Singuratatea din lipsa unui partener

Singuratatea din lipsa unui partener

Din punct de vedere spiritual, absolut totul în Univers este interconectat, mai mult decât atât, este Unul: Dumnezeu, cel care s-a fragmentat pe sine şi s-a împrăştiat în tot ceea ce este viu, indiferent dacă e om, animal, plantă sau rocă, cu scopul de a se experimenta pe Sine, pentru a acumula un infinit de experienţe în autocunoaştere.

Alungarea din Rai, izgonirea din Eden, simbolizează tocmai separarea pe care o experimentăm ca oameni pe planetă. Totul este, însă, o iluzie, un joc, care ne oferă scena şi decorul necesar pentru a ne putea autocunoaşte.

Scopul călătoriei noastre pe Pământ este să descoperim cine suntem cu adevărat, să învăţăm să ne descotorosim de “persona”, de masca noastră, şi să evoluăm cu autenticitate, încredere, îmbrăţişându-ne vulnerabilitatea.

Toţi iniţiaţii, filosofii şi maeştrii lumii au ajuns, în finalul căutărilor lor diverse, să descopere în interior acelaşi aspect fundamental al Sinelui: iubirea- ca sinonim al lui Dumnezeu! Aşadar suntem aici ca să descoperim că sursa iubirii se află în interiorul conştiinţei noastre şi nicidecum în afara ei.

Singurătatea este o lecţie în cadrul acestui demers de învăţare.

Singuratatea e un subiect amplu, astăzi voi vorbi doar despre singuratatea pe care o experimentează foarte multe persoane (recunosc că eu am lucrat în principal cu femei) şi care se traduce prin lipsa unui partener, într-o relaţie romantică. Acest subiect a fost abordat mai pragmatic in  articolul “Eşti încă singur(ă)? Trezeşte-te!”

După câteva experienţe eşuate se ajunge la dezamăgire, la amărăciune sau la o judecată de sine care determină o izolare, o pierdere a interesului în formarea unui cuplu sau o nelinişte continuă determinată mai ales de faptul că nu înţelegem ce se întâmplă, ”de ce eu”, “ce e în neregulă cu mine”? Cu cât autoanaliza e mai aspră şi plină de judecată, cu atât se ajunge mai repede la concluzii decisive de genul: sunt plictisitare, sunt urâtă, prea slabă, ciudată, patetică, etc , pentru a fi iubită de cineva

 

Perspectiva vibraţională

 

Dacă eşti de mult timp singur/ă şi ai tot “observat” acest aspect la tine, în sensul că ai întors pe toate părţile subiectul acesta, ai încercat să găseşti motive, soluţii sau mecanisme pentru a face faţă situaţiei,  atunci ai cimentat foarte mult acestă vibraţie a singurătăţii şi a aşteptării de a “scapa de ea”, în câmpul tău. Aşa că, deşi te gândeşti că ar fi cazul să îţi fie mai uşor de acum, constaţi că parcă e din ce în ce mai greu.

Suntem învăţaţi să observăm ceea ce este, în loc să ne focusăm atenţia pe ce ne dorim să fie. În  loc să vizualizăm, imaginăm, hrănim viziunea cu energia noastră, ne lăsăm dărâmaţi de ce nu există încă în realitatea imediată. Nu poţi să primeşte ceva ce nu ai pus în vortexul tău de creaţie. E ca la bancă: nu poţi retrage nimic dintr-un cont gol, pe care nu l-ai alimentat regulat cu bani. Învaţă să fii fericit acum, la nivelul la care eşti , observă progresul pe care îl faci, nu faptul că încă dorinţa ta nu s-a manifestat în realitatea fizică.

Sentimentul de singurătate te îndepărtează de realizarea dorinţei, fiindcă te focalizezi pe lipsă, pe neîmplinire, pe disperare. Cumva e nevoie să faci pace cu realitatea vibraţională pe care ai creat-o prin dorinţele tale, adică să nu plângi că nu ai încă lucrurile pe care le-ai pus acolo, ci să ai încredere şi să te bucuri că urmează să se manifeste pe deplin atunci când va fi timpul, ştiind, având convingerea că eşti pe calea cea bună. E necesar să fii atât de încântat de călătoria în sine, încât să nu fii supărat că nu ai ajuns încă la destinaţie.

Când ceva nu se întâmplă uşor, înseamnă că nu suntem la acelaşi nivel de vibraţie cu ceea ce ne dorim. Legea Atracţiei nu greşeşte niciodată. Dacă nu primeşti ce ai cerut, înseamnă că ai pus în vortexul tău de creaţie dorinţe contradictorii, nesiguranţă, neclaritate. Şi vei primi înapoi ceva la fel de amestecat, care nu îţi va fi pe plac. Dar e un feed-back fascinant, aşa îţi dai seama unde este energia ta, cât de aliniat eşti cu dorinţele tale.

