Semnele care indică prezenţa unor energii negative şi cum putem preveni un atac energetic

Semnele care indică prezenţa unor energii negative şi cum putem preveni un atac energetic

Ȋn primul rând vă invit la o porţie sănătoasă de discernământ!! 🙂

De prea multe ori am vorbit cu persoane care acuzau “energiile negative” pentru nereuşitele lor. “Nu pot să ȋmi recapăt putea pentru că cineva ȋmi vrea răul şi ȋmi trimite energie negativă”, “nu mă pot mobiliza deloc, cred că am nişte entităţi negative care mă ţin pe loc”….

Ȋntai e nevoie să ne asumăm responsabilitatea totală pentru viaţa noastră! Chiar dacă nu ne place, chiar dacă este greu (uneori chiar de nesuportat), e nevoie să ȋnţelegem că absolut tot ceea ce ni se ȋntâmplă este pentru binele nostru cel mai ȋnalt! Chiar şi faptul că am atras nişte entităţi sau energii negative ne este de folos, pentru că ne trezeşte, ne face să căutăm rezolvări, să ȋntrebăm, să ȋnţelegem cine suntem, să ne recâştigăm suveranitatea pe care credeam că am pierdut-o.

De multe ori există şi legături karmice sau contracte pe care le-am făcut ȋnainte de a ajunge ȋn acestă ȋncarnare şi de care nu mai ştim…

Acest articol vine in continuarea celui intitulat Entităţile negative şi atacurile energetice

 

Manifestările unui atac energetic

 

Acestea sunt foarte diverse şi diferite ca intensitate, eu voi aminti doar pe cele mai des ȋntâlnite de mine, ȋn practica mea.

Sunt diverse pentru că forma de ataşare a acestor energii/ entităţi este diferită , şi sunt de intensitate diferită pentru că depinde mult de cât liber arbitru a mai rămas sufletului ȋndreptăţit să ocupe acel trup. Când mai ai doar 7% liber arbitru, categoric manifestările sunt mai grave, mai violente, mai dese, decât la o persoană care mai are 70% liber arbitru.

 

Aşadar, cele mai des ȋntâlnite manifestări (care ar putea apărea ȋn multe alte probleme de sănătate fizică sau mentală, şi pe care vă ȋndemn să le investigaţi ȋnainte de a concluziona că e vorba de o energie/entitate negativă) ar fi:

 

 • Melancolie prelugită, depresie, senzaţia că nu mai ai pentru ce trăi, episoade lungi de plânset, victimizare
 • ceaţă pe creier, nu ştii cum să ieşi din starea de “buimăceală”, nu poţi analiza corect situaţiile
 • epuizare fizică, vrei să dormi dar nu poţi, oboseală cronică, extenuare,
 • Alteori, din contra, apare agitaţia, frământarea, nu-ţi găseşti rostul, ai o nelinişte continuă, irascibilitate, zbucium
 • Modificări sesizabile de comportament- crize de furie, violenţă, ţipete…
 • Atitudini care nu te caracterizau ȋnainte: gelozie extremă, frică de ȋntuneric, izolare…
 • Gânduri obsesive care nu ȋţi dau pace

 

Uneori poţi să te comporţi normal doar că parcă nimic nu-ţi iese, oamenii se poarta urât cu tine, te resping, nu-ţi poţi controla viaţa,  ai accidente mai mari sau mai mici, ȋmbolnăviri fără o cauză clară, o boală cronică la nivelul unui anumit organ sau o stare generalizată proastă.

