Nu există o cale către fericire. Fericirea este calea!

Nu există o cale către fericire. Fericirea este calea!

Aud de multe ori : “Am obosit! Nu se mai termină odata? Lucrez cu mine de atâţia ani,  mă învârt în cerc, parcă nu mai ajung odată la final, să simt şi eu că-s fericit şi în menirea mea!”

Întotdeauna pare că mai avem ceva de rezolvat, de curăţat, de înţeles, de integrat, mai apare o situaţie  prin care e nevoie să trecem, mai avem o etapă de parcurs, o datorie de plătit, un curs de urmat, un examen de dat, şi tot credem că, după asta, gata, scăpăm, “ieşim la liman” şi viaţa noastră adevărată va putea într-un sfârşit începe, vom plonja cu bucurie nemărginită în misiunea noastră personală, vom face bine planetei şi omenirii , urmându-ne chemarea. Dar de fiecare dată, mai apare ceva…

Am fost învăţaţi să credem că vom fi fericiţi când…. sau după ce… sau dacă…. Am pus mereu condiţii fericirii şi nu ne-am dat seama că de fapt o amânăm, o  întârziem, o împingem chiar, fără să ştim, mai departe de noi. Şi nu mai ajungem vreodată să o trăim pe deplin.

“Nu există o cale către fericire. Fericirea este calea!” e un citat atribuit  când lui Buddha, când lui Thich Nhat Hanh , lui Wayne Dyer sau lui  A. J. Muste… dar nu contează cine a spus-o , contează că reprezintă un mare adevăr după care ar fi minunat să ne ghidăm zilnic.

 

Foloseşte Legea Atracţiei

 

Când ne tot gândim la rezultat, la final, la momentul când vom ajunge “la capăt”, de fapt energia noastră este disipată, împrăştiată, nu suntem în prezent, nu trăim clipa ci risipim timpul, moment cu moment, exprimându-ne indirect nemulţumirea faţă de ce avem acum, vizavi de ce ne-am dori cu adevărat.

Acest lucru imprimă în câmpul nostru o vibraţie de o frecvenţă joasă, de insatisfacţie, insuficienţă, neajuns. Această vibraţie nu poate magnetiza către noi decât ceva potrivit ca nivel de rezonanţă: circumstanţe, lucruri, persoane care să ne nemulţumească, să ne dezamăgească, să nu ne fie pe plac.

E cu totul altceva dacă trăim ca şi cum deja am fi ajuns “la capăt”! Putem face asta? La nivel vibrational, da! Întreabă-te: “cum m-aş simţi şi ce aş face diferit dacă aş fi deja fericit?” şi aici poţi completa cu ceea ce reprezintă pentru tine “capătul”: pentru că am trecut examenul, pentru că mi-am găsit partenerul potrivit, serviciul visat, calea sau menirea personală, sensul vieţii, etc…

Este minunat să ne dăm timp să vizualizăm că deja am ajuns “la capăt”, şi să simţim exact ce am simţi atunci când obiectivul nostru va fi fost atins.

De exemplu: vezi-te cum deja eşti la biroul tău nou, la servicul visat, imaginează-ţi colegii, spaţiul de lucru, sarcinile de îndeplinit, succesele obţinute, simte ce crezi că ai simţi în astfel de circumstanţe. Poartă-te ca şi când ai fi un om de succes, priveşte oamenii în ochi, strange mâna ferm, vorbeşte clar, cu curaj, fii împământat, în echilibru.

Există o expresie:“ fake it, fake it, till you make it!” adică  prefă-te până chiar îţi iese, ceea ce îţi doreşti se împlineşte, fiind atras către tine de Legea Atracţiei ce va răspunde vibraţiei tale.

La fel, imaginează-ţi că deja eşti într-o relaţie minunată, cum te-ai simţi? Poţi aduce acea vibraţie de iubire şi satisfacţie în viaţa ta de acum? Poţi trăi cu încrederea totală că eşti deja iubit, apreciat, ceea ce îţi dă puterea să calci altfel pe drum, să zâmbeşti oamenilor, să radiezi bucurie şi împlinire? acesta va atrage exact ceea ce îţi doreşti.