Începe prin a înţelege exact ce îţi doreşti şi mai ales de ce îţi doreşti asta. Uneori ţi spui că doreşti o relaţie dar, de fapt, încerci să umpli un gol interior ce nu poate fi umplut decat cu iubire de sine şi aliniere cu cel care eşti tu cu adevărat. Când suntem aliniaţi cu sinele lăuntric, cei care nu sunt compatibili vibrational cu noi nici măcar nu vor apărea pe radarul nostru. Dar atunci când nu avem claritate, intenţie, aliniere, vom atrage persoane care vor rezona cu diferitele aspecte neasumate, neintegrate, din noi.

 

Rămâi mereu în prezent

 

Singurătatea este perioada  de timp care ni se oferă ca să ajungem la o aliniere cât mai bună cu Sinele nostru. Dacă nu am trăit deloc singuri, nu am avut oportunitatea de a ne cunoşte, de a înţelege cine suntem, ce vrem de la o relaţie. Singurătatea este o cerinţă necesară pentru a putea trăi frumos împreună cu altcineva.

Focusează-te pe senzaţia de libertate, iubire, mulţumire , apreciere, aventură, descoperiri, distracţie, conversaţie bună, abundenţă, stabilitate, siguranţă, împlinire, prietenie, aliniere, naturaleţe, normalitate, bucurie … Si nu e nevoie să te străduieşti să o faci tot timpul, dar suficient de mult timp încât să generezi în tine acea vibraţie care să magnetizeze partenerul potrivit pentru tine.

Viaţa nu este despre “mai târziu”, despre “când va apărea acel cineva special în viaţa mea”, viaţa se întâmplă chiar acum şi dacă nu eşti atent ţi se scurge printre degete iar timpul acesta nu-l mai poţi recupera. Fiecare minut din viata noastră ar trebui trăit în prezent. Atâta timp cât avem o minte care sare când în trecut, când în viitor, e destul de dificil, dar este o abilitate care se învaţă. Chiar şi aşa, nu vă faceţi un obiectiv din a da un sens profund, pozitiv, fiecărei clipe, căci vă veţi dezamăgi singuri. E imposibil, ca om în această dimensiune 3D, înconjurat de un puternic egregor colectiv, să nu mai cazi în tristeţe, deznădejde, frică, doar că “antrenamentul” te ajută să îţi revii mult mai rapid decât cei care nu înţeleg natura realităţii.

 

Asumarea răspunderii

 

E nevoie să ne asumăm răspunderea pentru toate gândurile noastre! Dar pentru asta, primul pas ar fi să le recunoşti.

De cele mai multe ori persoanele singure spun ceva de genul: îmi place viaţa mea aşa cum e ea, iubesc idependenţa pe care am trăit-o până acum, sunt încântată de ce am realizat singură, îmi place casa mea (mobila mea, grădina mea …), ştiu că sunt acum în stare să mă descurc  în orice situaţie….daaaar…. ar fi tare frumos să impart bucuria vieţii cu altcineva”.

Abraham Hicks spune că e o uşoară contradicţie în acest discurs: de fapt aştepţi pe cineva care să fie la fel ca tine, şi care să nu sclintească cu nimic ceea ce ai realizat tu până acum, să nu strice aranjamentul, o păpuşică care să se integreze perfect în decorul pre-setat.E o energie extreme de restrictivă, cea pe care o emiţi în Univers.

Problema este că în subconştient există o mare îndoială că vei găsi pe cineva care să se înscrie perfect în acest spaţiu îngust destinat partenerului şi atunci e clar că sabotezi toată manifestarea.

Şi mai există încă un aspect: dacă nu crezi că poţi găsi pe cineva care să se potrivească perfect, atunci înseamnă că va trebui să faci anumite compromisuri şi, de cele mai multe ori, nu eşti dispus/ă să le accepţi sau ţi-e frică de aşa ceva. Deşi îţi sabotează creaţia,  acesta nu este un lucru rău!! Din contra, e bine să îţi setezi anumite standarde şi să nu te limitezi, să nu cobori ştacheta doar pentru că te simţi singură uneori.

Şi atunci cum rămâi în energia care să magnetizeze persoana potrivită? Ei bine, aici ar fi trei aspecte:

1.Acceptă ideea că , dacă Universul sau Sinele tău Inalt ţi-a dat puterea să îţi doreşti un astfel de partener, atunci tot el ştie de unde să ţi-l aducă în cale. E un act de credinţă.