 

Manifestări mai specifice, ar fi:

 • Coşmaruri puternice, repetitive
 • Senzaţia că eşti privit sau chiar atins, ȋnghiontit
 • Curenţi reci de aer care te ating sau mirosuri urâte
 • Imaginaţia ȋţi joacă feste, crezi că se ȋntâmplă ceva (e cutremur, arde casa …) şi reacţionezi ca atare sau “vezi” ochi ȋn ȋntuneric, şerpi, insecte…
 • Nevoia compulsivă de a face un anumit lucru: să bei alcool, să te arunci de la etaj, să ȋnghiţi pastile
 • Viziuni , halucinaţii

 

 

Cum putem preveni atacurile energetice

 

După cum spuneam ȋn articolul “Entităţile negative şi atacurile energetice”, de obicei nu este nici măcar vorba de un “atac”, ci mai mult de o permitere. Dacă stai lângă un lac şi sapi o groapă exact pe mal, apa se va infiltra categoric ȋn groapa săpată. Nu ȋnseamnă că apa te-a atacat, ci că i-ai permis să ȋţi invadeze spaţiul fiindcă nu ai păstrat o anumită ȋnălţime a malului peste care apa să nu poată trece.

Cam asta se ȋntâmplă şi cu un atac energetic: dacă sistemul nostru natural de protecţie – câmpul auric- este deteriorat sau slăbit, şi lăsăm ȋn jos “bariera de protecţie”,  atunci permitem acestor entităţi să pătrundă ȋn câmpul nostru.

Cum putem preveni aceste “atacuri”? depinde de fiecare situaţie ȋn parte. Voi detalia câteva posibilităţi ȋntâlnite mai des ȋn activitatea mea.

 

1.Ȋnţelege conceptul de ‘suferință sănătoasă’

 

Cel mai des (cel pţin asta am observat eu ȋn practica mea) devenim compatibili cu aceste entităţi de vibraţie joasă când ne permitem să suferim intens sau o perioadă ȋndelungată datorită unui fapt/ circumstanţă/ situaţie de viaţă cu care am fost nevoiţi să ne confruntăm

Cumva am fost determinaţi să credem că este “o datorie de onoare” să suferim  ȋndelung pentru: moartea unui memru al familiei, cancerul sau leucemia unei rude apropiate, despărţirea de persoana pe care o consideram “flacăra noastră geamănă”, eşecul personal determinat de un divorţ, examen ratat, faliment, pierderea unei afaceri, etc, etc… Situaţiile sunt atât de diverse ȋncât nu le pot aminti pe toate, dar au acelaşi numitor comun: suferinţa ȋndelungată.

Niciun terapeut, medic, preot, etc, nu vă va judeca sau interzice să suferiţi pentru ceva sau cineva!! Suferinţa este parte din viaţa noastră, ȋnvăţăm foarte mult prin intermediul corpului emotional şi venim pe Pământ tocmai pentru a ne “juca” cu acest instrument fantastic de ȋnvăţare. Doar că multe persoane au o anumită dependenţă de suferinţă, la care nu vor să renunţe pentru că le validează existenţa, le oferă senzaţia că sunt oameni buni, cărora le pasă de ceilalţi, sau obţin astfel compasiunea şi ȋnţelegerea semenilor.

Fac o paranteză: Nu toate “speciile” galactice au un corp emotional!!! E un privilegiu care ni se oferă aici, pe  Pământ, de Gaia Sophia, şi face parte din “tehnologia” noastră din dotare pentru crearea realităţii!! Iar noi ȋl luăm “for granted”, credem că ni se cuvine şi nu apreciem deloc ce ajutor ni s-a dat!!

Nu ştiu dacă este destul de clar cât este de important acest corp emoţional şi care este rolul său crucial ȋn navigarea ȋmputernicită a acestei vieţi… Este un fel de GPS: emoţiile ne indică modul ȋn care gândim, credinţele limitative pe care ni le-am ȋnsuşit din familie, societate …Emoţiile negative ȋndică o gândire care este ȋn detrimentul nostru. Când eşti deprimat, trist, haotic, gelos, ȋnfricoşat, critic, etc, toate aceste emoţii spun ceva despre tine, despre gândurile pe care le ȋntreţii , despre “adrevărurile” (a se citi iluzii, credinţe) ȋn care crezi şi care ȋţi guvernează viaţa.

Când suferi ȋnseamnă că dai o interpretare negativă unei anumite situaţii care nu se ridică la nivelul aşteptărilor tale. Toate lucrurile sunt neutre ȋn esenţa lor. Ele capătă sens pozitiv sau negativ ȋn funcţie de interpretarea pe care o dăm noi acelei situaţii.

