2017 – Pregătiţi-vă de start!

2017 – Pregătiţi-vă de start!

Cu 2016 am încheiat un ciclu de 9 ani. Ne-am relaxat de Sărbători şi am făcut un bilanţ al ultimelor realizări şi provocări din viaţa noastră. Acum respirăm adânc şi ne punem centura de siguranţă, pregătiţi să luăm curba în mare viteză.

2017 este un an de vibraţie 1 (2+0+1+7=10 -> 1) şi marchează începutul unei noi etape în existenţa umanităţii. Până acum ni s-a dat posibilitatea să ne pregătim, să înţelegem mai clar cine suntem, ce căutăm aici în timpuri atât de învolburate, ce înseamnă să trăim conştient, care ne este misiunea, ne-am oferit timp să ne descoperim şi exersăm abilităţile şi să ne încropim fiecare o tolbă cu instrumente necesare nu doar pentru a supravieţui dar şi pentru a înflori, a evolua către varianta noastră superioară.

Parcă aud voci care spun: “dar eu nu am încă o astfel de tolbă pregătită, eu nu ştiu să fac faţă noilor provocări , etc …”  vă spun:  oooo, ba daaa, ştiţi! Aţi înţeles rolul respiraţiei, al iertării şi al gratitudinii; aţi practicat meditaţia, aţi simţit măcar ocazional alinierea cu Sinele; v-aţi vindecat rănile, aţi scos la suprafaţă credinţe limitative care vă sabotau şi le-aţi înlocuit cu credinţe care să vă împuternicească; aţi lucrat cu voi înşivă la capitolul răbdare, acceptare, înţelegere; aţi primit deja feed-back de la creaţia voastră conştientă, ştiţi ce aţi făcut bine şi la ce mai aveţi de lucrat … Nu vă ascundeţi sub masca neştiinţei, sunteţi deja maeştri!

Nu spun că învăţarea se opreşte aici ! Ea nu se opreşte niciodată, doar că de acum înainte va trebui să aplicăm tot ce am învăţat pentru că …timpurile o vor cere!

2017 este anul marilor începuturi, un an în care demarăm  noi proiecte, în care luăm hotărâri, schimbăm direcţii, punem bazele unei noi vieţi. Şi ce presupun la început schimbările? ( imaginaţi-vă cum e când vă mutaţi sau faceţi curăţenie generală!) Deranj, frustrare, lipsă de confort, îndoială, nesiguranţă, nelinişte…  Acestea sunt motivele pentru care noi, oamenii, urâm schimbarea. ( Şi tot acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care în Akashă  găsesc atât de mulţi agenţi ai schimbării – Pleiadienii, veniţi să ne ajute :-))

Noul an se anunţă a fi provocator din multe puncte de vedere dar necesar pentru noua direcţie pe care, cei care citiţi acest articol, v-aţi propus-o. Nimic nu e destinat să ne zdrobească, ci să ne facă mai puternici.  Multe potenţialităţi în 2017 au de-a face cu frica, frustrarea, panica, în diverse forme, pentru că va ieşi din ce în ce mai mult la suprafaţă Adevărul. Anul 2017, aflat sub semnul Adevărului, va continua să răscolescă apele, tulburându-le şi radicând nisip şi mâl la suprafaţă.

Potenţialităţile anului 2017 cuprind corupţie în politică, creşterea inegalităţii, globalizarea  elitelor din domeniul corporaţiilor şi finanţelor, eşecuri pe scară largă a sistemelor sociale, conflicte armate, schimbări climatice …dar din toate acestea deja am avut parte şi până acum…”toate-s vechi şi nouă toate”.

Cei făcuţi preponderent din energia Divinului Adevăr ( în citirile mele din Cronicile Akashice  sunt majoritari ) sunt activaţi la maximum în acest an. Se vor face multe descoperiri în arheologie, antropologie; istoria cum o cunoaştem noi se va dovedi nu tocmai exactă; ştiinţele vor contribui la eliberarea noastră, orientându-se din ce în ce mai mult pe energia liberă, purificarea aerului şi a apelor, maşini electrice, case inteligente, din materiale naturale;  ecologie, sustenabilitate… Vom asista la dezvăluri neaşteptate în diverse domenii de viaţă. Lucruri ascunse (intenţionat sau nu)  îşi vor găsi calea către conştienţa maselor.

Lumina creşte în intensitate pe planetă, aşa că şi umbrele se accentuează.  Iar asta provoacă frică celor care nu înţeleg ce se întâmplă. Dacă sunteţi alături de mine de ceva timp, ştiţi că repet mereu că lumea începe să se  dividă: cei care aleg eliberarea, înţelegerea superioară, adevărul, şi cei care doresc în continuare putere, competiţie, superioritate prin manipulare şi inducerea fricii…. De asta spuneam la început că intraţi cu viteză în curbă

Există câteva direcţii importante de urmat în 2017 pentru a putea naviga cu graţie şi fermitate pe valurile schimbărilor ce vin:

 

1.Cultivă vederea spirituală

Am vorbit mult despre acest aspect în cursul  “Ghid pentru o Nouă Eră”. La ce se referă “vederea spirituală”? la capacitatea noastră de a ne înălţa desupra aparenţelor, de a vedea PRIN lucruri şi evenimente. ( “Ce e rău şi ce e bine/ tu te-ntreabă şi socoate” zice Eminescu în Glossă) .

