Ce înseamnă să lucrezi cu tine? (Ce fac după ce am terminat ritualul?)

Ce înseamnă să lucrezi cu tine? (Ce fac după ce am terminat ritualul?)

Foarte mulţi dintre cei cu care am lucrat, după ce termină ritualul primit pentru Realinierea Sufletului, îmi scriu entuziasmaţi: ”Gata, am terminat. Simt că s-a schimbat ceva, parcă am altă energie. Mai departe ce fac?”

“Trăieşti. Deschizi bine ochii şi urechile şi vezi ce îţi aduce viaţa în faţă, pentru că întotdeauna astea sunt lucrurile care te ajută să evoluezi. Începi să decizi conştient ce doreşti să creezi mai departe, lansezi intenţii puternice  şi faci alegeri în deplină cunoştinţă de cauză. Te aliniezi din ce în ce mai mult cu profilul sufletului tău, pe care îl cunoşti deja. Lucrezi mereu cu tine!”

Inevitabil, întrebarea următoare este “Cum lucrez cu mine?” Asupra acestui subiect se va concentra articolul de astăzi. Aşadar, de unde începem?

 

Respiră

 

Primul pas ar fi să …. Respiri! Da :-). Dar să respiri conştient, înţelegând cu adevărat că respiraţia este ceva sacru, despre care noi nu am fost învăţaţi prea multe, nici acasă, nici la şcoală. Pranayama, respiraţia holotropică-pneuma, sunt doar două modalităţi care tratează respiraţia atât ca ştiinţă cât şi ca artă. Tare multe avem de învăţat la acest capitol! De obicei respirăm superficial, de la nivelul superior al plămânilor şi acestă “superficialitate” este strâns legată de fricile noastre, de grabă, de stress…

Dacă măcar de câteva ori pe zi, un minut, ne recentrăm, ne reorientăm spre înlăuntrul trupului nostru amintindu-ne să respirăm conştient, refacem uşor- uşor legătura cu sufletul nostru. Sufletul este Dumnezeu din noi.

În timp ce respiri aminteşte-ţi cine eşti, din ce energie eşti făcut, care îţi este grupul de suflete de origine, specializarea, temele de viaţă, salută-ţi ghizii şi mulţumeşte-le că îţi sunt mereu aproape. Lansează de fiecare data către Univers intenţia ta clară de a reveni la alinierea perfecta cu Sinele tău Înalt şi cu misiunea pe care ţi-ai asumat-o în acestă existenţă.

Conştientizarea Sinelui tău este foarte importantă pentru că “te ţine cu ochii pe ţintă”, ai mereu în minte unde trebuie să ajungi, destinaţia finală.

 

Vizualizează

 

Fă-ţi timp să scrii o scrisoare Sinelui tău Înalt. Începe cam aşa:

“Dragul meu Sine Înalt,

Ştiu în sfârşit cine sunt!!!!

Sunt recunoscătător/toare că mi-ai dat tăria şi înţelepciunea de a face tot ce m-am priceput eu să fac mai bine pentru a înţelege, integra, arde şi elibera karma acumulată până acum, şi că m-ai ajutat să lepăd lanţurile care îmi mai împiedicau încă paşii pe calea mea.

Îţi mulţumesc că ai văzut progresul meu, că ai considerat că merit să merg mai departe fără să mai car după mine bagajele grele pe care nu le-am putut elibera singur/ă decât doar parţial. Îţi mulţumesc că ai încredere în mine să-mi duc la bun sfârşit misiunea şi să contribui la evoluţia umanităţii şi a Terrei.

Am înţeles prea bine că toate greutăţile, piedicile şi blocajele din drumul meu au avut rostul lor benefic pentru evoluţia mea. Mă iert acum pentru toate judecăţile aspre aruncate asupra mea însumi/însămi şi asupra lumii.

Inima mea e deschisă şi plină de mulţumire pentru toate darurile vieţii!

Iată ce tânjeşte sufletul meu să facă mai departe: …………………………….”

Şi aici dă-ţi voie să scrii tot ceea ce ţi-ai dori să realizezi mai departe în fiecare domeniu de viaţă: familie, carieră, sănătate, prieteni, finanţe, misiune, contribuţie la bunăstarea comunităţii…. luând în considerare ce ai aflat la profilul sufletului tău, folosind acele talente înnăscute pe care le ai, energia, specializarea, temele personale…

Nu te baza doar pe cuvinte şi idei! Pune din plin combustibilul care să însufleţească toate cuvintele şi ideile: emoţia ta puternică!! Imaginează-ţi cine vei fi peste câţiva ani, cum vei arăta, cum vei fi îmbrăcat/ă, lângă cine vei fi, unde, ce vei lucra, cum vei contribui la fericirea şi evoluţia celorlalţi…

Mobilizează-ţi toată echipa de ghizi, învăţători şi îngeri, luminiţele albe 😉 , cere-le ajutor, îndrumare, intuiţii…

Nu te mulţumi cu nimic mai puţin decât preaplinul sufletului tău, nu face concesii, nu lăsa mintea să te deturneze, nă lăsa istoria ta să-ţi construiască sau valideze viitorul! Pune piciorul în prag! Revendică-ţi puterea personală!