Dragi Lucrători în Lumină, vă puteţi imagina şi puteţi simţi în interiorul vostru că deja sunteţi iluminaţi ( plini de Lumină), ştiind că măiestria la care aspiraţi există deja în voi, doar trebuie scoasă la suprafaţă, că toate codurile există în ADN-ul vostru şi aşteaptă doar momentul să fie activate? Ce-ar fi dacă v-aţi da voie deja să simţiţi câmpurile, să intuiţi ce urmează, să aveţi încredere că mâinile voastre chiar pot vindeca, să auziţi ce vă comunică cristalele vindecătoare, să ştiţi că deţineţi cunoaşterea necesară şi vibraţia potrivită pentru a accesa stări mai înalte de conştiinţă…?

Credinţele noastre limitative sunt singurele bariere care stau în calea devenirii noastre. Cursurile, cărţile, seminariile, iniţierile, etc, sunt doar bileţele de voie pentru mintea noastră care în acest fel îşi dă voie să acceseze zone care mereu au fost deschise spre explorare şi utilizare, doar că noi am crezut că nu o putem face decât dacă avem un atestat, o acreditare, o diploma… De fapt, cărţile, seminariile, etc, doar ne fac să ieşim din “cutiuţa” cu limitări, ne expandează mintea şi lărgesc câmpul de posibilităţi cuantice. Nu înseamnă că nu sunt importante în evoluţia noastră, nu înseamnă că nu avem nevoie să ne pregătim, să exersăm într-un anumit domeniu … dar ştiţi ce? Poţi face zeci de cursuri si iniţieri şi specializări şi totuşi să nu practici, să nu-ţi dai voie să crezi că eşti în stare (am fost acolo, ştiu ce zic, been there, done that 🙂 ) şi iarăşi ajungem la acele două subiecte fierbinţi: credinţele limitative şi încrederea în sine.

 

Mania destinaţiei

 

Nu “trebuie” să ajungem nicăieri! Noi am făcut din destinaţie ceva mai important decât călătoria. Când ne-am făcut planul pentru exisenţa asta, acolo, “sus”:-), consiliaţi de ghizii noştri personali, noi am stabilit deja, în linii mari, traseul pe care îl vom parcurge. Dacă nu ne zbatem prea mult şi nu ne rătăcim iremediabil în matrix, atunci ajungem sigur unde ne-am propus. Viaţa ne duce, ne ghidează uşor spre ceea ce ne-am dorit să experimentăm.

Nu uitaţi că nu suntem singuri aici, avem echipa noastră de ghizi, învăţători şi îngeri care au planurile în mână şi ştiu să ne atragă atenţia, mai uşor sau mai violent 🙂 , dacă ne îndepărtăm de cărare.  Cum te poţi rătăci? Neascultându-ţi sufletul, intuiţia, Sinele Înalt, având atenţia doar pe lumea exterioară, pe întreţinerea imaginii pe care vrei să o oferi altora despre tine, pe ce spun ceilalţi despre noi , pe nevoile altora pe care le consideri prioritare faţă de nevoile tale, încercând să-ţi satisfaci Ego-ul, nu Sinele…

In Cronica Akasha putem vedea cât de mult ascultăm de ceea ce ne transmite Sinele Înalt. Din experienţa de până acum, vă pot spune că 80% dintre oameni sunt conectaţi doar între 1 şi 10% din timp! Noi primim mereu sugestii, direcţii, intuiţii, epifanii dar nu le auzim sau nu le ascultăm sau nu avem încredere în ele… suntem antrenaţi să ne folosim mintea pentru a lua decizii. Iar mintea hotărăşte întotdeauna bazându-se pe istoric, pe ceea ce a experimentat până acum, pe experienţă, face comparaţii cu ceea ce ştie deja că este posibil sau ce a avut succes în trecut. Dar acest mod de operare (făcut să ne apere de eşec, de dezamăgiri, de critici) exclude din start “magia”, miile de alte potenţialităţi disponibile şi pe care Sinele Înalt şi ghizii noşti le văd şi ni le sugerează. Perspectiva lor e mai înaltă, ca şi când ar privi în jos de pe vârful unui munte, având posibilitatea să vadă clar unde e râul, pe când noi, cei care ne aflăm la poalele muntelui, înconjuraţi de pădure, putem rătăci mult şi bine până găsim şerpuirea apei. E păcat să nu ne folosim de ajutoarele noastre, mai ales că ele au o singură dorinţă: să ne ajute să ieşim teferi şi veseli din hăţişuri.