Aşadar avem mereu un feedback oferit de emoţiile noastre pentru  “igiena” noastră mentală.

Spuneam că a suferi nu este ceva greşit, ȋn sine, e parte din viaţă, doar că suferinţa prelungită, ȋntreţinută de gânduri repetitive, de rememorarea periodică a situaţiei neplăcute, şi amplificarea emoţiei negative prin adăugarea de detalii, referiri la situaţii asemănătoare,  relatarea poveştii tuturor celor care ne oferă câteva minute din viaţa lor ca să ne asculte, etc, ne slăbeşte câmpul , ne scade vibraţia.

Normal ar fi ca atunci când simţim o emoţie negative să mergem ȋn interiorul nostru şi să ne investigăm gândurile, credinţele, precum şi  definiţiile pe care le dăm noi unui anumit aspect al vieţii. Apoi să ne ȋntrebăm: Este adevărat? Ce nu ȋnţeleg? Ce interpretez ȋn defavoarea mea?  Pentru că Universul nu vrea să suferi!

 

Suferim atunci când modul de abordare al sufletului nostru (esenţa divină) este ȋn contradicţie cu abordarea egoului nostru (interpretarea umană).

De exemplu: când ne moare cineva apropiat, avem o perioadă de câteva săptămâni (40 de zile cum se spune şi ȋn popor) ȋn care suntem ȋn doliu, suferim profund pentru că dincolo de iubirea care leagă familia, de amintirile pe care le avem ȋmpreună, mai există şi o desprindere energetică, foarte reală – doar că nu vedem noi asta cu ochii nostri fizici, se rup nişte corzi energetice, se desprind bucăţi din egregorul familiei respective, există un gol energetic lăsat de cel plecat şi care este real, palpabil, detectabil de cei care au capacităţi extra-senzoriale.  Vă invit să citiţi mai multe ȋn articolul “Cum mai trăieşti când o parte din tine moare?”

Aşadar există o suferinţă sănătoasă, normală, umană, pe deplin acceptată de Sinele tău ȋnalt, de suflet, de ghizi, ȋnvăţători şi ȋngeri. Ca o paranteză, chiar şi această suferinţă este determinată de credinţele noastre colective, dacă vă gândiţi doar la daci sau alte popoare care sărbătoreau, celebrau trecerea ȋn nefiinţă, nu era un motiv de ȋntristare, pentru că ȋnţelegeau că moartea ȋnseamnă ȋntoarcerea “acasă”, e doar o transformare a modului de manifestare a energiei. Energia nu moare niciodată, totul se transformă doar.

A plânge ani ȋntregi după persoana plecată, a uita să mai trăieşti, a te neglija total, a te victimiza ȋn faţa lui Dumnezeu (care a permis o astfel de tragedie) şi a tuturor celor dispuşi să te asculte, nu mai este o suferinţă sănătoasă. Aici ȋncepe decăderea, degradarea câmpurilor, rătăcirea minţii, dezȋmputernicirea şi….atragerea ȋn câmp a unor entităţi negative compatibile cu starea bolnavă a structurilor tale.

Sufletul nostru ştie că am făcut anumite contracte cu cei care ne sunt părinţi, copii, parteneri, etc, ȋn acestă viaţă. Plecarea prematură a unui dintre ei nu este deloc ceva ȋntâmplător, un accident, o neglijenţă a soartei, este un eveniment bine orchestrat, având menirea de a oferi lecţii de ȋnvăţare tuturor celor implicaţi. Cartea “Matei, vorbeşte-mi despre Rai” vă poate oferi foarte multe explicaţii detaliate despre aceste contracte.

Ce fel de lecţii? De exempul despre cum ne regăsim când ne considerăm  pierduţi, cum ne ridicăm de jos, cum depăşim noaptea neagră a sufletului nostru, cum ieşim din starea de victimă, cum ne eliberăm de vinovăţie, cum să integrăm durerea…..

Atâta timp cât suferinţa noastră este sănătoasă, conştientă, ȋn limite, nu avem de ce să ne tememi de energiile sau entităţile negative care există mereu ȋn jurul nostru.

