiei…. Simţiţi oare cât de deplasată şi contorsionată e definiţia asta?? Balenele alături de delfini şi elefanţi sunt entităţi suport pentru planeta noastră. Din cele mai vechi scrieri se spune că vin de pe Sirius şi s-au oferit voluntare pentru a ne ajuta în susţinerea unei vibraţii înalte pe Pământ. Balenele au acea magnetită care le ajută să călătorească mult urmând liniile electromagnetice ale pământului. Doar că Pământul  trece acum prin nişte transformări unice, liniile electromagnetice se rearanjează, polii magnetici se schimbă, alinierea Nordului cu Steaua Polară începe să se încheie, ne aliniem din ce în ce mai mult cu Vega, după precesia echinocţiilor din 2012 ( vezi imaginea de mai jos) …. Acestea sunt motivele pentru care eşuează cetaceele, nu depresia !!

 

precesia-echinoctiilor

 

 

Balena roz

 

Pe lângă articolul pe care vi l-am prezentat mai devreme, alte  exemple de raspuns, nu reacţie (de panică, frică, îngrijorare, isterie, etc) la aceste circumstanţe m-au luat prin surprindere pe mine, pentru că vin din partea tinerilor care, este clar, încep să ne demonstreze cum ar trebui să trăim realitatea înconjurătoare.

Băiatul meu este înnebunit după… Ilie. E fanul lui numărul unu. Recunosc că eu nu eram. Până ieri. Nu mi se părea un exemplu pentru fiul meu. Dar era o prejudecata a mea, o asociere de idei inconştientă între “look”, ideea de vloger cu un million de abonati, gălagia şi subiectele abordate …. Ieri, David, fii’miu ( care ştia totul despre aceste jocuri şi îşi formase deja propriile concluzii referitoare la tinerii instabili emotional şi care “probabil nu au simţit iubirea părinţilor lor, sunt singuri şi nu au cu cine vorbi”),  mi-a arătat acest clip al lui Ilie, pe care vă invit să-l vizionaţi şi să fiţi atenţi la sfaturile date de Ilie părinţilor dar şi copiilor şi adolescenţilor de vârsta lui! Maturitate, deschidere, onestitate, bucurie de a trăi … asta am găsit eu. Si cred că am devenit fan Ilie! 🙂

De la linkul postat de Ilie am ajuns la o altă tânără minunată, Diana Gaţcan, care răspunde circumstanţelor cu o nouă provocare adresată tinerilor, un contra-atac, promovând un joc creat de un cercetător în ştiinţe sociale şi psihologie, Ştefan Popov : “cele 50 de provocări ale Balenei Roz”. Si ce frumoasă răsturnare de situaţie, ce îndemn spre partea pozitivă a vieţii, spre iubire, apreciere, gratitudine şi frumuseţe!! Vă redau doar primele provocări ca să vă incit spre lectura completă 🙂 :

 1.   Uită-te în oglindă şi mulţumeşte-ţi că eşti minunat(ă).
 2.   Trezeşte-te la  5:20 şi aleargă în parc.
 3.   Faci un duş, mergi la serviciu, fii util, evită să stai pe Facebook.
 4.   Zâmbeşte unui străin.
 5.    În transportul public priveşte prietenos.
 6.   Citeşte o carte în pauza de masă.
 7.   Cumpără colegului/colegei o cafea şi un covrigel dulce.
 8.   Zi-i unui om străin- Bună Ziua!!!
 9.   Sună-ţi părinţii şi vorbiţi cel puţin 10 min.

 

Si alţi tineri din Republica Moldova ( jocul a plecat din Rusia şi îi simt mult mai implicaţi şi mai responsabili pe tinerii de acolo)  au luat atitudine şi au desfiinţat “Balena Albastra”, într-un stil tineresc, naiv dar onest, aveti aici un exemplu, ceea ce ne arată că tinerii ştiu să facă faţă unor astfel de situaţii dacă sunt ei  stabili emotional, dacă au avut ocazia să se simtă iubiţi, ocrotiţi, ascultaţi …. Doar că e nevoie ca noi, adulţii să fi investit deja timp în toate acestea. Ne panicăm, ne îngrozim de ce s-ar putea întâmpla copilului nostru doar când nu avem încredere în divinitate şi nici nu suntem convinşi că ne-am făcut meseria de părinte conştient şi cat de bine am putut noi.

In plus, de multe ori proiectăm asupra copilului nostru propriile noastre frici, neîmpliniri, nemulţumiri şi atunci efectul nu este deloc plăcut. Copilul simte că nu este problema lui, că nu îl vezi cu adevărat la reala lui valoare, că îl subestimezi şi atunci “conflictele între generaţii” se aprind fără rost.

Va invit sa cititi si articolul” Parenting Spiritual”

 

Balena Albă

 

Nu, nu vin eu acum să vă propun un alt joc virtual! 🙂

Dar nu m-am putut abţine să nu mă gândesc că balena este foarte des întâlnită ca animal totem, animal de putere în tradiţiile indo-americane mai ales. Dacă apare acum acest animal în conştiinţa colectivă, nu e deloc întâmplător.