 

Meditează

 

Du aceste vizualizări în meditaţiile tale. Macar 15 minute pe zi intră în acea stare “dintre lumi” în care ai dizolvat tot ce a fost şi în care ai puterea să creezi tot ce va urma. Cablează-te zilnic la realitatea metafizică, antrenează-te să priveşti totul de deasupra, din punctul de vedere al spiritului. Învaţă să aduci din ce în ce mai mult acestă “vedere spirituală” în viaţa ta de zi cu zi.

Când ştii cine eşti şi ce ai venit să exprimi, ai şi o mare responsabilitate. Ea vine întotdeauna la pachet cu puterea. Sunt strâns împletite. Dacă vrei să îţi iei puterea înapoi dar nu accepţi pe deplin şi responsabilitatea ce derivă din ea, vei cădea din nou. Mai tare, mai abrupt, de mai sus, mai dureros…  Ţi s-a oferit un dar ce nu a fost disponibil decât marilor Maeştri şi Iniţiaţilor până acum, până la generaţia noastră. Ai grijă cum îl foloseşti!

Extinde meditaţia în tot ceea ce faci, nu o lăsa doar pentru o practică de 15 minute. Meditează când te plimbi, când mănânci, când te joci cu copilul, cănd speli vasele (imaginează-ţi cum tu eşti farfuria plină de grăsime pe care spuma înmiresmată o curăţă, îi dă strălucire, îi redă frumuseţea, eleganţa, culoarea…. 🙂 )

Ce înseamnă, de fapt, meditaţia? Reunirea cu Sinele, cu adevărul tău. Nu poţi evolua dacă eşti în legătură cu tine doar 15 minute pe zi. Bune si alea, dar cei care citiţi rândurile acestea aţi intrat într-o altă etapă de dezvoltare mai profundă, mai concentrată.

 

Fii prezent şi învaţă să discerni

 

Zi de zi învaţă să stai drept pe picioare (metaforic vorbind 🙂 ), priveşte lumea în ochi, ascultă cu atenţie, fii calm- nu te precipita, respiră adânc înainte să vorbeşti, să-ţi spui părerea, nu te lăsa târât la vale de mulţime, de părerile “unanime” ale celor ce cred că ştiu despre ce este vorba în viaţă.

Respectă-te îndeajuns încât să nu îţi încalci principiile, valorile, adevarul. Ai curajul să spui ce gândeşti. Eşti un agent al schimbării dacă ai pornit pe calea acesta spirituală, dezvăluie-ţi lumina, nu te mai tot acoperi!

Fii atent la tot ceea ce îţi apare în faţă: un reproş din partea partenerului, o problemă la serviciu, o apostrofare violentă din partea unui alt participant la trafic, vestea despre un prieten bolnav, o stare de nervozitate care nu-ţi dă pace, un articol pe Facebook, o carte, un film … TOTUL îţi spune ceva despre tine! NIMIC din realitatea ta nu este despre altcineva, despre mediu, colectivitate, comunitate, etc.

Ridică-te deasupa situaţiei (de asta e nevoie să practici ce am scris la punctele anterioare) şi gandeşte cam aşa: “ce vrea să-mi spună despre mine Universul?” “cum am atras acestă experienţă?”, “ce anume declanşează în mine- ce emoţii?”, “are legătură cu comportamentul/schimbarea mea din ultima perioadă?”

Noi suntem conectaţi cu absolut totul din jurul nostru, suntem parte dintr-un sistem, şi atunci, modificarea înţelegerilor, gândurilor, energiei, vibraţiei tale, va crea anumite unde în câmp şi vei sesiza anumite modificări (în bine sau în rău) la cei din jurul tău.

Învaţă să discerni dacă e ceva ceva ce necesită o reacţie din partea ta, dacă este doar o proiecţie a celorlalţi sau e ceva ce tu ai agăţat la ei. Întreabă-te despre credinţele pe care e posibil să le ai dacă judeci un lucru ca fiind rău.  Sunt credinţe benefice sau în detrimentul tău? Vrei să le schimbi sau te ajută?

Reacţia ta e cumva un ecou al unui program pe care tocmai l-ai şters prin ritual? E posibil să primeşti anumite teste care să îţi certifice că ai depăşit o anumită condiţionare sau …nu. Dacă aveai un program de îngrijorare pe chakra 1, de exemplu, faptul că ţi-a ieşit în cale un personaj (şef, coleg, partener) care ameninţă că te va priva de anumite mijloace de trai bazale, te duce în aceeaşi panică şi agonie a lipsei şi nesiguranţei, la fel cum experimentai în trecut? Conştientizează programul şi adevărul că acum eşti liber să oferi un alt răspuns, că nu te mai poate forţa nimic acum să intri în acele stări, că alegi să nu mai reacţionezi automat ci să oferi un răspuns conştient. Vei vedea că odată înţeleasă situaţia şi schimbată conştient reacţia, stimulul e chiar posibil sa dispară! Şeful e mutat la un alt department, partenerul înţelege anumite aspecte şi îşi schimbă intenţiile ….ceva se întâmplă. Asta înseamnă că ai trecut testul!!! Ai reuşit!! Nu ai mai permis intrarea în automatisme! Te-ai schimbat! Felicitări!