 

2.Trăieşte o viaţa ordonată

 

Când mă refer la a avea o viaţă ordonată mă gândesc la toţi factorii care ne determină sănătatea fizică mentală, emoţională şi spirituală. Deşi chiar şi chimicalele din mâncare şi aer ne pot scădea puterea câmpului energetic, aş vrea să mă refer aici la cele mai des ȋntâlnite modalităţi prin care ne privăm singuri de beneficiul unui câmp auric sănătos şi gata să ne protejeze:

 

Anturajul  

Dacă ne ȋnvârtim ȋn cercuri cu persoane negative, de o calitate ȋndoielnică, ce ȋntreţin sentimente de ură, critică,etc, sau se lasă pradă acceselor de furie, violenţă, sau comit acte reprobabile, devenim foarte deschişi , ȋn timp, către entităţile negative deja prezente ȋn acele grupuri.  Aici poate fi vorba de “gaşca de prieteni”, de nagativitatea din proria familie, de organizaţiile secrete ce practică diverse ritualuri, până la bandele de hoţi, violatori, ucigaşi, etc

 

Consumul excesiv de alcool sau droguri

De obicei găsesc entităţi negative la cei care au probleme cu alcoolul sau substanţele halucinogene. Când “pleci de acasă”, nu mai ştii cine eşti, leşini, ȋţi pierzi cunoştinţa datorită acestui consum, atunci se vor găsi mereu entităţi rătăcite care să profite de energia ta. Dacă nu ȋţi revendici dreptul deplin asupra trupului tău, acesta va deveni spaţiu de locuit şi pentru alte energii care, ȋn timp, cu cât capătă putere mai mare, vor ȋncerca să te “scoată din casă”, adică ȋţi iau din ce ȋn ce mai mult din liberul tău arbitru şi ajungi să acţionezi automat, teleghidat, de obicei făcând acţiuni negative, pentru că astfel le oferi chiriaşilor energia de vibraţie joasă necesară pentru a ȋnflori. Astfel ajungi să consumi şi mai mult alcool şi nu te poţi opri , ai accese de răutate, violenţă, ură, necontrolate…eşti ca o păpuşă pe aţe. Când judecăm persoanele cu un comportament “reprobabil”, e nevoie să ne gândim şi la …cine anume acţionează, de fapt…

 

Relaţii sexuale ocazionale

Foarte multe entităţi pot fi preluate ȋn timpul actului sexual. Şi nu vorbesc doar de sex neprotejat. Dacă ȋn aura sau trupul fizic al  unei persoane există astfel de entităţi, ele se vor transmite inclusiv prin câmp, nu doar prin schimbul de fluide.

Apoi, există entităţi care sunt atrase de promiscuitate, deprăvare, de sexul practicat la nivel animalic, inconştient, deci nu e vorba că putem prelua energii/entităţi ȋntunecate doar de la partener.

 

Stressul exagerat

ȋn ziua de astăzi majoritatea oamenilor sunt stresaţi datorită vieţii trepidante, ritmului accelerat, cerinţelor numeroase, timpului limitat…asta nu ȋnseamnă că de acum stăm cu frică, nu cumva să fim atacaţi. Dar e nevoie să ştim că dacă stresul nu este contrabalansat cu perioade de echilibru, cu emoţii pozitive, cu evadări ȋn natură şi ȋntâlnirea cu oameni dragi, există riscuri mari de a ne solicita suprarenalele, de a ne slăbi sistemul imunitar, iar pe acest fond tarat, este posibilă pătrunderea ȋn câmpul nostru a unor energii negative.