Avem nevoie de discernământ , calm, deschidere şi încredere în propria noastră intuiţie. S-a demonstrat deja că evenimente ca cele din 11 Septembrie, focurile de mitralieră deschise în şcoli ca Sandy Hook, gripa aviară, porcină, vacile nebune, Ebola, etc sunt manipulate anume pentru a stârni teamă în rândurile populaţiei care ajunge să ceară singură să fie vaccinată, supravegheată de zeci de patrule şi monitorizată peste tot de camere de luat vederi, cipată şi aşa mai departe.

 

2.Participă la echilibrarea vibraţională

Indiferent de ce se întâmplă pe Pământ, e nevoie să nu intrăm în frică, panică, deznădejde. Nu ajutăm astfel cu nimic acestă lume în schimbare. Nu întăriţi vibraţia fricii cu propriile temeri! Cu cât frica celorlalţi e mai mare, cu atât e nevoie de cei ca voi, care înţeleg ce se întâmplă, să contrabalansati cu iubire, pace, acceptare, înţelegere, compasiune. Pentru asta aţi venit în acestă perioadă, dragii mei Lucrători în Lumină, e parte din misiunea voastră, nu vă puteţi ascunde, nu puteţi fugi acum, când barca se clatină mai tare în furtună.

Ca şi practică zilnică, vă recomand să trimiteţi iubire, calm, speranţă către ceilalţi, prin chakra inimii, învăluindu-i usor, ca într-un balon de săpun, în lumină.

 

3.Creşte-ţi imunitatea

S-a descoperit că cel mai important factor ce contribuie la scăderea drastică a imunităţii este stressul. Da, este minunat să bei apă pură, să mănânci organic şi să respiri aer curat, dar dacă continui să trăieşti în stress, mereu cu dead-line-uri , targete şi taskuri deasupra capului  şi cu grija zilei de mâine în minte , cu siguranţă imunitatea ta va avea de suferit.

Când mobilizăm atât de multă energie pentru a face faţă mediului extern, cu toate provocările sale, nu mai avem suficientă energie pentru procesele interne de creştere, refacere,  autovindecare. Stressul prelungit ne determină să nu mai ieşim din acea fază de “luptă sau fugi” , forjăm la maximul sistemul nervos simpatic, stricăm autoreglarea genelor şi ne îmbolnăvim inevitabil sau intrăm în depresii majore.

 

4.Învaţă să trăieşti în două lumi deodată

Aţi auzit de “ fii în lume dar nu din lume”, expresie ce provine din Evanghelia după Ioan, da? Cam aşa e nevoie să ne construim viaţa în acestă perioadă. Ne facem treaba la serviciu, acasă, nu uităm să mâncăm, să ne plătim facturile sau să ne reparăm maşina de spălat dar, în acelaşi timp, nu mai punem atat de mare accent pe treburile acestea care în trecut ne consumau toată energia conştientă. Înţelegem că suntem mai mult decât un “biet muritor”, ne gândim strategiile şi planurile pe termen lung din perspectiva spiritului care a înţeles cine este şi care a venit să experimenteze viaţa în trup fizic.

A fi spiritual nu înseamnă să te retragi în munţi sau să meditezi în Bali luni întregi, ci să înveţi să fii zilnic Spirit în trup, să răspunzi provocărilor vieţii din acestă postură autentică, reală, nu artificială, “de laborator”. Iniţierea care cândva se făcea în temple, se face acum trăind viaţa cotidiană ca spirit întrupat.

 

5.Menţine-ţi alinierea

Demonstrează echilibru atât în timp de linişte cât şi în timpri tulburi. Nu ai realizat nimic dacă în Bali ajungi în Nirvana şi când te întorci acasă te scoate din minţi orice şofer obraznic sau coleg arogant!

Fă-ţi zilnic o practică din a medita sau a sta în linişte câteva minute doar tu cu tine. Poţi medita în mişcare, în timp ce te plimbi cu căţelul în parc sau când speli vasele.

Cât de mult poţi ( cât de des îţi aminteşti, adică 🙂 ) practică respiraţia conştientă. Inhalează puternic, până simţi că aerul îti umple abdomenul şi partea de jos a spatelui.

În timp ce faci ceva, conştientizează ce faci! Nu intra pe pilot automat. Surprinde-ţi gândurile. Iar dacă sunt negative, înlocuieşte-le cu altele, pozitive.

Fii impecabil cu cuvintele tale. Zâmbeşte. Fii recunoscator. Iartă. Şi iubeşte-te aşa cum eşti.