Şi încă ceva: noi nu ne propunem un final tragic, dezastruos, nefericit, dramatic. Acolo ajungem pentru că ne-am încâlcit în karma şi în compromisuri, în minciuni şi în emoţii de vibraţie joasă, şi pentru că ne îndepărtăm de adevărul nostru. Aşa că e nevoie să ne relaxăm,  să nu trăim în frica de eşec, să ne predăm unei posibilităţi mai înalte.

A te preda vieţii asta înseamnă, a-ţi simţi drumul, a te lăsa condus, a fi atent la semne, a-ţi asculta intuiţia, a îmbrăţişa tot ceea ce vine spre noi, chiar dacă nu e catalogat de mintea noastră ca fiind ceva pozitiv, fiindcă totul are un rost, nu e întâmplător că trăim un anume episod, avem ceva de învăţat de acolo. A te preda nu înseamnă a capitula, a-ţi pierde interesul pentru viaţă, a deveni pasiv sau indiferent- aveţi mai multe detalii în articolul de aici.

 

Doar experienţa contează!

 

Cu atât ne întoarcem în bocceluţa noastră înapoi la Creator, cu experienţa! Nu ne întoarcem la Tatăl lăudându-ne: “ am ajuns profesor universitar, CEO, am câştigat o grămadă de bani, am avut un Porsche, etc … Spunem: “am simţit ce înseamnă să iubeşti, să speri, să suferi, să greşeşti, să judeci, să reuşeşti, să ai succes, să te doară, să ierţi, să o iei de la capăt, să fii jignit, să ai putere asupra altora, să te distrezi” ….

Faptul că ne dorim sincer să realizăm ceva, să ajungem către o destinaţie pe care o percepem în afara noastră, este doar un semn că ceva dinlăuntrul nostru se trezeşte la viaţă şi încearcă să ţâşnească afară, să se manifeste în realitatea noastră. Niciodată nu ne vom dori ceva ce nu face parte deja din noi! E imposibil!

Pe unii nu-i interesează deloc să câştige Olimpiada, să alerge la maraton, să cerceteze flora sau fauna, să fie îmbrăcaţi la modă, să facă o facultate, să aibă copii, să ajungă şefi, etc, dar poate iubesc să picteze, să lucreze manual obiecte din lemn, să se retragă într-un ashram din India, să viziteze siturile sacre ale lumii….Suntem deja fiecare croiţi dintr-o anume energie, cu anumite interese, nu putem visa la ceva ce nu ne reprezintă deloc.

Suntem “însarcinaţi” cu dorinţele acestea ale noastre. Ele ţipă, dau din picioare în noi, vor să vadă lumina zilei, să se materializeze. Si când o femeie însărcinată simte mişcările fătului în pântecul ei , nu spune “Doamne, ce mi-aş dori să fiu însărcinată şi să am un copil”… asta ar fi ciudat şi de neînţeles… Copilul deja există, aşteaptă doar să crească suficient de mult, să prindă putere şi să îi vină timpul să apară pe lume.

Aşa se întâmplă şi cu aceste obiective sau ţeluri ale noastre. E nevoie să fim încredinţaţi că, dacă le simţim în noi, ele deja există ca potenţialitate, aşteaptă să fie materializate la timpul lor, aşteaptă ca noi să ne ridicăm şi să ne aliniem vibraţia cu cea a lucrului sau experienţei dorite.

Înţelegeţi de ce se spune că nu ne putem rata misiunea? Misiunea e parte din noi. Nu ai cum să nu fii tu. Ai încredere că eşti aici pentru un motiv, că există un plan mai mare decât poţi vedea tu.