2.Lucrează cu tine ca să devii un partener potrivit pentru tipul de om pe care ţi-l doreşti. Dacă visezi la un bărbat sigur pe el, hotărât, de succes, iar tu eşti o pisicuţă speriată, conservatoare şi fără prea mare încredere în sine, mă îndoiesc că vei ajunge să atragi un astfel de om.

3.Învaţă să îţi înţelegi emoţiile şi să acţionezi în direcţia curăţării credinţelor negative ce stau la baza lor. De exemplu, ce simţi mai des: singurătate, deznădejde, disperare  sau entuziasm şi nerăbdare de a întâlni persoana potrivită? E uşor de înţeles care e vibraţia cea mai potrivită pentru manifestare şi la ce trebuie să lucrezi

 

Bagajul karmic

 

Când deschid Cronica Akashica pentru o persoană nu vreau să ştiu povestea vieţii ei, pentru a nu fi influenţată. Dar de fiecare data când persoana are o problemă în a stabili relaţii afective, romantice, de cuplu, acest aspect apare clar reflectat în diverse programe, imprinturi, credinţe, coduri corupte…. Este imposibil să trăieşti în acestă viaţă anumite neplăceri sau blocaje fără ca ele să nu aibă o rădăcină energetică detectabilă în Cronică.

Mai mult decât atât, la o citire pe situaţii de viaţă sau pe relaţii găsesc de multe ori cauza singurătăţii  într-o karma justificată. Asta înseamnă că în altă existenţă aţi încălcat o lege divină, aţi abuzat de o anumită conjunctură, v-aţi folosit puterea personală pentru a face rău conştient unei alte persoane. Universul nu “pedepseşte” niciodată! Nu este vorba de pedeapsă aici , e doar Legea Cauzei şi Efectului în plină acţiune.  Roata se învârte neîncetat.

De ce am adus discuţia asupra karmei? Pentru că de cele mai multe ori persoanele afectate de singurătate , care nu îşi găsesc un partener, au o tendinţă foarte puternică de a se simţi victime, de a învinovăţi  cu frustrare Universul de lipsă de echitate, sau de a se autocompătimi , judeca, discredita ca fiind insuficient de… sau nevrednice de iubire.  Niciunul dintre aceste comportamente nu presupune acceptarea situaţiei, ridicarea la un nivel spiritual şi înţelegerea superioară – abordări care ar uşura foarte mult situaţia.

S.N. Lazarev spunea în “Karma pură” : “dacă sufletul se îmbolnăveşte, vi se va administra un medicament respingător materializat în pierderi, neplăceri, boli, singurătate. Dacă vă veţi încrunta, veţi face grimase dar veţi înghiţi cu bucurie, vi se va da o singură lingură. Dacă veţi lua medicamentul fără chef, vi se va turna un pahar întreg. Dacă veţi încerca să-l daţi afară, vi se va turna o găleată. Aşa că această capacitate de a accepta neplăcerile ca pe o purificare a sufletului trimisă de Dumnezeu este capacitatea de a depăşi neplăcerile”

Când accepţi condiţia prezentă poţi şi să explorezi potențialul benefic și creator al singurătății. Când îţi accepţi viaţa cu bune şi cu rele, capeţi o altă perspectivă prin care tot ce se întâmplă are un rost (inclusiv singurătatea), chiar dacă, momentan, nu îl înţelegem noi.

“Schimbându-ne modul de receptare a lumii, ne modificăm concepţia despre ea, şi anume concepţia ne modifică soarta, karma, în sensul cel mai larg al acestui cuvânt” ( S.N. Lazarev)

 

Comunicarea cu tine şi cu Universul

 

Tot ceea ce ne dorim să manifestăm avem credinţa că ne va oferi fericirea, împlinirea. Dar când facem o fixaţie asupra unei dorinţe care are un bagaj energetic amestecat, apăsăm singuri frâna, încetinim manifestarea a tot ce ne dorim. Degeaba visezi la o relaţie frumoasă dacă îţi spui “Nu mă iubeşte nimeni”, “Eu nu am pe nimeni”, “nu reuşesc să atrag pe nimeni către mine”…. Negativitatea se transformă în profeţie autoîmplinită!

Nici măcar nu este adevărat că nu te iubeşte nimeni, aşa percepi tu, aşa simţi tu, şi e o creaţie personală a minţii tale.