Balena conferă o conştientizare foarte puternică a lumii din jurul nostru şi o conexiune cu conştiinţa cosmică. Conştientizezi că ceea ce vezi nu e neaparat realitatea a ceea ce este. Poţi însă uni aceste diferenţe astfel încât să integrezi toate lucrurile în Adevărul ce există. Oamenii ce au balena ca animal de putere sunt foarte iubitori, au simţul dreptăţii, sunt creativi şi au legături cu întreaga lor comunitate.

Când ne apar în vise balene ele vestesc o trezire interioară, o adâncire a conştientizării Sinelui, o renaştere emoţională, creaţie, inspiraţie. Şi  ce este oare viaţa asta dacă nu un vis ? 🙂

Apoi vă spuneam că aceste creaturi minunate sunt în misiune aici , sunt păstrători ai înţelepciunii, ne ajută la vindecarea fizică şi emoţională ( aţi ascultat melodii cu sunete emise de balene? Sunt terapie vindecătoare pentru trup, emoţii şi suflet!)

Dacă vă amintiţi primul articol de anul acesta: “2017- Pregiţi-vă de start”, vă spuneam acolo că “Multe potenţialităţi în 2017 au de-a face cu frica, frustrarea, panica, în diverse forme, pentru că va ieşi din ce în ce mai mult la suprafaţă Adevărul”.

Cred că aţi realizat şi voi până acum că există totuşi (fără a încerca în vreun fel să dau credibilitate vreunei teorii conspiraţioniste) anumite mişcări generate cu scopul clar de a produce frică, panică, suferinţă, deprimare, descurajare, învrăjbire …

La punctul doi în articol vă invitam să participaţi la echilibrarea vibraţională a planetei, a comunităţii în care trăiţi. Lucrurile nu se vor opri aici, este posibil să mai tot iasă la suprafaţă subiecte care să producă emoţii ca cele menţionate mai sus. Ca să le facem faţă cu înţelepciune e nevoie să lucrăm cu noi, să facem pace în noi înşine, să ne iubim cu adevărat pentru că doar atunci vom putea exprima compasiune şi iubire şi pentru ceilalţi.

Si la cursuri şi în alte articole vă spuneam că Pământul se divide uşor, uşor. Ce înseamnă asta, mai clar, este că nu vom mai avea  o singură conştiinţă planetară, un egregor comun al întregii planete. Va rămâne o conştiinţă tridimensională, în care competiţia, nesiguranţa, senzaţia de lipsă şi insuficienţă a resurselor şi a banilor vor fi predominante şi , în paralel, începe înălţarea unui alt nivel de conştiinţă, de dimensiunea a cincea, în care bunătatea, iubirea, pacea, înţelegerea, recunoştinţa, etc, vor deveni valorile fundamentale după care se vor ghida aceste comunităţi de lumină. Dacă nu credeţi nici măcar că ar putea exista potenţialitatea unui astfel de parcurs, atunci înseamnă că deja aţi ales drumul pe care vă doriţi să mergeţi în continuare.

Da, este de necrezut, este greu, dar gândiţi-vă că nu a mai existat aşa ceva pe planeta noastră, suntem voluntarii care ne-am oferit să transformăm prin noi înşine vibraţiile joase ale planetei, să facem curat- într-un fel, să creştem nivelul de conştiinţă pentru a o ajuta pe mama Gaia, sufletul viu al planetei noastre, să ascensioneze către un alt nivel vibraţional.

Găsiţi-vă misiunea, înţelegeţi-vă menirea, aveţi cartea gratuită aici, vă poate ajuta în acest demers. Lucraţi cu voi înşivă. Înţelegeţi cine sunteţi cu adevărat, care vă este darul pe care aţi venit să-l exprimaţi spre binele tuturor. In Cronica Akashă găsesc din ce în ce mai multe suflete înalte, cu specializări anumite care contribuie la înălţarea umanităţii, cu daruri de înţelepciune, iubire, compasiune şi lecţii sau teme de viaţă minunate. Nu am găsit la nimeni teme de explorat cum ar fi suferinţa, gelozia, frica, durerea… astea vin pentru că pe parcurs ne pierdem în lucruri neimportante, ne lăsăm agăţaţi de energiile joase ale altora, de manipulările unor clase sociale în curs de prăbuşire şi care îşi  joacă cu disperare ultima carte.

Anul acesta e nevoie să alegeţi în care tren doriţi să vă urcaţi. Energiile de ieri, de la echinocţiu, şi până în 3 aprilie sunt foarte puternice, primim multe download-uri, suntem ajutaţi, asistaţi de familiile noastre de suflet, de fiinţe de lumină, dar alegerea o facem noi! E liberul nostru arbitru, nici măcar Dumnezeu nu trece peste el!

Alegeţi înţelept!

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol.

Cum te-as mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2017

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

1 Comment

 1. Minunat Multumesc!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.