O situaţie aparte aici: am găsit de multe ori energii negative lipite de copii, datorită stresului din familie. Simt energia negativă şi intră ȋn frici sau fobii care le scad vibraţia şi devin compatibili cu acele energii negative. De multe ori copiii acceptă (inconştient) să preia anumite entităţi pentru a uşura situaţia părinţilor alcoolici sau deprimaţi sau stresaţi după divorţ, pierderea partenerului, etc

 

 

3.Devino puternic şi conştient ȋnainte de a ȋncepe anumite practici spirituale

 

Mi s-a ȋntâmplat de multe ori să descopăr entităţi negative la cei care au trecut prin diverse iniţieri, tratamente cu bioenergie, activităţi de lucru ȋn grupuri ezoterice, etc. Dacă nu eşti pregătit să susţii o anumită energie, o entitate ghid, şi dacă mai ai şi propriile tale deficienţe energetice, depresii, frici, fobii, şi dacă nici facilitatorul terapiei nu este o persoană “curată”, cu intenţii dintre cele mai ȋnalte, şi fără probleme personale nevindecate, atunci sunt şanse mari să vii de la terapia individuală sau de grup mai “plin” 🙂 decât te-ai dus.

Vă sugerez să aflaţi ȋntâi cât mai multe despre metodă, facilitator/terapeut, ȋnainte de a vă arunca ȋntr-o astfel de experienţă. Urmaţi-vă intuiţia, senzaţiile din corp, semnele primite, aveţi  discernământ.

 

Concluzii

Dragii mei, dacă alegem conştient să redevenim stăpânii vieţii noastre, nimic nu ne poate sta ȋmpotrivă. Dar asta ȋnseamnă să ne recunoaştem puterea, să facem alegeri clare care să ne ȋmputernicească, să avem o viziune pentru viaţa noastră, planuri, dorinţe , să eliminăm dependenţele şi obiceiurile nocive, să adoptăm o viaţă sănătoasă, fără stress, să lucrăm cu credinţele noastre atfel ȋncât să nu ne mai permitem vreodată să ne considerăm victime, să avem o practică spirituală zilnică astfel ȋncât să fim mereu ȋn contact cu acea parte din noi mai ȋnaltă şi care abia aşteaptă să ne ajute să navigăm frumos prin această viaţă, ca nişte puternici co-creatori ce suntem, făcuţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu.

 

Ca de obicei , te invit sa-mi spui parearea ta despre acest articol. Ti-e de folos? Ti-a placut?

Ce teme te-ar mai putea ajuta in calatoria ta?

Te rog să îmi scrii pe adresa: cristina(at)quantumcoaching.ro sau sa îmi lași comentariul tău în spațiul de mai jos, destinat dialogului.

 

Despre autor : Cristina Tomescu este consilier spiritual si life coach certificat în Legea Atractiei și NLP Master Coach. Este administratorul paginii www.QuantumCoaching.ro iar misiunea ei este să ajute oamenii obosiți de luptă și lipsuri  să iasă din morișca vieții și din mentalitatea de victimă astfel încât să își poată aminti adevărata lor esență,  asumându-și cu  responsabilitate  uriașul lor potențial creator.

© Copyright Cristina Tomescu 2019

Aveti permisiunea de a prezenta informatia pe oricare alte site-uri sau alte mijloace media dar numai daca se mentioneaza numele autorului si adresa paginii originare in care a aparut articolul: https://www.quantumcoaching.ro

 

 

 

19 Comments

 1. Mulțumesc pentru toate aceste articole de pe blog! Mă întorc și le recitesc de multe ori ! Multă sănătate vă doresc! Cu drag!

  Reply
  • cat ma bucur ca ajuta ce scriu !! multumesc mult, Gabriela!

   Reply
  • Multumesc foarte mult pentru timpul acordat ca acest articol sa fie publicat. Este adevarat ca in ultimul timp am devenit din ce in ce mai mult “ prinsi” in acest val al vitezei, nu mai avem timp de nimeni si de nimic, inclusiv de noi. Citind un articol ca acesta, ne ajuta sa ne oprim pentru o clipa, sa ne resetam si sa ne concentam din nou asupra ce este cu adevarat important: evolutia noastra.
   Multumesc din nou!!

   Reply
   • cu drag, Eugenia! Multumesc si eu !

    Reply
    • Multumesc .minunat

     Reply
   • Mi-a plăcut

    Reply
 2. Vă mulțumim enorm. Tot ceea ce scrieți e de un real ajutor. Multă sănătate!