 

Fiind tu însuţi/ însăţi

 

Aceasta este cea mai mare contribuţie a noastră la expandarea Universului! Am venit să “fiinţăm”, să ne bucurăm de experienţa de a fi în trup fizic, să ne împărtăşim darul nostru unic cu ceilalţi. Universul are nevoie de fiecare dintre noi, aşa cum este el, nu “la fel de buni, celebri, deştepţi, frumoşi ca x, y, z…” A te conforma, a  te ascunde în mulţime, a-ţi stabili un ideal din “a fi ca X” este o trădare a Sinelui tău.

Am fost învăţaţi să ne comparăm unii cu alţii, să apreciem asemănările, să respectăm normele şi modelul prestabilit, dar asta ne fură din unicitate şi ne îndepărtează de noi înşine. De asta ne este atât de greu să ne găsim calea, ne imaginăm că “ar trebui să” facem lucrurile într-un  anumit fel, că ar trebui să ajungem la un anumit nivel, la un moment dat…

Toate acestea sunt o formă de rezistenţă. Când ne opunem la ceea ce suntem noi de fapt, când respingem adevărul personal, crezând că adevărul altcuiva e superior, când ne impunem să sărim peste ştachete stabilite pentru alţi concurenţi , când ne judecăm, ne criticăm, când încercăm din greu …. obosim. De asta ajungem să spunem că ne-am săturat să tot lucrăm cu noi înşine, fiindcă forţăm, împingem, accelerăm, pretindem prea mult de la noi, nu ne acceptăm aşa cum suntem, cu compasiune şi iubire.

La ceea ce rezistăm – persistă, când ne luptăm cu ceva, îl alimentăm de fapt. Cu cât stăm mai mult în energia aceea de “nu sunt încă suficient de…”, “nu am încă…”, “nu sunt încă…” , cu atât perioada de blocaj se prelungeşte mai mult. E nevoie să învăţăm să fim fluizi, să curgem uşor, să nu forţăm stăvilare sau maluri ce încă nu sunt menite să se dea la o parte din calea noastră.

Există un timp în care lucrezi mult cu tine dar mai apoi e necesar să ieşi din auto-judecată. Ai conştientizat, ai adus la suprafaţă, ai curăţat , ai vindecat ….. poţi doar să iubeşti ce a rămas? Poţi îmbrăţişa tot ceea ce mai apare? Tot ce este iubit, e vindecat. Îmbrăţişează-ţi viaţa aşa cum este ea, binecuvânteaz-o, acceptă-te pe tine aşa cum eşti şi fii încredinţat că totul e perfect pentru tine, exact aşa cum este acum.

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Cum te-as mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

sursa imagine titlu – internet

 

Despre autor : Cristina Tomescu este Life Coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2017

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro.

 

6 Comments

 1. …si intr.o dimineata, cu gandul la ce solutii sa gasesc din nou..ca sa ies din nou dintr.o situatie repetitiva…ma intrebam ce trebuie sa invat din lectia asta? Am deschis mail.ul si mi.ai amintit: “traieste fericirea, nu mai visa la ea! Traieste deja ca si cum solutia exista, nu o mai cauta mental! Nu uita ca ai ghizii tai care vad perspectiva, increde-te in ei!”

  Reply
  • asta da sincronicitate :-)) tot ce e in jurul nostru ne raspunde la intrebari. doar sa avem ochi de vazut, urechi de auzit ….

   Reply
 2. “Am conştientizat, am adus la suprafaţă (inca mai aduc), am curăţat (inca mai am), am vindecat… vreau sa incerc in continuare să iubesc ce a rămas pana voi reusi. Vreau sa reusesc sa imbrăţişez viaţa aşa cum este ea, sa ma accept pe mine aşa cum sunt şi sa ma încredinţez că totul e perfect pentru mine, exact aşa cum este acum… ”
  MULTUMESC, CRISTINA! MISIUNEA (A TA, A MEA) CONTINUA! 🙂

  Reply
  • om frumos, totul bine? Tre’ sa-mi scrii cum esti dupa …tema 🙂 Te imbratisez cu drag!

   Reply
 3. Un articol foarte util, multumesc!
  As avea o intrebare: ce sa facem pentru a ne ridica vibratia?
  Multumesc mult!

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.