 

2017 implică muncă multă dar şi entuziasm, plăcerea de a crea ceva nou, experimentarea unor situaţii inedite, practicarea abilităţilor învăţate, sentimente de împlinire şi noi succese. Nu ne putem da înapoi din faţa unei asemenea aventuri, nu-i aşa? La urma urmei, pentru ce am venit? 😉

 

Ca de obicei , te invit să-mi spui părerea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a plăcut?

Cum te-as mai putea ajuta în călătoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi spui părerea ta în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Sursa imagini :Internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2017

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro/

9 Comments

 1. Buna Cristina. Ca si alte articole pe care le-am citit pe acest site in ultima vreme, si acesta a venit la fix. Rezonez cu tot ceea ce scrie, dar… nu stiu cum sa fac sa scap de frica, de stres, de depresie. M-as lua dupa strut daca as putea. Am tot luptat pana acum, deja simt ca nu mai pot. E prea mult si incep sa cedez. Niste perioada mai calma nu se mai prevede? Daca totul continua in ritmul ultimilor 4 ani, sau intr-un ritm chiar mai accentuat, pe bune ca nu mai pot. E deja prea mult! E posibil, oare, ca sufletul meu sa se fii supraestimat inainte sa vina pe lume? E posibil sa fii luat decizia gresita? Toata energia mea se duce pe aparare, daca trebuie sa vad sau sa inteleg ceva, nu mai am resurse sa o fac. Este posibil, oare, sa mai ia si sufletele sau EU-rile superioare decizii proaste? Se poate renunta la aceste decizii in timpul vietii? Putem zice “pas”?

  Reply
  • pai cred ca asta e problema : ai luptat prea mult 🙂 ai vrut “sa scapi” 🙂 (La ceea ce rezisti , persista, cu ce te lupti- potentezi!)
   nu asta e ideea ci sa intelegi de ce traiesti asa ceva? in ce fel esti in rezistenta? ce nu accepti? ce incearca Spiritul sa te invete si tu “nu te lasi data pe brazda” deloc? 🙂
   esti in contact cu emotiile tale? cu trupul tau? te asculti?
   sunt multe de spus… dar fiecare caz e particular , se lucreaza “personalizat” in coaching 🙂
   Sunt oameni super calmi, aliniati si fericiti chiar si in aceste vremuri
   raspunsul e in tine, nu in conditiile externe! Ele sunt doar oglinda ta

   Reply
 2. Articolul e minunat..foarte explicativ. .informații folositoare. Foarte necesare..pt a putea evolua…spiritual..
  E foarte frumoasa ..partea cu cele 2 lumi…mie îmi da o trăire ..o stare de bine..de încredere. .e minunata..
  Îți mulțumesc cu mult drag..Cristina..pt darurile pe care ni le trimiți prin aceste informații. .
  As dori mai multe informații despre evoluția spirituala…mă simt minunat când meditez..când îmi vizualizez visele…dar nu reușesc sa rămân mult timp în acea stare…

  Reply
  • ma bucur ca ai rezonat cu cele scrise.
   nu e realist sa vrei sa ramai mai tot timpul in starea aceea . In primul rand pentru ca abia am intrat in acesta noua dimensiune: intram, iesim iar si iar, nu ne-am stabilizat inca, suntem “intre lumi” 🙂 Apoi, tu crezi ca ai venit sa stai pe norisor , inconjurata de o ceata mistica ? :-))) Nuuu, ai venit sa cureti, sa transformi, sa transmuti, sa muncesti adica 🙂 Noi facem schimbarea, nu ne-o da cineva pe tava… planul nu era sa ni se ofere o noua dimensiune , mai inalta, ci sa o cream noi , ajutand-o sa se nasca din cea veche . “Din bube mucegaiuri si noroi, iscat-am frumuseti si preturi noi ” Arghezi 😉 Rabdare, putere, perseverenta. mai e un pic

   Reply
 3. Bună dragă prietenă,
  Am inteles din ce in ce mai bine conceptul de a trăi între lumi. Gaudi de exemplu, a folosit cifra 7,5 in diferite elemente arhitecturale ale celebrei Sagrada Familia pentru a pune in evidență rolul pe care această catedrală il poate juca, anticipând vremurile agitate de care avem parte. Ea devine un sanctuar urban între 7( cifra zilelor in care s-a făcut lumea ) și 8 ( in ziua in care s-a produs minunea Învierii ) , o trecere între lumea materială și cea spirituală. Avem nevoie să reinvatam să trăim in această lume, după modelul naturii însăși. Multumesc pentru tot ceea ce ne reamintești tu cu atâta perseverență si bineînțeles dragoste.

  Reply
  • nu stiam de simbolistica asta la Gaudi !!! multumesc ca ai scris despre acest subiect. te imbratisez cu drag

   Reply
 4. La Mulţi Ani ,dragă Cristina !!!
  Multumesc pentru tot ce primesc pe această cale !
  Sufletul meu rezonează cu tot ce scrii .

  Reply
 5. Multumesc, pentru articol!

  Reply
 6. Spun multumesc pentru tot ce ne transmiteti.
  Sa aveti un an tihnit si inspirat!
  Cristina Neculai

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.