Paul Ferrini spune că un pas important este să găseşti puterea de a face diferenţa. Începe prin a reformula: în loc de “Nu mă iubeşte nimeni” spui  “realizez/văd că acum nu mă simt iubit”.  În felul acesta deplasezi şi responsabilitatea – de la alţii  către tine! Apoi te întrebi: “ce pot să fac pentru a mă simţi iubit în aces moment?” Cel mai uşor lucru este să te concentrezi pe un gând iubitor – fie faţă de tine sau faţă de copilul tău, pisica ta, mama ta , prietena cea mai bună… nu contează.

Când oferi iubire unei persoane, ţi-o oferi în acelaşi timp şi ţie însuţi. “ Izvorul iubirii e în inima noastră. Nu ai nevoie de iubirea altora, ai nevoie de iubirea ta! Iubirea e singurul dar pe care ţi-l poţi face tu însuţi. Si dacă ţi-l faci, Universul va răsuna de un mare “Da!” Dacă ţi-l refuzi, jocul de-a v-aţi ascunselea va continua, iar tu vei căuta iubirea aiurea” (Paul Ferrini- “Miracolul Iubirii”)

 

Maturitatea emoţională

 

Singurătatea are şi darul de a ne maturiza emotional. Înţelegem că nu totul e perfect în viaţă dar că putem învăţa să fim fericiţi cu ce avem, în timp ce ne desăvârşim necontenit caracterul, personalitatea.

Albert Einstein spunea: „Am trăit acea singurătate care la tinereţe e dureroasă, însă la maturitate e minunată!”

În timp ce ne re-construim stima de sine, după ce am abandonat etichetele auto-denigrante si am ajuns sa ne iubim asa cum suntem, ne cercetăm nemulţumirile, fără a uita să manifestăm recunoştinţă pentru tot ceea ce funcţionează frumos în viaţa noastră şi pentru oamenii minunaţi care ne înconjoară.

Tot în singurătate învăţăm cel mai bine să ne deschidem către inspiraţie, către aventură, ne descoperim pasiunile şi avem timpul necesar de a le urma, iar toate acestea creează un spaţiu al mulţumirii şi bucuriei în care Sinele tău înalt poate ajunge pentru a te ghida mai departe!

Şi nu uita ce spunea Winston Churchill: „Copacii izolaţi, dacă reuşesc să crească, ajung viguroşi”.

Deci toată treaba noastră este să creştem conştient căci a atrage sufletul pereche presupune să faci pereche cu sufletul tău înainte de toate!

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Ce teme te-ar mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este consilier spiritual si life coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2018

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

 

14 Comments

 1. Adevãrat.I see you.

  Reply
  • He, he, salutare! ma bucur ca esti pe aproape, nu mai stiam nimic de tine 🤗

   Reply
 2. Multumesc! 💐

  Reply
  • si eu multumesc ca ai citit ! 🙂

   Reply
 3. Buna seara!! Eu sunt exact in aceasta stare relationala si pot sa spun ca ma.simt minunat,imi doresc o relatie dar sigur ca speriata cum.sunt o conditionez mental; sa fie asa si pe dincolo (vorba romaneasca jijij) dar am.crescut mult in aceasta perioada .
  Multumesc Cristina,mereu te citesc cu mare drag,esti atat de prezenta in subiectele care le dezvolti !! Salutari tuturor “singuratic@lor”

  Reply
  • 🙂 ce frumos ai spus ! multumescsi eu, Elena, ca esti mereu aproape! <3

   Reply
 4. Un articol interesant cred ca ar fi despre rolul unei persoane în viata altei persoane , rezonanta dintre persoane , de ce atât de multe divorțuri , ce ar trebui sa știm despre partenerul nostru …

  Reply
 5. Complet, complex…si perfect adevarat! De fiecare data cand citesc articolele tale ma simt “descoperita”. Multumesc!!!

  Reply
  • ma bucur ca sunt parte din acest proces ! Multumesc !

   Reply
 6. Multumesc Cris.esti minunata ca de obicei.As dori.daca se poate.sa abordeze si subiectul legat de copiii cu mainformații congenital care vin în viata noastra…

  Reply
  • Hmmm, am sa iau in considerare sugestia ta, sper sa nu ma ia iarasi medicii sau psihologii la ciufulit 🙂

   Reply
 7. Multumesc!
  Citesc toate postarile tale si le recitesc atunci cand ma pierd.Desi uneori imi pun intrebari si nu gasesc raspuns sau se intampla sa nu inteleg sensul vreunei fraze, totusi cred ca daca ai posta un articol in fiecare zi le-as citi pe toate cu nesat.
  Iti doresc o zi armonioasa! Cu drag

  Reply
  • Ma obliga tare mult ceea ce scrii, si iti multumesc din suflet! <3

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.