 

Planifică şi acţionează

 

Nu e totul să vizualizezi ce îţi doreşti, ca să îţi schimbi realitatea! Fără acţiune nu se schimbă nimic.

Să spunem că vrei să îţi schimbi serviciul: ai vizualizat ce îţi doreşti, cum vrei să te simţi … acum fă-ţi un plan concret: trimiţi cv-uri? Îţi faci cont pe LinkedIn? Cauţi pe BestJobs? Te duci personal la companiile unde ai vrea să lucrezi? Care sunt punctele tale tari? Nu cumva ai avea nevoie de un curs, o certificare în plus? Cum sunt oamenii care lucrează acolo? Ai atitudinea corespunzătoare? Ce îţi lipseşte? Ce poţi îmbunătăţi la tine? Încrederea în sine? Abilităţile de prezentare? Ţinuta? Fă un curs de dezvoltare personală, de public speaking, apelează la serviciile unui consultatant de imagine …

Nu mai privi viaţa din postura omului dezîmputernicit căruia i se” întâmplă” lucruri! Porneşte de la ideea că tot ce ţi se întâmplă este spre binele tău cel mai înalt, spre evoluţia ta spirituală. Du-te în interior de câte ori ai o situaţie mai neplăcută, dezvaţă-te de a mai arăta cu degetul în exterior. Nu e direcţia bună! Nu acolo este problema! Lumea e o oglindă care te reflectă doar pe tine!!! Propriile tale credinţe, limitări, judecăţi, te ţin pe loc şi îţi modelează realitatea pe care o percepi în jur.

E posibil ca lucrurile să se schimbe în bine în multe aspecte ale vieţii, după ritual, dar să mai existe totuşi anumite lucruri, pe care nu ai reuşit să le schimbi deşi ai muncit mult cu tine şi ai făcut tot ceea ce credeai că e nevoie.

Pe lângă programele pe care le-am depistat şi şters în Cronica Akasha, e posibil să existe şi anumite limitări impuse de o karmă justificată. Acestă karma nu se poate şterge pentru că a fost făcută cu bună ştiinţă, fără vreo intenţie pozitivă iniţială, şi aici intră de obicei: uciderea, furtul, violul, înşelătoria, torturarea, etc… în schimb, o putem conştientiza, astfel încât să înţelegem ce s-a întâmplat atunci, ce anume am făcut ca să atragem în acestă viaţă evenimente şi experienţe care să ne oblige să simţim pe propria piele “reversul medaliei”.

După ce discut cu clienţii despre acestă karma, de obicei iritarea, supărarea, frustrarea, furia, nervozitatea, indignarea… se topesc într-o linişte adâncă în care realizezi că ”e bine că doar atât am avut de tras, faţă de ce am făcut”… Plânsul, iertarea, smerenia, împăcarea cu sinele, e ceea ce urmează în general, în urma unei astfel de revelaţii. Apoi facem planul de acţiune pentru cum îmbrăţişăm acestă karma, cum o ardem până la ultima picătură, cum compensăm, cum ne luăm revanşa faţă de Univers.

Din experienţa de până acum, am observat că doar atunci când mai avem mai puţin de 50% de curăţat, mi se permite să văd despre ce este vorba. Este un ajutor pe care ni-l dau ghizii, ca să putem reintra cu toată puterea şi responsabilitatea în “agenda” cu care am venit pe Pământ.

Lucrurile sunt destul de complexe pentru mintea noastră lineară, nu înţelegem încă multe, dar avem atâtea instrumente şi atâta acces la cunoaştere în prezent, cum nu am avut poate de la civilizaţia Atlantidei încoace. Încredere! O scoatem noi la capăt până la urmă, nu degeaba am ales să venim chiar în acestă perioadă pe Pământ!

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Ce teme te-ar mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este consilier spiritual si life coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2018

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

 

 

6 Comments

 1. Esti minunata.Multumesc frumos.

  Reply
  • Te imbratisez cu drag, om frumos!!

   Reply
 2. Ma luminezi, Lumină
  Mulțumesc cu recunoștință ♥️
  Binecuvântări

  Reply
  • Multumesc mult, Milena, ma bucur ca ajuta ce scriu !

   Reply
   • Wow,este ceva ce nu mam gandit vreodată ca poate exista ,sunt extrem de fericita ca am prieteni in jurul meu care sa ma ghideze apre astef de oameni.Va Multumesc din suflet pt tot ,sunteti o persoana minunata si abia astept sa continuam colaborarea 🙏🙏🥰🥰🥰

    Reply
    • Sufletul tău te ghidează spre ce ai tu nevoie in evoluția ta prin oamenii și situațiile pe care le atragi in jurul tău. Tu decizi dacă asculți sau nu…

     Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.