  Reply
  • Ma bucur mult ca e de folos! ❤️ Mulțumesc si eu ca sunteți aproape de mine!🌹

   Reply
   • Buna ziua! Util si interesant in acelasi timp, doar partea cu alege sa faci ce.ti spune intuitia este usor de aplicat dar nu.ti garanteaza alegeri de top oricat de conectata ai fi la ea! Probabil in urma alegerilor facute rezultatele bune sau mai putin bune sant doar dovada a ceea ce trebuia sa experimentezi! Aici ma refer la alegerea unui maestru de exemplu sau la alegerea unor initieri….nu cred ca ai cum sa afli daca sant persoanele potrivite sa.ti faca aceste initieri/curatari…etc! Eu de ex sant patita in ceea ce priveste o initiere, culmea cu o persoana mediatizata! Deci daca nici ce este scos pe sticla nu prezinta garantii inseamna nu neaparat ca intuitia a dat gres ca doar ai avut liberul arbitru cand ai ales…si pur si simplu trebuia sa treci prin acea experienta! Aceeasi situatie exista si in cazul curateniei de care da dovada si atunci transferul de energii sau entitati negative este lesne de realizat mai cu seama daca nu stii din timp cum sa .ti faci protectiile! Aici este marea mea nelamurire! Cum si cand stim ca am ales corect? Bine ar fi sa fie din timp…nu dupa!🙂

    Reply
    • multumesc pentru comentariul dv! Cred ca raspunsul meu este exact cel pe care l-ati intuit deja 🤗: alegerile noastre ne duc anume spre ceea ce sufletul a venit sa experimenteze . De multe ori suntem “pacaliti”: ni se aduc in fata dovezi, explicatii , logica, feeling… doar ca sa ne dam seama la final ca am facut o mare prostie si atunci nu intelegem unde am gresit, de ce nu a iesit bine? Pentru ca sufletul ne determina sa alegem in functie de lectii, nu de starea de fericire pe care ne-ar da-o o anumita alegere. Noi credem ca venim aici sa traim fericirea maxima, dar noi venim doar ca sa evoluam ca suflet. Vom trece obligatoriu prin tot ceea ce ne-am propus sa invatam. deci cred ca intrebarea mai potrivita ar fi “Cum raspundem, ce atitudine avem vizavi de orice rezultat al unei alegeri facute si cat ne dam voie sa invatam din efectul alegerii ?” Transferul de energii nu se face decat daca suntem pe aceeasi lungime de unda cu acele energii. Cu cat suntem mai curati, mai plini de compasiune si iubire, cu atat nu se lipeste nimic de noi. Si daca se intampla (poate am fost intr-un moment de nealiniere, dezimputernicire, frica…) ne amintim cat suntem de puternici, ne asumam aceasta putere si gonim prin puterea intentiei, a prezentei, prin Lumina noastra interioara, orice entitate, energie sau forma gand negativa. Nimeni nu are mai multa putere decat un om incarnat, aici , pe Pamant. Doar ca nu ni s-a spus asta.. Iar acum a venit timpul sa aflam 😉😎

     Reply
 3. Mulțumim mult!
  Avem nevoie de aceste sfaturi, în vâltoarea în care ne lăsăm prinși fără sa reflectam la profunzimea acestor lucruri.
  Pentru mine, de mare ajutor!
  Multă sănătate!

  Reply
  • ma bucur ca a fost de ajutor! Multumesc si eu !

   Reply
   • Multumesc!

    Reply
 4. Bună ziua ! Vreau să vă întreb dacă există persoane care au energie negativă. Mulțumesc !

  Reply
 5. salut,ma regasesc in articol,ce pot sa fac pentru a inbunatati starea psihica,multumesc

  Reply
  • Scrie-mi direct pe mail te rog (e la finalul fiecărui articol) și detaliază-mi un pic situația ta, sa vad cum as putea ajuta și dacă e de competenta mea… Poate ai nevoie de un psiholog…

   Reply
 6. Extraordinare articolele pe care le-ati postat!

  Reply
  • Multumesc, Monica. Ma bucur daca ajuata!

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.